torsdag 16 juni 2016

Walt Disney gråter i sin himmel

Det måste han väl göra när Lane Graves, vid bara två års ålder drogs ned i vattnet av en alligator och dränktes. Och detta vid en konstgjord sjö i Florida, som ligger vid Walt Disney World. Pojken och hans pappa promenerade längs stranden när en alligator tog tag i honom och drog ned honom i vattnet. Pappan försökte få loss pojken ur alligatorns käftar, men lyckades inte. 

Efter ett stort sökpådrag då också fyra alligatorer dödades hittades pojken till slut efter 16 timmar i Sevens Seas Lagoon. Han fanns bara några meter från stranden där alligatorn hade dränkt honom och sedan lämnat kroppen. Familjen kommer från Elkhorn Nebraska och var inte van vid dessa djur från sina hemtrakter. Pojken var där med sina föräldrar och två syskon.

Det fanns heller inga skyltar som varnade för alligatorer vid stranden, men det stod att det var förbjudet att simma. Stranden är fortfarande avspärrad runt hela sjön och ingen vet när den kommer att öppnas igen. Omkring en miljon alligatorer beräknas finnas i Florida. 

Pojken gick längs strandkanten på kvällen, men bara i några centimeter djupt vatten. Inga andra attacker av alligatorer har rapporterats vid den konstgjorda sjön. Tjugotre personer har tidigare sedan 1970-talet attackerats och dödats i Florida av alligatorer. Den här alligatorn uppskattades av vittnen att vara omkring två meter lång.
Lane Graves blev bara två år.

2 kommentarer:

 1. Säker på att han är i himmelen ? Det finns en del otäcka
  stories om vad han hade för sig ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10421847.ab"

   Man skall inte tro allt man läser men ...

   Radera