onsdag 29 juni 2016

Minst 36 döda vid terrordåd i Turkiet

UPPDATERAT
Vem blir förvånad över att det är terrorattacker i Turkiet? Inte jag och ingen annan heller. Så ser världen ut och det var den här gången tre terrorister som sprängde sig efter att de hade skjutit med kalashnikovs vid flygplatsen i Istanbul. Kring 150 är skadade. IS kan vara skyldiga, men ingen har ännu tagit på sig detta. Och dödssiffran kan stiga till 50 enligt myndigheterna. 

Det hela hände vid Turkiets största flygplats och är en mycket värre attack än alla de andra, som har hänt och som jag inte har skrivit om tidigare. Men turistnäringen kommer säkerligen att drabbas. Det var vid ankomsthallen vid flygplatsen Atatürk som detta dåd inträffade. Dessutom i närheten av säkerhetskontrollen och en av attentatsmännen hade övermannats av polis när explosionen inträffade. Terroristen blev skjuten och en polis närmade sig honom, men inser att han tänker spränga sig i luften och springer för sitt liv. En annan polis brottade ned en av terroristerna sekunderna innan han spränger sitt bombbälte.

Taket föll ned och sprängningen orsakade stora skador. Säkerheten är inte bra utanför flygplatsen eftersom det inte finns någon koll på bilar som ankommer. Kring 61 miljoner passagerare passerar årligen den internationella flygplatsen i Istanbul. Minst sju olika terrordåd har inträffat i Turkiet i år och av dem två i juni. Det här var det tredje terrordådet och det värsta i juni. 
13:47
Dödssiffran ligger nu på 41 personer och 239 skadade. För er som undrar hur en allsmäktig Gud eller Allah kan tillåta sådant här att ske så vill jag säga att människor har en fri vilja också i religioner och att det är vi människor som bestämmer här på jorden även om del idioter skyller på Gud, Allah eller Djävulen när de själva låter sig bli massmördare. Och de där tre galningarna är säkert väldigt förvånade i dag över att de inte blir belönade i himlen. För det blir de inte. Jag kan tänka mig att de ännu går omkring på flygplatsen och inte fattar att de är döda. Meningen med detta kan man se som att vi andra, som inte har förlorat förnuft och logik, ska ta i ännu mer för att inte ge efter för dessa vansinnesdåd utan istället föra vår värld vidare till något annat och bättre.
1.7.2016
Hjärnan bakom terrordådet Ahmed Chataev har tillbringat ett år i svenskt fängelse för vapenbrott. Han åkte fast 2008. Det avslöjar Daily Mail. Inte svenska tidningar. Han forslade kalashnikovs och sprängmedel i sin bil. Han skulle till Norge och inkassera pengar enligt honom själv. Han flyttade sedan till Ukraina och använde där sitt flyktingstatus, som han tidigare hade fått i Österrike, när han blev efterlyst av rysk polis. Då slapp han bli utvisad till Ryssland. Ett år senare fanns han i Georgien i strid med polisen. Han tränade terrorister meddelade en rysk tidning i januari i år och då skulle de sättas in inte bara mot Ryssland utan också mot västeuropeiska mål. 
Jag unnar de tre attentatsmännen att uppleva detta helvete
de åstadkom på flygplatsen i Istanbul
om och om igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar