fredag 2 augusti 2019

Robert Kennedys barnbarn död av överdos

Denna unga kvinna dog i natt
av en överdos. Hon var
barnbarn till Robert Kennedy.
Faksimil från facebook. 
Saoirse Roisin Kennedy-Hill, 22 år, har dött av en överdos på Cape Cod i norra USA, där Kennedyfamiljen inväntade beskedet att John F Kennedy hade blivit president år 1961. Området med flera hus är deras familjeresidens i Hyannis Port. Hon hittades i natt och fördes till sjukhus, men konstaterades död vid ankomsten dit. Hon hade kämpat med depression och mental ohälsa sedan tonåren. Hennes namn Saoirse betyder frihet på gaeliska. Vila i frid nu!

Det är inte lätt att vara medlem av Kennedyklanen, denna berömda släkt, som tog sig från Irland och potatissvälten och lyckades, fast de var katoliker, ta sig till presidentposten i USA. Mormor till detta barnbarn Ethel Kennedy lever fortfarande 91 år gammal, medan morfadern Robert Kennedy sköts av Sirhan Sirhan, en galen iranier år 1968.

President John F Kennedys ende son dödades i ett flygplan 1999, som han själv flög i mörkret, tillsammans med sin fru och sin svägerska. Robert Kennedys son David Anthony dog av en överdos 28 år gammal 1984. Och deras andre son dog i en skidolycka 1997. Många tragedier i denna utlevande släkt, som aldrig ville ge sig. Jag har skrivit ett manus ur Jacqueline Kennedys perspektiv, men det är fortfarande inte utgivet. Hon dog av cancer 1994 64 år gammal. 

Historien om denna släkt gick just nu på SVT och kan ses här på SVT Play. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar