torsdag 16 juni 2016

Hat är giftigt

UPPDATERAT
Det säger den mördade parlamentsledamoten Jo Cox man i dag. Hon sköts av den 53-årige Tommy Mair, som också sparkade henne när hon låg blödande på marken. Jo Cox var i full gång med kampanjen för EU inför valet i nästa vecka om Brexit. Tommy Mair skrek "Britain First" när han sköt henne. Allt kampanjande för båda sidorna för och emot EU ställdes in för dagen så fort detta blev känt. 

Jo Cox sköts tre gånger och blev också knivhuggen. Hon efterlämnar två små barn. "Britain First" är namnet på en högerextremistisk grupp i Storbritannien. Gruppen säger sig inte vara inblandad i detta och att den aldrig skulle uppföra sig på det här viset. Hennes man säger att hat har ingen troslära, ras eller religion, det är giftigt. Han säger också att hans fru inte skulle ha ångrat något i sitt liv för hon levde livet fullt ut varje dag.
17.6.2016
Den misstänkte mördarens bror säger att denne har en historia av psykisk sjukdom, att brodern inte alls är politisk och att han inte är aggressiv eller våldsam. Brodern vet inte ens hur Tommy Mair röstar. Och han har haft hjälp för sin psykiska sjukdom. Brodern grät när han hörde vad som hade hänt. 
15:06
Dock har gärningsmannen Tommy Mair haft en historia av sympati för en nynazistisk organisation National Alliance sedan ett par decennier tillbaka. Det får nu hans bror veta genom medierna. Ibland känner man inte sin närmaste släkt så väl. Mördaren har skaffat propagandamaterial därifrån och också instruktioner hur man gör bomber och tillverkar en egen pistol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar