tisdag 21 juni 2016

Domen mot Maher Al Qalisi

UPPDATERAT
Den skyddstillsyn och den icke-utvisning som ovanstående man dömdes till i mitten av juni i år gör många upprörda. Här är inläggen som finns på honom på facebook. Enligt folkbokföringen är han 20 år, men har lämnat kopia på födelsebevis i domstol på att han är född 1999. Han skulle bara vara 16 år således. Han skulle ha dömts till mellan 2-6 års fängelse om tingsrätten hade trott på hans pass från Jemen om att han är född 1996.

Han har våldtagit en 13-årig flicka, som han överföll i en park i Mariestad. Enligt våldtäktsmannen sade flickan att hon var 16 år och tog initiativet till sex. Men enligt flickan var det han som slet av henne byxorna och våldtog henne. Fast hon sade åt honom att sluta flera gånger. Hon var helt otröstlig när hon kom hem till sin mamma, som följde henne till sjukhuset. Mamman grät också och säger att det var en helt overklig upplevelse att se sin dotter sönderriven på sjukhuset. Maher Al Qalisi är dömd för barnvåldtäkt, men hade anpassat sig så bra i Sverige så åklagaren drog tillbaka sitt yrkande på utvisning till Jemen. 
15:33
Kanske blir det så att den unge Maher Al Qalisi överklagar domen till hovrätten för han anser sig vara oskyldig. I morgon ska han prata med sin advokat om saken. Nedan domen mot honom.

2 kommentarer:

  1. Det vore bra om det här fallet prövades i Götaland hovrätt. Tingsrätten ansåg inte att Maher var trovärdig, men lät honom ändå slippa utvisning. Det vore bra om en högre instans, med fler jurister tog sig an ärendet.

    SvaraRadera