fredag 23 augusti 2019

16-årig pojke häktad för mordförsök var 23 år

UPPDATERAT
Det räcker uppenbarligen med att säga att man är 16 år så tror Migrationsverket på detta. En man som först kom till Sverige och uppgav att han var 23 år besökte så Migrationsverket en gång till och skrev då ned sin ålder till 16 år. Han sitter nu häktad för mordförsök och grovt vapenbrott i Uppsala. Då upptäckte polisen och Migrationsverket tillsammans att han är 23 år. 

Han blev placerad enligt Lagen om vård av unga, när han uppgav sig ålder till 16 år genom socialtjänsten. Men nu väntas han omhäktas och få stanna i häkte eftersom det finns en flyktfara när han är över 21 år. Mannen finns i en kriminell miljö och är häktad för våld mot tjänsteman, rån, försök till mord och vapenbrott. Han är också misstänkt för våld mot en partner. Han är misstänkt för mordförsöket på Blomdahls väg i Gottsunda den 10 juni.  I Gottsunda har de flesta skjutningar i Uppsala ägt rum. Det är stökigt bland gängen säger polisen.

Tur att Migrationsverket inte är ensamma om att bestämma ålder på män. Nu slipper vi ha den här 23-åringen ute bland oss. För om hans ålder hade varit 16 år hade han placerats på HVB-hem eller särskilt ungdomshem. Det finns drygt 200 gängmedlemmar i Uppsala, fördelade på 8-10 gäng. Det är mycket narkotika och vapen i omlopp. Senast i förrgår sköts en man i Gottsunda i Uppsala. Det är en trång marknad, säger polisen. Under 2018 var det 16 skjutningar i Uppsala.  I år är de uppe i 13 stycken. Det har gått så långt att det blir en nyhet när det inte skjuts på ett antal veckor. 
24.8.2019
Jo så var det dags igen. Kommer just från Uppsala, men var inte inne i stan. Och inte heller i Sävja där det sköts nu i dag. Så oerhört tråkigt att denna fina stad blir förstörd av allt elände. En person förd till sjukhus, oklart skadeläge.
26.8.2019
Här är en horribel berättelse om Uppsala, där en familj uppmanas att flytta av polisen för att slippa gänget i Uppsala. En 13-åring ringer sina föräldrar i panik och skolan har låst dörrarna. Lärarna har ringt polisen. Utanför väntar åtta andra barn på att 13-åringen ska komma ut. 


Det skjuts som aldrig förr i Uppsala.
Dock mest i Gottsunda där gängen härjar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar