lördag 17 oktober 2015

Moderaterna är som socialdemokraterna

UPPDATERAT
Det slår mig när jag lyssnar på vad moderaterna säger på sin stämma i Karlstad att de låter som socialdemokraterna gjorde förr i tiden. Hela partisamhället har gått åt vänster sedan 70-talet och nu tycker jag att de flesta partiföreträdare låter som en variant på vad som fanns då på 60-talet flowerpowervågen och en utflipprad variant av en okunnig och med skygglappar försedd politikerkår.  Det går inte längre att se hela samhället när politiker pratar. Det är inne att stycka sönder allt i små bitar. 

Likadant är det i den kår som borde bevaka politikerna och vad som händer i samhället: journalisterna. Det går inte ens knappt att hitta en relevant artikel på nätet längre. Antingen måste man betala för att se dem eller också går själva nyhetsfloden så fort att det som var aktuellt i går inte längre är det. Världen som en sammelsurium hos enskilda journalister. Plus att det är populärt att använda klickmetoden: det som klickas mest måste höjas till skyarna som bra.

I Karlstad klubbades i dag igenom att invandrare ska inte få permanenta uppehållstillstånd, utan att de ska vara tillfälliga precis som i resten av Europa. Så var det förr i tiden i Sverige och det vore bra att återgå till detta. Inte heller ska de som kommer hit få permanent uppehållstillstånd efter tre år utan skyddsskäl. Vi befinner oss i en helt ny situation eftersom flyktingströmmen ännu inte har avtagit utan stadigt ligger på drygt 9 000 per vecka i Sverige. Men socialdemokraterna som de ser ut nu kommer aldrig att lämna vare sig mp eller vänstern utan hålla fast vid dem. Det enda möjliga är misstroendevotum och en ny regering.
18.10.2015
Så är socialdemokraterna nere på lika låga väljarsiffror som under Håkan Juholt. De stannar på 24,6 procent i Sifos senaste mätning. Det går inte bra för Stefan Löfven. Moderaterna är parti nummer två på 23,8 procent och sverigedemokraterna ligger på 17,2 procent som parti nummer tre. De borgerliga partierna har ett sammanlagt övertag på 41,1 procent medan de rödgröna hamnar på 39 procent. Socialdemokraterna har inte visat sig vuxna situationen med flyktingkrisen och inte heller framstått som ett ledande parti med sin budget. Stor kris för landet genom den politik som förs med slagsida åt vänster.
13:15
Moderaterna vill också ha kommunala tiggeriförbud. Det är bra. Då kan vi kanske få slippa se tiggare utanför varje affär. Var nyss och handlade och det satt två tiggare utanför den affären. De verkar numera vara permanenta. Och ibland får de en slant. Rumänien och Bulgarien har fått EU-pengar för att ta hand om sina fattiga. De behöver inte vara här. Här kan ni läsa om Anna-Maria som har tiggt länge i Sverige och som har sin egen tiggarplats. 
.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar