söndag 18 augusti 2019

Småkommunerna går på knäna


UPPDATERAT
Inte så märkligt att inte kommunerna längre klarar sig utan statlig hjälp. För nu lider alla penningbrist genom de hundratusentals nya invånarna, som har kommit hit och som har fått lika mycket hjälp från första dagen, som alla andra gamla invånare i riket. Vårt välfärdssystem är inte gjort för massor med människor, som aldrig har betalat till det gemensamma. Systemet bygger sedan 1960-talet på högre löneskatter, plus moms och sociala avgifter. 

Kommunerna fick hjälp de första två åren när det kom invandrare, men sedan ska de själva stå för kostnaderna för de nya svenskarna. Det klarar de inte. Inte när våldet står utanför våra egna dörrar och ungdomar inte längre vågar gå ute av rädsla för att blir rånade. Inte när våldtäkter sker många varenda dag och morden är kring tre i veckan. Eller när bomber och anlagda bränder kostar oss miljarder.

Då måste statsminister Löfven gripa in och det lovar han nu också att göra med nya statliga medel till de kommuner som går på knäna. Och det ska bli "redan" om ett halvår. Det är ju regeringen som har åstadkommit hela denna nya satsning på folken i Mellanöstern och Afrika och då är det naturligtvis inte mer än rätt att de måste försöka styra upp detta. Men kanske är det också dags att inte tillåta släktingar att invandra och bli försörjda från första dagen i Sverige av oss andra. Det ändrades i somras så att nu får familjer och syskon komma hit.

Redan i maj i år visade sig var fjärde kommun i Sverige gå med underskott. Detta också beroende av att skatteintäkterna inte ökade lika mycket som förut. Det betyder att människor inte arbetade. Kommunernas kostnader har ökat mycket snabbt. Och socialdemokraterna fortsätter att skylla på att vi är så gamla i Sverige. Det är inte sant. Medelåldern på svenskar ligger på drygt 40 år för båda könen. Den bästa och mest arbetsföra åldern. Och det finns massor av 20plussare i landet, men de bidrar kanske inte så mycket till varken kommunernas eller statens kassor. Tvärtom är det där de kriminella finns.
19.8.2019
Konkret handlar det om tre miljarder kronor och förloraren är Stockholm, som blir av med 1,5 miljarder. Politiker har aldrig lyckats att få befolkningen att stanna kvar på landsorten. Det här är bara nödhjälp tills politikerna får tid att ändra lagar och förordningar, för att spara mer pengar. 
20.8.2019
Malmö ingår i de där stackars kommunerna, som aldrig kan få nog av Robin Hood-skatten. Det är rikets tredje stad, men lyckas inte få till det med finanserna. Numera styrs staden av liberaler och socialdemokrater, men det det verkar inte gå bättre än förut, då socialdemokrater körde staden i botten under decennier. Här skrev jag senast om de kriminella som fick bo i en lyxig femrummare gratis mitt i staden. De fortsatte naturligtvis att begå brott. Staden fick och får cirka 5 miljarder genom omfördelning av skatten per år.
8:10
Här kan ni läsa en artikel, som visar hur illa det står till med vårt skattesystem. Kommuner som sköter sig och höjer sina skatteintäkter får inte behålla pengarna. Det lönar sig att vara som Malmö med andra ord. Skattepolitiken går ut på att betala för nya invandrare som kostar någon miljon per år per person när de kommer hit och söker asyl. Myndigheter jobbar åt dem som polis, advokater, socialtjänst samt byggare av bostäder och privatpersoner. Många tjänar pengar på dem, men det är vi andra som betalar. Ett i grunden ruttet system. Tack vare att vi har öppnat våra hjärtan under flera decennier. I våras tågade föräldrar mot nedskärningarna i skolan
i Bengtfors i Värmland med kring 10 000 invånare.
Barnen fick betala över 7 miljoner i nedskärningar
 när kommunen inte hade råd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar