fredag 24 juni 2016

Hurra Independence Day!

UPPDATERAT
Storbritannien röstade för att lämna EU. Det trodde jag knappt, men nu är det så. Lite skönt tycker jag för då måste EU ifrågasätta sig självt. Det är tack vare EU vi har det så risigt i Sverige just nu och i närmaste framtiden med tiggare och flyktingar, där EU:s länder inte tog sitt ansvar utan har skyfflat över detta på Sverige. 

Det engelska pundet faller och de ekonomiska marknaderna skälver, men för oss vanliga blir det inte sämre ändå. Det blev 52 procent för att lämna och 48 emot. Men nej till EU vann. Europa behöver skakas om och inte bara av terrordåd. Det här skickar signaler om att folket är missnöjt åtminstone i England och Wales, där 53 procent röstade för att lämna. Londons förste muslimske borgmästare var emot att lämna och drottning Elizabeth för att lämna EU. Vem påverkade mest?

Här skrev jag tidigare om detta.

9:30
Premiärminister David Cameron avgår, fast han sade innan valet att han inte skulle göra detta även om det blev nej till EU. Men nu ska han lämna efter detta nej och accepterar "domen" efter denna "stora demokratiska övning", som han säger. 
10:15
Statsminister Stefan Löfven spottar ur sig fromma förhoppningar om framtiden och EU: "Vi ska utveckla ett Europa som står på medborgarnas sida. Vi är med i EU för att ta makten över vår gemensamma framtid. Vi behöver ett EU, som skapar nya jobb. Det ska vara ordning och reda." Han verkar också ha börjat tvivla på denna europeiska gemenskap. EU står tydligen inte på medborgarnas sida, inte heller har vi makten över vår gemensamma framtid, EU skapar inga nya jobb och det är inte ordning och reda i EU. Så kan man tolka vad han säger.
13:07
Och skottarna vill ha en ny folkomröstning som ger dem självständighet för de vill vara med i EU. Låt dem! De är drygt fem miljoner invånare i Skottland och det är populärt att vara med i EU för små och svaga länder. Så här röstade Storbritannien.1 kommentar:

  1. "Vi ska utveckla ett Europa, som står på medborgarnas sida."
    Visst, men först borde han utveckla ett Sverige, som står på medborgarnas sida.

    SvaraRadera