måndag 5 augusti 2019

Fängelsepräst våldtagen av intern

Våldtäkter inträffar varenda dag i Sverige. Det är ingen idé ens att räkna dem tycker jag för de är så vanliga. Men när en kvinnlig fängelsepräst blir våldtagen när hon ska samtala med en 53-årig utländsk intern på anstalten Hall höjer till och med jag ögonbrynen. 

Hon blev så chockad att hon inte kom sig för att varken larma eller göra motstånd, fast hon försökte knuffa bort honom. Kvinnor är alldeles för snälla i det här landet. Mannen ifråga påstod att han gjorde en ritual och där ingick oralsex. Han hade låst dörren och satt sin stol framför den. Han var så manipulativ att den kvinnliga prästen inte förstod vad hon hade varit med om förrän hon berättade det för en väninna och handledare. Hon anmälde detta både till kriminalvården och kyrkan ett par dagar efter händelsen.

Mannen i fråga har fått en ny fängelsedom på tre år och ska sedan utvisas på 10 år. Jag tycker att alla sådana privata enskilda samtal ska övervakas. Det är ju ett kryphål för övergrepp. Hur kvinnan mår i dag är det ingen som berättar, men jag kan tänka mig att hon aldrig mer vill sitta i ett icke övervakat rum med en intern. Det hela utspelade sig på Lucia förra året, men mannen har först nu blivit dömd. Kvinnliga präster löper en tre gånger större risk att bli sjukskrivna för en psykisk diagnos än sina manliga kollegor. 

PS. Det är närmare 8 000 anmälda våldtäkter per år i Sverige. Det blir kring 22 anmälda våldtäkter per dag i Sverige. DS.


Här på den säkerhetsklassade anstalten Hall
våldtogs en kvinnlig präst av en intern.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar