måndag 5 augusti 2019

Massmördarna i USA kom från yttersta vänstern och högern

UPPDATERAT
Connor Betts, 24 år, som inte överlevde sin skjutning hade skrivit på det twitterkonto, som nu är raderat, att han inte kunde vänta på att "idioterna skulle fatta". Han beskrev sig som socialist. Han attackerade också personer på kontot som han menade var fascister och nazister. Han dödade nio personer i Daytona. Han dödade också sin egen syster. Han sköts ihjäl av polis. 

I Texas i El Paso dödades 20 personer av 21-årige Patrick Crusius från Allen, Texas. Han har beskrivits som högerextremist och att han ville skjuta för att stoppa "den latinamerikanska invasionen" från Mexiko. Sex av de döda är mexikaner. Han gav upp och överlämnade sig till polisen. Han står nu inför ett dödsstraff och Mexiko har krävt omedelbart beskydd av sina medborgare i USA. Skytten har stött Trump och dådet betecknas som ett hatbrott. 

Som vanligt är det galningarna som är värst och det spelar ingen roll om de kommer från politisk vänster eller höger. Trump betecknade dem som psykiskt sjuka, men det behöver de inte vara bara indragna i det kollektiva massmedvetandet, för de är inte egna personer när de är så unga. De gör det som de tror att andra skulle vilja att de gjorde. Och de har blivit övertygade av politiker plus sin samtid. Och dragit helt olika slutsatser av detta. Det var 29 människor som fick sätta livet till under mindre än ett dygn. Vila i frid!

Personligen har jag ofta tänkt "idioter" både om en del i min ålder och yngre, men jag är en mycket tålmodig människa och begriper att det inte går att ändra andra. Det måste de göra själva. 

Connor Betts 24 år är död.
Han sköts av polisen. 

Här grips Patrick Crusius av polisen
i El Paso helt odramatiskt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar