tisdag 27 augusti 2019

Poliser i Finland sköts av svenskar.

UPPDATERAT
De båda poliser som sköts i Finland i Borgå blev skjutna av två svenska medborgare födda 1989 och 1994. Så trist att den "svenska" kriminaliteten sprider sig till våra grannländer. Poliserna som var i 35- och 45-årsåldern skadades av skott, men förmodigen räddades deras liv av den skyddsutrustning de hade. De båda misstänkta greps i söndags kväll efter en polisjakt då de återigen sköt mot poliser. Men ingen skadades då. Tre polisbilar blev krockskadade av de båda kriminella. De talar svenska och finska och var i Finland för att stjäla. De började skjuta direkt när polisen kom för att gripa dem. Den äldre har både svenskt och finskt medborgarskap. De båda är bröder och har tidvis bott i Borgå under sin uppväxt. Männen kommer att häktas i morgon eller på torsdag. Då får vi veta mer om dem.
11.34
Medier i Finland skriver om bröderna så det går att förstå vilka de är. Hufvudstadsbladet skriver här att pappan fick en tråkig överraskning på sin födelsedag. Han är således Paul Granholm och bor i Stockholm. Närmare bestämt med Johanneshov som postadress. Han är uppvuxen i Finland i Borgå och flyttade som 19-åring till Sverige. När sönerna var tonåringar flyttade de till Stockholm efter att ha vuxit upp i Borgå. De båda har nu varit i Finland i en månad. Den äldre brodern Richard Granholm har hunnit dra på sig ett kriminalregister i Sverige, men i Finland är ingen av dem straffade tidigare. I morgon onsdag ska de senast begäras häktade.  
13.00
Poliserna överrumplades och en polis fick ett vapen riktat rakt mot tinningen. De båda bröderna hade ringt ett falskt nödsamtal. Bröderna hade inte dolt sina ansikten och det kan ha tytt på att de tänkte döda poliserna. Bröderna körde sin Volvo hela tiden med svenska skyltar, vilket gjorde det lättare att hitta bilen. De misstänkta krävde att poliserna skulle överlämna sina vapen. Men en av poliserna kom loss och tog skydd bakom en bil. 
16:58
En skolkompis i Borgå säger att han aldrig hade kunnat tro att de båda bröderna skulle göra så här. Raymond Granholm var lite vild i sin ungdom, men de var alla lite busiga. Så det är som vanligt då? Att det är först när de invandrar till Sverige som det brakar loss. Så säger ju ofta kriminella att det är för lätt att begå brott här. Och att straffen uteblir. För menlöst samhälle helt enkelt. Men nu lär de väl bli inlåsta i Finland ett tag.
28.8.2019
De båda är begärda häktade och kommer att bli föremål för häktningsförhandlingar i morgon torsdag på eftermiddagen. 
29.8.2019
Båda bröderna är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mordförsök på två poliser. Åtal ska väckas den 24 januari nästa år.

PS. Pappa Granholm tror att bröderna skäms nu. Han är författare och kommer med en ny bok i september. DS.
Här är de båda gripna.
Någon som känner igen dem?
Faksimil från Expressen. Så här lär de se ut i levande livet. 
Richard Granholm till höger.
Tyvärr så bor hans bror Raymond
i Björkhagen där jag är uppvuxen. 
De andra bor i Hammarbyhöjden
strax intill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar