onsdag 7 oktober 2015

Nyval hägrar

Kanske kan kristdemokraterna åstadkomma nyval. Det vore en välsignelse i så fall. Så här kan inte landet fortsätta med att lämna all makt till en socialdemokrati, som inte vågar ändra någonting. Som hänger fast vid den politik vi har haft sedan 70-talet i en mycket föränderlig värld. Den regering vi har nu kommer inte att ge sig förrän vi har återgått till de klassklyftor som fanns i början av 1900-talet med en mycket fattig befolkning och en mycket rik överklass. 

Det är fullkomligt ohållbart att ha en migration in i landet, som är större än den någonsin har varit historiskt sett. De senaste sju dagarna kom 7 621 asylsökande till landet (redan är det 7 980 enligt ny statistik) och dessutom ska vi nu ta emot asylsökande eritreaner från Italien i den överenskommelse som EU har gjort om att fördela flyktingar i Europa. Där går Sverige också i täten. Redan på fredag flygs de första till Sverige. De flesta som kommer är unga män och varför behöver vi dessa? Vad ska de jobba med i landet? Var ska de bo? Var ska de utbildas? Hur ska vi ha råd att ta hand om alla?

Enligt Svenska Dagbladet hotar nu Jan Björklund (fp) med nyval. Det är inte något hot tycker de som är för demokrati bland väljarna. Tvärtom då skulle äntligen politiken kunna få en verklighetsförankrad inställning till hur det ser ut i landet. På fredag har kd riksting och ska rösta om decemberöverenskommelsen DÖ  som slöts med regeringen. Om partiledningen i kd förlorar denna omröstning fattar partiet ett beslut att lämna DÖ och då faller allt. Det betyder nyval. Det säger folkpartiets Jan Björklund. Då skulle Sverige återgå till demokrati efter att ha haft ett styre där ett av de valda partierna, sverigedemokraterna, till varje pris skulle hållas utanför.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar