söndag 12 juni 2016

Omar Mateen bakom terrordåd i Orlando

UPPDATERAT
Skyldig till dådet på en homosexuell klubb i Orlando, Florida, är en muslimsk man Omar Mateen. Hans föräldrar är från Afghanistan och han var 29 år gammal, amerikansk medborgare. Han dödade minst 50 personer och skadade ytterligare ett 50-tal. Innan han själv sköts till döds. 

Mer än 300 personer befann sig i klubben och mördaren fanns på myndigheternas radar, men han har inte något kriminellt register, dock var han ganska säkert åt det islamistiska hållet. Här kan ni läsa mer om detta. Det var den värsta masskjutningen i USA:s historia.
17:52
Omar Mateens far säger att detta inte har något med religion att göra utan att det berodde på att Omar var upprörd över att två män kysstes. Han såg detta nyligen i Miami och tyckte inte om det. Hur var det nu? Är islam tillåtande mot homosexualitet? I en del muslimska länder är faktiskt homosexualitet tillåtet. Men många muslimska grupper accepterar inte homosexuella muslimer. FBI säger att det finns ett samband mellan islamsk terrorism och Omar Mateens skjutande. 
19:22
Jo så var Omar Mateen en kvinnomisshandlare. Han kunde komma hem och slå frun för att inte tvätten var klar. Det berättar hans exfru, som lämnade honom efter några månaders äktenskap när hennes föräldrar hämtade henne. De räddade hennes liv, säger hon. Och då menar hon bokstavligen. De skildes 2011. Och enligt CNN så ringde han larmnumret 911 och svor trohet till IS strax innan masskjutningen. Trevlig man.
13.6.2016
Pappan till massmördaren verkar inte heller vara så oskyldig. Han har i en TV-show som sänds från Kalifornien sagt sig vara helt för talibanerna i Afghanistan. De båda bodde inte så långt ifrån varandra i Port Saint Lucie i Florida. IS har tagit på sig ansvaret för detta dåd, men det finns inga direkta länkar mellan IS och massmördaren säger officiella myndigheter i USA. IS har uppmanat till terrordåd under ramadan som pågår nu och vill ta åt sig "äran" av detta massmord. 
10:56
Uppenbarligen har inte säkerhetsföretaget som massmördaren Omar jobbade åt rätt tester av sina anställda. När en arbetskamrat säger att han pratade om att döda hela tiden och denne dessutom har orosanmält detta så borde det ha gått att upptäcka att Omar hade blivit galen eller något åt det hållet, dvs IS-anhängare.
15.6.2016
Jag hade fel där uppe. Han dödade bara 49 personer. Tänka sig. Och debatten i Sverige handlar om att han inte egentligen var muslim, för det finns inte stöd för hat mot homosexuella hos profeten. Eller i koranen. Aftonbladets Anders Lindberg säger att detta inte har med islam att göra. Fast det har det. Det är i praktiken dödsstraff på homosexualitet i muslimska länder som Saudiarabien och Iran. Här nedan kan ni se en karta över länder som förföljer och straffar homosexuella i värsta fall med döden. Rött betyder dödsstraff. Orange att en del av landet använder dödsstraff och gult att det är illegalt att vara homosexuell. 

Bilderna är från Omar Mateens My Space.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar