onsdag 22 juni 2016

Så blev vi av med Martin Saliba

UPPDATERAT
Han utlämnas inte från Libanon dit han har åkt och ansökt om medborgarskap. Han är född och uppväxt i Uddevalla och stack från landet inför en dom i hovrätten för tre mord. Han dömdes tillsammans med sin bror Mark Saliba till livstids fängelse i januari i år. Här skrev jag tidigare om de tragiska trippelmorden. 

Jag ser det som så att det finns sunkiga länder som Libanon och de kan väl ta emot de kriminella då och göra dem till medborgare. Och så borde det finnas bättre länder som Sverige där det borde vara möjligt att leva utan så många kriminella invandrare av första eller andra generationen. Fast det är väl bara en from förhoppning. I varje fall hoppas vi att vi slipper Martin Saliba i Sverige, men ännu har han naturligtvis svenskt medborgarskap. Möjligheten till dubbelt medborgarskap infördes i början av 2000-talet av Göran Perssons regering.
19.9.2016
Nu görs ett nytt försök att få hem denna livstidsfånge till Sverige för att han ska avtjäna sitt straff. Han ska sitta inspärrad på Kumla egentligen. Lycka till är väl allt man kan säga till Justitiedepartementet. Fast det är lite kluvet att behöva få hit honom igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar