söndag 26 juni 2016

Misstänkt mord i Mariannelund

UPPDATERAT
På ett asylboende i Mariannelund i Jönköpings län hittades i eftermiddags en kvinna i 25-årsåldern avliden. Polisen betraktar det som misstänkt mord och en man är hämtad till förhör. Han lär vara hemmahörande på boendet. Uppgifterna om kvinnan är knapphändiga. Polisen vill inte berätta om hon bodde där eller jobbade där, eftersom polisen är osäker på kvinnans identitet. Tidigare i år har jag skrivit om mordet på Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal i januari,  ett mord på asylboende i Ljusne utanför Söderhamn i februari i år och ett mord på asylboende i Storå nära Lindesberg i mars. Det här ser ut att vara det fjärde mordet på ett asylboende i år. Idylliska Mariannelund var tidigare känt genom Astrid Lindgren och hennes böcker om Emil i Lönneberga.

Här är vad polisen skriver om detta. 
19:13
Mannen som förhördes av polisen är nu anhållen av åklagare skäligen misstänkt för mord. Han är i 25-årsåldern. Enligt en asylboende är det kvinnans make som är anhållen och han ströp henne till döds. Han har själv sagt så. De båda har ett barn i treårsåldern. Paret ska ha bott i Mariannelund i tre månader och de har varit i Sverige i omkring åtta månader. Barnet är omhändertaget av socialförvaltningen i Eksjö kommun. Grannarna hörde ett bråk i morse vid 5-6-tiden.
21:29
Mordet ägde rum på pensionat Solhöjden i Mariannelund.  Pensionatet blev asylboende förra året och hade då plats för 50 asylsökande, men fungerar också som vanligt pensionat. 

Misstänkt mord på en kvinna i 25-årsåldern på asylboende i Mariannelund.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar