lördag 10 augusti 2019

Jeffrey Epstein död

UPPDATERAT
Miljardären Jeffrey Epstein har hittats död i häktet i New York. Han begick självmord enligt myndigheterna. Han var anklagad för trafficking och det senaste var att också prins Andrew och president Trump hade tillhört de vänner som hade fått flickor av Jeffrey Epstein. Han försökte begå självmord första gången för ett par veckor sedan. Då misslyckades han, men lyckades således nu natten mellan fredag och lördag. Han ville uppenbarligen inte ställas inför rätta utan valde att dö istället. Han blev 66 år.
20:50
FBI är inkopplat för han hade självmordsbevakning, men den togs bort. Och det är lätt att hänga sig själv. Det behövs bara ett fem kilos tryck på halspulsådrarna i några minuter för att hjärnan ska få syrebrist. Men nu talas det förstås om konspiration. De kvinnor som blev våldtagna som 14-åringar är inte så glada över att han smet från sin rättegång.
11.8.2019
Det federala målet mot Jeffrey Epstein kommer att läggas ned nu när han är död, men de civila målen kommer troligen att bli desto fler. En sådan stämning inkommer nästa vecka när en kvinna, som säger att hon blev våldtagen som 15-åring av Jeffrey Epstein, kommer att stämma hans dödsbo. Då träder en ny lag i kraft - gällande New York - som säger att ett brottsoffer som var barn har ett år på sig att stämma förövaren hur länge sedan det än var som brottet utfördes. Att Epstein nu är död kommer att göra det lättare för barnoffer att träda fram. De behöver inte vara rädda längre.

Han hade medarbetare, som hjälpte till att utföra hans brott, och advokaterna för offren hoppas nu att de federala åklagarna ska fortsätta med målen mot dessa. Epstein stod inför liknande anklagelser år 2007 i Florida, men lyckades få till en uppgörelse med åklagarna så att han inte ställdes inför domstol för federala brott. Han erkände sig då skyldig till mindre brott gällande prostitution i Florida. Epsteins advokat skyller hans död på åklagare, politiker, domare och en "hysterisk" press. Han hade övervakning i cellen under sista veckan i juli i år eftersom han hade hittats med märken på halsen, men i augusti togs denna självmordsövervakning bort. Denna övervakning innebär en koll av den intagne varje kvart. Han skulle kollas varje halvtimme ändå, för det görs med alla intagna i detta häkte i New York, men det gjordes inte den natten när han dog, enligt uppgifter till pressen.
8:15
President Trump attackerar nu expresidenten Bill Clinton för att få bort intresset från sig själv. 
13.8.2019
Här listar CNN de medkonspiratörer eller sexbrottslingar som Jeffrey Epstein kan ha lämnat kvar när han dog. Han var uppenbarligen en sexmissbrukare och behövde tre kvinnor per dag har han sagt annars mådde han inte bra. Märkligt drag i den amerikanska kulturen. President Kennedy var likadan. Han var dock inte pedofil, vilket Epstein anklagas för också. Nu listas två presidenter: Clinton och Trump samt även prins Andrew i England. Alla förnekar förstås allt. Sex och makt hör ihop och kan förväxlas. Eller det ena kan utnyttjas för att få det andra. Värsta exemplet i Sverige är Jean-Claude Arnault. 
9:35
Virginia Roberts Giuffre säger att hon tvingades in i sexsammanhang när hon var tonåring och 17 år gammal med kända och berömda män av Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell (dotter till tidningskungen Robert Maxwell). Tonåringen syns på bild på VIP-partyn i södra Frankrike med bland andra prins Andrew och den kända modellen Naomi Campbell. Det var Campbells 31:a födelsedag som firades. Hon träffade också Al Gore och Heidi Klum. Efter det partyt så sade Epstein åt henne att ha sex med en känd amerikansk affärsman. Hon säger att hon samma år hade sex med prins Andrew, att hon flögs till London för detta. Hon var Epsteins-Maxwells sexslav under åren 1999 till 2002 då hon gifte sig. Epstein gjorde ett avtal med Roberts utanför domstolarna, precis som han gjorde med flera andra för att slippa ifrån stämningar. Roberts skrev ned vad som hände. Hon rekryterades redan som 15-åring. Då jobbade hon åt nuvarande president Trump. 
14.8.2019
Här träder Virginia Roberts far fram och kräver rättvisa och att Ghislain Maxwell måste ställas inför rätta och ta sitt straff, menar han. Och prins Andrew får leva med vad han har gjort säger pappan.
15.8.2019
De båda fångvaktare som skulle se till Epstein i cellen varje halvtimme råkade somna bägge och sov i tre timmar. Under den tiden dog Jeffrey Epstein. De försökte ändra i tidsloggen så att det såg ut som om de hade gjort rätt. De fick sparken. Märklig historia.
Den här bilden av prins Andrew som håller handen om tonåringen
Virginia Roberts har figurerat länge i pressen.
Bredvid står Ghislaine Maxwell som fungerade som sexförmedlare
och jobbade ihop med Jeffrey Epstein. 
Jeffrey Epstein var vän med Donald Trump och prins Andrew. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar