måndag 26 augusti 2019

Mamma till tvåmånaders bebis ihjälskjuten i Malmö

UPPDATERAT
En mamma är skjuten i förmiddags i Malmö på Sergels väg. Hon var i 30-årsåldern och hade just blivit mamma. Hon höll barnet i famnen när en svartklädd man med mask klev fram och sköt henne i huvudet med många skott. Hon segnade ned och tappade barnet. Fadern var också där. Han är kriminell och har begått brott i både Danmark och Sverige, men att straffa barnet och kvinnan för detta är väl magstarkt och reaktionerna har varit upprörda och starka också från justiteminister Morgan Johansson. 

Det är ju bra att han inte tycker synd om mördaren, som gjordes av Rikspolischefen Dan Eliasson när Alexandra Mezher mördades på ett HVB-hem 2016, men det är faktiskt socialdemokraterna som har ordnat till det här landet så att det är totalt upp-och-ned. Inget är längre som det var bara för fem år sedan. De kriminella sätter ribban också för oss andra. Oron, ängslan och ångesten har ökat katastrofalt mycket hos vanliga medborgare under de senaste åren. Och det beror inte på att det är så dåligt i Sverige, utan på att politikerna har tillåtit denna brottslighet att växa fram. Mamman hade också vittnat i en rättegång i Malmö och om det är orsaken till att hon mördats på öppen gata är även detta alldeles förfärligt!

Det räcker absolut inte att uttrycka att mördaren är ett odjur. Politiker har till jobb att förändra samhället så alla kan känna sig trygga. Det är verkligen på tiden att regeringen tar sitt ansvar och gör jobbet! Morden är fler än vad regeringen känner till för Brå:s statistik stämmer inte. Jag har räknat alla mord varje månad under tre års tid och de är kring tre i veckan istället för två, som Brå vill ha det till. 
20.20
Det var i egenskap av läkare som kvinnan hade vittnat i samband med ett mord i Malmö. Hon ingick i vårdteamet. Hon skulle just påbörja sin AT-tjänst som läkare nu. Men dådet anses riktat mot pappan till hennes barn, som har avtjänat ett långt fängelsestraff för grovt rån och grovt vapenbrott. Bort med alla kriminella från gatorna!
21:34
En man är gripen och ska eventuellt anhållas, säger polisen i kväll. 
21:49
Det verkar som kvinnan först sprang efter mannen som jagade pappan till barnet och skrek "nej sluta". Då vände han sig istället mot henne. Och sköt henne i huvudet. Gräsligt!
27.8.2019
Den man som greps i går är anhållen på sannolika skäl för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. 
10:51
Den anhållne är född 1999 och ett vapen har beslagtagits.
15:20
Det var den utbrunna bilen, som ledde dem till denne man. Han är ägaren och bilen var avställd. Men hans mamma kan inte tro att han är skyldig trots att han är åtalad i ett grovt narkotikabrott. Han har suttit häktad, men släpptes innan rättegång. Bort med kriminella från gatan! Förmodligen är det det här som krävs för att myndigheterna ska fatta att kriminella gör vad som helst. En nybliven mamma måste bli offret först. 
16:51
Här konstaterar Göteborgs-Posten att twittrande inte hjälper mot brottsligheten. Nä det var det första jag påpekade om ni läser vad som står i bildtexten under bilden på mördaren längre ned. Vilken handfallenhet! Strunta i vad president Trump i USA gör! Och regera istället för att twittra!
20:29
Det var Karolin Hakim som sköts. Ni kan läsa om henne här. Pappan till barnet är Naief Asawi. Så sorglig historia alltihop. Hon var vacker och ambitiös. Vila i frid!
29.8.2019
De båda män som förföljde paret och där en av dem sköt kvinnan var omaskerade. Alla har utgått ifrån att de bar svarta masker, men nu är det så att de visade sina ansikten. Polisen har bra signalement på de tre misstänkta. En av dem körde flyktbilen, som sedan brann. Spåren leder till Helsingborg och ett knarknätverk där plus mordhärvor i Malmö.
15.10
Den 19-åring som har suttit anhållen är nu häktad misstänkt för medhjälp till mord och för grovt vapenbrott.
Någon som hade tröttnat på kriminaliteten i Sverige
hackade tydligen text-TV.
Jag förstår den.
Vare sig det var en anställd eller någon annan. 

Texten "Mitt liv som snut" låg kvar i bild
om man ville ha text till SVT:s program.Justitieminister Morgan Johansson twittrar,
 som om han var en vanlig upprörd medborgare.
Han är justitieminister och har det yttersta ansvaret för
lag och ordning i det här landet.
De kriminella har tagit över. 
Alla måste numera intyga att
vi inte använder kriminella pengar
när vi ska köpa bil eller låna pengar i bank.
Så förödmjukande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar