fredag 16 oktober 2015

Gränskontroller nu!

Moderatledaren Anna Kinberg Batra vill införa gränskontroller i Sverige genast. Vi måste få kontroll över vilka som kommer till Sverige, menar hon. I Tyskland finns de och även i Östeuropa, där en afghansk flykting blev skjuten vid gränsen till Bulgarien. Han dog senare på sjukhus. Det var när polisen försökte stoppa en grupp på 54 flyktingar från att ta sig illegalt över gränsen. Polisen sköt varningsskott, men en flykting träffades. Till Sverige överstiger nu antalet afghanska flyktingarna de syriska. Den senaste veckan var gruppen afghaner den största av de asylsökande: nästan 3 000 sökte asyl i Sverige. 

EU vill stoppa flyktingarna genom att ge 30 miljarder till Turkiet för att de ska ta hand om ännu fler än de två miljoner flyktingar som finns där i dag och genom att skynda på förhandlingarna för att Turkiet ska bli medlem i EU. Och genom att använda organisationen Frontex ännu mer än i dag för att försvara EU:s gränser. Flera hundra nya gränsbevakare ska skickas till Italien och Grekland där det finns "hot spots" bevakade gränsövergångar.

Statsminister Stefan Löfven tycker dock att det är en nationell angelägenhet att skydda sitt lands gränser så han vill inte överföra något mandat till EU om detta. Dubbla tungor där för han gör ingenting för att skydda Sveriges gränser. Uppenbarligen vill han fortsätta att ta hand om all världens flyktingar. 

Sedan 2012 har 30 000 personer avvikit i Sverige sedan de blev utvisade. Ingen vet var de finns och polisen har små möjligheter att hitta dem för utvisa dem. Detta betyder att vi är uppdelade i landet mellan de som har det bra och är inne i systemet och de som står totalt utanför. Sverige har backat till 1800-talet på så vis. Just när vi kunde ha det bra ordnar regering och riksdag så att vi på bara ett par år knäar under tyngden av alla nya invånare. Och vi vet inte ens vilka många av dem är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar