torsdag 15 augusti 2019

Ett land fullt av galningar

UPPDATERAT
Jaha ja så är det en misstänkt terrorist till i landet. Han greps i Östersund i går sedan han kört fram och tillbaka på Stortorget och sedan kört på en blomkruka i sten (stenmur enligt senare uppgifter). Han var jagad av polisen. Han misstänks ha kopplingar till Akilov, som dödade fem människor 2017. Det minns vi. Bland andra var det 11-åriga Ebba Åkerlund, vilket jag rapporterade och som Metros Viralgranskaren försökte sätta dit mig för. Mannen uppges ha haft knivar och dunkar i bilen, en Volvo, som inte var hans. Dock inte anmäld stulen, enligt företagaren som äger den. 

Blir så trött på den utsatthet för befolkningen som ständigt rapporteras numera i Sverige. Förutom då alla klimathoten. Vi ska skrämmas varenda dag. Varför är oklart. En rädd befolkning blir tyst och vågar till slut inte yttra sig alls, utan hukar och hoppas att allt ska gå över. Vi som lever i det bästa av länder ska ständigt matas med världens elände.
16:38
Mycket riktigt terrorexperten Magnus Rantorp tycker inte att det finns någon anledning till alarmism för polisen har "järnkoll", säger han. När det är fråga om stämpling till terrorbrott som i det här fallet vet polisen vilka han har haft kontakt med för det behövs för ett anhållande och en häktning. Om de finns i närheten har polisen gripit dem eller också befinner de sig långt borta, som i fallet Akilov. Men allmänheten behöver också larma när den ser något misstänkt för polisen kan inte vara överallt. Denne man lär komma från Uzbekistan precis som Akilov. 
16.8.2019
Mannen begärs häktad och häktningsförhandlingen ska äga rum i dag klockan 13. Mannen är enligt häktningsframställan medborgare i Kazakstan och i 30-årsåldern. Han pratar ryska och bor i en mindre ort i Jämtland.
12:13
Mannen som nu begärs häktad på sannolika skäl var en illegal invandrare. Han gömde sig för myndigheterna, men sitter nu således anhållen. Han är 32 år och heter Dilshod Usmanov. Han och hans fru hade uppehållstillstånd i Polen och fick inte uppehållstillstånd här utan gömde sig tills de kunde söka asyl här. Men detta avslogs för flera år sedan. Kazakstan är inte i krig. Dock är familjen här nu. Den missstänkte vill ha samma försvarare som Akilov. 
13:44
Mannen och hans familj kom tillbaka hit till Sverige förra hösten och då från Kazakstan. Den här gången har han uppehållstillstånd till årskiftet 2019. Han motsätter sig inte häktning.
19:29
Dilshod Usmanov är nu häktad på sannolika skäl (var borta ett tag så uppdateringen kommer nu). Han kände sig tvungen och hotad att göra detta har han sagt. Hotad? Eller? Han har ljugit rätt mycket så man vet inte vad som är sant. Vi får väl se. 

Här i Föllinge bor den gripne misstänkte terroristen. 


Den senast misstänkte terroristen grips i Östersund.
Kompis med Akilov sägs det. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar