måndag 13 juni 2016

Utrikes födda försörjs av oss andra

UPPDATERAT
DN påstår att landet dras isär genom att utrikes födda är arbetslösa. Istället kan man se det som att de regeringar vi har haft de senaste fem åren har uppfört sig märkligt när de har valt att importera människor, som vi visste inte skulle få jobb. Vi visste att "öppna våra hjärtan" betydde att vi skulle ta hand om dem, men regeringarna tyckte att vi hade råd. 

Nedanstående kartor visar hur katastrofalt läget är i landet. Rött betyder att mer än 50 procent av de utrikes födda inte har jobb. Orange att det är mellan 40-50 procent som inte har jobb. Gult att det är mellan 30-40 procent som inte har jobb. För att landet ska gå runt så behöver skatten höjas i kommunerna med upp till sex kronor fram till 2030. Detta gäller Malmö, resten av landet kommer också att drabbas. Hur mycket har vi inte sett ännu. 

Malmö hoppas att staten ska hjälpa till mer än den redan gör. Malmö tog emot 4,4 miljarder i Robin Hood-skatt (från rika kommuner) under 2015, vilket betyder kring 14 000 kronor i bidrag per invånare. Systemet finansieras huvudsakligen av staten. Och staten det är vi. 
11:01
De grå ytorna i Sverige betyder inte att där inte finns någon arbetslöshet, men att den ligger under 30 procent. I Malmö är den dubbelt så hög enligt Ekonomifakta, som i Sverige i genomsnitt, där den ligger på 7-8 procent av personer mellan 16 och 64 år. I Ovanåker ligger den enligt officiella siffror från Ekonomifakta på 10 procent, men i den här kartbilden på mer än 50 procent. De som räknas är de som aktivt söker jobb eller befinner sig i aktivitetsgarantins program och söker därifrån i officiella siffror.
DN har gjort grafik av arbetslösheten hos utrikes födda i Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar