lördag 24 augusti 2019

Inga religiösa symboler i skolan

Moderaterna vill utreda ett slöjförbud i skolan och också ifall det ska vara förbjudet för barn att bära andra religiösa symboler. Slöjan är till för att muslimska män inte anses kunna behärska sig när de ser ett barn annars, som håller på att fysiskt bli kvinna. Detta är en sexualisering också av barn. Det är rätt att när människor är känslomässigt inne i det kollektiva medvetna, som säger att kvinnor är legitimt byte om de klär sig för naket, så har män lättare att tycka detta är rätt. Och den sortens övertygelser hos en del samhällen gör att det blir fler våldtäkter också i Sverige. 58 procent av männen var födda utomlands, som dömdes för våldtäkt mellan åren 2013-2018. När det gäller överfallsvåldtäkter (försök till eller fullbordade) var åtta av tio från ett annat land. Hälften av de dömda var födda utanför Europa. 

Det var kring 8 000 anmälda våldtäker förra året i Sverige. Omkring 22 våldtäkter anmäls per dag i Sverige. De är så många att det absolut inte går att uppmärksamma de enskilda kvinnorna i medierna. Väldigt få män blir dömda för dem. Det gäller att ändra denna kollektiva inställning till kvinnor. Att de är legitima byten även om de säger nej.

Religionerna håller människor kvar i en bindning till en högre makt, som de tror bestämmer över deras liv. De inser inte att det är de själva som bestämmer vad de ska tänka om sig själva eller världen, utan underkastar sig något de varken kan se eller höra. Plus företrädarna för denna osynliga makt. Vi behöver rättesnören i våra liv, särskilt när vi är barn. Men att tvinga barn att bära religiösa symboler också i skolan för att föräldrarna tycker så, borde vara förlegat i vårt land, som är ett sekulärt område i världen.

För bara sex år sedan satte politiker och andra upprörda
på sig slöja för att de skulle stödja
en kvinna som blev utsatt för
- som de trodde - ett hatbrott.
Det visade sig dock vara hennes man som slog henne. Ridå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar