onsdag 31 maj 2023

Äntligen har Noor Alfallah lyckats snärja en mångmiljonär

 En del kvinnor föds uppenbarligen för att bli rika. Om de inte är det från början så går det alltid bra att snärja någon rik äldre man. Noor Alfallah har varit tillsammans med Mick Jagger, men han har väl tillräckligt många barn. Han har åtta stycken. Medan Al Pacino bara har tre barn. Så ett till får plats. 

Flickvännen är 29 år och ska föda inom kort. Hon heter Noor Alfallah och har utbildning i film från universitet och har jobbat som filmproducent. Al Pacino är god för minst 135 miljoner kronor. Och han kommer förmodligen inte att leva tills den nya babyn är vuxen. Då skulle han bli 100 år. Om ni tycker jag verkar negativ så är det för barnets skull. Noor Alfallah har sagt att det inte spelar någon roll hur gammal någon är. Nej just det. Pappan betyder inte så mycket. 


Här är paret som snart ska få ett barn. Slitne Al Pacino, 82 år, med flickvännen Noor Alfallah. Hon gillar rika äldre män. De har varit ett par i omkring elva månader. Snabbt marscherat. Hon föddes i Kuwait, men hennes mamma är amerikanska. Hon har inte berättat vad hennes pappa heter. Men han lär vara Falah N Al-Falah. Hennes mamma heter Alana Alfallah.

tisdag 30 maj 2023

15-åring begärs häktad för mord på 15-åring i Hammarby Sjöstad

UPPDATERAD

 I Hammarby Sjöstad mördades Jacob Lowery, 15 år, förra veckan och nu begärs en 15-åring häktad för detta mord. Han kommer att få ett mycket lågt straff för detta mord. Det är något som är absolut fel i landet när 15-åringar mördar och kan gå i stort sett ostraffade därifrån. 

Det har gått så oerhört fort att förvandla Sverige till ett paradis för mördare. Särskilt när de är under 18 år. Bara ett av fyra mord klaras upp numera medan det var nio av tio på 90-talet. Men det är också allt yngre som mördar. De kan bli rika genom att utföra beställningsmord. Men det här mordet i Hammarby Sjöstad hade inte gängkopplingar utan var ett bråk som spårade ur. 15-åringen är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Han kommer att få som mest sluten ungdomsvård under fyra år. 

17:18

Den misstänkte är nu häktad av tingsrätten. Här är alla blommor och ljus till Jacob Lowery. Vila i frid!
 

måndag 29 maj 2023

Socialdemokratisk riksdagsman ibland

UPPDATERAT

 Det går väl inte att vara socialdemokratisk riksdagsman ibland? Och så lägga detta på hyllan ett tag och vara med på en konferens med terrorister? Det tyckte dock svensk-palestiniern Jamal El-Haj att han kunde göra i Malmö och inte bry sig om att det är problem där med antisemitism. Alla problem som Mellanöstern har förs vidare i Sverige. Tyvärr. Han är född i Libanon och anhängare av sitt land Palestina. Jag förstår inte riktigt vad han gör i Sverige då som riksdagsman. 

31.5.2023

Nu tar Jamal El-Haj "time out" från utrikesutskottet i riksdagen i minst ett år. Räcker det? Borde han inte sluta umgås med Hamas också? Eller rent av sluta som riksdagsman? Men han behövs förstås eftersom Malmö är övertaget av den här sortens människor. 

Här kramas de Amin Abu Rashid och den socialdemokratiske riksdagsmannen Jamal El-Haj och den senare höll också tal på konferensen i Malmö. Medan den förre är känd som aktivist för Hamas som är en palestinsk sunnimuslimsk fundamentalistisk rörelse. Enligt EU är Hamas en terrororganistion. 


Äntligen krav på nya medborgare

 Redan 2027 kommer det att införas krav på att kunna svenska och att ha kunskaper om det svenska samhället för att få permanent uppehållstillstånd i Sverige. Att jag skriver redan är ironiskt. För det borde ha varit självklart redan för 20-talet år sedan att så skulle det se ut. Att ha kring två miljoner nya invånare som alltid kan få tillgång till tolkar är inte bra och som inte heller behöver veta något om hur Sverige fungerar. Sverige har tagit emot fler nya invånare än vad någonsin USA gjorde på 1800-talet relativt sett. Inte undra på att det blir kaos ibland. Dessa krav på PUT eller permanent uppehållstillstånd, ett steg från medborgarskap, ska gå igenom efter nästa val den 1 juli 2027. Omkring 900 000 av dessa nya invånare i landet är muslimer. 

Personer som är under 18 år kan i dag få medborgarskap även om de har begått allvarliga brott. Föräldrarna behöver enbart anmäla personer under 18 år för att de ska få medborgarskap. Så det har hänt att unga mördare har blivit svenska medborgare. Men någon ändring i dessa fall verkar ännu inte vara på bordet. Även att kunna återkalla ett svenskt medborgarskap borde införas i framtiden. Vi får se om regeringen hinner med detta under dess regeringsperiod. Tyskland, Finland, Danmark och Norge har möjlighet att återkalla medborgarskap.


Ett sådant här bevis har aldrig vi som är födda i landet och medborgare sedan dess behövt att se. Våra pass visar att vi är medborgare i detta land. Och Skatteverket håller reda på oss. 

lördag 27 maj 2023

En sådan märklig historia Lennart Johansson

 Det är Aftonbladets krönikör Oisín Cantwell som berättar i Aftonbladet om Lennart Johansson 76 år. Han är från min generation och han har litat hela sitt liv på männen. Så framstår det. Jag känner igen det för så var det var förr i tiden för män. De kunde lita på varandra. Kvinnorna var något som kom sedan som ett andra kön, men som inte hade så mycket att säga till om. Det måste vara detta som har gjort att han numera är skyldig 4,6 miljoner med en pension på 7 000 kronor efter skatt. 

Vi kvinnor har aldrig kunnat lita på männen, bara någon enstaka som också författaren Moa Martinson konstaterade. Så har det varit även i min generation. Så det har aldrig gått så illa för mig som det har gjort då för Lennart Johansson. Det hjälper att vara misstänksam. 

Men Lennart Johansson litade på mannen som gav honom i uppdrag att fälla trettioen träd på en grannes tomt. Och det skulle vara okej med kvinnan som ägde tomten. Då skulle mannen i fråga få sol på sin uteplats. Där gick det snett för Lennart Johansson frågade aldrig kvinnan om det var okej att fälla alla dessa träd. 

Det verkar mycket märkligt ut i min värld. Varför skulle trädfällaren inte fråga markägaren? Snikenhet kanske? Mycket jobb och mycket pengar att tjäna. Nu frågade han inte och kvinnan som ägde marken fick en chock. Hon stämde honom i Nacka tingsrätt. Ännu värre blev det när han blev rekommenderad en kvinnlig jurist, som skulle hjälpa honom. För hon godkände plötsligt i hovrätten, utan att prata med sin klient Lennart Johansson, att han skulle betala 4,6 miljoner från att det hade varit 350 000 i tingsrätten. 

Vad är det för slags öde som förföljer denne man som dessutom hade en bror som tog livet av sig och ödet gjorde att han själv gick i konkurs på 90-talet. Ni vet då när Riksbanken (läs Bengt Dennis) höjde räntan till 500 procent. Uppenbarligen har denne Lennart Johansson inte varit socialdemokrat, för då skulle han ha rättat in sig mer i ledet. 

Han har tre söner och åtta barnbarn. Ungefär som jag fast han har några fler barnbarn. Han är från samma generation som jag, nästan samma årskull, men eftersom han har bott på Muskö hela sitt liv och släkten har gjort så i generationer har han levt ett skyddat liv uppenbarligen. Han har jobbat som snickare, murare, smed och rörmokare sedan tonåren. Det verkar som om det är 1900-talets första hälft som har bestämt hans liv. Den inställning som också min morfar hade haft om han hade levt nu. 

Det är viktigt att få lite smällar tidigt i barndomen, som jag och mina kompisar fick i förorten. Då lär man sig att akta sig längre fram i livet. Då klarar man också 90-talets vansinniga räntor. Detta för att vi visste mer om hur överheten tänkte och vad den hade för sig. Men det gör man inte om släkten har levt på Muskö i generationer. Så kan jag förklara detta med Lennart Johansson för mig själv. 

För jag vet att ingen granne har rätt att fälla träd på den ägda tomten. Bara att såga ned grenar som hänger in på dennes tomt. Hur kunde Lennart Johansson gå på den niten, som nu riskerar att förstöra resten av hans ålderdom. Dock inte ekonomiskt. Kronofogden har redan utmätning på ett par hundra kronor i månaden sedan hans konkurs på 90-talet. Inget kommer att hända den här mannen fast han nu är skyldig 5,7 miljoner med räntor och rättegångskostnader. 

Hela släkten bor på Muskö fortfarande och han äger väl inte någon fast egendom, för då hade han fått sälja och flytta. Det går nog ingen nöd på honom fast han är skyldig miljoner. Skulden försvinner väl när han dör. För dödsboet övertar inga sådana skulder. Men besvärligt är det att ha varit så himla dum och inte kolla. Och dessutom gå ut och berätta om det. Han skäms tydligen inte alls. 

Här på Muskö bor Lennart Johansson och alla hans efterkommande. Tre barn och åtta barnbarn. Det går nog ingen nöd på släkten fast gamle Lennart har varit så oförsiktig och tog emot 60 000 kronor för att fälla trettien träd på en tomt där han aldrig frågade markägaren om det var okej. 


fredag 26 maj 2023

Advokaterna kan förlora sin försörjning av gängbrottsligheten

 Det bekymrar väldigt mycket Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander att nuvarande regeringen försöker få bort gängbrottsligheten. Det hotar ju advokaternas försörjning. Men det säger hon naturligtvis inte utan hon är politisk och menar att vi glider iväg mot ett totalitärt samhälle. Faran är anonyma vittnen, hemlig övervakning och att utvisa gängkriminella innan brott har begåtts. 

Vi medborgare blir övervakade och har då inte samma frihet som för ett par år sedan, menar hon. Jag måste säga att jag känner mig inte alls övervakad, men så har jag aldrig begått några brott i mitt liv heller. Bara fått några parkeringsböter. Däremot känner jag mig bevakad av kriminella även om de inte har kommit åt mig eller mina pengar ännu. Det är en ständig risk man löper i vårt samhälle. 

Och att säga "vi medborgare" är att dra in oss alla i gängkriminalitet. Det menar hon väl inte? Varför får hon så mycket utrymme i SVT? Jo SVT håller på oppositionen så klart. Och hon menar väl inte att stoppa utbetalningar från transfereringssystemen är att glida iväg mot ett totalitärt samhälle? Det är en av åtgärderna som nu riksdagen vill införa för att komma åt gängkriminalitet. Så hon är emot riksdagen? Fördubblade straffvärden är också riksdagen med på och detta ska hålla gängen borta från gatorna. 

Dessutom finns det advokater som inte kan skilja på sig själva och brottslingarna. Som advokat Catrin Listad som hade en kärleksrelation med en kriminell gängmedlem, som också var hennes klient. Det dröjde ett par år innan hon blev utesluten och inte längre fick kalla sig advokat. Eller Ekrem Güngör och Amir Amdouni, som läckte uppgifter till kriminella när de var advokater och blev uteslutna till sist. De misstänktes sedan för allvarliga brott. 


Någon som blundar som denna generalsekreterare gör när hon pratar tror inte riktigt på vad hon säger. Annars ser man intervjuaren rakt i ögonen. 

Så bekymrad är programledaren Anders Holmberg vilket han ska vara naturligtvis. För regeringens åtgärder är för mycket åt höger enligt honom och detta program. Annars skulle det inte ha sänts. Här kan ni se hela 30 minuter med denna intervju. 
torsdag 25 maj 2023

Tina Turner tyckte inte hon levde ett bra liv

 Tina Turner som dog nu 83 år gammal tyckte inte själv att hon levde ett bra liv. Det bestod av trauman och det gick inte att komma runt det har hon sagt. Det var sanningen. Så kan man också sammanfatta ett liv. Trots allt som hon hade upplevt och alla framgångar hon hade haft under decennier. 

Den här artikeln i Daily Mail är den som bäst beskriver hennes liv och hennes svårigheter med hälsan. Hon hade många problem på grund av högt blodtryck, som hon fick som diagnos redan 1978, men hon gjorde inget åt det. Hon hade annars inte haft så stora problem med sina njurar. 

Hon hade fått en stroke år 2009 och en till 2013. Hon fick tarmcancer 2016. Många sjukdomar och hon trodde inte det var sant när hon fick sin stroke och inte kunde stå upp utan blev tvungen att släpa sig till soffan. Hon som hade dansat så hon hade stenhårda benmuskler. Hon fick år 2017 en transplantation av en njure från Erwin Bach, hennes livskamrat. Hennes båda söner dog före henne. En tog livet av sig och den andre dog förra året i cancer. Mer trauma.

Men hon ville bli ihågkommen som drottningen av rockn´roll och som en kvinna som visade andra kvinnor att det är okej att sträva efter framgång på sina egna villkor. Så har hon sagt. Hon har naturligtvis rätt i det. Och hon är den största drottningen.

Här är en uttömmande artikel om henne i Expressen, där konstateras också att hon dog av naturliga orsaker. 


Det här lade Tina Turner upp på Instagram för tio veckor sedan. Hon skrev så här: 

Verifierat

Today is International World Kidney Day. Why is it important? Because kidneys fail without pain. And that's why I'm telling you today: Show your kidneys love! They deserve it. My kidneys are victims of my not realising that my high blood pressure should have been treated with conventional medicine. I have put myself in great danger by refusing to face the reality that I need daily, lifelong therapy with medication. For far too long I believed that my body was an untouchable and indestructible bastion. 

I am therefore delighted to be able to support a new international campaign for kidney health. You can read the whole story of my disease on the website www.showyourkidneyslove.com. Here you can find out how your kidneys work, what the risk factors are and how you can keep these important organs healthy. Let’s show our kidneys some love!


tisdag 23 maj 2023

Elakt att inte ge barnen mat

UPPDATERAT

Det har varit en väldig diskussion om vem eller vad som är skyldigt till att barn inte får mat i Sverige. Lena Andersson skrev i Svenska Dagbladet att det är föräldrarna som ska se till att barnen får mat. Ja inte är det staten som ska stå där i köket och laga mat åt barnen när de kommer från skolan.  

Ingen behöver svälta i dagens Sverige. Det var min mamma och hennes generation som ibland hade det så illa att de inte fick någon kvällsmat. Inte fick de mat i skolan heller och inte fick de gå längre än sex år i skolan. Sedan skulle de konfirmeras och ut och jobba. Min mamma fick gå skolkök också så hon kunde ta anställning i någon rik familj. Det här är inte ens hundra år sedan i vårt land. 

Den sista svälten i Sverige var före hennes tid på 1860-talet när skördarna slog fel. Men morfar och mormor lyckades att uppfostra tio barn till vuxen ålder utan att någon dog vare sig av svält eller något annat. 

Lena Andersson försvarade sin text i Aftonbladet och menade att om barnen kommer hungriga till skolan på måndagen för att de inte har ätit är det föräldrarnas ansvar. Inte regeringens. Det gränsar till vanvård menade hon. Jag kan hålla med. För jag växte upp med en ensam mamma, men visst hade vi mat att äta på helgerna för då var det dessutom bra med något extra gott. Ibland kostade vi faktiskt på oss att köpa grillad korv med bröd i kiosken som fanns i förorten på lördagskvällen. 

Lena Andersson har naturligtvis skrivit denna text för att provocera. Och det gjorde hon också, mer än hon hade trott. Striden står mellan socialismen och det som betecknas som höger. Som alltid således under min livstid. Men det är inte längre den socialism jag minns från min barndom eller ungdom och inte heller den höger jag har i gott minne. Allt har blivit ett förvirrat politiskt landskap där mitt gamla parti socialdemokraterna försöker skylla regeringen för nästan nazister. Inte kul. 

12:09

Så klart måste oppositionsledaren Magdalena Andersson skrika igen om hur hemskt det är att barnen är hungriga. Så de ska ha sommarlovsaktiviteter i varje kommun och lunch dessutom. Efter att ha haft makten under i stort sett hela mitt liv så har socialdemokratin inte lyckats att få människor att begripa att de måste ge barnen mat. Att inte regering och kommun ständigt ska stå och buga och bocka för att ta hand om deras barn på heltid. 

Här är ett klokt inlägg av Adam Cwejman i GP. Han menar att det är felaktiga vanor som gör att de utifrån kommande dricker så mycket läsk och får diabetes när de flyttar till Sverige. Men det löser inte barnens brist på mat om den nu är verklighet. Läsk är så dyrt så det köper jag aldrig. Vatten är en bra dryck i Sverige. 


Här är min mamma och mina mostrar och morbröder. En del av dem för de var tio syskon. Så här fina var de inte till vardags för då gick de barfota och hade slitna avlagda kläder från de större syskonen. Klänningarna har mormor sytt av något billigt gardintyg. Bilden är från 1920-talet för min mamma var född 1924. Det är den minsta flickan på bilden. De fick ibland gå och lägga sig utan kvällsmat. För sov de så kände de inte hungern. Föräldrarna ägde ingenting utan var torpare som betalade hyra till godsägaren in natura.

måndag 22 maj 2023

Fredrick Federley ett exempel på när känslorna får bestämma

 Att Fredrick Federley blev sambo med en pedofil tänker jag berodde av att han har enormt stora behov av kärlek. Något han saknar hela livet som jag uppfattar det. Så verkar det. Men nu ska han finna denna kärlek hos Gud istället. Att en politiker inte kollar upp den som han lever med är helt obegripligt för mig som alltid kollar alla som vill ha någon som helst förbindelse med mig över internet eller annorstädes. 

Han vill nu inte heller ta avstånd från den här mannen för han har blivit Jesus själv tydligen. Och även denne man kan slutas i hans famn. Han föreslår ironiskt att det ska tatueras in att någon är sexualbrottsling i pannan om inte allmänheten kan acceptera att alla ska få en andra chans. Fortfarande styrs denne Federley enbart av känslor. Det räcker gott och väl om det finns något register man kan gå in i och se om någon dömts som pedofil. Men det finns det ju! Och särskilt Federley hade kunnat se detta om han hade velat. 

Det är skrämmande att någon som är så känslostyrd har jobbat som politiker, men det vet vi ju nu att politiker är ofta känslostyrda och hoppas på att deras känsloutbrott ska övertyga medborgarna om att de har rätt. 

Detta program kan ses nu redan på SVT Play och heter Persona non grata. söndag 21 maj 2023

Att riva alla slott för att ge efter för centralbanken

 Det finns en centralbank i Europa kallad Europeiska Centralbanken (ECB) styrd av vänsterliberala Christine Lagarde. Hon har uttryckt sig så radikalt som att ifall det behövs att alla kulturhistoriska byggnader måste rivas för att tillgodose klimatmålen för energi så ska det göras. Detta för att de måste värmas upp för mycket och inte är klimatsmarta. 

Så här har hon också sagt: "De kortsiktiga kostnaderna för den gröna omställningen uppvägs på lång sikt av fördelarna med att slippa kostsamma katastrofer som skogsbränder, värmeböljor och torka. Tydligare mellanliggande milstolpar på vägen för att nå nettonollutsläpp fram till 2050 kan bidra till att vägleda oss framåt."

Verkligen? Kommer det aldrig mer att brinna i våra skogar eller bli varmt med torka? Detta efter 2050 för att överheten har ordnat till det då? Denna klimatreligion kommer att kosta oss mycket. Om länderna inte kan komma överens blir det handelskrig och i värsta fall ännu fler riktiga krig. 

Det som hände nu i Italien hade inte hänt på hundra år. Det regnade så mycket att floderna svämmade över och dränkte hus och gator i regionen Emilia-Romagna i Italien. Där bor fler än fyra miljoner invånare och regionen är tätbefolkad och rik, men för hundra år sedan bodde där knappast hälften av denna befolkning. Är då denna översvämning beroende av vad människor har gjort? Jo säkerligen för att bygga och leva många fler på samma mark medför risker om det regnar mycket. 

Hälften av denna region i Italien är slätter och en fjärdedel är berg. Den högsta bergstoppen är drygt 2 000 meter hög. Den är något högre än Kebnekaise i Sverige. Tänk om Skåne hade ett så högt berg norr om sig. Vad skulle hända då? Dessutom rinner fem floder genom denna region, vilket var en rikedom förr i tiden. Inte undra på att det blir översvämningar numera. Fler kommer det säkerligen att bli i framtiden när det regnar. 

Men är då detta koldioxidens fel? Att ge denna gas all skuld för vad som händer på jorden är lika intelligent som att säga att Gud bestraffar oss nu igen för vad vi har gjort. Vi måste piska oss hårt nu och ändra oss igen. Inget som händer är en enskild faktors påverkan. Att säga att det beror på koldioxid är ungefär som att säga: vi är för många människor på denna jord. Vi måste sluta andas så mycket. 

Kommer det att sluta regna mycket om vi river alla slott och andra historiska byggnader som måste värmas upp för mycket? Kommer alla väderkatastrofer att upphöra om vi slutar ge växterna koldioxid? För hundra år sedan fanns det fler offer för väderkatastrofer än i dag. Och vädret har varierat kraftigt under de senaste 2 000 åren. För tusen år sedan beboddes Grönland för det var varmt. Och i Sverige gick det att odla långt norrut. Inget av detta berodde på människor. Nu är det maktmänniskor som ska ändra våra liv. Jag oroar mig för mina barnbarn och deras ättlingar, men kanske ska vi inte längre leva gott här på jorden utan ledas av maktmänniskor mot vår undergång. Nu igen. 

Här kan ni läsa mer om översvämningar i Italien och Bologna. Så här såg det ut nu i regionen Emilia-Romagna. Den övre bilden visar hur det kunde se ut för hundra år sedan ungefär när det regnade mycket. Jovisst marken är översvämmad, men det var bara att vänta ut detta. Observera att boningshuset ligger på högre mark. Nästa bild visar vad som händer på vägar som är asfalterade och där inget vatten kan rinna undan. Och den tredje bilden vad som händer i tätbebyggda samhällen med asfalterade gator. 


lördag 20 maj 2023

Att ångra könsbyte

 Det finns människor som Ellen och Mikael som ångrar sina könsbyten. Vad göra? Det finns ingenting att göra. Utom att ge dem traumabehandling. Vårdens uppgift är att vårda, lindra, trösta och framför allt att inte göra skada, men nu har det hänt något sedan något tiotal år när det har blivit trend att byta kön för att man mår dåligt. Unga flickor vill numera bli pojkar för de har fötts i fel kropp. Behandlingen rent medicinskt för detta är livslång. 

Men över hälften av dessa flickor har andra diagnoser som autism, anorexia, självskadebeteende och också andra trauman. Den enkla förklaringen till allt detta är att byta kropp. Starka läkemedel skrivs ut som kan påverka hjärtat och skelettet och också mentalt förstås. Det är ett experiment som pågår med flickor framför allt sedan det blev populärt och finns mottagningar för den här sortens upplevda problem. 

Allt är beroende av att det finns resurser i vårt moderna samhälle och att det är möjligt att byta kön. Och det är svävande gränser mellan vad som finns och är fakta eller vad som upplevs av den individ det berör. Hjärnan och psyket har en förmåga att övertala individen till något som inte är sant. I det här perspektivet är trans bättre och säkrare för den person det berör. En variant av allt detta är män som klär ut sig till kvinnor och vill läsa sagor för små barn. Något som är allmänt accepterat som uttryck i offentligheten. Ett övergripande begrepp för allt detta kan sägas vara postmodernism, där allt är individuellt, relativt och subjektivt. Strävan mot objektivitet eller förnuft är inte rätt. fredag 19 maj 2023

Låt alla roller spelas av svarta

 Det nya underbara är att låta svarta skådespelare gestalta även sådana roller, som har ansetts vita. Det är en fantastisk trend. Särskilt när jag nu har inhämtat att i New York är inte de vita längre i majoritet. Andra hudfäger är på väg att ta över som befolkning i denna storstad och det är ingen hemlighet, för alla etniska gruppers antal publiceras av staten i USA. Och på 2040-talet beräknas de vita bli i minoritet i hela USA. 

Tänk så många nya TV-serier vi skulle kunna få med Gustav Vasa och alla de andra kungarna och drottningarna som framställda av svarta. Ni vet väl att Kleopatra redan är framställd med en svart kvinna i en Netflix-serie? Och nu vill fansen att Herminone i Harry Potter ska vara svart i en kommande TV-serie för HBO. Varför inte göra alla svarta istället? Då får serien absolut en stor publik. Fast riktigt roligt vore det att göra alla till indier för där finns verkligen många människor. Indien är det folkrikaste landet just nu. Drygt 1,4 miljarder människor.  Men i Afrika bor lika många 1,4 miljarder. Så ni ser. Vita människor kommer att vara i minoritet inom kort. 

Men det lär bli bra det också även i Sverige för här håller vi minoriteter under armarna så de ska ha det lika bra som alla andra. Här beräknas dock muslimer vara i majoritet om drygt 40 år. För så går det att beräkna, men att säga vilken hudfärg som kommer att dominera är inte riktigt tillåtet. Jag minns att för länge sedan spådde jag att alla människor skulle ha mer eller mindre brun hy i framtiden. Och så lär det också bli. Det är bara att göra som i tidigare Sovjet att ta bort opassande vita människor från fotografier och film. Plus att inte anställa andra än icke-vita i vår statliga television. 

Några olika hudfärger i framtiden och deras olika namn. I USA räknas dock araber och andra till "caucasian race" sedan 1800-talet då européer, västasiatiska folk, indier och folk i norra Afrika beräknades tilhöra de vita.

onsdag 17 maj 2023

Att klä ut sig till kvinna som man

UPPDATERAT

 Jag stackars kvinna enligt födsel och ohejdad vana begriper inget alls om denna hausse kring att klä ut sig till kvinna som man och läsa sagor för barnen eller till och med visa de små runt på den kungliga dramatiska teatern i Stockholm. Varför var det så viktigt att klä sig som kvinna och visa de små barnen på denna dramatiska teater försökte en journalist fråga en av dessa män. Men det fick han inte.

Han föstes snabbt åt sidan av teaterns anställda, för att det var förbjudet att fråga något sådant och det sades också att vara hat från en ledare för det frihetliga liberala partiet i landet. De små barnen skulle absolut få umgås med dessa män som var utklädda till kvinnor. Och ännu värre blev det när en annan journalist ville läsa sagor i Olofström, för där hade ett par män i kvinnokläder framträtt och gjort så. Denne journalist skojade till det för han fick absolut inte avslöja vilka dessa män var som framträtt i kvinnokläder, så han sade att han ville läsa sagor. Som man. Annars så skulle han berätta vad dessa män hette. Men han skojade till det för mycket. 

Det här tyckte absolut inte landets television om så de ansåg att mannen ägnade sig åt utpressning. Alla de stackars män som uppträdde som kvinnor skulle till varje pris försvaras för sin rätt att umgås med små barn i offentligheten. I andra sammanhang ansågs inte detta som något särskilt bra i landet och de kunde till och med anklagas för att vara olagligt intresserade av just små barn. Men nu skulle de absolut få framträda i kommuners och statliga teatrars offentliga sammanhang. Hela landets befolkning höll tyst för det gick inte att lägga sig i så underliga queera händelser. 

Resultatet blev att denne sistnämnde journalist nu på eget initiativ bestämde sig för att läsa sagor i Olofström utanför en affär. Vad skulle hända? Landets befolkning höjde sina huvuden och tittade intresserat mot Blekinge och undrade om polisen skulle ingripa eller vad som skulle ske. Annars brukade de fattiga sitta där utanför och tigga pengar, och det var naturligtvis deras rätt, men nu skulle ju en man läsa sagor. Var det verkligen tillåtet? Svaret på denna gåtfulla fråga fanns inte ännu, men borde visa sig strax. 

Här läser Joakim Lamotte sagor för barn och vuxna precis som han lovade iförd skyddsväst. Sagan handlade om fyra getter och en svart katt om jag hörde rätt. En saga som var rimmad och tog kring tio minuter att läsa. Han fick applåder från publiken när det var färdigläst. måndag 15 maj 2023

Jisses inflationen sjunker

 Det hade vi ju inte trott att inflationen skulle sjunka. Ursäkta mig jag är lite ironisk i dag. För maten och allt annat har blivit mycket dyrare så det är ingen nyhet direkt att den inte kunde fortsätta runt 10 procent utan nu har sjunkit till någon procent lägre. Den enda grönsak jag har unnat mig på senare tid är gurka för den hade ett glädjepris, men annars gör jag som vanligt köper den billigaste färdigmaten. Den kostar mellan 29 till 37 kronor ungefär.

Det går att leva på den maten, men det är inte så roligt att äta den. Men spelar roll, har inte samma matlust som förr och heller inte lika många fungerande smaklökar i munnen som tidigare. Mycket som kommer med ålder. Men jag ska naturligtvis inte klaga. Har haft det så bra i livet.

Tillhör den där generationen som fick det bättre och bättre. Rent ekonomiskt, men numera har jag redan gett bort allt jag ägde. Är inte så viktig att äga längre tycker jag. Mest besvär. Allt är en förberedelse för det stora språnget till andra sidan. Får väl hoppas dock att jag har råd med mat tills detta inträffar. 


Här ska det bli tomater så småningom. Bra att odla lite själv. söndag 14 maj 2023

Nä inte vinst nu igen!

UPPDATERAT

 Jaha Loreen vann tävlingen. Så nu måste vi ha det här spektaklet i Sverige. Lägg tävlingen i Malmö och inte i Stockholm. Det blir rättvist. Så slipper huvudstaden dras med detta. Malmö är en mycket mer internationell stad. Invånarna kommer från kring 186 olika länder och en tredjedel är födda i utlandet. Eller är det Göteborgs tur nu? Jag såg inte programmet. Har inte orken att vara uppe så sent och det är inte så intressant numera heller. Men nog kunde väl Finland ha fått vinna. Det hade varit bättre. Och de hade vunnit också om publiken hade fått bestämma.

Att tävla i musik går väl inte heller egentligen. Det hänger ju på så mycket. Finlands bidrag var inte så musikaliskt snarare tvärtom. Men det kan ju också tilltala massan. Loreens föräldrar är från Marocko, men hon är svensk, född och uppväxt här. Och hon har avstått åtminstone tills nu från att skaffa barn. Dock är det möjligt fortfarande eftersom hon är 39 år. 

Glöm inte Ukraina som också var en deltagare i gårdagens tävling. Förfärligt att det var de som vann förra gången, men de kunde inte ha denna tävling i sitt land utan Storbritannien och Liverpool ställde upp. Kring 3 000 ukrainska flyktingar fanns i publiken. Och Kalush Orchestra som vann förra gången uppträdde återigen. Krig borde utrotas!

12:24

Hanna Stjärne VD på SVT säger att detta är ekonomiskt utmanande. Jaha. Det är ju vi alla som betalar, inte SVT. Var och en betalar 1300 kronor till SVT per år i avgift. En tvingande sådan. Bolagen fick pengar över 2022 så då sänktes beloppet som de fattigaste skulle betala under detta innevarande år. Men alla med inkomster betalar. 

PS. Jo jag såg förstås ABBA när de vann 1974 på en liten svart-vit TV. DS. 

fredag 12 maj 2023

"Toppmäklaren" är inte någon särskild mäklare

UPPDATERAT

 Det är Unik fastighetsförmedling det handlar om när medierna skriver om "toppmäklaren". Han heter Adam Farhomand som är VD där och det lär ha gått till så att de från början har köpt lägenheter med falska inkomstuppgifter och sedan fått kapital till denna mäklarfirma. De har köpt lägenheter via bulvan och sedan förmedlat dem svart. Ett sätt att tvätta svarta pengar vita. 

Nu har de båda i styrelsen begärts häktade. Det är också Fouad Massaoud som sitter i styrelsen tillsammans med VD. Så sorgligt att det äter sig in skurkar lite varstans i det svenska hederliga samhället. 

17:26

Jo dessa båda är häktade plus en person till. Det är en 53-årig kvinna med icke västlig bakgrund.

24.5.2023

Här skriver SVT om mannen. Han har struntat i alla regler som mäklare och Skatteverket kräver nu honom på 1,5 miljoner i skatt för vinsterna han har gjort. 


Det här är uppgifter från alla bolags sajt över Unik fastighetsförmedling.

torsdag 11 maj 2023

En pensionär utan uppehållstillstånd fick 1,5 miljoner i pension

 Det var en person i Järfälla som ansökte om pension, bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd i juni 2010. Samma månad godkändes ansökan och pengarna betalades ut. Dock uppmärksammade Pensionsmyndigheten inte att den utländske personen i fråga inte hade något uppehållstillstånd. Under 12 års tid tog personen i Järfälla emot pengar och det var först förra året i maj som det upptäcktes att det var fel. 

De tre första åren hade hunnit preskriberas så hela summan blev 1,2 miljoner kronor som denne pensionär inte skulle ha tagit emot. Denne fick således helt gratis av staten 370 000 kronor utan att ha rätt till dem. Personen som inte hade laglig rätt att befinna sig i Sverige trodde att han (jag antar att det är en han) precis som alla andra pensionärer hade rätt till pengarna. Så säger han. Han har inga inkomster alls och kan förstås inte betala tillbaka. Förhoppningsvis är han utvisad nu, men det vet vi inte. 

Pensionsmyndigheten har under 2022 betalat ut sammanlagt drygt 1,3 miljarder felaktigt. Det säger Pensionsmyndigheten själv. Om detta inte hade stått att läsa i Mitti under rubriken nyheter hade jag aldrig trott att det var sant. Men så här illa står det således till. Själv ansökte jag om bostadsbidrag år 2022, men fick aldrig något. Inte ens ett svar har ramlat ned i brevlådan. Men jag fick höjningar av pensionen av förra regeringen 2022 (de skämdes tror jag) så nu har jag inte ens ansökt om bostadsbidrag i år. Det är väl bara icke medborgare som får det så där enkelt?

Om du precis som Joakim von Anka inte har rätt att vistas i Sverige kan du ändå hur lätt som helst få ta emot miljoner i pension. 

tisdag 9 maj 2023

Jag är inte fransyska

 Jag bodde ett helt år i Frankrike i min ungdom, arbetade och tog examen i franska dessutom, men fransyska blev jag aldrig. Längtade hem för mycket. Jag är svensk sedan urminnes tider. Eller åtminstone sedan mina förfäder bodde i Småland och Västergötland. En soldat Gabriel Hjert bodde på Gertre soldattorp och föddes i Gillberga 1785. En annan Petter Mufs Jönsson föddes 1783 och var dragon vid Smålands grenadjärbataljon. Och så har vi då båtsman Anders Efling Ahlgren som föddes 1795 och som var vid Södra Roslags båtmansregemente, Södra Evlinge rote, Ingarö Värmdö. 

Dessa tre var också gifta och skaffade barn. Mina tre manliga förfäder var födda och levde fem generationer före mig. Då är jag svensk och kan inte vara något annat. Har skrivit om detta i min tredje bok I Ormbärarens tid. Den handlar mest om släkten på min mammas sida för jag vet mest om den. Men släkten Schenström fanns på min pappas sida och de var borgmästare och brukspatroner under 1800-talet. Min farmors far Maximilian Schenström var med och beslutade om järnvägen till Västerås. Så har mina släkter byggt upp Sverige.

För mig är det lite obegripligt att någon som kommer utifrån genast vill bli svensk. Det kan ju inte stämma. De vill förstås ta del av det välstånd som mina släkter bland andra har varit med och arbetat fram i landet. Den sista svälten i Sverige var under åren 1867-1869 eftersom vädret var så kallt att snön låg kvar vid midsommar i Norrland. Under 1900-talet blev det bättre i landet eftersom vi undvek att vara med i de stora världskrigen. Och det blev långsamt varmare. 

Det är klart att människor som kommer från en massa olika länder inte är lika i sina uppfattningar. För inte så länge sedan var skåningar och norrlänningar också olika och det är de delvis än i denna dag. Här på Värmdö ville de inte ha kontakt med stockholmare, fast det är bara några få mil mellan kommunerna. De i skärgården tyckte att de klarade sig bra ändå. Här hade ju i Gustavsberg år 1825 en fin fabrik för porslin startats av en grosshandlare. Och redan på 1600-talet så anlades ett tegelbruk i Farsta vik av Gustav Gabrielsson Oxenstierna och hans hustru Maria de la Gardie. Till minne av denne Oxenstierna kallades orten senare för Gustavsberg.  

Medborgarskap kan många få i Sverige också de som har mördat som tonåringar. Men är de svenska då? Inte enligt min uppfattning. Deras uppfattning om rätt och fel finns inte utan de vill bara bli sedda och rika på sina brott. Det finns ingen nation som tillstyrker detta och ger dem medborgarskap på sådana meriter utom Sverige vad jag känner till. Drygt 300 000 kanadensare har svenska rötter. Min styvfar hade farbröder som utvandrade till Kanada, för de kunde inte försörja sig här. Numera känner sig dessa farbröders ättlingar som kanadensare, men det tog några generationer. 

Det är nog att se fram emot att några generationer hinner passera innan alla känner sig som svenskar, en smula åtminstone. Nu är ju invandrarnas barn mer kriminella än de själva har varit. Tyvärr så går det inte åt rätt håll. Förr i tiden var det kristna som kom till landet, men så är det inte längre. Det finns kring 800 000 muslimer i Sverige. Fanns knappt någon på 1950-talet.

PS. När reportern skulle berätta om Trump som fällts nu i ett våldtäktsfall och dömts till 5 miljoner i skadestånd till E Jean Carroll så kunde han inte skilja på han och hon eller honom och henne. Det måste ha varit medvetet. Så dålig var inte hans svenska. Det hände i Morgonstudion den 10 maj. Hoppas han fick en uppsträckning av redaktionen. Han heter Fouad Youcefi. DS. 

Här är jag och en del av mina kusiner på en släktträff för tio år sedan. Eftersom mormor födde tio barn blev också kusinerna många. Sysslingarna blev något 40-tal efter dessa kusiner. 

Äntligen vår!

Nu har det till sist blivit någon slags vår för påskliljorna blommar också på marken. Det är inte så sent som klimataktivisterna tror utan rätt vanligt att våren kommer ungefär nu. Det ska bli upp till 18 grader säger de som vet där vi bor. Det är kring 12 nu så det kan vara sant kanske. Det är skönt att vädret är att lita på lika mycket som klimatet också. Men minusgrader på natten kan det vara ända in i juni. Det har jag upplevt. 

Jodå de har slagit ut nu påskliljorna. Men en del icke utslagna knoppar finns kvar ännu. I bakgrunden skydd för de vita nya syrenerna, som annars blir uppätna av rådjur eller hjortar. 

måndag 8 maj 2023

Hysteriska damer

 Så tråkigt att dessa som borde vara förebilder tydligen inte kan debattera ordentligt. Det sägs - för jag såg inte debatten - att damerna var hysteriska i gårdagens Agenda. Det allra bästa de hade kunnat göra var att vara lugna och tala rätt tyst. För då måste alla spetsa öronen för att lyssna. 

Jag kan inte begripa varför det ska vara debatt nu när det inte är val alls utan det blir först om drygt tre år. Det är inte så intressant att veta vad de vill och gör här och nu. Särskilt inte om det blir upprört i debatten. Det rapporteras tillräckligt ändå i tidningar och TV om vad de gör och håller på med. 

Vårt lands själ står på spel debatterade oppositionsledaren Andersson dagen innan denna debatt. Herregud! Jag visste inte ens att Sverige hade fått en själ. Dock såg jag en smula av debatten när Morgonstudion satte igång i morse. Det var Anders Lindberg från Aftonbladet och Tove Lifvendahl från Svenska Dagbladet och Lindberg var också rätt hysterisk. Medan Lifvendahl var den lugna. 

Här tycker Expressens ledarsida att Magdalena Andersson måste besinna sig. Och inte säga att "regeringen är demokratiskt illegitim". Det var väljarna som ville ha denna regering. Jodå att stoppa socialdemokraternas lotterier är att nedmontera demokratin enligt Anders Lindberg. Regeringen regerar sade dock Tove Lifvendahl om detta precis som den är satt att göra av väljarna. Instämmer!


söndag 7 maj 2023

Innan glädjen infinner sig

 Min nya bok Innan glädjen infinner sig håller på att färdigställas på förlaget Ekström & Garay. Den handlar om det som vi alla sysslar med mer eller mindre medvetet. Att finna glädjen i livet. Glädjen kan sägas befinna sig som en gedigen grund under allt som vi tror vi behöver som rikedom och ständig ungdom. 

Innan glädjen infinner sig handlar om en del dödsfall och ganska mycket om elände. Det blir så när man har levt länge och upplevt mycket. Hur tar man sig då vidare och lyckas leva själv efter allt detta? Det är den ständiga frågan och en del orkar inte heller utan lämnar frivilligt livet. Men meningen med det hela tror jag är att leva tills döden kommer av sig självt. Inte påskynda att livet tar slut. För under och bortom detta mörka finns alltid glädjen och det handlar om att inse detta. 

Glädjen är oss given som gåva och även om vi ibland kan förmörkas till sinnet av världens elände så är det inte meningen att förtröttas och sluta leva. Om vi råkar ut för oväntade dödsfall hos våra nära och kära så kan dessa även ses ha en mening och kan vara menade att hjälpa oss att gå vidare efter sorgearbetet och att inse att trots allt så finns glädjen där som inre sfär av ljus i oss. 

Detta ovan är skrivet med tanke på att två yngre kvinnor i släkten inte orkade leva längre förra året. De finns inte omskrivna i denna bok eftersom den slutar år 2020. Men nu hoppas jag att anhöriga och även andra kan finna tröst i mina samlade ord i denna berättelse. 

PS. Det är bestämt att denna bok publiceras den 8 september. DS.lördag 6 maj 2023

Kung Karl III kröns i dag

 UPPDATERAT

Det är i dag den högtidliga kröningen av Karl III äger rum i London och första gången vi kan se detta direkt i våra TV-apparater. Den förra kröningen var ju på 50-talet och då fanns inte dessa apparater i våra hem. Eller heter han Charles III också i Sverige? Är vi så anglofierade att vi inte längre kan översätta dessa namn till svenska? Eller beror det på att vi så länge har haft Charles som prince of Wales att det nu är omöjligt att byta till ett kunganamn på svenska?

Han är inte lika gammal som jag den där Charles och vi får väl se om han överlever mig eller tvärtom. Aktivist har han varit i större delen av sitt liv, en miljöaktivist. Om han levde i Sverige skulle han absolut ha varit miljöpolitiker. Vi får väl se om han fortsätter att lägga sig i smått och stort, som han tidigare har gjort som kronprins. Men han ser avslappnad ut nu när han äntligen har fått efterträda sin mamma. Så han är nog rätt nöjd eftersom han också har fått sin Camilla att bli drottning tillsammans med honom. Detta som hovet hindrade honom ifrån när han var yngre. Och så blev prinsessan Diana istället hans tillkommande. 

10:54

I svenska SVT sitter de och kommenterar vad som ska hända medan BBC och Sky News visar vad som händer. Gissa vilka kanaler jag ser på?


I den här pampiga guldvagnen kommer kung och drottning att lämna ceremonin när de väl är krönta i Westminster Abbey. Där har alla kröningar ägt rum sedan 1066. 

Här kommer kungen och drottningen till Westminister Abbey. 

Och här går sällskapet in i Westminister Abbey

Här har kungen just tagit emot kungkronan. 

fredag 5 maj 2023

Våren är försenad

 Numera ska våren komma tidigt. Helst i april, men nu när det är maj ska den vara här. Men våren är sen 2023. Frost på marken i morse och det kom lite snö i går. Då har vi människor inte uppfyllt det vi ska. För det är vi som bestämmer temperaturen sägs det. Häggen kämpar dock med att slå ut där vi bor. Våren var även sen förra året. Tänk om detta fortsätter! En ny istid kommer. Det är sagt så. Men inte ännu väl. 

onsdag 3 maj 2023

Klimatreligionen har tagit över totalt

 Det är ett ny slags religiös fanatism som har skapat den lära vi nu måste ansluta oss till. Det handlar om läran om klimatet som inget biter på vare sig det handlar om felslagna domedagsprofetior (Nordpolsisen skulle varit borta sedan 2012) eller att det är omöjligt att genomföra alla de politiska åtgärder som handlar om att klimatläran ska genomföras (metallbrist, enorma kostnader och grön energibrist). 

Allt när det gäller väder är beroende av att det finns så mycket koldioxid i luften, närmare 0,04 procent och det har ökat lite de senaste 40 åren. Detta är nu så farligt att vi måste tvingas att åtgärda detta. Men ändå så säger också vetenskapen att under 1930-40-talen så steg koldioxidhalterna i atmosfären fast det inte fanns någon rimlig mänsklig påverkan då. Det handlade istället om att vädret var varmare. Men sedan föll temperaturerna igen fram till 1980-talet. Även IPPC säger att människans påverkan inte var märkbar förrän 1950. 

Allt förklaras nu med människans klimatpåverkan även den kalla vår vi har nu. Men om det till slut upptäcks att det är naturliga cykler som gör att haven avger mer koldioxid och att naturen också gör det när solen värmer upp jorden. Fast solen nu har dragit sig tillbaka en smula genom jordens avstånd till den och antalet solfläckar. Kanske kan den ultravioletta strålningen och magnetiserade partiklar skapa ett annat klimat. Men vi vet så lite om detta eftersom mätningen har pågått för få decennier. Så hur kommer människorna på jorden att reagera ifall det långsamt verkar vara fel det "alla forskare" säger? Det kanske bli uppror mot politiker som så totalt har förskrivit sig till en lära, som blev religiös och inte fick diskuteras. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

PS. Jo jag tänkte att någon skulle reagera på att jag hade skrivit fel på andelen koldioxid där ovan. Nu har jag rättat. Den ynkliga andelen är således 0,04 procent. DS.tisdag 2 maj 2023

Sverige vill inte ha fler invandrare

 Regeringen går nu in för att avskräcka nya invånare från att komma hit. Ett besök i Danmark för att följa efter Danmarks både kriminal- och invandringspolitik har redan genomförts. Utrikes födda svenskar tjänar mindre än infödda. Kring 46 procent utrikes födda 20-64 år tjänade under 220 000 kronor under 2022. Bara 25 procent infödda svenskar i samma åldersgrupp tjänade lika lite. Kring 708 000 invånare försörjdes av bidrag under hela året 2022. 

Det verkar ha hjälpt en del att Maria Malmer Stenergard, migrationsminister, har gett intervjuer i Europa för att få människor att förstå att de inte ska komma till Sverige. Debattartiklar i olika medier i Europa ska få ett liknande resultat. Och ambassader ska få faktablad om vad som gäller i Sverige. I Europa stiger siffrorna för nya ankommande, men dock inte i Sverige. Här minskar istället dessa siffror. Det var 24 procent färre som sökte asyl i Sverige det första kvartalet i år. 

År 2022 var 2 miljoner födda utomlands som bor i Sverige. Det är 20 procent av befolkningen. Sverige ligger på femte plats angående utlandsfödda i EU eller utanför unionen

Sverige ligger på 3:e plats när det gäller asylsökare från länder utanför EU. De flesta som kom 2021 var afghaner och syrier. måndag 1 maj 2023

Majfirandet kapades av politiken

 Det finns traditioner kring maj som handlar om majstång och att löva, vilket betydde att hoppas på god skörd och ett bra år för bönderna, men den där traditionen, som var och är starkare i Tyskland för där kommer löven på träden tidigare, kapades så av socialdemokratin på 30-talet och så blev 1 maj ett hopp för framtiden och "sista striden det är" och Internationalen. 

Denna dag var tidigare på medeltiden en apostladag och blev sedan en helgondag. Då var den också en röd kyrklig dag. Men år 1772 blev dagen av med sin helgstatus och var inte längre en röd dag. 

Det var 1939 som dagen åter blev röd och det berodde av de demonstrationer, som organiserats under flera år. Det var första gången som en icke kyrklig dag blev helgdag. Per Albin Hansson var statsminister både före och under andra världskriget. Så socialdemokratin dominerade. 

Men nu har åter debatterats om inte denna röda dag borde återgå till vardag och istället kanske annandag pingst som togs bort som röd dag borde bli helgdag igen. För alla våra röda dagar har annars anknytning till den religiösa och kulturella tro som finns i landet. Det är som ni vet kristendomen. 

Jo det var TV4 som i morse tog upp traditionerna kring 1 maj, som under många hundra år handlade om att det var nu sommaren gjorde sitt intåg på riktigt. Urgammal tradition för alla var beroende av naturen och vädergudarna.