söndag 11 augusti 2019

Mördade sin lillasyster och försökte begå terrorbrott

UPPDATERAT
Den 21-årige mannen i Norge mördade först sin lillasyster som var adopterad från Kina. Hon var mannens styvsyster och hon blev 17 år. Sedan sköt han inne i al-Noor moskén i Baerums kommun, som ligger nära Oslo. En person skadades där, men gärningsmannen blev fasthållen tills polisen kom. Han är anhållen för mord och mordförsök. Men brottet kan komma att betecknas som terrorbrott. Statsminister Stefan Löfven erbjuder nu hjälp till Norge och menar att sådant extremistiskt hat och våld måste bekämpas. Fast jag tror nog att Norge klarar av den här 21-åringen. Innan brottet så skrev mannen "Vi ses i Valhalla". Han är en norrman med norsk bakgrund, tidigare ostraffad. 
12.8.2019
Mannen gick på folkhögskola och blev kristen under året där. Han fick extrema åsikter om att raser inte skulle blandas, att det var en synd. Han försvann in i bibeln säger en av hans studiekamrater och till slut vände sig eleven till en lärare på skolan, men inget blev anmält till polisen för det fanns inte tillräcklig grund i vintras.
12:24
Philip Manshaus heter den man som ska häktas i dag. Han är högerextremist och miljonär eftersom han äger fastigheter, men han vill inte prata med norsk polis och han betraktar sig som oskyldig. 
16:27
Jodå Philip Manshaus får sitta häktad i fyra veckor för mord och terrorbrott. Det beslöt den norska tingsrätten i dag. Själv ville han bli frisläppt. Är han riktigt frisk den här mannen? Det ska myndigheterna också ta reda på.
18:16
Det var Johanne Zhangjia Ihle-Hansen som mördades av Philip Manshaus. Hon bodde tillsammans med sin styvbror. Hon blev 17 år. Vila i frid!
14.8.2019
Terroristen Philip Manshaus verkar ha varit en riktig klant. Det fanns enbart tre män kvar i moskén, inga församlingsmedlemmar, och han kom inte in genom huvudingången, som hade kodlås, utan han fick ta sig till nödutgången. De tre männen fick syn på honom genast och två av dem brottade ned honom och höll honom fast tills polisen kom. Mohammed Rafiq, 65 år, som hindrade honom först har tidigare varit officer inom Pakistans flygvapen.
Så här glad var Philip Manshaus när han kom
till norsk domstol i dag för att häktas.
Det syns att han var i slagsmål i moskén
Faksimil från Verdens Gang. 


Philip Manshaus är den person
som ska häktas nu på
måndagseftermiddagen i Norge.
Faksimil från Verdens Gang.  Den här mannen 65-årige Mohammed Rafiq
stoppade mördaren tills polisen kom.
Faksimil från Verdens Gang. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar