torsdag 16 juni 2016

Ordet asyl öppnar Sverige för terrorister

UPPDATERAT
En ökänd islamist 46 år gammal och från Bosnien visste att ordet "asyl" kunde få honom fri från fängsligt förvar, där polisen i Malmö hade placerat honom eftersom han fanns på Schengens spärrlista över terrorister, som skulle stoppas vid gränsen. Mannen hade spärrats från inresa till EU av Frankrike och han är välkänd som gammal veteran-jihadist. Dessutom har invånare i Bosnien ingen chans att få asyl i Sverige, men trots det har nu Migrationsverket hand om honom. 

Redan 2010 greps mannen i Bosnien. Då hade han förutom tunga vapen också propagandamaterial och flaggor för IS. Han ansågs då vara ledare för en extremistcell. Sommaren 2015 fanns ett jihadistläger i Bosnien och mannen var en av de som stod bakom lägret, som skickade jihadister till Syrien för att strida. Han greps av polisen i Turkiet eftersom han i februari i år ansågs ha varit i Syrien och stridit för IS. Han skickades då tillbaka till Bosnien där hans pass togs ifrån honom och han fick reseförbud.

Men nu i veckan dök han upp på Sturups flygplats med ett nytt pass utfärdat i mars i år. Gränspolisen ville snabbt utvisa honom, men ordet asyl stoppade processen. Frankrike hade redan prövat hans farlighet och bedömt att han inte ska släppas in i EU. Men nu har ändå Migrationsverket hand om honom. Dock sitter han fortfarande i förvar. Bosnien är tillsammans med Sverige och Belgien de länder varifrån flest människor per capita har anslutit sig till IS. 

Migrationsverket säger nu att de skyndsamt ska behandla mannens ansökan och inhämta Säkerhetspolisens åsikt. Byråkratins kvarnar ska mala lite fortare. Vi ska inte försörja mannen och hans familj under mer än ett år. Mannens hustru och fyra barn befinner sig också i Sverige. Bosnien har ansökt om medlemskap i EU i år. Sida i Sverige stödjer detta. 
12:53
Och här i Kinna på ett flyktingboende trakasserar, hotar och misshandlar ett par muslimska mycket religiösa bröder och ett par systrar andra för deras otro. Syskonen beskrivs som religiösa fanatiker och andra kvinnor har blivit kallade horor av systrarna. De är polisanmälda och flyktingboendet har velat bli av med familjen sedan flera månader tillbaka. 

En högstadieskola i Lessebo inför ett bönerum, för annars kanske inte eleverna kommer till skolan. Detta i en svensk skola där det inte ska förekomma religiös påverkan. En av eleverna tycker att det är jätteviktigt med bönerum i denna internationella klass och kallar det "tråden mellan dig och Allah". Vi behöver verkligen inte fler fanatiker i det här landet och heller inte avsteg från en skola som är konfessionsfri. Vi behöver istället platser där alla som är barn får vara ifred för religion eller annan indoktrinerande påverkan. Skolverket menar dock att om barnen själva vill detta så ska de få det under förutsättning att rummet är öppet för alla. Risken för religiösa trakasserier mellan grupper verkar stor också på skolor om detta får fortgå.
17.6.2016
Migrationsverket har bestämt att IS-jihadisten från Bosnien inte ska få stanna i Sverige. Han ska utvisas. Han har inga asylskäl. Till dess ska han förbli i förvar. Detta bestämdes sent på torsdagskvällen. Tänk att Migrationsverket kan ta så snabba beslut! 
De här muslimska flickorna har ett eget bönerum i skolan.
Annars är skolan rädd att de inte kommer
till undervisningen. 


1 kommentar:

  1. "Bosnien har ansökt om medlemskap i EU i år. Sida i Sverige stödjer detta."

    Finns inte mindre än 6 (!) länder på Balkan som gärna vill komma
    med i EU. Men det lär dröja och Bosnien står knappast först på
    den listan ...

    SvaraRadera