torsdag 1 augusti 2019

Prins Harry ska rädda världen

Prins Harry och ett otal kändisar som Noel Gallagher, Woody Harrelson, Lars Ulrich, Bono, Matthew McConaughey, Bill Gates, Katy Perry, Bradley Cooper, Naomi Campbell, Orlando Bloom, Leonardo DiCaprio plus Barack Obama har samlats på Sicilien, för att ha en klimatkonferens och rädda världen. Det är den rikaste eliten i världen, som har detta som tidsfördriv att "rädda" världen medan de flyger i 114 privata jetflygplan till konferensen eller kommer i lyxiga megayachter. Det är Google som står bakom evenemanget och omkring 10 miljoner kronor satsar Google bara på den sista kvällen då Google hyr den 2 500 år gamla tempeldalen för en konsert och en lyxig måltid. 

Det här är det senaste i trosviss övertygelse om att det är jorden, som nu behöver räddas av dessa människor. Prins Harry har lovat att enbart skaffa två barn, för att själv bidra till räddandet av jorden. Han är nummer sex till tronen i England så han behöver säkerligen inte bekymra sig. Kungafamiljen har tillräckligt många medlemmar. Hotellet, där de sover under de tre dagarna konferensen varar, har två 18-håls golbanor och ett spa som är ett av Europas största. Sanden är importerad och vit längs den privata kusten. De får förstås överklassviter och några villor till de berömda och rika. Den globala uppvärmningen är nummer ett på innelistan i år för kändisar och hela konferensen lär kosta kring 200 miljoner kronor. Google betalar och alla är personligen inbjudna.

Det här är rör sig om en kollektiv övertro på att jorden går under i en helveteseld om några år. Och att vi är skyldiga till detta och måste göra allt för att förhindra detta. Fast jorden var varmare för tusen år sedan, då Grönland var just grönt. Vikingarna var de skyldiga då om vi ska köra skuld- och skamgreppet. Nuvarande innetrend har pågått sedan Al Gore inte lyckades bli president i USA och då beslöt att köra en världskampanj för klimatet. Han fick Nobels fredspris år 2007 tillsammans med Planet on Climate Change, IPPC, som ständigt kampanjar för att vi måste ta hand om planeten. Vi har nu endast 18 månader på oss att fixa detta, enligt IPPC. 

Detta sektliknande tänkande har sitt ursprung i tänket att jorden måste gå under på något sätt, vilket har predikats under århundraden. Vi krassa nutidsmänniskor, som har övergett vår religiösa tro, och istället litar till att jorden fixar det här själv anses just nu som rätt galna av eliten. Dessa människor har en uppblåst övermaga tro på den egna självtillräckligheten. Och de vill naturligtvis tjäna mer pengar på sin goda insats för förhindrandet av denna undergångsvision.

PS. Om all is skulle smälta på Grönland skulle detta betyda att havet höjdes sju meter. Delar av New York och alla andra lågt belägna kuststäder skulle försvinna. DS.Den här undergångsmuggen har jag fått
i present år 2005.
Den visar hur jorden skulle se ut
om världshaven steg 100 meter. 
Godthåb är Grönlands huvudstad med
omkring 18 000 invånare.
Den ligger på södra delen av ön
söder om polcirkeln
och på västra sidan.
Det skulle inte gå att bo där
alls om det inte fanns en varm period varje år.
Temperaturen från i dag. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar