måndag 26 oktober 2015

De ska hålla käften och vara tacksamma

UPPDATERAT
Det tror Lotta Gröning att vi tycker om de asylsökande. De som nu inte vill gå av bussen i Lima i Dalarna. De hade inte tänkt sig att hamna ute i skogen långt från allt. De protesterar. Vi har hört detta förut. Det hände förra året i december när människor kom till Grytans förläggning utanför Östersund. Samma sak då: de ville inte kliva av bussen. Men redan då var det ont om bostäder och Migrationsverket sade också då att det här är vad som finns. Det går inte att få något annat genom aktioner. Duger det inte får ni skaffa något själva. 

Situationen har uppstått genom att sju partier inte ville att det åttonde skulle få rätt i Sverige. Så fort sd sade något så var det fel. Även om deras farhågor nu har visat sig vara berättigade. Sverige skulle vara en humanitär stormakt. Ända till i förra veckan ungefär. Och nu vet vi hur det gick. Också den senaste veckan kom över 9 000 nya asylsökande till Sverige och panik har utbrutit på regeringskansliet, som söker med ljus och lykta efter sätt att spara pengar. Nästa år går budgeten åt skogen. Kanske går den att klara i år. Även för en månad sedan vägrade asylsökande att stiga av bussen i Fredriksberg i Dalarna. Det är Lotta Gröning inte medveten om.

I Göteborg ska 1 500 nyanställas för att ta hand om 2 000 ensamkommande barn. De som ofta ser ut som om de är 25 år istället för de 16-17 som är populärt att uppge. De blir mycket bättre omhändertagna än vanliga vuxna asylsökande och deras antal stiger kraftigt. Afghanistan exporterar så många unga män de kan till oss. De kostar oss miljarder. Jag tycker inte att de ska hålla käften och vara tacksamma, utan att de inte ska komma hit överhuvudtaget. Sverige är inte och har aldrig varit ett bra land att bo i den här årstiden. 

Lotta Gröning säger att vi skapar ett klassamhälle. Det är inte vi som gör det utan politikerna. De har jobbat länge på det. De gör att det finns fina svenskar, som har sin försörjning ordnad och sitt boende och så alla de andra som finns på förläggningar på obestämd tid eller bor i tältläger även på vintern. Detta har politikerna ordnat till för att det återigen ska bli som i början av 1900-talet. Har påpekat det förut. Naturligtvis fungerar detta så när man bortser från verkligheten och stoppar huvudet i sanden. Jag har redan gett upp om de medelålders. Jag hoppas på nästa och nästnästa generation. Att de kan ordna till något, att de kan fixa till världen bättre.
28.10.2015
Stackars Dalarna är inte populärt. Nu är det i Trängslet som asylsökande inte vill gå ur bussen. Det ligger alldeles för avsides enligt dem. 
29.10.2015
Och nu tar bussbolaget hjälp av kronofogden för att avhysa de asylsökande från bussarna i Lima. Några säger att de vill ta tillbaka sin ansökan om asyl och istället åka till Tyskland. Det är självhushåll som gäller för dessa. Och de måste således laga sin egen mat. De fick bara mat första dagen av anläggningen. Sedan måste de ta hand om sig själva. Ett 20-tal vägrar fortfarande att lämna bussarna och de eldar utomhus för att hålla sig varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar