torsdag 22 oktober 2015

En död på skola av maskerad gärningsman

UPPDATERAT
En är död på Kronans skola i Trollhättan sedan en maskerad gärningsman har angripit elever och andra. Fyra eller fem är skadade. Gärningsmannen sköts av polis och befinner sig på sjukhus för operation. Han hade med sig "ett stickvapen", kniv eller svärd. Kronans skola är full av utifrån kommande elever. Det har varit stökigt där tidigare. 

Polisen genomsöker byggnaderna för att se att det inte finns fler skadade. Eleverna har flytt skolan. En del har varit inlåsta i sina klassrum och får nu lämna skolan för att mötas av anhöriga. Det har inte varit en trygg situation för eleverna på skolan. Det har funnits brister i studiero. Fyrahundra elever gick på skolan. "Det är på Kronan det händer - en skola att längta till." Så lyder mottot för skolan, men ingen trodde förstås att det skulle hända så otäcka ting. På SVT, som sänder direkt, säger man att det är inte barn, men ungdomar som har skadats. Barn är väl alla till och med högstadiet? Åtminstone.
12:13
En svart elev, 14 år gammal, berättade att när de först såg gärningsmannen trodde de att det var en halloween-klädsel: svarta kläder med mask och en del tog bilder och någon ville känna på svärdet han hade. Dock upptäckte den eleven att det var ett riktigt svärd. Sedan högg han tydligen en lärare och då sprang de och gömde sig och barrikaderade sig i klassrummet. En 11-åring och en 15-åring - båda pojkar - har allvarliga skador och opereras och en lärare vårdas på sjukhus plus då gärningsmannen. Den avlidne var en lärare och avled på skolan. Gärningsmannen är i 20-årsåldern, säger polisen. Och han hade flera knivliknande vapen, enligt polisen.
14:33
En av de skadade pojkarna har också avlidit. Den misstänkte är en 21-årig man hemmahörande i Trollhättan.
15:34
Det är det yngsta offret som har avlidit. Han hade skador i  buken, bröstkorgen och levern. Det är livshotande. 
16:07
Polisen säger nu att tre är avlidna: en ungdom, en elevassistent och gärningsmannen.

Här är polisens uppgifter om vad som hände i Trollhättan i dag.
16:51
Enligt obekräftade uppgifter heter gärningsmannen Anton Pettersson och är inte tidigare känd av polisen. Han bodde själv i en lägenhet på Tunhemsvägen 73 i Trollhättan. Bilden där han är maskerad sprids bland annat av BBC News. Också The Telegraph har samma bild. Även Bild Zeitung i Tyskland säger att det är han och har samma bild. Se nedan.
19:11
Det kan anses bekräftat att Anton Pettersson är gärningsmannen. Alla medier har pixlade bilder av hans facebook-bild som ni kan se här.
22:17
Den pojke som uppgavs vara 11 år visade sig vara 17 år. Det är således en 17-åring som är avliden. 
23.10.2015
Nej det är en 15-åring som är avliden. Föräldrarna talar ut i norska Dagbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar