söndag 12 juni 2016

Fotbollshuliganer i Marseille Ryssland-England

UPPDATERAT
Det som fotbollshuliganerna ger uttryck för är det lägsta som uppstår i kollektiva sammanhang. Ryssarna som är pressade i sitt hemland har åkt till Marseille, denna gamla hamnstad där kriminella alltid har funnits, (jag har bott där i ett halvår) för att bråka. Så klart! Och när Ryssland nu lyckades få in ett mål mot England (oavgjort 1-1 på övertid) så finns det inga gränser för de redan laddade bråkstakarna. Tyvärr har heller inte arrangörerna i Marseille begripit att det ska till skydd för publiken så att inte olika sektioner kan mötas. 

Dessa män har det inbyggt i sina gener att det är slåss man ska göra som ung. De har eldats på av ryska medier, som sprider falsk propaganda i världen. Ryssland satsar mångmiljardbelopp på att sprida det ryska perspektivet på världen över sociala medier. Två engelska supportrar ligger svårt skadade på sjukhus. Fler än så befinner sig under sjukhusvård.
14.6.2016
Elva män dömdes till snabba fängelsestraff för upploppen under EM:s match i lördags. Men inga ryssar. Det gick helt enkelt inte att få tag i dem. Men de beskrivs som proffs. Riktigt duktiga på slagsmål. Och sedan skrattar jag fortfarande åt det självmål som Irland bjöd på i går. Så att det blev 1-1 i matchresultat mot Sverige. Riktigt underhållande!
19:43
Nu är ryska fotbollshuliganer igång igen även sedan UEFA har dömt Ryssland till att betala skadestånd på summan 150 000 euro och hotat med att utesluta laget från EM om bråken fortsätter. Två huliganer är gripna.
Skadade fotbollsfans i går i Marseille. 
3 kommentarer:

 1. Tycks vara lika för engelsmän även!
  Minns i Belgien 1987 ( tror jag det var).
  Många döda.
  Mot Italien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där är inte samma män. De som anföll i går var ryssar, som på en given signal kastade sig över till engelsmännens sida. Tyvärr. Att det aldrig går att lära ungdomen (läs killarna) att det inte är okej att slåss. Unga män behöver lite krig ibland uppenbarligen. Förr i tiden blev de kanonmat. Trist värld!

   Radera
 2. Ryssarna borde ju ändå vara nöjda med slutresultatet med
  tanke på den sena kvitteringen. Men resultatet innebär väl
  att Roy Hodgson fortfarande inte vunnit en endaste landskamp
  i ett mästerskap som engelsk förbundskapten !

  Det gick bättre för engelsmännen när Sven-Göran Ericsson
  ledde deras landslag ...

  SvaraRadera