söndag 31 december 2023

Äntligen slut på 2023

 UPPDATERAT

Jo jag tänkte ta ett fint foto av fjärden nu igen med is, men tji fick jag. Ingen is och ett par svanar som blev aggressiva redan på långt håll. Fast det är vinter. Men de skulle absolut ha stranden för sig själva. Dags för parning kan tänka. De brukar ha ett bo i vassen. Hoppas de överlever oväsendet i natt!

Som ni ser blev fotot suddigt, för lite ljus, eller skakiga gamla händer. Skulle ha stött mig mot trädet som jag stod bakom, men tänkte inte på det. Så här såg det ut dock Nyårsaftonen 2023 vid 12-tiden. Ja på dagen förstås. Inte natten. Fasans dag är det. Den värsta på året har det blivit för mig och katten. Jag som brukar lägga mig vid 21-21.30 måste vara uppe till 24. 

Har köpt feromoner till katten och han har blivit lite lugnare, men om det hjälper när det brakar loss med raketer vete sjutton. Vi får se. Brisak är borta och säljer inte raketer men det gör andra affärer här istället. 

Jo visst ja! Jag skulle önska Gott Nytt År också! Året 2024 kommer att bli året då SVT slutar tjata om klimatförändringar, då inga fler sprängningar inträffar, då alla bovar låses in och alla extrema muslimer inser att de bor bättre någon annanstans. 

1.1.2024

Jo vi överlevde både katten och jag. Han var lite lugnare, men så var jag med honom också hela tiden och klappade och tröstade när det smällde. Tyvärr lyckades han gå ut vid niotiden och fick panik då när någon skickade iväg sina raketer. Han jamar inte, för att komma in utan försöker gömma sig, men jag öppnade dörren och då kom han. Men vid halvett så slutade hela bombardemanget. Bara en hund bortsprungen i trakten, en nio månaders, som aldrig hade upplevt kriget på Nyår. Men lilla Kira återfanns så småningom. 


Inga svanar i dag den första dagen på det nya året. Inga småfåglar heller utan bara en korp som flög över bygden. Svanarna har väl flytt längre ut i skärgården och småfåglarna gömmer sig i skogarna. Eller i buskarna. Men när jag kom hem och hade lagt ut solrosfrön så kom talgoxarna. 


Nej islamister tågar inte genom Emporia i Malmö

 Nä det är inte sant att islamister demonstrerar i Emporia i Malmö. Naturligtvis inte. Vi har inte islamister i Sverige. Har aldrig haft. Detta är enbart människor som är glada och vänliga tomtegubbar som har blivit förledda att klä ut sig. För alla människor är lika glada, vänliga och frodiga som tomtegubbar när det är jul i Sverige. Så har det varit sedan tusentalet och så kommer det att fortsätta. Naturligtvis.

Inte har vi tagit hit islamister för att de ska kunna ta över i landet. Nejdå. Det pågår inte en förvandling av Sverige till ett land där islam tar över och befaller över människor. Nej då. Inte är svenskar ett så icke-seende folk att de skulle låta något sådant hända. 

Nej då nu kan ni somna om igen. Sov så sött! Senare i dag ska ni gå upp och skjuta raketer så att alla djur blir panikslagna. Men inte är det så farligt heller. Det är en rättighet alla människor i Sverige har haft sedan hundratals år - att skjuta raketer och väsnas för att skrämma bort alla onda andar nu på nyåret. Det blir ett riktigt Gott Nytt År nu 2024!

Här skrev jag om den tonåring som sköt en man till döds inne på Emporia. Tonåringar har inget konsekvenstänk. Men det borde vuxna ha. fredag 29 december 2023

Den här kvinnan Fariba Vancor har inga lagliga gränser

Tidigare VD Bella Nilsson som är folkbokförd i Sverige som Fariba Juliette Jennifer Vancor hade ursprungligen namnet Isabella Khatibi Ghabagh Tappeh och föddes den 15 december 1969 i Teheran, Iran.  Hon var 16 år när hon kom hit. Hon var en svensk strippa och porrklubbschef och är nu åtalad för grovt miljöbrott på ett 20-tal olika platser i Sverige. Det gäller 200 000 ton avfall. Straffet för detta är högst sex års fängelse. Förmodligen värt det tycker dessa bovar. 

Det här är den värsta skandalen i branschen sedan 1970-talet. Hon hade Think Pink som företag och bor numera på Hornsgatan i Stockholm i en fyrarumsvåning värd kring 8 miljoner kronor. Hon är åtalad tillsammans med sin make Thomas Nilsson. Hon har bytt namn också från Isabella Bella Johansson. 

Som vanligt var många i början så förtjusta i denna vackra kvinna från Iran så hon belönades två gånger med Dagen Industris pris Årets Gasell för sina insatser som lovande entreprenör i sopbranschen. Senast år 2018. Det här är kvalificerade brottslingar som gör allt för att dra in pengar till sig själva utan några skrupler. Samvete vad är det, skulle detta utmärkta par kunna säga. De har lämnat åt oss skattebetalare att försöka ta hand om dessa miljöfarliga sopor på många platser. 

Meningen var att soporna skulle återvinnas, men det struntade bolaget Think Pink i att göra. Så nu lär det kosta kring en miljard att städa upp efter denna "Trash Queen" som hon kallade sig själv. Det får vi laglydiga i Sverige betala. Det finns dumpade sopor i bla Laxå, Skultuna, Eskilstuna, Norrtälje, Huddinge, Uppsala och Botkyrka. I Botkyrka brann soporna i månader och spred lika mycket miljöfarligt i luften som Stockholms trafik under ett år. Sammanlagt elva personer är åtalade, därav fem för grovt miljöbrott. Hon har också tillskyndare som ger henne ordet så att hon kan förklara sig oskyldig. Detta i form av Thomas Sjöberg journalist och författare, som gav henne utrymme i sin podd. Hon är offret enligt honom. 

Denna kvinna har inte denna hårfärg eftersom hon är född i Iran. Men hon byter skepnad som hon har bytt namn. Men nu är det stopp för detta och hennes företag Pink Think har gått i konkurs. Vi andra laglydiga får ta hand om allt. Skärmdump från Aftonbladet. 


torsdag 28 december 2023

Det är synd om dem som bor i Husby

Vår kära svenska television, som vi alla betalar, är duktiga på att framställa Husby som mycket utsatt. Nu är det så att de som bor där till och med har blivit tvungna att själva försöka rädda de som blir skjutna, för ambulansen tar en väldig tid på sig att komma dit. Det kan ju ta sekunder för någon att förblöda och då gäller det att rädda liv, när någon har blivit skjuten. 

Det kan ta hela 13 minuter för ambulansen att komma fram. Men någon som förblöder på sekunder kan nog inte ens sjukvårdare rädda. Nu är det så att Husby är ett särskilt utsatt område och där skjuts det lite hit och dit så därför får inte ambulansen komma först till platsen när någon blivit skjuten. Polisen måste säkra området innan sjukvården kan våga sig dit. För sjukvårdarna kan också bli överfallna. 

Maryam Osman, som processledare i Folkets Husby, får dock stå oemotsagd när hon intervjuas av Sveriges Television. Allt är ambulanspersonalens fel som inte kan komma snabbt nog till Husby. Så därför måste de boende själva ta hand om de skjutna. Men ingen nämner att medeltiden för en ambulans att komma fram i Sverige är 18 minuter. Och bor man längre norrut i vårt avlånga land kan det ta tid. Upp till 40 minuter. 

För det finns inte tillräckligt med ambulanser och är långa sträckor att köra. Inte ens i det folktäta Stockholm finns det ambulanser så det räcker. Och akutambulanser med intensivvård måste ofta rycka ut på andra uppdrag än just skjutningar. För tack och lov så inträffar de inte ständigt ännu. Inte ens i Husby. 

Men det är klart att det är mera synd om dem som bor i Husby än annorstädes. Särskilt de med mörkare hud, för då är det automatiskt mer synd om dem än de med ljusare hud. I alla lägen eller speciellt när de skjuter varandra. Då ska ambulansen stå beredd alldeles intill. 


Detta är statistiken den 27 december över skjutningar i Sverige under året. Det är naturligtvis inte rimligt med ambulanser som enbart är inriktade på offren för detta. Intensivvård i ambulanser kan behövas också för andra olycksoffer. När det inte handlar om mord eller mordförsök med skjutvapen. 

onsdag 27 december 2023

Det fantastiska jordiska paradiset 2

 När så alla miljarderna hade lyfts upp till ett högre plan med andlighet istället för det materiella, som tycktes så viktigt, så tog återstoden av människorna hand om allt som hade lämnats kvar på jorden. De som älskade allt detta materiella var glada och lyckliga en liten stund på jorden, för de förstod inte mycket av att inte ha någon andlighet inom sig.

De kivades snart emellan sig om vad var och en skulle få av det som hade lämnats kvar. Det var ingenting som stod emot deras trängtan efter att få ha och äga så mycket som möjligt. De tog för sig allt som kom i deras väg och samlade på sig så mycket de överhuvudtaget kunde. 

Men ingen skötte längre någonting för alla skulle bara samla på sig och äga saker, men ingen begrep något om omsorg och eftertanke, för sådant var ju för de andliga och inte för de andra. Även ting behövde lite andlighet i form av skötsel och omhändertagande som människor bidrog med tidigare. Innan dessa själar rycktes upp till ett högre plan. 

Livet på jorden blev inom endast några år något som verkade omöjligt, där det var illa ställt med allt. Det var inte längre möjligt för de kvarvarande att föröka sig för kärleken var ställd på undantag nu när de själlösa hade tagit över. Ingen trodde längre på något annat än det rent materiella och fysiska och ägandet var upphöjt till gud.

Det i sin tur betydde att människorna började tro på nya ting som förklarades vetenskapligt; som att alla kor avger gaser så att de förstörde jorden med sina utsläpp och att polarisarna skulle smälta. Koldioxiden blev en farlig gas som till varje pris måste stoppas fast växter behövde den. Alla män var farliga särskilt om de var vita i skinnet och dessa låg bakom allt elände i världen. Det enda sättet, kom till slut människorna fram till, var att rädda jorden var genom en enda allsmäktig regering, som skulle ställa allt i ordning igen genom att ta ifrån alla deras ägodelar. 

Alla de andliga varelserna såg detta, men kunde inte ingripa. De befann sig ju på ett helt annat plan. De hade inte längre några fysiska kroppar som kunde göra något för att få de kvarvarande människorna att inse vad de höll på med. Jorden blev åter en planet där människorna var i fåtal och naturen tog över igen med djuren som till antal var många gånger fler än människorna. 

Så kom det sig att den tid då människorna hade varit så många och bestämt över så mycket blev legender och sagor om en tid som aldrig mer skulle komma tillbaka. Och de kvarvarande människorna levde på en primitiv nivå liknande det som fanns som en beskrivning långt tillbaka. De hade inte längre någon kunskap om vad som hade föregått dem. För fantasin och det kreativa var något som ingen begrep längre. Allt var vetenskapligt och sakligt och måste bevisas i många steg innan någon kunde tro på det. Sagorna dog bort. 

Men när de mer andliga människorna såg allt detta begav sig en del av dem till den högste och bönföll denne om att få återvända till jorden igen. För de visste att de kunde bidrag med en skapelse som skulle utvecklas. De hade inom sig själva fantasi, kreativitet, kärlek och omsorg. Allt detta behövdes i den kalla värld som nu hade blivit planeten jordens öde. 

Så kom det sig att återigen kunde dessa andliga människor vara med och påverka och bidra till vad som hände på jorden. Och alla insåg till sist att vetenskapen inte var någon gud att lita till i alla sammanhang och att total ensidighet alltid gjorde att det gick åt fel håll. Inget skulle få ta över på planeten ännu en gång. För denna gång efter så många tusentals år av misstag och undergång för olika stater och riken skulle mänskligheten säkerligen till sist lära sig.

Fast planeten jorden var nog ett sådant ställe där ont och gott alltid skulle finnas bredvid varandra och det blev upp till människorna att själva avgöra vilket som var vilket. Och långsamt kunde de upptäcka att de hade andlighet inom sig själva igen och att det fysiska och materiella inte betydde allt. Livet på jorden kunde vara paradisiskt eller rent helvetiskt. Det berodde på människornas egna val och hur lite eller mycket de tyckte om varandra och godtog varandra.

Och si där tog verkligen denna julsaga slut! Ordningen var återställd nu igen på planeten fast krigen fortsatte, för det skulle alltid finnas människor på jorden, som inte begrep sitt eget bästa. De behövde dö och leva många gånger, för att inse hur det verkligen stod till i världen och inom dem själva. För paradiset och helvetet blev en spegel av människors inställning till sig själva och världen. Och så fortsatte det. 

Ett paradis skapat av ett par människor som insåg vad som behövdes för att både människor och djur skulle må gott. 

 


tisdag 26 december 2023

Det fantastiska jordiska paradiset

 Tänka sig sade jultomten sakta när han såg ned på landet medan han styrde sina renar, att enbart några som kommer till ett land kan ta över det utan prut. Detta godkändes av de makthavande för några tiotals år sedan och de lät alla som ville komma in i landet. Dessutom gjorde de reklam för detta paradis där alla fick allt. Så trodde åtminstone de som kom invandrande. 

De skulle få fina bostäder med allt betalt och leva i högsta välmåga redan här på jorden och behövde inte invänta paradiset efter döden. Alla skulle buga och bocka för dem, vilket de också gjorde till en början då de hälsades välkomna av stora skyltar med vänliga ord. För det här landet behövde dem. Eller åtminstone de makthavande.

Jultomten såg nu ned på hur det hade blivit, för det hade också hans spanande tomtenissar berättat för honom. Det fanns områden där det enbart bodde invandrande och så fanns det andra områden dit de tidigare invånarna hade flytt. Det behövdes nu stora ansträngningar både från de makthavande och andra för att hålla den nya befolkningen inom rimliga gränser, där de inte tog död på andra och heller inte dog genom andra. 

Den tidigare befolkningen var trött på denna utsugning som hade drabbat dem för allt måste ju betalas av någon och det blev den del av befolkningen som arbetade och slet precis som de hade blivit lärda av sina föräldrar. Men si det räckte inte så långt utan alla fick färre slantar i portmonnän än de tidigare hade haft. I full fart styrde de makthavande nu mot undergången. 

Men jultomten som såg allt detta hörde av sig till de andra väsendena, som inte godkändes längre såsom befintliga, som de goda feerna och änglarna där uppe i himlen som informerade det högsta väsendet eller vad nu människorna än ville kalla det. Och alla dessa såg ned på jorden och insåg att nu måste det till något sagolikt för att ordna till den mänskliga tillvaron på denna jord.

Tidigare hade människorna drabbats av översvämningar, torka och orkaner plus vulkanutbrott så att de hade gått över till andra sidan i oanade mängder. Plus sjukdomar och krig som hade låtit dem förbli ungefär så många som behövdes på planeten. Men nu behövdes som sagt något extra. 

Så det högsta väsendet satte in yttersta domen som metod. Det betydde att alla som trodde på alla de icke godkända väsendena rycktes upp till himlen genast. De behövde inte längre vara kvar på planeten. Utan slapp kämpa i sina anletens svett för att ta hand om nykomlingar till deras land. Det betydde att miljarder människor försvann och de som blev kvar var lyckliga över allt det materiella som de åtnjöt. För det var det enda som betydde något för dem. Och jultomten log åt vad som skedde där på jorden och styrde sina renar åter till Nordpolen. Si det var en äkta julsaga!söndag 24 december 2023

Äntligen julafton!

 Tänk att det är så roligt med julaftonen! Det har det varit i hela mitt långa liv. Släkten och klappar och en mysig stämning. Då glömmer vi allt trist och tråkigt! Och nu går vi mot ljusare tider!
fredag 22 december 2023

Hamal El-Haj måste lämna sin riksdagspost

 Om socialdemokraterna ska vara ett pålitligt parti kan de inte ha en riksdagsman som planerar och deltar i en palestinakonferens som kopplas till Hamas, som i sin tur är terrorstämplad i USA och EU. Nu måste Magdalena Andersson ta avstånd och peta denne riksdagsman även om det betyder förlorade Hamasröster.

Det är skrämmande hur mycket dessa terrorröster betyder för socialdemokraterna. Det hela påminner mig om Quisling under andra världskriget. Ni kanske inte minns, men det var den regering som fanns när nazisterna hade invaderat Norge. Vi kan inte ha ett Quislingliknande parti, som värnar mer om terrorister än andra väljare.

Så när kommer denne riksdagsman att avgå och inte bara lämna utrikesutskottet som han redan har gjort? Bara en domstol kan avsätta en riksdagsman, men Magdalena Andersson måste nu säga åt El-Haj att han inte kan sitta kvar för att han har blivit en för stor belastning.

Fredrik Kärrholm (m) förtalsanmäldes av El-haj hos polisen när han hade kallat El-Haj en säkerhetsrisk med koppling till Hamas. Det fanns inget allmänintresse för denna förtalsanmälan. Inget samhällsintresse sade åklagaren. Nej det beror av att detta är ett fritt land. Inte ett muslimskt. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

Hamasledaren Ghazi Hamad är stolt över att offra civila palestinier i kriget mot Israel. Det är en fruktansvärd ideologi, som ser döden som något att sträva mot. För andra människor än denne ledare själv naturligtvis. Han befinner sig inte i Palestina. 

torsdag 21 december 2023

Alltid roligt med julkort

 Tack så mycket för alla julkort! Kanske får jag fler i morgon. Om ni inte har fått svar tillbaka så beror det på att jag har tappat bort adressen. I flytten för två år sedan. Idag är det min brors namnsdag. Det har det alltid varit och han fick öppna en julklapp då när han var liten. Kanske får han det än?

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!Magdalena Andersson skäms aldrig för att ljuga

 Oppositionsledaren har nu ändrat sig om invandringspolitiken också för det var "samhällsklimatet" som gjorde att Stefan Löfven 2015 stod och sade på Medborgarplatsen att hans Europa aldrig byggde murar. Och att inställningen inom socialdemokratin var att Sverige ska vara en humanitär stormakt. Magdalena Andersson skäms inte över att ändra sig totalt om socialdemokraternas politik. Skillnaden är att de inte är rasistiska. Herregud!

Socialdemokraterna har nu kommit fram till att det har varit för stor och generös invandringspolitik i 30 år. Magdalena Andersson påstår helt lögnaktigt att detta var en högerpolitik och att socialdemokraterna som satt i regering de flesta av dessa 30 år aldrig var för invandring. Detta är så häpnadsväckande att alla som har det minsta minne av dessa år aldrig mer borde ta något som helst som denna kvinna säger på allvar. Inte bara s-regeringen utan kändisar av alla sorter drogs med i denna syn på invandringen och det var högsta mode att stå med skyltar som Ingen människa är illegal eller Refugee Welcome. 

Att socialdemokraterna är ett sådant parti som "rycks med" i samhällsklimatet borde vara ännu en varningsflagga för att aldrig rösta på detta parti. De har uppenbarligen inte någon fast linje utan ansträngde sig då för att ta hit så många fattiga människor de kunde för att fortsätta sin politik, som var adekvat under 1900-talet då Sverige var ett fattigt land, trots att vi inte hade varit med i varken första eller andra världskriget. Men inte var någon bra eller folklig politik på 2000-talet. 

Ingen gång har "samhällsklimatet" varit för denna vansinnigt stora invandring, som nu har gjort att vi blir fattigare igen och är utsatta för bedrägerier, skjutningar, sprängningar och mord i en aldrig tidigare skådad omfattning. Detta syns på bilden nedan som är från SOM-undersökningar genom åren. Det var nästan övertag för denna främlingsvänliga opinion 2015, men ändå inte för denna politik som Magdalena Andersson nu säger är högerpolitik. Det var året då Stefan Löfven gjorde allt i sin makt för att få hit 163 000 nya invånare att krama. Inte minst de som kallade sig själva "barn".

Magdalena Andersson tror tydligen att alla är fullkomligt dumma i huvudet som bebor Sverige. Vilken nedvärdering av svenska folket. Rent av rasistiskt! Så märkligt att kvinnor aldrig har blivit några bra statsministrar. Eller kanske inte om de uppför sig som Magdalena Andersson. Hon satt ju med hjälp av en kurd som statsminister om ni minns. Allt för att behålla makten! 

PS. Hon skyllde också på 40-talisterna år 2019 för att skatten behövde höjas. I god efterföljd till andra finansministrar. J-a kärring! Vi är numera bara nio procent av befolkningen. De andra är döda.  DS. 


Den 18 mars 2015 besökte Stefan Löfven de här "barnen" på ett flyktingboende. Han skriver om det på facebook. Men Magdalena Andersson kände naturligtvis aldrig honom. Hon var ju bara finansminister då mellan åren 2014-2021 och hade ingen talan alls. Vilken lögnaktig amsaga när hon framställer detta som något som socialdemokraterna aldrig gjort. 

onsdag 20 december 2023

Äntligen ordning på migrationen

Aldrig mer ska horder av människor kunna vandra genom Europa för att ta sig till Sverige som favoritland för här får de allt genast. Både bostad och försörjning. Nu har EU bestämt att fåren ska skiljas från getterna symboliskt sett, redan vid yttre gränsen till Europa. Där ska byggas fängelseliknande förvaringar för de som kommer för att de ska kunna bedömas redan där. Efter tio års diskussioner ska detta nu förverkligas.

De som inte kan få asyl ska skickas tillbaka redan vid EU:s yttre gräns, vilket betyder att turkar och exempelvis tunisier får avslag redan där. Så skönt att slippa denna infiltration av människor vi inte vet vilka de är. Asylprocessen ska nu ta 12 veckor vid yttre gränsen istället för åratal som det har varit i Sverige. I början av 2024 ska detta godkännas av EU. 

År 2015 skedde 1,83 miljoner olagliga passeringar av EU:s yttre gränser. Nu blir det på ett annat sätt. Omkring 163 000 sökte asyl i Sverige det året. Syrien, Irak och Afghanistan skickade sina invånare till EU. Det syns fortfarande i Sverige genom att fängelserna måste utöka sina platser till nästan 30 000. Och att vi har skjutningar, sprängningar och mord i oanad utsträckning numera i Sverige. Dessutom kan grova kriminella gömma sig i Turkiet. 


Under lång tid betraktades de som var emot asylströmmen till Sverige som rasister och omänskliga. Men nu ska det bli ordning på detta i EU genom att många stoppas redan vid yttre gränsen. 

Colorado portar Trump från primärvalet

Högsta domstolen i delstaten Colorado anser att Trump är olämplig som president och därför får han inte stå på delstatens röstsedlar. Han diskvalifiseras helt enkelt som presidentkandidat. Detta enligt den amerikanska konstitutionen, som anser att uppviglare inte ska få inneha presidentposten. Donald Trump kommer dock omedelbart att överklaga detta till Högsta domstolen i USA. 

Primärvalet äger rum den 5 mars och Colorado portar således Trump nu. Han kan då inte heller bli vald till president i november nästa år i Colorado om han blir republikanernas presidentkandidat. Flera andra stater har varit inne på samma tankegångar, men lagt ned detta på grund av processkäl. Vad betyder nu detta? Jo att dessa domstolar i olika delstater inte tror att det är möjligt att vinna denna process mot Trump. Högsta domstolen i USA har en övervikt av republikanska domare så de kommer säkerligen att döma till Trumps fördel. 

Domstolen i Colorado, där domarna är demokrater, menar att Trump den 6 januari 2021 attackerade Capitolium och att detta var ett uppror. Därmed kan inte Trump inneha några federala eller statliga ämbeten i USA. Detta betraktas av domstolen som ett uppror riktat mot USA:s grundlag enligt avsnitt 3 i det 14:e tillägget i USA:s grundlag. Trump bröt mot sin ämbetsed då han rekryterade, hetsade och uppmuntrade en våldsam mobb att attackera Kapitolium. Trump försökte då hålla sig kvar som president genom att inte godkänna valresultatet i USA. Trump låg bakom stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021 och kan därför inte få ställa upp som presidentkandidat igen. Det anser delstaten Colorado. 
tisdag 19 december 2023

Vulkanutbrott på Island

 UPPDATERAT

Vulkaner kan inte människan skydda sig mot och nu har det hänt på Island, vilket var väntat. Det enda som går att göra är att fly. Men med vetenskapens hjälp kan ändå dessa utbrott förutspås. Så att människor inte behöver dö. Vulkanutbrottet på Island startade i natt längs en lång spricka i marken. Den är kring fyra kilometer lång och finns 3 km från Grindavik som tidigare har evakuerats. 

Sprickan går i nord-sydlig riktning och den spricker mer mot söder och rör sig också nu mot Grindavik. Hundra kubikmeter per sekund sprutar ur marken och det våldsammaste utbrottet är i norr. Klockan 21 i går kom en mängd jordbävningar som förebådade vulkanutbrottet. Omkring 150 meter upp i luften sprutar nu lavan. 

20.12.2023

Vägen till Grindavik hade just öppnat igen, men nu är den stängd. Innevånarna kunde hämta sina tillhörigheter under dagen, men när vulkanen fick utbrott under natten så stängdes vägen. Det har kommit upp lava ur marken sedan 2019 i flera omgångar och det här är ett lika kraftigt som det första var då. Men sprickan går genom obebott område än så länge. Dock verkar utbrottet redan ha mattats av. Bara en tredjedel av sprickan är nu aktiv. 

23.12.2023

I dag ska invånare i Grindavik kunna återvända hem för utbrottet längs sprickan verkar vara över. För denna gång. De kan titta till sina hus. Men jordbävningarna har gjort att det finns förstörda hus och vägar här också. Osäkert att bo här. Men 4 000 människor har gjort det. 

14.1.2024

Nytt utbrott igen på Island. Denna gång lava under Svartsengi och med riktning söderut mot Grindavik och havet. Alla måste evakuera igen. Utbrottet började vida åttatiden i morse. 
RUV är det statliga TV- och radioföretaget på Island. Här ses lavan spruta upp i luften kring 150 meter upp i luften. Utbrottet var väntat och föregicks av många jordbävningar kring klockan 21 i går. 


Utbrottet från Keflavikshållet. Det ser otäckt ut, men för Keflavik ska det inte vara någon fara. Keflavik ligger väster om utbrottet. 
 Faksimil från Reuters.
 måndag 18 december 2023

Socialdemokrat fick inte säga att Hamas är en terrororganisation

 Det var demonstration i Malmö i går för Gazas folk och då sade den socialdemokratiske talaren att "civila palestinier ska inte straffas för Hamas terrorhandlingar". Då blev hon så utbuad av publiken att hon inte kunde fortsätta sitt tal. Hon själv tyckte att det var normalt det hon sade, men uppenbarligen höll publiken på Hamas. Denna organisation är terrorstämplad i EU och i USA.

Hamas har försökt att utföra terror även i Tyskland och Danmark den senaste veckan så det finns infiltration av terrorister även där. Detta beroende på att palestinierna har varit hjältarna i Sverige och andra länder ända sedan Jan Guillou år 1969 åkte dit och lärde de palestinska terroristerna (fast då kallades de gerilla) att skjuta med k-pistar. Han var väldigt stolt över detta. Propagandan har sedan dess varit på palestiniernas sida hos vänstern. 

Nu svänger detta, men Malmö är sedan länge övertaget av islam och socialdemokratin. Där har socialdemokraterna styrt sedan 1919 förutom två perioder på 80-talet och 90-talet då borgerliga koalitioner styrde. Nu är det dags för partiet att ångra att palestinier har varit heliga i sin kamp mot Israel. 

Hamas bildades 1987 och målet för dem var att Palestina och Israel ska bli ett muslimskt område. Hamas har aldrig erkänt Israel som stat. Medan Sverige bland andra stater har erkänt Palestina som stat. Ett slags inbördeskrig pågår redan i Malmö med skjutningar i går på Almgården och två skjutningar mot ett radhus i Oxie. 

En palestinier i Malmö Saadeh säger att det enda de har är Hamas. De är de enda som "gör något medan andra bara pratar". Saadeh bor ensam (inga över 18 år bor där) i en lägenhet på 85 kvm i Rosengård i Malmö och han köpte en bil tidigare i år. Han verkar ha det bra i Malmö. Han flyttade till sin lägenhet för 13 år sedan. Malmö får drygt 6 miljarder i år i utjämningsbidrag från staten. 

PS. Jamal El-Haj var förstås också där på denna demonstration. Han är ju socialdemokrat och för en ständig kamp mot Hamas enligt honom själv. DS.

Enligt palestiniern Saadeh i Malmö måste de få återvända till sina hem för de har gett upp sin mark. Tidigare var de rika, men nu är de tiggare, säger han. Han är 47 år och har således inte alls gett upp sin mark. Men hatet mot Israel hålls vid liv genom åren. 

söndag 17 december 2023

När tar krigen slut?

 Nu går vi mot jul och hoppas att det inte bryter ut fler krig i världen. Iran är på krigsstigen mot hela den kristna och judiska världen. Senast nu i Jemen. Dock stöds inte längre regeringen i Iran av dess eget folk. Denna religion islam kom till senare än både judendomen och kristendomen och när den kom till kunde inte profeten läsa eller skriva, så det hela byggde på muntliga berättelser och förvrängningar ofta av vad som redan fanns i judendom och kristendom. Det spelar roll när denna religion blandas ihop med politik. 

Delar av islams män har skrikit sig hesa under många år gentemot de andra religionerna. Samtidigt som Sverige och andra länder ständigt har understött dem. Det är något allvarligt fel när imamer ser världen som deras eget smörgåsbord. Och anklagar alla andra för att ha fel syn på hur världen ska skötas.

Hela vår kultur har byggt på kristendomen under mycket lång tid. Och det kommer inte att ändras, men nu vill regeringen också sluta att ge bistånd till länder, som inte vill ta emot sina egna medborgare när de utvisas från Sverige. Vi har varit mycket kristliga i våra ansträngningar att hjälpa världen mot bättre tider. Men nu går det åt ett annat håll. Krav måste ställas också där. Kristendomen ställde också krav. Men den filmjölksaktiga versionen som har funnits i Sverige under lång tid tyckte så synd om alla som inte hade det som vi. Inga krig och ständig ekonomisk uppgång. 

Men nu är det palestinier som tar över som den tidigare moderaten Mohammad Mohammad som bara gillar Palestinafrågan och inte bryr sig om något annat. Så han har gått med i miljöpartiet. Under 75 år har alla som är palestinier varit flyktingar. Inte bara de som eventuellt var vuxna då 1948 utan barn, barnbarn och barnbarnsbarn. De har inte kunnat förlika sig med att judar skulle bo där också. Utan hatet har blivit värre hela tiden. 

Det är klart att dessa motsättningar aldrig tar slut eftersom barnen också uppfostras i samma anda. Jag är äldre än 75 år och har hört om andra världskriget av släktingar. Tänk om jag skulle ha hållit hatet mot tyskar vid liv och fört över det till mina barn och barnbarn? Vilken hemsk värld jag och mina släktingar då skulle bebo. 

Men i Sverige finns en vänster som har hållit Palestina under armarna fast det knappast bodde några sådana beduiner alls i landet utan nästan enbart kristna och judar för 300 år sedan. Dock utbröt genast krig ut 1948 när Israel blev ett land. Arabstaterna hatar detta folk och har sagt sedan dess att det är beduinernas eget land. 

Nu har Israel börjat att skicka nödhjälp direkt till Gaza sedan den egna militären sköt ihjäl tre från gisslan. Soldaterna litade inte på att de var judar utan trodde de var självmordsbombare. Stor tragedi! Större delen av Gazas befolkning är på flykt. Så det var inte så märkligt om gisslan tog sig fri själv. Nu ska militären lyssna till om människor pratar hebreiska och inte skjuta direkt. 

Den tredje advent är det i dag och alla människor önskas fred på jorden och till alla människor ett gott behag. Jag bär era hjärtan med mig, jag bär er i mitt hjärta. Parafras på EE Cummings. 

 


lördag 16 december 2023

Matthew Perry dog av ketamin

 Det är nu konstaterat att Matthew Perry hade lika mycket ketamin i sin kropp som någon som är sövd. Han missbrukade denna drog för att må bra. Den är i låga doser mirakelmedicinen mot depression. Men är förstås förödande i större intag. Han dog därför att han blev medvetslös och drunknade sedan i sin jacuzzi. 

Det är en sorglig historia att Matthew Perry som påstod att han var drogfri sedan 19 månader inte tycktes begripa hur angripen han var av ketamin. Han påminner om Elvis Presley, som inte heller begrep att även läkare kan skriva ut droger. Det är som om de båda eller också andra kändisar som har dött av droger begår ett slags omedvetet självmord. 

Jo det är svårt att leva och Matthew Perry hade missbrukat mer än någon annan jag känner till och dessutom skrivit om det i sina memoarer. Han levde fort det senaste året som om han begrep att hans tid snart var över och hänvisade till Gud för Gud hade tidigare räddat hans liv enligt honom. 

Jennifer Aniston har tidigare sagt att hon sms:ade med honom den här morgonen samma dag som han dog. Han var frisk och lycklig då och hade slutat röka och var på rätt väg. Jo det låter som han var påverkad då också av ketamin. Så glad och uppåt som han var. Han var frisk och höll på att bli ännu friskare har Jennifer Aniston sagt. Men hon är ju inte någon läkare utan en vän som ville att det skulle vara så. Matthew Perry blev 54 år. 

Ursprungligen är ketamin en hästmedicin, men har blivit populär som läkemedel mot depression. Den används i akutmedicin som narkosmedel. Det är väl känt att den kan orsaka hjärtproblem och andningsuppehåll. Ketamin är narkotikaklassad i Sverige. 

Matthew Perry uppskattade sin jacuzzi. Han befann sig i den när han blev medvetslös och drunknade. Han missbrukade in i det sista och förnekade det. 


fredag 15 december 2023

Alla muslimer är homofober enligt prisad imam

 Jo nu visar också Salahuddin Barakat, imam i Malmö, sitt rätta ansikte när han blir mycket upprörd över att bidrag till studieförbundet Ibn Rushd har stoppats i Helsingborg, för att de använder studiematerial som framställer homosexualitet som en synd. 

”Lika lite som andra vill bli påtvingade islamiska värderingar vill muslimer bli påtvingade varken prideflaggor eller pridevärderingar” skriver Barakat i sitt inlägg på facebook. Han menar att i princip alla muslimer är homofober om det är att anse HBTQplus handlingar som syndiga. 

”Det kan vara värt att nämna att jag under mitt liv har träffat många icke-muslimer som anser att HBTQ+ handlingar är syndiga. Många utav dem har varit kristna och judar som ibland driver skattefinansierade organisationer eller liknande utan att ha några som helst problem. Att det främst är muslimer som ”undersöks” och hängs ut i tramsmedia säger en del om vad det hela verkligen handlar om”, fortsätter Barakat vidare i en kommentar.

Han rasade också mot Frankrike år 2020 då landet kallades en "islamofob skurkstat". Detta var i samband med att läraren Samuel Paty halshöggs av en islamsk terrorist en vecka senare. Malmö stad har gett Barakat pris för hans arbete för mänskliga rättigheter år 2019. 

Denne imam har studerat islam intensivt i fyra års tid i Jemen. Han är traditionell reaktionär sunnimuslim och menar att den psykiska hälsan mår bra av att fem gånger per dag vila pannan mot marken. Det är en flykt eller en vila menar han att i vara i ödmjukhet och överlämnande inför Allah. 

Men det kan straffa sig att ge sig på Israel, som en turkisk parlamentsledamot gjorde. Hasan Bitmez som var 54 år hotade Israel med att de skulle komma att "få känna på Allahs vrede". Han drabbades då av en hjärtattack och föll ihop i talarstolen i parlamentet. Han hölls vid liv av medicinsk utrustning, men dog två dagar senare på sjukhus. Jag tror dock inte det var någon gud som gjorde detta. 

Här skrev jag senast om Ibn Rushd.Lätt att ge 8-åringar klimatångest

 Denna lilla 8-åring fick veta i lågstadiet att planeten gick mot en klimatkatastrof. Hon såg då Al Gores film En obekväm sanning. Sedan dess är hon fast i klimatkaoset precis som Al Gore också är. Eftersom han har fått Nobels fredspris för detta klimathot, så kan han ju inte ändra sig. Vi som inte tror på att människan har all skuld till vad som utspelar sig på jorden är särskilda förnekare av klimatet. Detta är en religiös tro som ger människor skulden för allt, delvis underbyggd av vetenskap. 

Al Gores profetia om att polarisen skulle vara borta år 2014 kom på skam. Men ibland går även skam på torra land så inte heller har några låglänta öar försvunnit i havet. Om det inte gäller Skånes stränder förstås, men där är inlandsisen skyldig, som tryckte ned stora delar av Sverige under tusentals år, men när isen släppte trycket så att Sverige åter reste sig så sjunker istället Skåne så stränderna borde inte bebyggas. Inlandsisar lär komma tillbaka igen på jorden säger vetenskapen. 

Mimmi Björnsdotter Grönkvist är lika skräckslagen nu som hon var som 8-åring. Hon kanske borde läsa lite som står på den här internetsidan där inte allt är svart-vitt. Solen är jätten i vårt planetsystem och utan den stjärnan så hade vi inte funnits. Inte heller hade jorden utvecklats som den har gjort. Och att vi dessutom har en stor måne, som reglerar hur världshaven rör sig är också något att ta hänsyn till när det talas om havsnivåer. Men ingen vill flytta på månen. Den är dock ändå på väg bort från oss med några centimeter per år beroende på tidvattnet som bromsar vår planet. 

Vår planet har en nästan cirkelrund bana runt solen, inte så långt utdragen som den kunde vara. För om det var så då skulle vi ha det mycket varmt en del av året och så fullkomligt iskallt två perioder under året. Det är lika lätt att tro att någon gud har ordnat detta så att vi kan leva här. Så tror andra religiösa. Den nästan cirkelrunda banan gör att större delen av planeten är lämplig för människor att bebo. Nästan ett mirakel. Eller hur? En miljon jordplaneter skulle få plats inuti solen. Också ett mirakel? Hur kommer det sig att vi finns överhuvudtaget? När man inte vet hur det har gått till blir man lätt religiös. 


Det senaste klimatmötet anses av en del som en framgång för där talades det för första gången om fossila bränslen och att de behöver fasas ned. Men naturligtvis behöver vi alla sorters bränslen för att hålla vår nuvarande grad av utveckling levande under de närmaste hundra åren. Detta utspelades i ett oljeland och även nästa gång hålls COP29 i ett oljeland. Faksimil från Klimatsans. 

torsdag 14 december 2023

Hur kan en psyksjuk kurd gå fri att mörda?

 Det var Kleo Dilmar, 29 som mördade den 78-åriga Lisbeth Liljegren förra fredagen när hon skulle gå ut för att handla lite prissänkt kaffe. De kände inte varandra så därför kallas detta ett vansinnesdåd. Det var psykiatrin i Uppsala som släppte ut denna kvinna så att hon kunde mörda. Kleo Dilmar som föddes i östra Turkiet kom hit som barn i början av 2000-talet och har åtskilliga gånger varit dömd för misshandel senast i år i januari. Då attackerade hon sin mamma och flera andra personer. 

Uppenbarligen har psykvården här gjort en felbedömning. Att detta kunde ske berodde av att tvångsvården av sjuka tas bort i stort sett under 2008 då "öppen psykiatrisk tvångsvård" blir möjlig. Det betyder att läkare och patient är överens om detta. Kleo Dilmar tillhör tydligen denna kategori och hon lyckades komma ut i våras fast hon tagits in för tvångsvård några veckor tidigare. 

Hon blev inte upptäckt ens när hon dagen innan mordet skriver ett förvirrat inlägg om att "machete bloddshed coming soon to SWED-ISH territorya". Hon lägger upp det på ryska sociala mediet VKontakte. Efter mordet hinner hon lägga upp två inlägg där hon uppenbarligen är stolt och glad över vad hon gjort. Hon lägger också upp ett groteskt foto av sina blodiga skor. Hon häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för mord. 


Den här bilden lade Kleo Dilmar upp efter mordet på Lisbeth Liljegren. Hon är uppenbarligen psyksjuk, men vården håller inte kvar sådana patienter särskilt länge. Hoppas att hon blir inlåst under lång tid nu. onsdag 13 december 2023

Man får driva med överheten

 Nobelfesten blev en anledning att driva med kvinnorna från vänster. För de såg ut som om de anspelade på sagor eller något annat. Magdalena Andersson hade särskilt klätt ut sig till något häxliknande eller till den elaka styvmodern i sagan om Askungen flankerad av de båda lika elaka styvsystrarna. Men hon tyckte säkert att hon såg sexig ut. 

Peter Kadhammar uppmärksammar den "orgie i hat" som utspelar sig på sociala medier. Jo själv skrev jag på facebook om dessa uppenbarelser, men ingen kommenterade. Så jag har uppenbarligen väldigt snälla och godmodiga vänner där ute i världen. Men den moraliskt upprörde Peter Kadhammar rycker ut som en riktig riddare till kvinnornas försvar. Behöver de verkligen det? I denna tid när kvinnorna mer eller mindre styr landet från kulisserna?

Så här såg de ut kvinnorna i vänsterpartierna. Rött är förstås vänsterns färg och Stenevis klänning symboliserar de smältande isarna. Men vad symboliserar Magdalena Andersson?

tisdag 12 december 2023

Hamas fick 150 miljoner i månaden från Qatar

 En märklig transport av stöd till Hamas på Gazaremsan uppdagas nu. I resväskor fördes kring 150 miljoner kronor i kontanter i månaden till stöd för palestinierna från Qatar och det var godkänt av Israel. Detta har pågått sedan 2018 och var framförhandlat med Israel. Detta var för att Netanyahu skulle slippa förhandla fram en palestinsk stat. Qatar säger nu att de inte kommer att upphöra med dessa betalningar. 

Israel trodde att styret på Gazaremsan skulle bli mer lätthanterligt när de fick hjälp med löner till offentligt anställda plus att pengarna skulle gå till medicinsk vård. Men istället så bidade Hamas sin tid och anföll Israel den 7 oktober i år. Netanyahu menade då 2018 att detta bistånd skulle skapa lugn i södra Israel samt att det också var för att förhindra en mänsklig katastrof i Gaza.

Misstaget Netanyahu gjorde var att tro att Hamas var som dem och mänskliga. Men Hamas är klassad som en terrororganisation med extrem islamism som grund. Och denna trosföreställning anser att Israel och judarna ska utrotas till varje pris. Säkerhetstjänsten i Israel var emot dessa bidrag till Hamas. Transporterna med kontanter stoppades 2021 men andra sätt att stödja Hamas fortsatte från Israels sida. 

Hamas har sedan 1988 haft som mål att utrota judar och Israel och själva grunda den 58:e islamiska staten samt bli den 23:e arabstaten. Hamas har tagit intryck av nazismen och göder konspirationsteorier mot judar. Hamas har haft makten på Gazaremsan sedan 2007. Koranen är konstitutionen säger Hamas. Fatah, som är ett socialistiskt parti, har makten på Västbanken och är emot Hamas och det var denna splittring som Netanyahu ville dra nytta av.

Sverige ger nu 150 miljoner i stöd till Gaza i humanitärt bistånd. Under 2022 fick palestinierna 427 miljoner kronor i bistånd från Sverige. 

Här skrev jag tidigare om Palestina och flyktingfrågan som fyller 75 år. Och som ser ut att aldrig lösas. 

måndag 11 december 2023

Ibn Rushd återigen på tapeten

 Jodå jag skrev redan 2015 om Ibn Rushd och sedan återigen i år om detta studieförbund. Nu har även Folkbildningsrådet uppmärksammat att Ibn Rushd har undervisat om att barn kan agas och att homosexuella är en styggelse i Allahs ögon. Plus då förstås att judar är ett hatobjekt. Dessutom använde de information om barnäktenskap, men tog inte avstånd ifrån denna religiösa, politiska sedvänja. Barn undervisas från sju års ålder eftersom det är då de ska börja be fem gånger om dagen. 

Förra året fick detta studieförbund 29 miljoner kronor i bidrag, men nu ska de betala tillbaka hela 146 900 kronor av dessa bidrag. Jag tycker inte att sådana här "studieförbund" ska ha några bidrag alls. Infiltrationen i samhället har varit långvarig av extrema muslimer, som själva har uttryckt att islam är en naturlig del av Sverige. Om vi inte varit så avkristnade som vi är hade folket reagerat mer. Extrema muslimer har gjort sig till talesmän för alla muslimer och socialdemokraterna som alltid vill ha fler väljare har också anammat också detta. För imamerna styr sina församlingar och uppmanar muslimer att rösta på socialdemokraterna. 

Långsamt upptäcker vi att det inte bara är Haglöfs som har anpassat sig till klädesplagg för de nya kriminella för att en hög Spotifychef ryckte i några trådar. Han var släkt med någon på Haglöfs huvudkontor. Dessa nya invånare tar sig in överallt, men välkänt är att Göteborg styrs av en gangsterklan sedan länge och att Södertälje har två gangsterfalanger numera som skjuter på varandra


Här ser ni imamen Ergin Özgem i Fittja moské. Han uppmanade sina medlemmar att rösta på socialdemokraterna år 2022 för detta parti var det bästa för dem. Predikan sker på turkiska och imamen är utsänd av Turkiet och avlönas av denna stat. Böneutrop har hörts där utanför moskén sedan 2013. 


lördag 9 december 2023

Tänk att vara flykting i 75 år

 Det finns ett speciellt land i världen där det aldrig blir fred utan där alla är flyktingar. Tänk att vara flykting hela sitt liv. Och att föra detta vidare till barn och barnbarn plus att dessutom skylla allt på en viss religion medan den egna religionen är helig och okränkbar. 

Kampen måste hela tiden föras vidare för att utrota den andra religionens folk. Ett så hopplöst företag. Särskilt sedan den heliga religionens företrädare inte stöds ens av andra länder med samma religion. Dessa länder vill inte ta emot några flyktingar från detta krigshärjade land. Utan dess invånare ska kämpa till slutet.

Jo jag talar förstås om Palestina. Ett land som inte har funnits särskilt länge, men som nu är erkänt också av Sverige. På 70-talet och framåt var revolution något bra och underbart, som skulle få bort alla världens diktatorer. Men Israel var väl aldrig något sådant land?

År 1919 utbröt krig mellan Grekland och en nationalistisk rörelse i Anatolien. Den gången vann turkarna och Turkiet utropades senare. En miljon greker flydde fast de hade haft Smyrna som centrum för den grekiska kulturen sedan Homeros dagar. Han levde på 800-talet före Kristus.

För 300 år sedan bodde det kristna och judar i Palestina. En liten minoritet då var beduiner, dvs araber. Men eftersom det var Västerlandet som hade bestämt att Israel skulle få finnas efter andra världskriget då så många judar utrotades av Tyskland, så var det helt förkastligt att judarna fick detta land i arabernas ögon. Krig utbröt genast år 1948.

Så det har fortsatt på detta vis i 75 år med diverse försök att ta landet ifrån israelerna. Det har inte lyckats ännu. Men under tiden har den arabiska befolkningen ökat och alla barn och barnbarn uppfostras att hata judar och vara beredda att ta död på denna befolkning. 

Det här verkade inte så farligt för politiker i Sverige utan det var viktigt att hålla Palestina under armarna och ständigt säga åt Israel att de måste vara vänligare och ta till sig även den palestinska befolkningen. Många försök har gjorts att göra så, men under ytan har hatet frodats. För detta land bygger på en religion som aldrig erkänner andra religioner eller synsätt. 

Hur gick det då med grekerna som flydde från Smyrna och Anatolien? Jo de togs emot i Grekland och fast det medförde stora svårigheter så fick de komma in i samhället. Det medförde ekonomiska svårigheter, men de var trots allt ortodoxa kristna så de finns inte längre som flyktingar i Grekland. 

Men Palestina som numera är godkänt som land av 135 stater i världen kommer aldrig att sluta bekämpa sitt grannland. Inte förrän det är borta ur världen. Det var socialdemokraterna som gjorde ett misstag när de godkände Palestina 2014, för de trodde att palestinierna numera var helt inne på tanken om två stater, vilket de således inte är. 

Det var Frankrike och England som fick i uppdrag på 1920-talet att etablera dels Irak, Syrien och Libanon och också en judisk stat. Men 1922 avstyckades 75 procent av den tilltänkta judiska staten till den rent arabiska staten Transjordanien. Genast när staten Israel utropades 1948 anfölls denna nya stat av Egypten, Syrien, Transjordanien, Libanon och Irak. Då uppkom Gazaremsan som togs av Egypten. Det som nu kallas för Västbanken ockuperades av Jordanien. Ingenting har hänt sedan dess. Utom att försöken att utrota landet Israel och dess judar har varit pågående. 

Här skrev jag tidigare om att Hamas skröt om alla de hade mördat vid terrorattacken den 7 oktober. 

Det här hände 1948 och redan då kunde Israel ha försvunnit som stat, men det gjorde det inte. Utan de lyckades slå tillbaka alla dessa styrkor. Sedan dess ser kartan likadan ut. Och palestinierna är fortfarande flyktingar. 

fredag 8 december 2023

Förmodligen är jag en supermänniska

 Nu när Nobelpriset i medicin utdelas till dem som uppfann själva sättet att få till vaccin mot covid så ifrågasätts inte att människor i min ålder - 78 - ständigt måste ta sprutor för att undkomma döden. Men själv har jag i stort sett slutat att gå till sjukvården. För där finns inte mycket hjälp att få numera. Inte sedan covid slog till, eller är det på grund av alla nytillkomna - även papperslösa - som ständigt måste få vård? Hur det än ligger till med den saken har jag lärt mig att det gäller att hålla sig själv frisk. 

Det är faktiskt möjligt även vid min ålder för ju längre jag lever desto bättre känner jag till min kropp. Den reagerar också på så vis att den tacksamt tar emot allt nyttigt jag stoppar i den. Dessutom är jag nästan en renlevnadsmänniska som inte dricker starka drycker eller röker eller gör något som kan få min kropp att må illa. Bara ibland knakar det i skelettet en smula, men det har det gjort i decennier, och när det gör ont finns det ju alltid receptfria lösningar. 

Jag stoppar också i mig diverse vitaminer och omega 3 förstås. Plus magnesium så inte musklerna i benen krampar. För det gör ont. Sedan har jag sedan länge bestämt mig för att leva länge eftersom min mamma dog så ung av astma. Jag har inte den sjukdomen. Bara en smula ibland men då hjälper echinagard som också är receptfritt. 

Sedan har ju alla i min generation gått igenom barnsjukdomarna utan vaccin och fått ett immunförsvar. Så de årliga influensorna biter inte längre. Inte sedan jag förmodligen hade covid i början av 2020. Blev inte så väldigt sjuk och sökte inte vård då heller. Jag har inte varit sjuk sedan dess. Som sagt jag måste vara en supermänniska. Eller också har jag kommit på receptet för att hålla mig frisk. Att inte stressa i onödan eller ta ut mig genom kroppsarbete. Bara promenera lite varje dag. 

Nu är jag inte alls så övermaga (en viss ironi i rubriken) att jag tror att alla människor kan lära känna sina kroppar på det här viset. För många har fått sjukdomar tidigt i sitt liv och som sagt min mamma plus min mormor dog i astma och blev inte så gamla. Och om jag bryter armar eller ben så ringer jag förstås 112 för det klarar jag inte själv. Då är sjukvården bra att ha. Och jag vet hur det är att se min älskling dö i cancer, fast han var elva år yngre än jag. Han fick all vård han behövde eller ville ha. Livet är inte rättvist på så sätt. 

Någon gång ska vi alla dö. Så är det. Inte alls farligt tycker jag som har haft släktingar som har blivit 96 år som mest. Är tacksam för alla år jag klarar mig själv. 


onsdag 6 december 2023

Skrämmande kall och tyst skärgård

 Var nere vid stranden vid tvåtiden på eftermiddagen i går och havet var alldeles tyst fast det gick lite vågor längre ut. Temperaturen låg på minus 8 grader och det är ingen uppvärmning alls som jag ser det av vårt land. Kanske någon annanstans, men inte här, där jag har bott sedan 1987. 

Men den absoluta klimatskräcken har gripit större delen av mänskligheten. Jo jag förstår det. För propagandan är total, förutom lustigt nog den där Sultan al Jaber i Dubai, som har sagt att det inte finns några vetenskapliga bevis för detta. Han är dessutom ordförande för den senaste klimatkonferensen. Plus VD för ett statligt oljebolag i Förenade Arabemiraten.

 I natt gick temperaturen ned till minus 15 här i skärgården. Så synd att klimatkonferensen inte hölls här. Då hade en del kanske börjat tänka annorlunda. I Dubai är det kring 28 grader varmt nu på dagarna.

PS. Här kan ni se hur temperaturen har skiftat sedan 1756 i Stockholm.  Ser oroväckande ut just nu. DS. 
Bara två år sedan så låg isen senast. Hela fjärden var blank och fin. Normalläge. 


tisdag 5 december 2023

I dag är det nio år sedan Olle Blomkvist dog

 Min sambo sedan drygt 30 år dog då den 5 december 2014. Och detta har jag beskrivit i min bok Innan glädjen infinner sig. Det är ett slags uppgörelse, som har gjort att jag har kunnat lägga allt i denna bok, både sorg och glädje. För till sist finns enbart kvar att livet grundar sig på glädje. Varför skulle vi annars födas till denna jord? Om inte för att upptäcka detta?

Olle Blomkvist var mitt livs älskling och vi träffades på hans tidning TreNioNio år 1983. Det var lite märkligt att börja umgås med honom privat också i slutet av det året för han var elva år yngre än jag. Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna umgås med någon som honom eftersom det ändå var stor skillnad på våra upplevelser i denna värld. Men det gjorde ingenting för av någon anledning så förstod han mig ändå. Och jag honom. 

Han har följt mig åt i mina drömmar på natten sedan han dog. Han finns där tillsammans med mig och andra människor. Och det är verkligen så att denna djupa förbindelse fortsätter. Jag känner mig aldrig ensam, för alla de döda som jag har känt genom livet finns med mig. De som jag tyckte om och de som tyckte om mig. 

Det är förskräckligt att människor tror fortfarande i denna värld att de måste underkasta sig gudar eller någon gud. Det beror naturligtvis på att maktmänniskor har inbillat dem att de måste göra så, för själva har de ingen makt över sina liv. Denna föga utvecklade människosort hoppas jag kan försvinna från jorden så småningom. Eller också är denna planet inte sådan att människor som är andligt utvecklade väljer att födas hit. Vad vet jag. 

Läste just om att Julia Roberts har uttalat sig om Matthew Perrys död. De umgicks några månader 1990 i samband med att hon framträdde i Vänner. Matthew Perry blev 54 år och dog alldeles för ung, men han orsakade det själv genom drogberoende. Min älskling Olle Blomkvist blev 57 år och han orsakade vad jag vet inte att han fick cancer i halsen. Men nu har Nobelpristagarna i medicin lovat att de ska hitta boten på en massa sjukdomar, inklusive cancer. Det är genom den covidpandemi, där de snabbt hittade vaccin, som detta blir verklighet. Säger de. Så äntligen kan vi tacka Kina för alla influensor de har gett oss genom åren. 


Här är en bild från det lyckliga livet på landet. Kräftskiva i slutet av 90-talet. Till höger längst bort sitter Olle, sedan Gunilla och så Tore. De är alla bortgångna och finns i himlen numera. Jag sitter med glaset i handen. De båda små barnen är således 20plussare numera. Det gäller att minnas alla goda stunder i våra liv på denna jord.