torsdag 22 augusti 2019

Kvinna mördad VD gripen

UPPDATERAT
En kvinna mördades i centrala Stockholm i går och vittnen som såg en kniv kastas ut på en innergård ringde polisen, som dock inte kom förrän efter ett par timmar. Då var kvinnan död. En VD för ett bolag, som omsätter hundratals miljoner, är gripen och själv är han också god för några miljoner i lön per år. Mannen var blodig när han greps och en död kvinna hittades i en lägenhet knivhuggen till döds. 

VD:n är nu anhållen på sannolika skäl för mord. Detta hände på Södermalm i Stockholm vid Skanstull och mannen som är gripen är i 50-årsåldern. Kvinnan var också i 50-årsåldern och fanns på Ringvägen. Ambulanspersonal hade redan varit på platsen och konstaterat att kvinnan var död innan polisen kom. Polisen anmäler nu sig själva för tjänstefel. Mordet föregicks av timmar med skrik och bråk.
23.8.2019
Nu är denne VD begärd häktad. 
17:50
Han är nu häktad vid Stockholms tingsrätt. Han hade nyss flyttat in i lägenheten med sin nya kärlek. De skulle starta ett nytt liv tillsammans. Någon som har jobbat med honom beskriver honom som "elak", medan kvinnan sägs ha varit en ängel. Han ska genomgå en liten sinnesundersökning.
25.8.2018
Verdens Gang i Norge har skrivit om fallet eftersom kvinnan var norsk. Tidningen har pratat med hans företag och han blev akut pyskiskt sjuk dagarna innan mordet. På måndagen, två dagar innan kvinnan dödades, sjukanmälde sig mannen och dagen efter sökte han vård. På företaget säger de att han uppsökte den svenska sjukvården dagen innan mordet. Han hade armen i gips när han framträdde i tingsrätten för att bli häktad, men hur han fått den skadan - om det var självförvållat eller inte - är oklart. 
Det här är de båda som har del i dramat på Södermalm. Här vid Ringvägen skedde mordet på kvinnan.
Faksimil från Google. 
Här är Expressens pixlade bild på mannen. 
Här är bilden opixlad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar