lördag 10 augusti 2019

Många våldtäkter i Uppsala

UPPDATERAT
I Uppsala bodde det år 2015 210 000 invånare och av dem var nästan 38 000 födda i ett annat land. I år har staden kring 225 000 invånare. Våldtäkterna har nått nya nivåer i Uppsala och senast var det en afghan som anhölls på sannolika skäl för en våldtäkt i Stadsparken på en tonårig flicka. När Sarah Havneraas politiker för kristdemokraterna skulle gå hem genom Uppsala blev hon förföljd av ett par aggressiva män. Men hon räddades av tre kvinnor i en bil, som frågade om hon ville åka med. Hon skriver om det på facebook. 

Utländska unga män är överrepresenterade när det gäller våldtäkter. Det är ingen hemlighet. Men svårt att göra något åt. I kulturen i Mellanöstern så räknas män, men kvinnor är en underordnad sorts människa. Det gör att det är okej att ge sig på kvinnor i Sverige. De döljer sig ju inte bakom en massa kläder och följs inte alltid åt av någon man. Det kan räcka med att de är ute sent ensamma.

Men enligt Brå i TV4 så är anledningen till alla våldtäkter att det finns så många dejtingappar. Och att kvinnor har en benägenhet att anmäla mer. Detta enligt forskningschefen Stina Holmberg på Brå. En rapport i våras från Brå visade att flyktingströmmen 2015 inte hade något samband med alla våldtäkter. I en studie från 2005 från Brå konstaterades dock att det var tre gånger vanligare att utrikesfödda var misstänkta för sexualbrott än inrikes födda, men ingen ny uppföljning har skett av denna studie. Här skrev jag år 2010 att omkring 6 000 våldtäkter anmäldes per år i Sverige. Enligt TV4 har anmälda våldtäkter under det första halvåret i år varit kring 4 000 fall. Under 2018 anmäldes 7 960 våldtäkter i Sverige enligt Brå.
14:29
Den misstänkte afghanen har häktats för våldtäkt på sannolika skäl i dag. Han är 19 år.

Här kan ni se klippet från TV4 där det hävdas att det behövs särskilda slutna facebookgrupper i hela Sverige bara för kvinnor för att trygga kvinnor. De ska hjälpa varandra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar