torsdag 30 juni 2016

Frida Boisen tycker vi ska resa

UPPDATERAT
Hon skriver det i sin senaste krönika: ut och ta del av världen, vår värld. Apropå att människor nu är så rädda tror hon på grund av terrorn i Turkiet. Hon lever i ett eget litet ressällskap där världen ligger öppen. Hon kan inte tänka sig att svenskar stannar i Sverige annat än för att de är rädda och inte törs åka någonstans, när det är så otryggt nu ute i världen. Vi ska inte låta de satans mördarna vinna, säger hon. Men morden sker på hemmaplan. Vi är uppe i 74 misstänkta mord nu i Sverige när halva året har gått. Det blir 148 mord i år om trenden håller i sig. Högt över tidigare års statistik. 

När som helst kan din bil brinna upp eller klockstapeln i Sigtuna, som var flera hundra år gammal. Den brann i natt. Tänd på! Och i natt var det Norrköping som drabbades av bilbränder. Tänd på! Utrota de svenska röda små sekelgamla faluröda stugorna. Den gamla kulturen ska inte stå i vägen för det nya Sverige där vi reser runt i världen och blundar för att Sverige har förvandlats. Frida Boisen åker till Dubai och hon har stoppats av polisen i Indonesien bara för att hon var kvinna. Hu så hemskt. Det sker aldrig i Sverige. Vårt underbara land. Vi måste se världen och förändra den till det bättre, utropar Frida Boisen.

Det är vårt ansvar att åka runt och se och förändra. Hur skulle det vara att börja här hemma och med henne själv? Alla har faktiskt inte råd att åka någonstans alls i sommar. Bara en del har det, som det svenska paret som begav sig till Kroatien på semester och där mannen mördade frun med hammare i går. De bråkade om den privata ekonomin det sista de gjorde innan mannen slog ihjäl sin fru. Men i den världen lever inte Frida Boisen. Hon har råd och kan ta ansvar för att förändra hela världen. En sådan härlig svensk blå-gul inställning. Sa jag naiv? 
1.7.2016
Här är ett exempel på resande 36-årig örebroare som dödas i strid mellan kurder och iranska armén. Han lyckades inte förändra världen tillräckligt genom att resa. Sorgligt.
10:42
Och här är ett afghanskt "flyktingbarn", som reste till Sverige, men inte gillade villkoren i Sverige utan återvände hem med 25 000 kronor från Sverige på fickan. Han uppgav att han var 17 år och inte hade gått ut grundskolan när han kom till Sverige och placerades i nionde klass. Men han var 23 år och hade en högskoleexamen i historia från Afghanistan. Han hade tagit sig hit för att få mer gratis utbildning. Men han orkade inte invänta att han fick det. Dock försörjdes han i Sverige under ett år genom skattemedel. Han förändrade sina privata villkor genom att resa! Fantastiskt! Nu vill han skriva en bok om sina äventyr i det exotiska Sverige.
Frida Boisen tycker Sverige är fantastiskt.
Nu ska vi ut i världen, resa och förvandla den.
Så att den blir precis som Sverige. 

2 kommentarer: