torsdag 23 juni 2016

Fritt fram för 13-åringar att slå ihjäl gamlingar

Mordet på en 65-åring man i Derome utanför Varberg förra året i juni gör att det blir fritt fram för tonåringar att mörda äldre människor. De frias nu återigen i hovrätten. De skyller på varandra och åklagaren har inte kunnat lägga fram bevis för att det var den ene eller den andre som mördade 65-åringen. Den ene av pojkarna, numera 14 år gammal är född i Irak och den andre 14-åringen har skyddad identitet, men båda är svenska medborgare. Hovrätten menar också att det inte finns någon alternativ gärningsman, men de döms inte för mordet. 

Det går faktiskt att konstatera att båda är skyldiga till mordet, fast något egentligt straff får de inte eftersom de är så unga. Men det är stötande för mordoffret Rolf Börjesson och hans familj och släkt att ingen ställs till svars på riktigt för mordet på honom. De båda pojkarna var placerade på samma familjehem. Och de kommer båda från Göteborg. De var på rymmen tillsammans och ville bara ta en bil enligt dem själva, men det blev istället mord. De fick inte igång något fordon alls på gården och när de gjorde inbrott för att leta efter bilnycklar förde de sådant oväsen och förstörde så mycket inne i huset att mannen vaknade.

De båda anföll honom med kniv, en stor sten och tillhyggen. De säger båda att de har sett mannen mördas, men skyller på varandra. Det spelar egentligen ingen roll för gärningsmän under 15 år kan inte dömas till straff. De omhändertas av sociala myndigheter. Rolf Börjesson fick halsen avskuren, men ingen vill ta på sig detta av pojkarna. Åklagaren har aldrig sett ett så brutalt mord med så mycket våld och med så låg ålder på gärningsmännen. 

1 kommentar:

  1. Hur många gånger ska vi se Lindome fallet upprepas.Enligt rättsväsendet hur många gånger som helst tydligen.Ett dygn med Skå Gustav sen är frågan om dessa individer blir fromma som lamm eller förfaller i kriminalitet igen ? hoppas att ironin går fram

    SvaraRadera