fredag 9 oktober 2015

Sex terrorister jagas i Sverige

UPPDATERAT
Senare i dag kommer Stockholmspolisen att kommentera uppgifterna om att extremister, terrorister jagas i hela landet. De ska ha kopplingar till terrorgrupper i Syrien och Irak. Det pågår rekryteringar till dessa grupper bland svenskar läs araber med ursprung i Mellanöstern. Ett åtal är på gång för terrorutbildning mot en person i Stockholmstrakten. Förmodligen blir det rättegång innan jul.

Antalet som ansluter sig till terrorgrupper blir inte färre från Sverige. Tvärtom enligt Säpo. Det var den 1 juni i år som två personer greps för misstänkt rekrytering och utbildning till terrorism. En imam i Örebro och en man i Stockholmstrakten. Båda i 45-årsåldern. Mannen i Stockholm var tidigare dömd för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han kommer ursprungligen från Tjetjenien och sökte asyl i Sverige 2007. Hans ansökan avslogs och han placerades på försvarsenheten i Gävle 2011. Fyra dagar senare fritogs han därifrån av kumpaner, som var beväpnade. Han uppehöll sig sedan i Gävle och hittades av polis år 2012.

Vår import av våldsamma män från Mellanöstern och från krig har naturligtvis inte så mycket gott med sig. Dessa män är fortsatta säkerhetsrisker och det är inte så märkligt att de fortsätter som rekryterare av nya extremister och utbildar terrorister. 
9:21
Regeringen kallar till presskonferens i dag klockan 11 om flyktingläget. Jag får hoppas de har något verkligt bra att säga! Enligt Sveriges Radio kommer flera myndigheter att få nya uppdrag för att klara situationen. Mer skattepengar till flyktingarna således. Snart är vi uppe i att tio procent av budgeten, på sammanlagt nära 1 000 miljarder, går till flyktingar. Ohållbart. 
9:41
De siffror som redovisas ovan i artikeln på Sveriges Radio är redan inaktuella. Nya officiella siffror för registrerade flyktingar per dag är kring 1 600 personer och de senaste sju dagarna har 8 900 asylsökande registrerats av Migrationsverket.

Här kan ni följa regeringens pressträff. Ett par timmar innan pressträffen gick regeringen ut med detta till allmänheten. De har den samtidigt som fredspristagaren av Nobels fredspris tillkännages i Oslo. Och fredspriset går till Tunisien. Till fyra organisationer där, som har jobbat för att upprätthålla demokratin och freden. National dialogue quartet i Tunisien får fredspriset. 
11:14
Statsminister Stefan Löfven sade på pressträffen att det är krishantering som gäller nu på alla nivåer i regeringen. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är inkopplat, den myndighet som hanterar stora kriser i samhället. 

Migrationsverket ska uppföra tält vid behov har regeringen beslutat i dag. Enkla sovplatser handlar det om och att återföra de som får nej snabbt. Polisen ska ha inre utlänningskontroll plus hjälpa till med återvändande. Tuffa prioriteringen handlar det om: tak över huvudet och att barn får gå i skolan. 

Ytterligare finansiering behövs, vilket regeringen kommer att återkomma till när Migrationsverket har gjort sin nästa prognos för asylsökande. 
13:24
Det nästan skrattretande i sammanhanget är att det inte finns några tält, bara kring 200 platser finns i Skåne i tält. Försvarsmakten är inte längre vad den har varit eftersom den i stort sett är nedlagd. Inga rekryter sover längre i tält. Regeringen lever kvar i gamla tider som tror att det finns tält. Och på Expressens ledarsida undrar man vad de asylsökande kommer att säga om tältläger - de har ju förmodligen flytt från tältläger - och om detta möjligen är lite försynt signalpolitik från Löfvens sida gentemot miljöpartiet om att vi inte har mera plats för flyktingar. Herregud behövs detta? Ett slags signalpolitik istället för klarspråk? När snart varenda sjuåring har fattat att vi inte kan ta emot tusentals asylsökande varje dag. Men miljöpartiet är således extra trögtänkt?
Så här kallt var det i morse på Värmdö.
 Inte så roligt att bo då på Myttinge skjutfält i tält. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar