onsdag 15 juni 2016

Katastrof för ägarna när asylboenden avvecklas

Herrgårdar och campingplatser har tjänat multum under detta och tidigare år på asylsökande. Men nu behövs inte lika många boenden längre. Det är katastrof för de som har satsat på detta. Säger de förstås. Kilafors herrgård skrev fel fastighetsbeteckning och föll ifrån för detta enkla fel. Där får det plats 116 asylsökande. Hur kan man inte veta vilken fastighet man äger undrar jag. Ägarna till olika asylboenden säger att de har investerat otroligt mycket pengar, som de inte får tillbaka. Ja välkommen till verkligheten och ryckigheten i besluten i landet. Allt beror av politiska beslut på regeringsnivå. 

Om vi inte tar emot hundratusentals asylsökande längre så behöver vi inte heller betala för nya asylboenden, som ofta skor sig, men det är naturligtvis så synd om de asylsökande, som måste flytta. Men hav tröst. Migrationsverket har köpt in en lyxig båt, som ligger i Utansjö utanför Härnösand och bara väntar på nya asylanter. Där får det plats 1 790 flyktingar som får en ombyggd båt att bebo. Båten kostar "bara" 800 000 kronor per dygn, men si den får inte ligga där i hamnen, som inte har tillstånd för detta, så det hela är polisanmält av kommunen. Migrationsverket skulle ha tagit båten i bruk före 3 maj, men då var den inte klar och verket förlängde då avtalet ett par månader. Istället för att inte fullfölja avtalet. Allt går på lösa boliner i detta land. Migrationsverket slänger pengar omkring sig. Kanske dags att tänka en smula på den statliga ekonomin?
6.7.2016
Migrationsverket ville inte längre ha Ocean Gala som flyktingbåt. De går inte emot länsstyrelsen som har beslutat att hamnen inte duger som hamn för detta fartyg. De bestrider den första fakturan på 800 000 kronor, som är skickad och tänker inte fullfölja det avtal som fanns. De borde som sagt ha stoppat detta redan i maj. Vansinne i asylvärlden. Ifall vi inte hade alla asylanter att ta hand om skulle fattigpensionärerna i Sverige kunna få 10 000 mer i månaden i pension. Jesus!

Så synd om asylsökande som kan tvingas flytta
till nedanstående ombyggda Ocean Gala. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar