lördag 31 oktober 2015

Att byta befolkning

UPPDATERAT
De som är mest pessimistiska tror att vi redan om sju-åtta år kommer att ha bytt befolkning i Sverige. Men så ointelligenta kan väl inte våra folkvalda vara? Men när jag läser vad pressen skriver i Skåne så börjar jag undra hur det står till med tankeförmågan. Att invandringen och de asylsökande nu inte är fler än drygt 8 000 per vecka i Sverige ses som att det har uppstått "gränsstrul" och "flaskhalsar" längre söderut i EU. Så uttrycker sig Migrationsverket. De asylsökande får helt enkelt inte längre ta sig till Sverige i samma utsträckning och det är Balkanländernas fel. Kring 40 000 flyktingar har tagit sig till den grekiska övärlden den senaste veckan och de vill vidare. 

Eftersom det blir farligare att ta sig över Medelhavet nu på hösten i gummibåtar så har priset för att åka sjunkit med några hundra dollar. Det kostar nu kring tusen dollar att ta sig över till de grekiska öarna. De som nu kommer till Sverige får uppehållstillstånd om ungefär ett till två år. Och då kommer de förmodligen inte att få permanent uppehållstillstånd och inte heller få ta hit sina anhöriga utan att kunna försörja dem. Om den nuvarande regeringens inriktning håller i sig. Det kan göra att tillströmningen av nya invånare sjunker. Det vore en välsignelse nu när de ensamkommande barnen ska få kosta drygt 27 miljarder nästa år. Det är nästan lika mycket som går till internationellt bistånd i år i hela världen från Sverige. Detta går till drygt 30 000 ensamkommande barn i år, som beräknas bli 40 000 år 2016. Detta betyder att varje barn kostar kring 600 000 kronor per år. Lågt räknat. Det finns inte föräldrar i Sverige som har råd med sådana barn. Men som samhälle ska vi ha det.

Cilla Liw, 29, från Sandviken tyckte det var orättvist att ingen räknade ut vad hon hade kostat det svenska samhället. Hon skrev om detta på facebook och kom fram till att hon hade kostat samhället 1 665 000 kronor sedan hon föddes. Men ingen räknade på detta. Hon undrade varför. Det kan bero av att hon har två föräldrar som har tagit hand om henne. Barn som föds här brukar ha det. Och föräldrarna har lagt ut kring 2 miljoner själva (en del säger 3 miljoner) för att ta hand om henne under hennes barndomstid. Medan ett flyktingbarn som kommer hit inte har något annat än avlönade personer som kan ta hand om dem och därför får vi andra betala. På tre år hinner ett flyktingbarn kosta samhället lika mycket som Cilla Liw har gjort under hela sin livstid. Men hon är engagerad vänsterpartist i Sandviken och begriper inte det där med ekonomi utan tycker att vi ska sluta "slåss med varandra om småslantar"

1.11.2015
Här pläderar en moderat för att ensamkommande barn ska åldersbedömas när de kommer hit och kunna överklaga om de inte är nöjda. Då blir det rättssäkert. Nu måste myndigheterna lita på den ålder de uppger när de kommer. Och när de så småningom blir åldersbedömda kan de inte överklaga. I andra länder har det konstaterats att de flesta ljuger om sin ålder. Beslutstiden för flyktingbarn är cirka 15 månader i Sverige och under tiden tas de om hand och betraktas som barn och kostar kring en miljon kronor för samhället.
6:14
Här kan ni läsa att en lokal politiker i Tyskland hotar förbundskansler Angela Merkel i Tyskland med att skicka flyktingar som dyker upp i hans landsända Bayern i södra Tyskland till Berlin och till henne för de kan inte ta emot så många och hon svarade då att dessa flyktingar måste hon egentligen skicka tillbaka till Grekland, men då skulle de bara dyka upp hos honom en gång till. Artikeln i Die Welt illustreras dock med en bild på män, som kliver ombord på en buss som ska till Sverige. Tyskland är transitland. Ingenting fungerar längre inom EU.fredag 30 oktober 2015

Bra gjort polisen!

UPPDATERAT
En neddrogad kvinna lyckades larma polisen, men hennes mobil togs ifrån henne medan hon pratade och då låtsades den kvinnliga polisen istället att hon var en väninna och fick gärningsmännen att möta upp för att träffa henne och en till "väninna". Det hela utspelades sig i  Kroksbäck i Malmö och männen möter de båda "väninnorna" vid busshållplatsen och så går de iväg mot lägenheten. Polis i uniform möter upp och tar hand om männen i trappuppgången till lägenheten. I närheten hittar de den drogade kvinnan, som har lyckats ta sig ut ur lägenheten. Hon är inte talbar och mycket snurrig. Hon förs till sjukhus. Bra gjort av den kvinnliga snabbtänkta polisen!
11:21
Här kan ni läsa om Ikeamördaren och hans straff. Livstids fängelse och utvisning. Jag har koll på mord sedan i augusti och det sker i genomsnitt tre mord per vecka i Sverige. Något har hänt. För detta blir kring 150 mord per år istället för de 70-110 som statistiken säger.
31.10.2015
Den här veckan har det hitintills skett fem mord: kvinna mördad i 60-årsåldern i Piteå, mord Borås en man i 25-årsåldern offer, Borlänge en man i 60-årsåldern mördad, 26-årig man skjuten mördad Hisingen Göteborg, Karlsborg en man i 60-årsåldern mördad.
1.11.2015
Jo det hann bli sex mord i denna vecka: en man 37 år gammal hittades skjuten i Flemingsberg i Stockholm. Som sagt något har hänt. 
2.11.2015
SVT har räknat antalet skottlossningar och döda i de olika länderna. Det visar sig att Sverige verkligen är värst. Både när det gäller mord och skadade. Fem gånger så många skottskadas i de tre största städerna i Sverige jämfört med huvudstäderna tillsammans i Norge, Danmark och Finland. Är detta då polisens fel? Klarar de inte att upprätthålla ordningen i landet? Svaret på detta är nej naturligtvis. Och orsaken till allt detta våld ligger i att vi nu har invandrarbarn, som har vuxit upp här och som bor i no-go-zoner och där det kriminella våldet är stort. Framtiden ser absolut inte ljusare ut eftersom vi nu tar in fler och fler invandrare. Vi är på väg mot en systemkollaps. När polisen inte längre har möjligheter att upprätthålla ordningen har det gått mycket långt eller för långt.


torsdag 29 oktober 2015

Svårt att skriva

Jag tyckte att det var svårt att skriva något överhuvudtaget. Att läget för landet och i politiken ser så illa ut - också att Jimmie Åkesson tycker att be är det han kan göra. Fast han har makt. Så har jag tyckt nu i två dagar. Tills jag såg bilden nedan och läste vad dessa sex killar som alla är i 20-årsåldern har gjort. Att de räddade livet på en flicka som tjugo killar höll på att döda i en gångtunnel i Södertälje. Att de gav sig in i ett slagsmål och själva blev skadade för att rädda henne. Att de fick skador och måste uppsöka sjukhus själva när polisen till slut kom. Men de räddade den kvinna som aldrig hade kunnat klara sig annars. Så ska världen se ut. Alltid!
Kim Tholander, Robin Isacsson, Johan Vekas, Claes Winterborg, Martin Eriksson och Marcus Karlsson

tisdag 27 oktober 2015

Skamfläcken ska bort

UPPDATERAT
Migrantlägret på Industrigatan i Malmö, som har haft uppskattningsvis 400 boende ska tömmas på invånare och rivas. Det beslutade miljönämnden i Malmö i dag. Det är Malmö kommun som med polisens hjälp nu ska få bort de som har ockuperat tomten under lång tid. Tidigare har det blivit ett byråkratiskt fall med hjälp av jurister på migranternas sida, men nu är miljöproblemen så stora att kommunen kommer att gå in. Boendesituationen anses så allvarlig att detta läger måste saneras omedelbart.  Det lär kosta kring två miljoner kronor och fastighetsägaren får betala 375 000. 

Vänstern anser att de som bor där måste erbjudas ett nytt boende, men kommunen vill ge dem ett korttidsboende eller biljett hem. Samtliga bilar med svenska skyltar på området har körförbud och lägret är mycket sanitärt olämpligt för boende. Uppdrag Granskning tog upp problemet för en månad sedan och då skrev jag om detta här. Nu ska således lägret rivas och jämnas med marken. Under dagen har de boende protesterat utanför stadshuset i Malmö och de säger att de bara springer in igen i lägret om de blir bortforslade. Kommunen kommer att ge dem tid att utrymma lägret. Senast klockan 16 på söndag ska de vara borta.
28.10.2015
Här kan ni läsa om ägaren till tomten Per Arwidsson, som har försökt att få bort ockupanterna i två år genom att följa alla lagar och regler, men ingenting har fungerat. Nu är kommunen absolut bestämd på att detta läger måste bort. 
29.10.2015
Och fortfarande är det fritt fram för vem som helst att ockupera din privatägda tomt och sedan när inte kronofogden kan hjälpa till för det är okända människor så blir du skyldig att ta hand om eländet och betala för det. Polisen vågar inte ingripa för det handlar om utsatta utlänningar, som ju alltid är offer och måste tas om hand. Även om de inte ens är medborgare här. När kommunen så småningom hjälper till så blir du ändå ersättningsskyldig. Så fungerar lagen.
31.10.2015
Staten måste hjälpa kommunerna att ha nolltolerans mot ockupationer säger regeringens samordnare Martin Valfridsson. Det går inte att särbehandla en grupp i samhället och Sverige har inte någon tak-över-huvudet-garanti för alla medborgare i världen. Lagarna gäller för alla menar han. 

Här är Uppdrag Granskning från i höstas där migrantläget i Malmö och också samhället Högfors i Bergslagen Västmanland beskrevs som ockuperat av romer. Ett torp som hade varit i en schweizisk familjs ägo i 17 år togs över av romer genom inbrott. Polisen kunde inte göra något. 


Segregerade icke-svenska barn

SVT ägnade sig åt självrannsakan i morse. Under nästan en helt kvart så fick två svarta män upprepa att vi är rasister och att inte ens public service är annat än rasister. Att kalla barnen i skolan i Trollhättan för "segregerade icke-svenska barn" eller "segregerad skola med få helsvenska barn" ska inte förekomma. Inte ens "rasifierade svenskar" kallades något annat än segregerade i TV, menade de. Då blir det vi och dom, som står mot varandra. Så får inte nyhetsjournalister uttrycka sig. Istället ska den svenska televisionen gå före och inkludera fick vi höra sedan från SVT, göra så att alla känner trygghet, att ingen är utanför. 

Rasifieringen - förskräckligt begrepp tycker jag - har gått väldigt långt då när man tycker att alla som är svenskar är svenskar och ingenting annat. Att den nationella beteckningen är allt. Att det inte går att tala om utanförskap, att det inte finns no-go-områden i Sverige, medan de svarta männen själva satt och berättade att de inte kan gå till vissa ställen, att de alltid måste ha garden uppe. De är alltid utsatta genom sin hudfärg och måste alltid tänka sig för. Den unga generationen av svarta, som är uppvuxna här, vill inte ens bo i det här landet längre, sade de. Så rasistiska är vi svenskar. Men det fick inte längre talas om att svenskar inte är välkomna på vissa ställen, att det officiella samhället med polis och brandkår eller bussar inte får vara ifred i förorter när de måste dit. Att samhället helt enkelt är segregerat.

Varför är då det svenska plötsligt så önskvärt? Det har det inte varit förut. Det är inte den officiella hållningen, utan tvärtom att vi ska vara mångkulturella och att det svenska kulturarvet inte är så mycket värt. Var och en ska bejaka sin utländska bakgrund även om den råkar vara född i det här landet. Själva geografin betyder inte så mycket utan det är släkten och dess rötter det handlar om. Även för oss som har varit svenskar i generationer, för det finns alltid invandrare att hitta i alla släkter. Ingen har bott här i evigheter. Således är detta inte vårt land. Så har det låtit.

De båda svarta männen i Gomorron Sverige var Rashid Musa från Sveriges Unga Muslimer och Christian Hovferberg från Afrosvenskarnas Riksförbund. Och de bannade också programledarna för att de talade om invandrarbakgrund och sade att det är enbart svenska ungdomar som är med i deras båda organisationer. Divisionschefen på SVT Nyheter Anne Lagercrantz hade sedan som uppgift att säga att SVT ska "skapa ett oss", "skildra hela Sverige" och "använda inkluderande formuleringar", stå för "trygghet och självklarhet". Allt för att de svarta männen måste bli inkluderade nu när de kände sig upprörda och kränkta. 

Frågan är bara hur rasistdåd ska förstås om det inte går att tala om bakgrunder eller varför saker händer. Om SVT måste låtsas som om detta är obegripligt nu när vi alla är en enda stor familj i detta land. Att SVT måste uppföra sig som en stormamma gentemot alla. Att det inte spelar någon roll vilken situation människor befinner sig i. Varken Ikea-morden i somras (där en svart man hade hatbrottsmotiv: att döda två som såg svenska ut) eller morden i Trollhättan blir begripliga om man inte kan tala om hudfärg. Eller om utanförskap och vad detta för med sig. Det blir lätt förljuget om medierna låtsas som om vi alla hela tiden är en enda stor svensk lycklig familj. 

Demonstration mot våld och hat i Trollhättan i fredags. Alla är svenskar. Ingen har invandrarbakgrund. Alla ska inkluderas.
Så ska SVT uttrycka sig i fortsättningen. Blir det inte lite förljuget?

måndag 26 oktober 2015

De ska hålla käften och vara tacksamma

UPPDATERAT
Det tror Lotta Gröning att vi tycker om de asylsökande. De som nu inte vill gå av bussen i Lima i Dalarna. De hade inte tänkt sig att hamna ute i skogen långt från allt. De protesterar. Vi har hört detta förut. Det hände förra året i december när människor kom till Grytans förläggning utanför Östersund. Samma sak då: de ville inte kliva av bussen. Men redan då var det ont om bostäder och Migrationsverket sade också då att det här är vad som finns. Det går inte att få något annat genom aktioner. Duger det inte får ni skaffa något själva. 

Situationen har uppstått genom att sju partier inte ville att det åttonde skulle få rätt i Sverige. Så fort sd sade något så var det fel. Även om deras farhågor nu har visat sig vara berättigade. Sverige skulle vara en humanitär stormakt. Ända till i förra veckan ungefär. Och nu vet vi hur det gick. Också den senaste veckan kom över 9 000 nya asylsökande till Sverige och panik har utbrutit på regeringskansliet, som söker med ljus och lykta efter sätt att spara pengar. Nästa år går budgeten åt skogen. Kanske går den att klara i år. Även för en månad sedan vägrade asylsökande att stiga av bussen i Fredriksberg i Dalarna. Det är Lotta Gröning inte medveten om.

I Göteborg ska 1 500 nyanställas för att ta hand om 2 000 ensamkommande barn. De som ofta ser ut som om de är 25 år istället för de 16-17 som är populärt att uppge. De blir mycket bättre omhändertagna än vanliga vuxna asylsökande och deras antal stiger kraftigt. Afghanistan exporterar så många unga män de kan till oss. De kostar oss miljarder. Jag tycker inte att de ska hålla käften och vara tacksamma, utan att de inte ska komma hit överhuvudtaget. Sverige är inte och har aldrig varit ett bra land att bo i den här årstiden. 

Lotta Gröning säger att vi skapar ett klassamhälle. Det är inte vi som gör det utan politikerna. De har jobbat länge på det. De gör att det finns fina svenskar, som har sin försörjning ordnad och sitt boende och så alla de andra som finns på förläggningar på obestämd tid eller bor i tältläger även på vintern. Detta har politikerna ordnat till för att det återigen ska bli som i början av 1900-talet. Har påpekat det förut. Naturligtvis fungerar detta så när man bortser från verkligheten och stoppar huvudet i sanden. Jag har redan gett upp om de medelålders. Jag hoppas på nästa och nästnästa generation. Att de kan ordna till något, att de kan fixa till världen bättre.
28.10.2015
Stackars Dalarna är inte populärt. Nu är det i Trängslet som asylsökande inte vill gå ur bussen. Det ligger alldeles för avsides enligt dem. 
29.10.2015
Och nu tar bussbolaget hjälp av kronofogden för att avhysa de asylsökande från bussarna i Lima. Några säger att de vill ta tillbaka sin ansökan om asyl och istället åka till Tyskland. Det är självhushåll som gäller för dessa. Och de måste således laga sin egen mat. De fick bara mat första dagen av anläggningen. Sedan måste de ta hand om sig själva. Ett 20-tal vägrar fortfarande att lämna bussarna och de eldar utomhus för att hålla sig varma.

söndag 25 oktober 2015

Manifestation mot hat

Hela Trollhättan ställer upp på manifestationer mot hatet. Vänstern anordnar olika tillställningar. För fem år sedan hade det varit självklart att delta i detta, men som det ser ut nu i Sverige så klumpar det sig lite i halsen. Jag har sörjt tillräckligt det gamla Sveriges försvinnande och kan inte ställa mig på samma sida som vänstern. Även om de säger att det inte ska vara partipolitiska tillställningar i Trollhättan. Men så blir det ändå. 

De senaste fem åren har det gamla Sverige försvunnit och ett nytt kommit istället. Ett där en 17-åring inte kan få åka ifred från jobbet utan blir mördad av en invandrad arbetare, ett där en mamma och hennes son inte kan få åka till Ikea i Västerås och köpa möbler till hans nya lägenhet utan att bli knivmördade av en asylsökande som har fått nej. Ett där en man invandrad från Eritrea är misstänkt för mordet på en kvinna i Strömsund. Ett där en 17-årig invandrare från Vietnam mördar en 26-årig mamma. Han har erkänt. Och så var det invandraren från Kongo, som dödade sin ex-flickvän och sedan flydde utomlands. Han är fasttagen nu. Ungefär en tredjedel av morden är knutna till någon med invandrarbakgrund. De invandrade är överrepresenterade i Sverige i våldsstatistiken. De här ovan nämnda morden är några som har skett sedan i somras.

Detta är inte så märkligt. Det är klart att det blir kulturkrockar när vi tar in så många nya människor i samhället, självklart kostar detta både i människoliv och i pengar. Det blir våldsamt när man trycker in människor i nya sammanhang. Djur är likadana. Det blir konflikter i djurparker om man tar in djur tillsammans, som inte känner varandra. Det är så enkla mekanismer, som vi har lärt oss att förneka när det gäller människor. Vi är inte som djur. Varken män eller kvinnor. Vi är förståndiga och snälla, tar inte till våld. Jo på vissa sätt är vi som djur när vi blir pressade och utsatta. Och det är alldeles nödvändigt att vi är det. Som djur. Men vi måste också begripa när det går för långt med för stora nya människomassor på ett ställe. Innan våldet tar över. 

Majoriteten av människor i Sverige är inte dumma. De har begripit detta nu. De vet att vi kommer att få betala för att det kommer så många nya till Sverige. Budgeten för mottagandet av dessa människomassor är lika stor som budgeten för att driva sjukhus i Sverige. Danska tidningar skrev om detta. Sverige ses som ett avskräckande exempel i Danmark. Drygt sex procent av budgeten nästa år kommer att gå till flyktingmottagning. Skatterna i kommunerna måste upp. Svenskarna får betala för sin godhet. Joakim Ruist, som är expert på internationell integration vid Göteborgs universitet, kallar det önsketänkande när politiker säger att detta är en investering för framtiden. Det kommer att bli mindre pengar till skolor, äldre och sjukvård, säger han. Det är så självklart.

Ni som ändå vill ha en tyst minut för offren i Trollhättan klockan 14. Gör så! Var tysta och tänk efter. Beklaga att de båda mördade måste falla offer för en dum politik. För att den som gjorde detta mot dem inte kunde inse att det gick att göra på något annat sätt. Att han tyckte att han måste göra något och var för ointelligent för att inse att han inte behövde mörda. Gå sedan i demonstration och tänd facklor i Trollhättan ni som vill. Det hjälper inte mot vad som kommer att hända i framtiden. Våldet tar inte slut. Inte när människor inte kan få villkor som gör att de kan leva ordentligt. Att de kan utvecklas både till kropp och själ och begripa att våld aldrig löser någonting. Det går inte att demonstrera bort hat. Det enda som hjälper är tillräckligt intelligenta politiker. 


Det här ljuset tände jag för Lisa Holm i somras.

lördag 24 oktober 2015

Vi lever i undantagstillstånd

UPPDATERAT
Så säger borgmästaren i Österrikes Spielfeld för tusentals människor tar vägen över hans lilla ort för att den gränsar till Slovenien. Varje dag kommer det tusentals flyktingar förbi gränsen. Också på lördagen fortsatte strömmen. Det finns ingen avmattning, inget slut och de sover ute i provisoriska läger fast nätterna är frostiga. Invånarna i min by är ytterst oroliga, säger Reinhold Höflechner, borgmästare i Spielfeld, som har kring tusen invånare. 

I morgon ska återigen ledare i EU träffas i Bryssel för att diskutera flyktingkatastrofen. Det finns en plan med sexton punkter, som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junker har skickat ut till Balkanstaterna, Grekland, Österrike, Tyskland och Ungern. Inga flyktingar ska längre få släppas igenom till angränsande stater. Flyktinginvasionen måste få ett slut. Samarbetet med Afghanistan måste också förbättras.

Enligt Junker måste nu staterna samarbeta och inte fungera som transitländer. Nästa vecka ska 400 man skickas som gränsskydd mot Slovenien. Och staterna får inte längre motarbeta varandra, menar Junker. Risken är annars att det blir för stora motsättningar och spänningar inom EU. Flyktingar som inte vill söka asyl ska avvisas vid gränsen till Slovenien. Till Tyskland beräknas 800 000 asylsökande komma under år 2015. Det är fyra gånger så många som under 2014.
26.10.2015
Junkers paket antogs sent i natt av länderna. Det ska bli fler stationer längs flyktingrutten så att asylsökande kan stoppas. De ska registreras och de som inte vill detta ska skickas tillbaka. Omkring 250 000 har de senaste fyra veckorna tagit sig genom Balkan för att komma vidare in i centrala EU. Nu måste en mänsklig flyktingkatastrof i Centraleuropa förhindras. Vi lär få se hur det går. I bästa fall slipper Sverige ta emot så många som förut.

Flyktingar i Spielfeld Österrike väntar på transport
genom landet och mot Tyskland och Sverige.

fredag 23 oktober 2015

Håll fast vid vår samhällsmodell

UPPDATERAT
Det menade SVT:s Nyhetspanel att vi skulle göra nu på morgonen. De som satt där var överens om detta. Att vi behöver ha ett öppet samhälle trots det som hände i går när Anton Lundin Pettersson 21 år utförde ett vansinnesdåd i Trollhättan. I dag kommer flyktingfrågan än en gång skjutas på framtiden trodde de. Inga överläggningar. Problemet är bara att politikerna har tappat greppet och att folket vet det. Att det är ohållbart det som sker. Det sade till och med statsministern tidigare, men inga lösningar finns i sikte. 

Politikerna har ordnat till denna situation och att det då blir någon som passerar vansinnets gräns är inte så märkligt. Det betyder dock inte, som de också trodde i Nyhetspanelen, att det händer mer. Händelsen i går var och är mycket sällsynt i Sverige. Har inte hänt sedan 1961 på detta sätt. Men naturligtvis måste det bli ett slut på att ta hit drygt 9 000 nya invånare i veckan. Våldet måste också ta slut sade de förnuftiga. Våldet har aldrig någon ände. Tyvärr. Det ser vi i världen. Och inte heller i Sverige. Vi har motpolen till dessa mord i Ikeamorden i somras, som var ett dubbelmord utförd av en asylsökande med kniv mot en mamma och hennes son. För att de såg svenska ut.befann sig statsministern i Västerås där detta hände, men han aktade sig för att säga något.

Se nu till att ordna till en politisk överenskommelse, en sådan som redan finns i Tyskland om att skärpa asylrätten. Detta beslutades för några veckor sedan och ska träda i kraft där om bara några dagar den första november. Hur lång tid kommer det att ta i Sverige? Polisen menar att det finns ett hatbrottsmotiv. Det går ju inte längre att fråga mördaren själv. Men mördaren valde ut sina offer utifrån etnicitet, säger polisen. Han dödade de som inte såg ut som honom själv. Det går inte längre att peka ut invandrare som ett hot mot samhället, menas det. Det kan trigga igång andra. 

Tyvärr så lever vi i en värld där 29 miljarder behöver lånas eller sparas in nästa år i Sverige för dessa miljarder ska gå till mottagning av nya asylsökande. Det är ett rejält ekonomiskt hot och många kommuner går redan på knäna. Det kan vi inte bara glömma för att en galen 21-åring gör en attack mot en skola. I systemet kommer att finnas en kvarts miljon människor, som inte hinner behandlas utan som måste tas om hand under tiden. Och det finns ingenstans att bo. I förlängningen kan vi se fram emot fler dåd från både asylsökande och icke-asylsökande.

Även om jag räknar lågt så har det utförts sju till tio mord de senaste veckorna. Det betyder kring 30 mord på nio veckor, vilket blir drygt tre mord i veckan, kring 150 mord på årsbasis. Så många mord sker inte i Sverige för enligt statistiken ligger dessa kring 70-110 per år. Något har uppenbarligen hänt. Det är kvinnor, män och invandrare som har mördat. Det är ett svårt läge i samhället. Gör något nu politiker! Det är ni som är i grunden ansvariga för läget i landet. 
12:09
Tvärtemot vad Nyhetspanelen trodde så har diskussionerna den här veckan gett utslag i 21 punkter som Alliansen och regeringen är överens om ska gälla. Det berättade de vid en pressträff. Det handlar om tillfälliga uppehållstillstånd på tre år, anhörigförsörjning ifall anhöriga ska komma hit, tio nya miljarder till kommunerna som tvingas ta emot asylsökande, 200 miljoner till frivilligorganisationer, omfördelning av asylsökande genom EU så att andra länder tar emot fler, lägre trösklar till jobb, RUT ska användas mer och barnfamiljer plus ensamkommande barn ska få permanenta uppehållstillstånd också nu. Detta är insatser som ska göras. Ingen vet hur länge de kommer att gälla. Sverige harmoniserar därmed med andra länder i EU. Tillfälliga gränskontroller fick inte moderaterna igenom. Vänstern och sverigedemokraterna var inte med om uppgörelsen.

torsdag 22 oktober 2015

En död på skola av maskerad gärningsman

UPPDATERAT
En är död på Kronans skola i Trollhättan sedan en maskerad gärningsman har angripit elever och andra. Fyra eller fem är skadade. Gärningsmannen sköts av polis och befinner sig på sjukhus för operation. Han hade med sig "ett stickvapen", kniv eller svärd. Kronans skola är full av utifrån kommande elever. Det har varit stökigt där tidigare. 

Polisen genomsöker byggnaderna för att se att det inte finns fler skadade. Eleverna har flytt skolan. En del har varit inlåsta i sina klassrum och får nu lämna skolan för att mötas av anhöriga. Det har inte varit en trygg situation för eleverna på skolan. Det har funnits brister i studiero. Fyrahundra elever gick på skolan. "Det är på Kronan det händer - en skola att längta till." Så lyder mottot för skolan, men ingen trodde förstås att det skulle hända så otäcka ting. På SVT, som sänder direkt, säger man att det är inte barn, men ungdomar som har skadats. Barn är väl alla till och med högstadiet? Åtminstone.
12:13
En svart elev, 14 år gammal, berättade att när de först såg gärningsmannen trodde de att det var en halloween-klädsel: svarta kläder med mask och en del tog bilder och någon ville känna på svärdet han hade. Dock upptäckte den eleven att det var ett riktigt svärd. Sedan högg han tydligen en lärare och då sprang de och gömde sig och barrikaderade sig i klassrummet. En 11-åring och en 15-åring - båda pojkar - har allvarliga skador och opereras och en lärare vårdas på sjukhus plus då gärningsmannen. Den avlidne var en lärare och avled på skolan. Gärningsmannen är i 20-årsåldern, säger polisen. Och han hade flera knivliknande vapen, enligt polisen.
14:33
En av de skadade pojkarna har också avlidit. Den misstänkte är en 21-årig man hemmahörande i Trollhättan.
15:34
Det är det yngsta offret som har avlidit. Han hade skador i  buken, bröstkorgen och levern. Det är livshotande. 
16:07
Polisen säger nu att tre är avlidna: en ungdom, en elevassistent och gärningsmannen.

Här är polisens uppgifter om vad som hände i Trollhättan i dag.
16:51
Enligt obekräftade uppgifter heter gärningsmannen Anton Pettersson och är inte tidigare känd av polisen. Han bodde själv i en lägenhet på Tunhemsvägen 73 i Trollhättan. Bilden där han är maskerad sprids bland annat av BBC News. Också The Telegraph har samma bild. Även Bild Zeitung i Tyskland säger att det är han och har samma bild. Se nedan.
19:11
Det kan anses bekräftat att Anton Pettersson är gärningsmannen. Alla medier har pixlade bilder av hans facebook-bild som ni kan se här.
22:17
Den pojke som uppgavs vara 11 år visade sig vara 17 år. Det är således en 17-åring som är avliden. 
23.10.2015
Nej det är en 15-åring som är avliden. Föräldrarna talar ut i norska Dagbladet.

Uppåt 190 000 asylsökande till Sverige 2015

Ja det var det jag redan har skrivit om. Det som Migrationsverket nu berättar om. Fast jag räknade ut att det blir kring 200 000. Kan bli det också eftersom prognosen ändras varje vecka. Det är total katastrof för oss som land eftersom vi hitintills har tyckt att dessa flyktingar ska betraktas som likvärdiga oss på alla sätt. Migrationsverket säger att de inte vet hur många som kommer eftersom det inte finns någon gränskontroll. 

Hela systemet i Europa har kollapsat. Det beror av att gränserna inte upprätthålls och att flyktingar tar sig dit de vill. Och de vill till Sverige för att de regeringar vi har haft har sagt att de ska få det underbart i Sverige och att detta har spritt sig genom de som redan finns här. Det finns en flyktingkorridor fortfarande genom Europa, som leder till Tyskland och Sverige.

Snart är antalet asylsökande uppe i 10 000 i veckan. Den senaste veckan sökte nästan 9 700 asyl i Sverige. Situationen som den är nu är mycket osäker och kan inte utgöra en grund för beräkning av asylsökande. Men i slutet av året beräknas att det kommer att saknas tusentals bostäder till flyktingar. Mellan 25- 45 000 bostäder kommer att saknas. Det här kommer att kosta miljarder mer än är beräknat nu i budgeten. I år beräknas mottagandet för Migrationsverket kosta kring 25 miljarder och nästa år kring 60 miljarder. År 2017 beräknas kostnaderna ha ökat till 80 miljarder. Kring 29 miljarder mer behöver Migrationsverket för 2016 än vad regeringen har räknat med. 

onsdag 21 oktober 2015

Sandelin är ett rövhål

Det håller SVT-programledaren Karin Adelsköld fast vid men hon har tagit tillbaka att Chister Sandelin är rasist. Det är lekstugan bland TV-kändisarna som håller på så här. Jag gäspar när jag läser det och konstaterar att nivån i samhället har sjunkit som en sten de senaste åren. Och att medierna dessutom blir upprörda nu över att det står märkliga saker på Flashback när flyktingförläggningar brinner. Denna sajt som alltid har märkliga kommentarer och lyckas att skriva konstiga ting som inte går att komma åt. Men som berömdes för inte så länge sedan

Ja SVT kände sig tvungna att gå ut och ta avstånd från Karin Adelsköld och nu har hon avsagt sig jobbet på Plus för att hon och SVT inte kunde komma överens om villkoren. Det går ingen nöd på henne för hon har så många projekt på gång. Ingen ko på isen då.

Christer Sandelin trodde inte att det skulle bli så stort rabalder av det han skrev på facebook om att han tyckte Jimmie Åkesson skulle bli statsminister. Enligt honom så är det bara raka rör, vad andra tycker men ingen vågar säga högt. Dessutom tog han bort inlägget efter att DN hade intervjuat honom. Yttrandefriheten har inte så särskilt högt i tak längre i Sverige. Men det vet vi ju sedan länge. Dock är det helt okej att tycka att andra människor är skit. Eller rövhål. Härlig nivå bland vuxna människor! Bra föredöme för de yngre. 


tisdag 20 oktober 2015

Mordbränder vanligare

UPPDATERAT
Det brinner i Sverige mer än förut. Jag skrev om detta här tidigare. Och här om mordbranden på Hisingen i somras. Och igen om Elsa Anderssons konditori, som var en mordbrand. Nu har tre tilltänkta flyktingboenden brunnit ned. Och i natt brann ett flyktingboende där folk bodde. Branden startade i ett gemensamhetsutrymme, men polisen vet ännu inte om det var ute eller inne. 

Mycket allvarligt förstås om det är rabiata högerkrafter som orsakar dessa bränder. Men medierna har lärt sig att inte ta i med storsläggan sedan de hoppade i galen tunna när en moské råkade ut för brand i vintras. Efter diverse teorier om anlagd brand från någon utifrån så visade det sig att det hela startade i en klädhög på golvet och att det förmodligen var omkringspringande barn som hade lekt med elden.

Och den senaste jag känner till som blev dömd för mordbrand är en asylsökande kvinna från Djibouti i Afrika, en 36-åring, som har hunnit med flera brott sedan hon kom hit för något halvår sedan. Hon dömdes nyligen till två års fängelse för att hon tände eld på det asylboende där hon bodde i september. Men hon blir inte utvisad efter fängelsetiden utan betraktas då igen som asylsökande invandrare. 
27.10.2015
Branden på asylboendet i Munkedal, som nämns ovan, har startat inomhus. Men riktigt absolut säker på vilken brandorsaken var är ingen ännu. Asylboendet brann ned och det blev bara ett skal kvar.
29.10.2015
Två bränder i asylboende respektive för ensamkommande barn. I det ena fallet brann det i ett rum på andra våningen. I det andra brann det i källaren och personal kunde släcka. Registret över HVB-hem tas bort. 


måndag 19 oktober 2015

Det finns inga heliga män

Ja så har ännu ett bedrägeri mot arbetsförmedlingen och vårt välfärdssystem släpats fram till åtal. I medierna framställs det som om syrisk ortodoxa församlingen i Södertälje hade utsatts för bedrägeri. Nä, det var människor som gjorde detta och det ingår i den härva av bedrägerier som har funnits mot vårt system med välfärd i landet. Halef Halef heter den man som häktades i vintras för detta. Han var syrisk ortodoxa kyrkans ordförande och tillsammans med några till inom arbetsförmedlingen har han ingått i en ohelig allians för att lura till sig pengar. 

Det är inte första gången som detta händer. Men detta var extra utstuderat genom att en del av samhället hade tagits över av skurkar för att lura både arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Flera härvor har utretts i Södertälje. Det har varit hemtjänstbolaget Jome och Elma personlig assistans. Dessa bedrägerier har kostat samhället miljardbelopp bara i rättegångar. Klanen är överordnad vårt samhälle och därför går det att göra dessa brott. Den betyder mer än vårt rättssamhälle.

Här skrev jag om detta i vintras. Elma assistans avgjordes förra året i rätten. Här skrev jag om 
Jome.

PS. För övrigt ligger flyktingströmmen konstant på drygt 9 000 asylsökande i veckan fortfarande i Sverige. Men det är ingen nyhet längre. Så får vi ha det. Här är Migrationsverkets siffror för senaste veckan.  Det lär bli kring 200 000 asylsökande i år om siffrorna håller sig året ut. Mest män. DS.

lördag 17 oktober 2015

Moderaterna är som socialdemokraterna

UPPDATERAT
Det slår mig när jag lyssnar på vad moderaterna säger på sin stämma i Karlstad att de låter som socialdemokraterna gjorde förr i tiden. Hela partisamhället har gått åt vänster sedan 70-talet och nu tycker jag att de flesta partiföreträdare låter som en variant på vad som fanns då på 60-talet flowerpowervågen och en utflipprad variant av en okunnig och med skygglappar försedd politikerkår.  Det går inte längre att se hela samhället när politiker pratar. Det är inne att stycka sönder allt i små bitar. 

Likadant är det i den kår som borde bevaka politikerna och vad som händer i samhället: journalisterna. Det går inte ens knappt att hitta en relevant artikel på nätet längre. Antingen måste man betala för att se dem eller också går själva nyhetsfloden så fort att det som var aktuellt i går inte längre är det. Världen som en sammelsurium hos enskilda journalister. Plus att det är populärt att använda klickmetoden: det som klickas mest måste höjas till skyarna som bra.

I Karlstad klubbades i dag igenom att invandrare ska inte få permanenta uppehållstillstånd, utan att de ska vara tillfälliga precis som i resten av Europa. Så var det förr i tiden i Sverige och det vore bra att återgå till detta. Inte heller ska de som kommer hit få permanent uppehållstillstånd efter tre år utan skyddsskäl. Vi befinner oss i en helt ny situation eftersom flyktingströmmen ännu inte har avtagit utan stadigt ligger på drygt 9 000 per vecka i Sverige. Men socialdemokraterna som de ser ut nu kommer aldrig att lämna vare sig mp eller vänstern utan hålla fast vid dem. Det enda möjliga är misstroendevotum och en ny regering.
18.10.2015
Så är socialdemokraterna nere på lika låga väljarsiffror som under Håkan Juholt. De stannar på 24,6 procent i Sifos senaste mätning. Det går inte bra för Stefan Löfven. Moderaterna är parti nummer två på 23,8 procent och sverigedemokraterna ligger på 17,2 procent som parti nummer tre. De borgerliga partierna har ett sammanlagt övertag på 41,1 procent medan de rödgröna hamnar på 39 procent. Socialdemokraterna har inte visat sig vuxna situationen med flyktingkrisen och inte heller framstått som ett ledande parti med sin budget. Stor kris för landet genom den politik som förs med slagsida åt vänster.
13:15
Moderaterna vill också ha kommunala tiggeriförbud. Det är bra. Då kan vi kanske få slippa se tiggare utanför varje affär. Var nyss och handlade och det satt två tiggare utanför den affären. De verkar numera vara permanenta. Och ibland får de en slant. Rumänien och Bulgarien har fått EU-pengar för att ta hand om sina fattiga. De behöver inte vara här. Här kan ni läsa om Anna-Maria som har tiggt länge i Sverige och som har sin egen tiggarplats. 
.


fredag 16 oktober 2015

Gränskontroller nu!

Moderatledaren Anna Kinberg Batra vill införa gränskontroller i Sverige genast. Vi måste få kontroll över vilka som kommer till Sverige, menar hon. I Tyskland finns de och även i Östeuropa, där en afghansk flykting blev skjuten vid gränsen till Bulgarien. Han dog senare på sjukhus. Det var när polisen försökte stoppa en grupp på 54 flyktingar från att ta sig illegalt över gränsen. Polisen sköt varningsskott, men en flykting träffades. Till Sverige överstiger nu antalet afghanska flyktingarna de syriska. Den senaste veckan var gruppen afghaner den största av de asylsökande: nästan 3 000 sökte asyl i Sverige. 

EU vill stoppa flyktingarna genom att ge 30 miljarder till Turkiet för att de ska ta hand om ännu fler än de två miljoner flyktingar som finns där i dag och genom att skynda på förhandlingarna för att Turkiet ska bli medlem i EU. Och genom att använda organisationen Frontex ännu mer än i dag för att försvara EU:s gränser. Flera hundra nya gränsbevakare ska skickas till Italien och Grekland där det finns "hot spots" bevakade gränsövergångar.

Statsminister Stefan Löfven tycker dock att det är en nationell angelägenhet att skydda sitt lands gränser så han vill inte överföra något mandat till EU om detta. Dubbla tungor där för han gör ingenting för att skydda Sveriges gränser. Uppenbarligen vill han fortsätta att ta hand om all världens flyktingar. 

Sedan 2012 har 30 000 personer avvikit i Sverige sedan de blev utvisade. Ingen vet var de finns och polisen har små möjligheter att hitta dem för utvisa dem. Detta betyder att vi är uppdelade i landet mellan de som har det bra och är inne i systemet och de som står totalt utanför. Sverige har backat till 1800-talet på så vis. Just när vi kunde ha det bra ordnar regering och riksdag så att vi på bara ett par år knäar under tyngden av alla nya invånare. Och vi vet inte ens vilka många av dem är.

Asylsökande ska bo i tält

UPPDATERAT
Nästa vecka kan de första tälten sättas upp i Skåne för asylsökande flyktingar. Det är 75 tält som kan rymma fem personer var och som värms upp med el. Det är samma slags tält som används i katastrofsituationer världen över när Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) hjälper till. Det är myndigheten som bygger upp tälten och det är deras mark som används vid Revinge hed i Skåne. Personal kan också ställas till förfogande i upp till sex månader. Tälten är 25 kvadratmeter stora och kan delas upp i två rum. 

Här berättar Migrationsverket om detta.

20.10.2015
Ja det lär ta längre tid att få upp tälten. Det krävs nämligen bygglov. Det går inte att göra som på Industrigatan i Malmö: bara bygga som romerna har gjort. Det här är seriöst för flyktingar. Då måste det till bygglov och grannarna måste yttra sig. Tar åtminstone flera veckor.

torsdag 15 oktober 2015

Sverigedemokraterna gör en kampanj mot flyktingar

Sverigedemokraterna tänker satsa miljoner på en kampanj med TV-tid och annonser i tidningar både utomlands och i Sverige för att berätta för eventuella tilltänkta asylsökande att det inte är någon idé att ge sig iväg till Sverige. Välfärden har kollapsat i Sverige och det som väntar nya asylsökande är tältläger och snö. Detta efter att Sverige har hamnat i en djup kris för att inte de andra partierna har velat ändra flyktingpolitiken, menar sverigedemokraterna. 

Det är numera lönlöst att tala om asylregler menade Paula Bieler på en pressträff. För det finns inga fungerande sätt längre att ta emot asylsökande. Partiet vill också verka för en folkomröstning om invandringen, sade Richard Jomshof, för att tvinga de andra partierna att lyssna på den opinion som sverigedemokraterna vet finns hos folket. Detta ska ske genom att upplysa svenskarna om tillståndet i landet. Pengarna till allt detta kommer att tas från partikassan.

Kursändringen i partiet innebär att sd går in i valläge, säger Jimmie Åkesson. Det lyckorike som många tror att de ska komma till finns inte längre i Sverige, säger han. Den danska regeringen har redan gjort en kampanj om detta, men den svenska regeringen verkar inte vilja göra något liknande så då får sverigedemokraterna rycka in, menar han.

Stäng gränserna inför visumtvång

Att stänga gränserna och införa visumtvång är det enda som hjälper i det här läget när flyktingströmmen inte avtar. Men ingen kommer att göra detta. Sverige ska vara ett land vidöppet för flyktingar från hela världen. I går sade Migrationsverkets chef att det kommer att bli värre. Han ser inte något slut på flyktingströmmen. Antalet asylsökande ligger stadigt över 9 000 per vecka. På det här året är det nio veckor kvar. Ni som kan räkna begriper att det går inte. Hoppet står till att Tyskland inför nya bestämmelser den 1 november. 

Till Tyskland kommer dagligen kring 10 000 asylsökande. Men de som är ekonomiska flyktingar ska avvisas betydligt snabbare och ersättningarna till flyktingarna ska vara mat, kläder och bostad - tält är uppsatta nu - inte kontanter. Till Sverige kommer asylsökande med färjor från Tyskland. Kanske kan den vägen stoppas i november. Vi får se. 

EU sammanträder i dag för att besluta att Turkiet är ett säkert land och att gränsen mot Turkiet ska bevakas bättre. Och att Turkiet ska få mer pengar till flyktingläger. I Italien och Grekland finns nu "hot spots" där alla kontrolleras som vill in i EU. Människor som inte söker asyl avvisas. En gemensam gränskontroll kommer också att föreslås för EU.
En man ställde sig upp på framtidskonferensen i Tyskland
 där också Angela Merkel deltog
 

tisdag 13 oktober 2015

Tafatt godhet skapade segregationen

Det har redan gått för långt i de 38 förorter som nu har utretts av Jan Edling. Förorterna har använts som förvaringsplats för dessa människor, menar han. De är nu mycket trångbodda för det kommer nya invånare hela tiden. Kring 30 procent står utanför alla sammanhang i de undersökta förorterna medan i Sverige som helhet gäller detta kring 16 procent. De människor som bor i förorterna har fått klara sig själva, lämnats åt sig själva att misslyckas med skola och att få jobb, säger Jan Edling. Knappt en tredjedel klarar att ta sig från nian till gymnasiet. 

Nu vill utredaren Jan Edling att ett mål ska vara att halvera utanförskapet till 2020. Herrgården i Malmö är den förort där flest saknar jobb av alla stadsdelar i Sverige. Bara 25 procent av männen och 15 procent av kvinnorna har jobb. Naturligtvis medför detta kriminalitet. För ungdomar finns inte socialen eller någon arbetsförmedling. De får praktik, men sedan inte några jobb. De bor hemma hos mamma och pappa. Barnen lär sig inte svenska på dagis eller i skolan. De hör sitt eget invandrade modersmål hemma. Klart att de misslyckas med både skola och jobb.

Utredaren Jan Edling fick också frågan i SVT:s Aktuellt vad den nya stora flyktingströmmen betyder i sammanhanget. Det gör situationen ännu värre även om han försökte vara optimistisk och menade att det finns en del bra påtänkta åtgärder nu som snabbspår in i samhället och att man ändrar regelverk för bostäder. Men att det också har pågått så länge att problemen är mycket stora. Han menar också att vi riskerar att få en grupp till att försörja förutom barn och pensionärer och det har inte Sverige råd med. 

De här problemen ser heller inte vi vanliga svenskar menade han, för vi befinner oss inte i de här förorterna. Segregationen är absolut eftersom vi inte ser invandrarna på arbetsplatserna eller i skolan. Detta har åstadkommits under de senaste tjugo åren.

I morgon är det en paneldebatt i Göteborg om Jan Edlings rapport "Förorterna som moder Svea glömde" som Verdandi står bakom. Den svenska kulturen

Hela mitt liv har jag ingått i den svenska kulturen, inte bara med firande av jul och midsommar utan också som någon som har tyckt att alla kan vi komma överens och alla är vi människor. De som begår dumheter mot andra och sig själva är bara vilsegångna får, som behöver återbördas till flocken. Så är jag uppfostrad genom den religion, som inte många bekänner sig till längre, men som är grunden för hur den svenska kulturen ser ut. Vi har en grundmurad tro på att det går att ordna till världen. Bara vi alla är förnuftiga. Och det har vi lyckats med i stort sett även om det är inne just nu att förneka att det överhuvudtaget finns någon svensk kultur.

Det som genomsyrar den konferens som regeringen har ordnat "Sverige tillsammans" är så självklart svensk kultur att de som deltar inte upptäcker den. Det är föreställningen om att vi kan klara av det här tillsammans bara vi pratar tillräckligt mycket om detta, bara vi inte stör varandra, bara vi undviker att förarga våra grannar, bara vi är snälla och vänliga. Men en "enhetlig inhemsk kultur finns inte" står Ingrid Lomfors och säger på podiet där uppe. Hon är utsedd till chef för myndigheten Forum för levande historia av regeringen förra året och har monopol på att beskriva alla hemskheter som begicks mot judarna. Hon är själv jude och är docent i historia genom en avhandling om de judiska flyktingbarnen från det nazistiska Tyskland. Jag tror knappast hon skulle kunna säga att det inte finns någon enhetlig judisk kultur. Men hennes jobb här är att förneka att vi som svenskar har en enhetlig kultur.

Det är tragiskt att detta ständigt förnekas, för det betyder att allt som ingår i svensk kultur ständigt trasas sönder, för det kan ju inte vara svensk kultur. Det måste vara någon annans som vi har importerat. Vi själva är som höstlöv i vinden, som bara blåses hit eller dit och som alltid vänder kappan dit vinden blåser. Vi är egentligen tomma och innehållslösa och det går att fylla oss, vi som bor i Sverige med vad som helst. Bara det kommer utifrån. Då är det kultur och något gott och bra, som vi borde ta till oss. 

Regeringen är mycket inbäddad i svensk kultur genom sin syn på att det går att klara av denna flyktingström som invaderar Sverige just nu. Det går anser regeringen genom vår byråkrati, som har rötter i 1500-talet och Gustav Vasa. Denna specifika kungliga kultur som han införde där det gällde att ta ifrån kyrkan de rikedomar de hade i sin kultur. Med Gustav Vasa fick vi ett starkt centralstyre i landet med en effektiv byråkrati och en evangelisk statskyrka grundad på Luthers lära. Denna nedärvda kultur är så stark att vi knappast ser den. Och också Migrationsverkets chef betonar att han är tjänsteman. Det betyder i det här sammanhanget att han bara gör sitt jobb. Det som han är utsedd till. Fast regeringen har lämnat över ansvaret till Migrationsverket och i praktiken är det således generaldirektör Anders Danielsson som styr över flyktingströmmarna.

Skillnaden mellan Gustav Vasa och det sätt som Sverige regeras på i dag är att ingen styr. Vi flyter med strömmen och den består av de nya som kommer hit. De som sägs bli svenskar så fort de har kommit hit fast de inte alls ingår i någon svensk kultur, naturligtvis, men första dagen de sätter sin fot i detta land blir de som oss. Denna föreställning som förnekar att andra har sin kultur, som inte alls är som den svenska. Och att det inte är självklart att de kan passa in i samhället. Men regeringen säger att det går inte att göra något åt flyktingströmmen. Vi måste klara av den. Vi som land har gått med på att ta emot alla som vill hit. Så är den svenska kulturen, undfallande gentemot EU och alla andra överstatliga organ i världen. Bara vi är snälla och lydiga så ordnar det sig nog. Men det är en felsyn. Världen kommer inte till vår hjälp om vi låter oss invaderas. Vi som land måste klara detta. Och vi riskerar att bli som barnen nedan som slåss om grindslanten som herrskapet i vagnen har slängt åt dem. Pojkarna slåss medan flickan gråter över den välta smultronkorgen och en pojke ser överlägset på ovanifrån. 


PS. När statsministern identifierar sig med flyktingarna för att han blev skild från sin biologiska familj som liten och för att hans mamma inte kunde ta hand om honom råkar han ramla in i det som förr i tiden kallades att slukas av djungeln. Det som var en fara för människor som missionerade eller befann sig i främmande land: att de skulle ätas upp av den kultur de kom för att ändra. Att de inte kunde hålla fast vid det de själva var. Att de inte hade en tillräckligt stark kärna utan slukades av djungeln och det som fanns där. Men Stefan Löfven befinner sig i Sverige, det land där han har vuxit upp, och ändå förstår han inte att han är svensk. DS.

Grindslanten målad av August Malmström 1885 föreställer barn som slåss om en grindslant.
Herrskapet i vagnen vid horisonten har slängt åt dem slanten för att de öppnade grinden.

måndag 12 oktober 2015

Åsa Regnér och ensamkommande flyktingbarn

Här är Åsa Regnér och Ziah Safari. Den ena är ett ensamkommande flyktingbarn och den andra är minister i Sverige. Hur stor är skillnaden i ålder? För mig ser de i stort sett jämngamla ut. Tänk vilket hårt liv flyktingbarnen har! Ministern är nämligen 51 år. Tänk att hon kan se ut nästan som en tonåring! Isabella Canow har grundat SEF, förening för ensamkommande flyktingbarn, där Ziah Safari är ordförande, och hon är 50 år gammal. Dock är hon gift med en 26-åring.
Här hittar jag Ziah Safari och han är 20 år gammal och bor i Umeå. Vilket betyder att han har varit här i ett par tre år då. För då var han verkligen ett flyktingbarn. Men nu är han en vuxen svensk. Och han ser ut som om han var kring 50 år i dag. Vilket hårt liv vuxna flyktingar har i Sverige! Så här såg han ut dock den 4 mars i år på sin facebook. Väldigt ung. Eller kanske förbättrad. Eller är det en gammal bild? Ser dock ut att vara tagen i Sverige med den typiska lägenhetsdörren där bakom. Ett mysterium hur han har kunnat åldras så fort. Fast han bor tillsammans med fyra andra som också heter Safari, förmodligen släkt. Kan göra vem som helst gråhårig i förtid.
30.1.2016
Oj hoppsan! Vad hände nu! En massa norrmän går in på det här inlägget av någon anledning. Någon som vet varför?

Förste extremisten inför rätta

UPPDATERAT
En 26-årig man som kom i september till Sverige ställs i dag inför rätta i Kalmar för olaga hot. Han har hotat att skära halsen av sina medflyende från krig. Han har deltagit i krig i Syrien och har ljud inspelat av sprängningar och lyssnar på detta med välbehag för där hör han hur de som utför explosionerna kommer till martyrhimlen. Han ställs inför rätta i dag för olaga hot. 

Den åtalade har krävt att de andra på Boda Glasbruks asylboende ska byta TV-kanal när det är lättklädda kvinnor på TV:n. Han har sagt att snart blir det jihad om han inte blir utvisad och dagen innan han grips har han setts leta efter en stor kniv i en affär. Han har pratat med någon på telefon om att döda för att bli hemskickad till Syrien.

När han får höra att en annan på asylboendet är kristen hotar han förutom att döda honom att också skada hans familj som är kvar i Syrien. Den 26-årige mannen säger också till personalen att om den kristne inte skickas bort ska han bli slaktad. De som mannen hotade har fått byta bostadsort. 

Vad kan han få för straff? Jo böter eller fängelse i högst ett år om inte hotet är grovt. Som mest kan fängelsestraffet bestå i fyra års inlåsning om brottet betecknas som grovt. Han är enbart åtalad för olaga hot. Här var hoten öppna, men det finns antagligen levande bomber, som inte så tydligt aviserar vad som kan komma att hända. Den här mannen är med i en annan islamistgrupp än IS och har släktingar som har blivit dödade av IS. Han hade bilder av extremistkrigare i en av de två mobiltelefoner han hade och som han gömde för polisen.
13:06
Migrationsverket berättar i dag att de skickar allt fler migranter som ärenden till Säpo. Under årets första månader har de skickat 286 ärenden vidare till utredning, men varje år hittills har det endast varit ett 20-tal fall per år som har bedömts av Säkerhetspolisen som olämpliga att få uppehållstillstånd. Fler och fler har bedömts som misstänkta säkerhetsrisker under detta år, men alla är naturligtvis inte så uppriktiga som den 26-åring som beskrivs ovan. Sammanlagt sökte kring 9 300 asyl den senaste veckan. Sverige har aldrig tagit emot så många. Om trenden håller i sig blir det sammanlagt kring 100 000 asylsökande till som hinner ta sig hit innan året är slut. Hitintills har fler än 86 000 sökt asyl i år.
16:34
Den 26-årige mannen blev försatt på fri fot, vilket förmodligen betyder att domen blir böter eller endast ett kort fängelsestraff. Domen faller om en vecka. Han svor vid Allah att han inte var skyldig till något av det som omtalades i rätten. Han menar att det är anklagelser som har riktats mot honom för att han var oppositionell i Syrien. Han är dock ingen brottsling menar han och han vill inte återvända till Syrien för då kommer han att bli mördad, säger han.
22.10.2015
Jodå det blev villkorlig dom och skadestånd till den man som hotades med 8 000 kronor. Rätten konstaterar att det borde ha blivit fängelse, men eftersom det inte finns några uppgifter om tidigare brott så blir domen så här mild. Eftersom han satt häktad i tre veckor kan han väl begära skadestånd av staten. Bingo!

En av de bilder som hittades i 26-åringens mobiltelefon
Gesten med pekfingret används av extremistersöndag 11 oktober 2015

Nutidshistorien utspelas inte i dåtid

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski försöker genom att se bakåt på historien jämföra dagens flyktingkris med Ungern 1956 och andra världskriget. Han skyller situationen nu på EU. Då 1956 flydde 200 000 ungrare. Jag minns det för jag satt i skolan och ritade teckningar om detta. Vår teckningslärare gav oss i uppdrag att rita och måla. Alla tyckte vi synd om ungrarna som slogs ned av de hemska sovjetiska kommunisterna. Men situationen då går inte att jämföra med nu. Inte heller kan man säga att vi är så rika nu så vi måste kunna klara detta och jämföra med då när världskriget låg så nära och alla länder var fattiga. Nu kommer det miljoner asylsökande och det finns inte något slut på det. 

Problemet i dagens värld är överbefolkningen, men den är det inte politiskt korrekt att prata om. Tvärtom. Vi behöver fler människor särskilt i Sverige. För att produktionen ska kunna rulla vidare och BNP bli högre. På 70-talet talades det vitt och brett om den katastrof som överbefolkningen medförde. Och det var politiskt korrekt att skoja om (HasseåTage 1970) att skicka kondomer till Indien och Afrika. Somalia är ett sådant land där befolkningen har svämmat över alla bräddar. Jag har skrivit om det här år 2011. En kvinna därifrån klagade över att hennes barn hade dött. Nu hade hon bara fem barn kvar.

Den utveckling som Sverige har gått igenom beror av att vi som folk har anpassat oss, inte fött så många barn, utan gjort det när vi har kunnat ta hand om dem. Vi har inte krigat inbördes utan arbetat. Den sista svälten i Sverige var på 1860-talet. Vi exporterade en del av vår befolkning till Amerika, men där fanns det plats för dem och de åkte inte till detta land för att få hus och bilar på en månad, vilket en del tror nu att de ska få när de kommer till Sverige. De som emigrerade från Sverige fick arbeta hårt i det nya landet. En del svalt även där och dog. 

Det sätt Europa nu har att ta hand om flyktingar är nyvaknat. Och restriktionerna kommer att bli fler. Tyskland öppnade sina gränser, som Peter Wolodarski skriver, men stänger dem fort igen. Tyskland har redan bestämt ändrade asylregler och dessa träder i kraft den 1 november i år. Dessa ändringar gjordes i september. Här kan ni läsa om detta, som innebär att asylsökande ska avvisas fortare, redan på tre månader, de ska får naturaförmåner inte pengar, de får inte börja arbeta om de är okvalificerade förrän efter 15 månader. Kvalificerade efter tre månader. Tyskland betalar ut kring 6 700 kronor per flykting till varje delstat. I Sverige betalas som mest ut 15 000 kronor för varje nyanländ flykting till kommunerna. Dessutom betalas ut 83 000 för varje flykting. Plus att kommunerna får ett schablonbelopp på 220 000 för att de tar emot flyktingar. Plus att de kan få mer om de behöver.


I Tyskland beräknas flyktingmottagandet kosta kring 40 miljarder kronor mer de närmaste åren. I år har kostnaderna där redan ökat med tio miljarder. I Sverige beräknas hela kostnaden för asylsökande vara kring 40 miljarder. Men det håller inte. En flykting från Syrien kan beräknas kosta sju miljoner allt som allt. Och nu anländer kring 9 000 asylsökande i veckan. Det är en ohållbar situation rent ekonomiskt för vilket land som helst. Antingen blir Sverige tvunget att försämra mottagandet mycket mer än nu och det är redan påbörjat av nödtvång med möjliga tältläger och inre kontroll av polis. Eller också får landet helt enkelt stänga gränserna. Det har Sverige rätt till om det är kaos och landet är hotat. Även inom EU finns sådana bestämmelser. Men den här eller någon annan regering kommer naturligtvis inte att stänga gränserna. Inte förrän de tvingas till det av verkligheten. 


lördag 10 oktober 2015

Anna Wahlgrens hus till salu

UPPDATERAT
Nu flyttar Anna Wahlgren till Indien så hon har sålt allt lösöre på sin gård i Kälarne och nu är gården också till salu för 1 950 000 kronor. Mycket billigt om man tänker på Stockholmspriser. Men det här är en gård som ligger nästan lika långt norrut som Östersund i Jämtland. Tomten är på 17,7 hektar och det finns fyra boningshus, små stugor, bastu utomhus och det är sjötomt. 

Anna Wahlgren har hunnit att bli 73 år och ska nu bli omhändertagen av sin indiska familj, som har lovat sköta om henne ända till hennes sista andetag. Så nu emigrerar hon dit. Det är en vuxen man och hans fru som är hennes adoptivbarn och de har i sin tur adopterat barn. Anna Wahlgren fungerar som mamma och ersättare för farmor/mormor i familjen. Hon har haft en ansträngd ekonomi i Sverige och det blir bättre nu när hon får någon miljon över. Livet igenom har hon gjort ganska dåliga affärer trots att hon var en uppburen författare.

Hon gick ut offentligt sommaren 2013 och berättade att hon var tvungen att tigga. Att hon hade gett bort alla pengar och inte längre hade några inkomster. Men det var väl som vanligt inte riktigt sant. Hon ägde då 60 hektar mark. Sammanlagt fyra fastigheter. Vet inte om hon har sålt av detta vartefter eller om hon tänker lämna något arv till sina åtta barn. Hon menade att hon hade utsatts för mordförsök av sin dotter Felicia, som skrev en bok om sin barndom. Här skrev jag en artikel om denna bok då när den kom ut 2012. Jag skrev på Newsmill. 

Anna Wahlgren satt och berättade hos Malou i Efter tio senast i en rödbrokig klänning, iklädd röda stövlar och en dito bemålad indisk käpp, som hon tydligen behöver för att gå. Hon är redan förvandlad till indiska. Jag önskar henne lycka till med sin nya familj de år hon har kvar att leva. Hon har inte haft sex med någon man alls sedan 2002 när hon var gift för sista gången med sin sjunde man. Och den delen av hennes liv är över, säger hon. Hon tycker att Sverige är ett land fixerat vid kroppen och sex, vilket då inte Indien är. Där är det mer andligt, menar hon.

Hon påminner mig om en del av mina väninnor som inte heller har begripit det där med förhållandet till en man utan ständigt har letat vidare i livet. Som jag ser det så är förhållandet till det andra könet också avhängigt av hur man har det med förhållandet till sig själv och sina olika egna inre sidor. Anna Wahlgren har rasat genom livet och varit ganska självsvåldig, men kan inte riktigt se det heller ännu. Kanske aldrig. Men som sagt hoppas hon får en lycklig tid nu i Indien och slipper komma tillbaka till vårt kalla Sverige.
5.9.2016
Anna Wahlgren är så lycklig nu säger hon när hon bor i Indien hos sin adoptivfamilj. Hon drömmer om att bli "jätterik" säger hon så att hon kan bli som moder Teresea ungefär och öppna en vårdinrättning för gamla eller barn. Hon har inte begripit att moder Teresa aldrig var rik. Det handlar inte om detta. Men hon blir omhändertagen och är omgiven av kärlek varje dag, säger hon. Hon har rimligt sett en del år kvar att leva (hon fyller snart 74 år) och jag får önska henne kärlek och glädje hela tiden.


Anna Wahlgrens gård Gastsjö 122 i Jämtland är till salu

Politiskt kaos

Tänka sig att Sverige kastas in i detta kaos. Att det inte går att komma överens om att låta Stefan Löfven regera hur det än ser ut i landet. Men ännu kan han rädda situationen. Så går tongångarna sedan alla borgerliga partier i går hoppade av DÖ. Experterna vet att det går att fixa till det här. Byråkraterna kan rädda allt! Ingen bryr sig om vad folket tycker. De är något som kommer i andra hand. Nej nu ska den store starke mannen som vanligt rädda Sverige.

Så är tongångarna i massmedierna ganska unisont dagen efter att DÖ sprack. Skräcken är nyval nu när sverigedemokraterna ligger kring 20 procent och kan bli största parti om det blir nyval till jul. Det "scenariot" ska absolut undvikas. Resonemangen visar hur illa ute vi är som ett demokratiskt land. Ingen bryr sig om vad folket tycker längre. För folket har blivit tokigt som inte tror på vad de som vet säger. Överheten har inte längre folkets öra. Vad göra? Jo vi måste köra med ännu mer propaganda för att övertyga folket.

Vad handlar detta då om? Tydligen inte om att Sverige står vid katastrofens rand som land för att vi är invaderade av flyktingar och att vi inte längre har platser för dem. Det går helt enkelt inte att bygga hus så fort som behövs. Så det är bestämt att Migrationsverket får ta till tältläger. Det finns inte tält heller så nu måste de köpas. Och att det är minusgrader ute är inte så farligt. Eller? Kyrkor och skolor ska användas. Är också bestämt. Men nej det är ingen fara med detta. Utan det som är kaosartat är om regeringen inte får sitta kvar.

Det är miljöpartiets politik som har tagit över. De anser att alla människor har rätt till landet Sverige, till alla bidrag som finns här, till allt som generationer av svenskar har byggt upp. Det ska nu vara tillgängligt för alla människor på hela jorden. Naturligtvis så tar män jorden runt detta på allvar och beger sig hit. De vill bli rika nu och få del av detta som de eller deras förfäder inte har kunnat förverkliga själva. Sverige ger så gärna bort allt detta.

De viktiga i Sverige är inte att folket får bestämma utan att rädda regeringen. Trixa och dona för att Stefan Löfvens budget ska gälla. Planen är nu att stänga ute vänstern och sverigedemokraterna och komma överens med vilket annat parti som helst. Socialdemokraterna har bara 25 procent av väljarna med sig enligt senaste opinionssiffror och vill till varje pris sitta kvar vid makten. Är detta demokrati? 

Valaffisch för miljöpartiet i Sverige
Vad det står? Invadera Sverige läser jag det som. 

fredag 9 oktober 2015

Löfven kan inte hålla käft

UPPDATERAT
Han måste lägga sig i också debatten som försiggår på kd:s riksting. Där diskuteras om man ska hoppa av DÖ decemberöverenskommelsen, som har gjort att statsminister Stefan Löfven uppför sig som en svensk Putin. Han genomför det han har lust att genomföra utan att diskutera med andra partier utom mp och vänstern. Så var inte decemberöverenskommelsen utan den var till för att socialdemokraterna skulle få igenom sina förslag. Men under förutsättning att de föregicks av diskussion och kompromiss med den borgerliga oppositionen. 

Så har det inte blivit utan Stefan Löfven genomför det som han tycker är bra för landet.  Och nu ryter han till mot kd: stå för ert ord. Ett parti med kristna värderingar måste man kunna lita på. Har man skakat hand så gäller detta. Så ser det ut i hans kultur menar han. Men den som inte håller ord är Stefan Löfven. Han har kört över de borgerliga och genomför nu ett socialistiskt partiprogram där det blir högre arbetsgivaravgifter för unga, tvångskvoterad familjeförsäkring, höjd moms på diesel, höjd skatt på bensin, försämringar av RUT- och ROT-avdraget och ett avskaffande av gåvoskatteavdraget.
16:25
Rikstinget gick emot partistyrelsen med 189 mot 89 ombud. Två förslag lades sedan: Omprövning av DÖ tillsammans med de andra borgerliga partierna. Eller att lämna DÖ och ge i uppdrag åt partistyrelsen att avveckla detta. I en rösträkning mellan alternativen blev den segrande linjen att partistyrelsen i kd får i uppdrag att lämna decemberöverenskommelsen DÖ med 151 röster mot 103. Detta är dramatik på hög nivå. Jag hoppas verkligen att det blir nyval, vilket jag skrev om tidigare. Alla experter tycker att det är en dålig idé därför att de ser framför sig att det gynnar sverigedemokraterna, men för folket ser det ut som om det kommer att bli mer demokrati i Sverige. 
18:52
DÖ är död också för moderaterna säger partiledaren Anna Kinberg Batra. Gott så! Finis malorum! Slut på detta onda. 
Sex terrorister jagas i Sverige

UPPDATERAT
Senare i dag kommer Stockholmspolisen att kommentera uppgifterna om att extremister, terrorister jagas i hela landet. De ska ha kopplingar till terrorgrupper i Syrien och Irak. Det pågår rekryteringar till dessa grupper bland svenskar läs araber med ursprung i Mellanöstern. Ett åtal är på gång för terrorutbildning mot en person i Stockholmstrakten. Förmodligen blir det rättegång innan jul.

Antalet som ansluter sig till terrorgrupper blir inte färre från Sverige. Tvärtom enligt Säpo. Det var den 1 juni i år som två personer greps för misstänkt rekrytering och utbildning till terrorism. En imam i Örebro och en man i Stockholmstrakten. Båda i 45-årsåldern. Mannen i Stockholm var tidigare dömd för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han kommer ursprungligen från Tjetjenien och sökte asyl i Sverige 2007. Hans ansökan avslogs och han placerades på försvarsenheten i Gävle 2011. Fyra dagar senare fritogs han därifrån av kumpaner, som var beväpnade. Han uppehöll sig sedan i Gävle och hittades av polis år 2012.

Vår import av våldsamma män från Mellanöstern och från krig har naturligtvis inte så mycket gott med sig. Dessa män är fortsatta säkerhetsrisker och det är inte så märkligt att de fortsätter som rekryterare av nya extremister och utbildar terrorister. 
9:21
Regeringen kallar till presskonferens i dag klockan 11 om flyktingläget. Jag får hoppas de har något verkligt bra att säga! Enligt Sveriges Radio kommer flera myndigheter att få nya uppdrag för att klara situationen. Mer skattepengar till flyktingarna således. Snart är vi uppe i att tio procent av budgeten, på sammanlagt nära 1 000 miljarder, går till flyktingar. Ohållbart. 
9:41
De siffror som redovisas ovan i artikeln på Sveriges Radio är redan inaktuella. Nya officiella siffror för registrerade flyktingar per dag är kring 1 600 personer och de senaste sju dagarna har 8 900 asylsökande registrerats av Migrationsverket.

Här kan ni följa regeringens pressträff. Ett par timmar innan pressträffen gick regeringen ut med detta till allmänheten. De har den samtidigt som fredspristagaren av Nobels fredspris tillkännages i Oslo. Och fredspriset går till Tunisien. Till fyra organisationer där, som har jobbat för att upprätthålla demokratin och freden. National dialogue quartet i Tunisien får fredspriset. 
11:14
Statsminister Stefan Löfven sade på pressträffen att det är krishantering som gäller nu på alla nivåer i regeringen. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är inkopplat, den myndighet som hanterar stora kriser i samhället. 

Migrationsverket ska uppföra tält vid behov har regeringen beslutat i dag. Enkla sovplatser handlar det om och att återföra de som får nej snabbt. Polisen ska ha inre utlänningskontroll plus hjälpa till med återvändande. Tuffa prioriteringen handlar det om: tak över huvudet och att barn får gå i skolan. 

Ytterligare finansiering behövs, vilket regeringen kommer att återkomma till när Migrationsverket har gjort sin nästa prognos för asylsökande. 
13:24
Det nästan skrattretande i sammanhanget är att det inte finns några tält, bara kring 200 platser finns i Skåne i tält. Försvarsmakten är inte längre vad den har varit eftersom den i stort sett är nedlagd. Inga rekryter sover längre i tält. Regeringen lever kvar i gamla tider som tror att det finns tält. Och på Expressens ledarsida undrar man vad de asylsökande kommer att säga om tältläger - de har ju förmodligen flytt från tältläger - och om detta möjligen är lite försynt signalpolitik från Löfvens sida gentemot miljöpartiet om att vi inte har mera plats för flyktingar. Herregud behövs detta? Ett slags signalpolitik istället för klarspråk? När snart varenda sjuåring har fattat att vi inte kan ta emot tusentals asylsökande varje dag. Men miljöpartiet är således extra trögtänkt?
Så här kallt var det i morse på Värmdö.
 Inte så roligt att bo då på Myttinge skjutfält i tält.