måndag 19 augusti 2019

Grönland är inte till salu

UPPDATERAT
Det är naturligtvis en absurd tanke att allt här i världen är till salu. Så tänker en kriminell. Och tyvärr har vi fått en näst intill sådan i Vita huset i Washington. President Trump, som åtminstone tidigare tänkte besöka Danmark i september, kan tänka sig att köpa Grönland. Strategiskt beläget nära Nordpolen, där isen snart kommer att smälta om man får tro klimatgalningarna (men det finns motfakta). Och då blir det slagsmål om detta isfria land plus vattnen och de naturtillgångar som finns. Grönland har zink, bly, guld och koppar. Och dessutom uran och olja.  

President Trump försökte framställa den absurda tanken att de redan beskyddar Danmark och det är synd om landet, som betalar kring 7 miljarder kronor per år till Grönland. Han menar naturligtvis att han är en bättre affärsman och skulle kunna utnyttja och exploatera Grönland mer än vad Danmark gör. Statsminister Mette Frederiksen har sagt att Grönland inte är till salu för Grönland är inte danskt utan det är grönländskt. Hon hoppas att presidenten inte menar allvar.
21.8.2019
Nu ställer president Trump in sin resa till Danmark. Det är statsminister Mette Frederiksens kommentarer, som gör detta. Trump vet inte när han kan besöka Danmark. Så det handlade bara om Grönland då. Såg en bit på en dokumentär om Trump igår. Han har naturligtvis varit likadan hela livet. Det gäller att vinna eller försvinna. Bara vinnare räknas. USA har fått den president de förtjänar för att de ska upptäcka hur gräsligt det är. Om de nu kan det. Världen fungerar ofta så där, det måste gå till urartning innan människor begriper. 
22.8.2019
President Trump menar nu att han är den utvalde, judar "love him like the second coming of God" också känd som Messias. Jag trodde aldrig att USA skulle få en diktator, men där är han nu i full fart dessutom godkänd i demokratiska val, påminner rätt mycket om någon annan som levde innan jag föddes. Trump tål inte motgångar utan tar dem personligt. Och han kan inte hantera fakta utan påstår vad som helst för att förvirra människor. Hur ska detta sluta? Han kommer säkerligen att sitta fyra år till efter 2020 för det finns ingen som utmanar honom tillräckligt. Gud hjälpe oss, säger jag, fast jag inte tror på den gubben. Men det är ett talesätt som beskriver situationen rätt bra.

Grönland är världens största ö och det mest glesbefolkade landet i världen. Den isfria delen är nästan lika stor som Sverige. Det är en del av kungariket Danmark men med stort självstyre. USA har en militär bas i Thule på Grönland, som har funnits sedan 1943. 

Danmark uppges ha velat köpa USA istället. Bra idé av Andy Borowitz. 
Här står nuvarande president Trump med Jeffrey Epstein.
Inringade kvinnan till höger
är Ghislaine Maxwell,
som fixade minderåriga sexoffer åt Epstein.
Kvinnan i mitten är 
Melania Knavs, flickvän
till Trump. Hon har jobbat som nakenmodell. 

Numera är hon USA:s första dam. Bilden från år 2000. 


Grönland ligger strategiskt till tycker president Trump.
Han låter ungefär som en diktator, men tänker köpa ön.
Inte invadera den. Om vi får tro honom. 


2 kommentarer:

 1. "Det är naturligtvis en absurd tanke att allt här i världen är till salu. Så tänker en kriminell."

  Eller en affärsman ...

  SvaraRadera
 2. Vad jag vet köpte vi Nya Sverige av indianerna redan 1638.
  Synd vi inte tog över hela landet.
  Fast.
  Med dagens utveckling i Sverige
  Tur ödet hindrade oss...

  SvaraRadera