lördag 18 juni 2016

DN avslöjar islamsk korruption

Jag skrev här i våras om Sveriges Förenade Muslimer, som inte är en särskilt rumsren organisation. Personer inom verksamheten kunde då misstänkas för våldsbejakande extremism, vilket Göteborgs kommun hade fått kännedom om och därför portade dem från att hyra en idrottshall. Trots att det är tveksamt att ge SMF statliga bidrag, så betalas detta ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor på drygt en halv miljon kronor i år.

DN avslöjar nu att Omar Nur, som granskar bidragstagare där åt staten, själv är dömd för bokföringsbrott och inte ha kunnat uppge vart pengarna gick för muslimska Jasminskolan, där han var huvudman och rektor. Skolan var en muslimsk skola, som inte följde planen för svenska skolor utan hade tvång på att gå i fredagsbön och det förekom undervisning i islam på vanlig skoltid. Där fanns heller inga musikinstrument för det skulle ta bort koncentrationen hos eleverna på Allah.

Men generaldirektör Lena Nyberg har fullt förtroende för sin handläggare Omar Nur för han skötte Jasminskolan på sin fritid och det påverkade inte hans statliga anställning. Lena Nyberg är socialdemokrat och har tidigare jobbat som VD för Skärgårdsstiftelsen i Stockholm, varit Barnombudsman och innehaft posten som socialborgarråd i Stockholm. Hon tillsattes i slutet av förra året som generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. 

Här skrev jag tidigare om Jasminskolan som mer liknade en koranskola än en svensk skola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar