torsdag 2 juni 2016

Aydin Sevigin döms för terrorbrott

Den 20-årige mannen försökte två gånger ta sig in i Syrien för att ansluta sig till IS. Han misslyckades dock och skickades hem. Men den tidigare lärarstudenten från Sollentuna döms nu för förberedelse till terrorbrott i Sverige till fem års fängelse. Han hade köpt delar för att tillverka en bomb. 

Han döms mot sitt nekande. Aydin Sevigin har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Han lider inte av någon allvarlig psykisk störning, men uppvisar "ett ombytligt, svårvärderat och motsägelsefullt beteende". Tyder mera på att han är islamist. Det förändras nog inte i fängelset. Det var släktingar som tog ifrån honom passet ni ser nedan för att han inte skulle kunna ta sig till Syrien, men då hotade han med att tillverka en självmordsbomb och spränga sig här i Sverige. Han gjorde inköp till denna bomb enligt jihadistiska bombrecept, som återfanns i 20-åringens mobiltelefon.

3 kommentarer:

 1. Han hade i alla fall en bra advokat ...

  SvaraRadera
 2. Vad är han för landsman?
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är svensk som du ser av passet ovan, men har pekats ut som turkisk regeringssympatisör. Och ha deltagit i aktiviteter rörande Svensk-Turkiska Riksförbundet.

   Radera