torsdag 30 juni 2016

Gift vid första ögonkastet

Detta SVT:s program "Gift vid första ögonkastet" har jag aldrig har begripit varför det finns. Är det för att smeka de medhårs som tvingar sina barn att gifta sig med den de har valt ut, som SVT har startat denna såpa? Något som ju är förbjudet i lag i Sverige sedan 2014 och som jag skrev om i går eftersom den första rättegången angående ett sådant fall började. Eller är det för att bevisa att det går att skapa kärlek mellan vilka som helst? För uppenbarligen är inte det möjligt hur mycket psykologer eller andra experter som är inkallade. 

Nu har alla de sex paren som blev bortgifta i SVT gått skilda vägar. Inte så märkligt. Hur ska man kunna gifta sig i TV och mena att detta ska hålla? Med någon de aldrig hade sett förut? Flera av deltagarna har sjukskrivit sig efter programmen och sju av programmets tidigare deltagare uppmanar nu SVT i ett öppet brev att lägga ned denna såpa. SVT söker nämligen nya deltagare till en ny säsong just nu. Att para ihop för varandra helt okända människor är ett experiment som inte borde ha gjorts med människor i SVT. De träffas framför altaret och gifter sig.

"Efter två säsonger av totalt misslyckade matchningar, lögner och förtal från produktionen och flera sjukskrivningar hos oss deltagare kräver vi nu att SVT lägger ner programmet." Det skriver deltagarna i ett öppet brev. Att SVT har en beteendevetare, en psykolog, en samtalsterapeut och en präst (!) som har ställt upp på detta experiment med människors känslor är rätt häpnadsväckande. 

Emily Unsworth, som var med i den första säsongen av programmet, är drivande bakom det öppna brevet och hon blev arg eftersom SVT försöker locka nya deltagare genom att påstå att det kan gå så bra med äktenskapet. Hon berättar att hennes och Mathias Thunblads äktenskap varade ett tag innan de tog ut skilsmässa. Men det var producenten som bad dem att vänta med skilsmässan för att skapa spänning i programmet. Så cyniskt! Detta program är en drift med allt vad människor håller heligt och borde inte finnas. Jag håller verkligen med de sju deltagarna om detta.

4 kommentarer:

 1. Tur att programmet inte heter Gravid vid första ögonkastet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir säkert nästa såpa från SVT. Verkar inte finnas några gränser.

   Radera
  2. Fast originaliden kommer förstås från Amerika och inte
   från SvT ...

   Radera
  3. Jo de har köpt in eländet för våra avgifter, som vi betalar. Nyligen fick jag sitta i telefonkö och förklara att vi inte ska betala två avgifter i vårt hushåll. Att vi bor i ett hus och inte två och att jag inte har en övernattningslägenhet på tomten. Värre än polisen. Jag hoppas de kommer hit och okulärbesiktigar. Går runt och kikar in genom fönstren. Då ska jag ringa polisen! :)

   Radera