onsdag 28 augusti 2019

Amineh Kakabaveh utesluts ur vänsterpartiet

UPPDATERAT
Vänsterpartiet höll presskonferens och berättade att riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh nu utesluts ur partiet. Hon har sagt att det har etablerats en islamsk stat, ett kalifat, i svenska förorter. Hon menar att de som kritiserar henne är islamister. Hon har spridit falska nyheter om detta, menar vänsterpartiet. Hon betalar heller inte den partiskatt som alla ska betala. Hon har sjukskrivit sig istället för att komma till riksdagsgruppens möten. Nu har vänsterpartiet tröttnat och utesluter henne. 

Hon har suttit i riksdagen sedan 2008. Hon har uttalat sig för moderaternas förslag till slöjförbud för barn i skolan, vilket tydligen blev för mycket. Hon menar att partiet har mobbat henne för att hon driver frågan om hedersförtryck. Hon ville inte heller rösta för Stefan Löfven som statsminister. Men hon fick näst mest personkryss i riksdagsvalet 2018 efter partiledaren Jonas Sjöstedt. Det visar återigen att det är ett splittrat Sverige vi lever i. Också på vänsterkanten. Vänsterpartiet menar att alla har rätt till sin åsikt, men inte till egna fakta. Då blir detta en propaganda som bygger på falska nyheter. Kakabeveh är uttalad marxist, men passar inte i vänsterpartiet. Hon blev utnämnd till Årets svensk år 2016 av tidningen Fokus för hennes idoga arbete mot hedersförtryck. Motiveringen löd: 
”Genom att uppmärksamma radikalisering, klan- och hedersförtryck blottlägger Amineh Kakabaveh i handling och tal och till en avsevärd personlig kostnad, den svenska oviljan att röra vid alltför känsliga ämnen. Hon gör det genom att ta fasta på värderingar som gäller alla, snarare än på särskiljande identiteter.”

Amineh Kakabaveh har inte fått någon information från vänsterpartiet, säger hon till Ekot.
– Jag känner inte till det här över huvud taget. Jag fick veta om att jag utesluts via medier, säger Kakabaveh till Ekot.
18:43
Kakabaveh tänker absolut inte lämna riksdagen, som vänsterpartiet har uppmanat henne. Hon kommer att sitta kvar antingen som vänsterpartist eller som vilde. Partiet har försökt bli av med henne förut, men inte lyckats. Det kommer ett program om henne i SVT2. Det heter "Min sanning". Hon säger där att hon tänker hoppa av partiet.
29.8.2019
Här skriver hon själv om röran i vänsterpartiet och om partiledaren Jonas Sjöstedt, som står på bild med företrädare för Stockholmsmoskén, som har arbetat för Muslimska brödraskapet. 
15:45
Hon är inte längre medlem i vänsterpartiet utan tänker sitta kvar i riksdagen som politisk vilde.

Amineh Kakabaveh har svarat på facebook
och menar att hon visst har betalat partiskatt.
Men att det är orimligt att göra detta
när hon är utfryst och mobbad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar