söndag 25 augusti 2019

Ungdomar "fastnar" i gungor

Ett skojigt nytt beteende från ungdomar i Skåne är att de låtsas fastna i gungor så att de kan få filma när räddningstjänsten, polis och ambulans kommer och sedan lägga ut denna film på sociala medier. Nej det är inte roligt. Jag driver bara med de där ungdomarna. När ska de vuxna i detta samhälle få säga ifrån? I skolan får de det inte heller för då blir ungdomarna "kränkta". Bara i går åkte polisen på fyra larm i Skåne där ungdomar hade låtsats fastna. Under veckan har det varit ett tiotal fall. 

Skåne är numera en egen provins som har blivit övertagen av det framtida Sverige. Nu uppmanas föräldrar att prata med sina barn. Ja något straff kan de ju inte få, men det går att bötfälla föräldrarna som har ansvaret, för falsklarm. Det borde åtminstone gå precis som när en unge åker på en trimmad moped. Men polisen har kanske inte resurser eftersom de kriminella har tagit över en del områden i Sverige. Och mycket allvarligare brott som bomber, granater, dynamit och skjutningar har blivit vardagsmat.

En oriktig uppgift om att det finns en fara för människors liv eller hälsa omfattas av 16 kap. 15 § första stycket i Brottsbalken så snart uppgiften orsakar onödiga säkerhetsåtgärder. Föräldrarna kan bli skadeståndsskyldiga för den merkostnad som ungdomarna orsakar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar