fredag 16 augusti 2019

Två svenskar misstänks för sprängningen i Köpenhamn

UPPDATERAT
En 22-årig svensk man och en 23-årig svensk man, som har ett förflutet i vänsterpartiet, är misstänkta för sprängningen vid Skattestyrelsens (Skatteverkets) hus i Köpenhamn. Den 22-årige mannen är gripen och den 23-årige är internationellt efterlyst av dansk polis. Den man som är på fri fot är dömd för misshandel. Det är trist att svensk brottslighet sprider sig till Danmark och landet kommer nu att ha mer koll vid gränsen mot Sverige. Det säger Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Hon har kontaktat statsminister Stefan Löfven om detta. 

De båda männen är hemmahörande i Skåne och jag har tidigare tyckt att Danmark kunde få tillbaka detta landskap. SSU i Skåne togs ju över av islamister förra året. Skrev om det här. Men det finns inget genetiskt svensk har arkeologer konstaterat. Nä, Sverige blev ju sent bebott av människor eftersom det fanns ett tjockt islager här. Och dessa kom förstås utifrån precis som nu. Men villkoren var inte så som de är nu. Att alla tas om hand. I Danmark har invandrare det inte bättre än studerande utan de får leva på ett minimum av inkomster.

I augusti häktades fyra män från Sverige och Rinkeby för dubbelmord i Köpenhamn. Den yngste är 17 år, den äldste 21 år. De fyra är svenska medborgare och misstänks för dubbelmordet i Herlev utanför Köpenhamn den 25 juni på två svenska män från Stockholm. De misstänks också för mordförsök på en man vid samma tillfälle och för grovt vapenbrott. Offren och de misstänkta kommer från svenska grupperingar som är kriminella. 

År 2010 greps fem personer, varav fyra i Danmark, för förberedelse till terrorbrott. De skulle ta sig in på Jyllands-Posten och skjuta så många som möjligt. Tre kom från Sverige. Här skrev jag om Munir Awad som var en av dessa. De fyra männen fick tolv års fängelse vardera år 2012.
14:29
Den 22-årige mannen som satt gripen i Malmö är nu häktad och ska överlämnas till rättvisan i Köpenhamn. Han motsatte sig detta, men det beslutade Malmö tingsrätt nu i eftermiddags. Han ska utlämnas till Danmark. 

Så här skrev Wolfgang Hansson inför
valet i Danmark i juni i år.
Att vara rädd för svenskar verkar
vara befogat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar