lördag 17 augusti 2019

Två ukrainska män häktade för mord i sin frånvaro

UPPDATERAT
Gert-Inge Bertinsson, 70, har förmodligen blivit mördad av två ukrainska män i 45-årsåldern. De är efterlysta i sin frånvaro av polisen och även häktade sedan några dagar. Gert-Inge hade en bil en Volvo XC90 årsmodell 2016 och den är försvunnen. De är också misstänkta för kortbedrägeri. De har försökt att ta ut pengar på hans bankkort. Dessutom har en likadan falskskyltad bil setts i norra Sverige i Malå och där har en 80-årig man försvunnit. Se upp alla pensionärer. Ha inte för fina bilar för då kan ni råka illa ut. Den här bilen är ljusbrun, champagnefärgad eller ses som guldfärgad. Ser fin ut med andra ord. 
19.8.2019
Polisen bekräftar att det är samma bil som har setts i Malå och männen har kanske tagit sig till Finland nu och är på hemväg. Vem vet. Fortfarande har ingen hittat den 80-årige mannen. Det fallet betecknas nu som människorov.
20.8.2019
Ett röstkort från Markaryd hittades i skogen vid Adak i Malå i Norrbotten redan den 6 augusti av en privatperson, som tog bort skräp. Där bodde den 80-årige Olle som har anmälts försvunnen. Brevbäraren i trakten följde efter en sådan bil, som låg och krypkörde. Det är således samma bil. Och Olle försvann dagen efter från Rentjärn. 
21.8.2019
Dagen efter att polisen gick ut med namn och bild på de båda häktade för mordet i Markaryd så har en av dem gripits i Tyskland. Det verkar som om det där ömmandet för mördare från polisens sida har blivit annorlunda nu tre år efter att Alexandra Mezher mördades på ett HVB-hem. Anders Thornberg, som har jobbat länge som polis (sedan 1982), är numera chef och han har säkert en annan inställning än tidigare Dan Eliasson, som beklagade mördaren och inte offret. Bra att polisen har vaknat till och övergivit sin tidigare naiva inställning.En så här ny och fin Volvo XC90
har de ukrainska männen
stulit i Sverige.
Den körs med falska skyltar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar