torsdag 31 mars 2022

Bruce Willis slutar med sitt yrke

UPPDATERAT

Bruce Willis har fått afasi vid uppnådd pensionsålder av 67 år och har därför beslutat att sluta skådespela. Jag hade en morbror som hade denna åkomma, kan vara följd av slag mot huvudet eller stroke, och han kunde inte tala till slut. Andra runt honom började prata som om han inte var där, men han förstod ju vad de sade. Det är trist för någon som Bruce Willis att drabbas av detta förstås, men han har ju haft ett bra liv och har fått fem döttrar av två fruar. 

Vi hoppas att han inte gör som Robin Williams och tar livet av sig. Det är alltid bättre att leva klart sitt liv, men den del - särskilt män - tycker att livet blir värdelöst då när de blir sjuka. Vi kommer dock få se honom i fler filmer eftersom han har spelat in kring tio stycken. Innan det blev för sent. En av dem är Paradise City med John Travolta. 

1.4.2022

Han har haft problem med tal och att komma ihåg repliker sedan 2020. Och det verkar som om han har spelat in lågbudgetfilmer för att ha sitt på det torra. Hans repliker fick kortas och han fick en hörsnäcka för att påminnas. Och han orkade inte jobba hela dagar. onsdag 30 mars 2022

Hushållens kostnader ökar med 1 300 kronor per månad

 Det är Handelsbanken som har räknat ut att ett genomsnittligt hushåll kommer att få lägga 1 300 kronor mer per månad  på räkningar, genom högre energipriser och inflation. Bostadspriserna spås att plana ut och att Riksbanken höjer räntan redan i september i år. Bostadspriserna kan också falla om energipriserna fortsätter att öka och räntorna stiger ännu mer. 

Det vore väl bra ifall priserna inte fortsätter öka på husen. Har just stått ut med några timmars bullrande helikopter över marken där vi bor, för nu byggs det ute på holmen i fjärden utanför. Det lönar sig ju. Sjötomterna i land går för sisådär 18 miljoner. I varje fall är det vad säljaren vill ha. Är så trött på allt oväsen som har pågått sedan det blev kommunalt vatten och avlopp här. För då får alla bygga stort. Det var något decennium sedan detta infördes. Och Värmdö kommun har nu fått betala till tomtägare som har velat bygga. För att kommunen inte har hunnit med att lämna bygglov inom föreskriven tid. 

Numera är det inte en båt som forslar byggmateriel till öarna utan helikopter. Tog några timmar i dag och det var ett helvetes liv där jag bor, men sedan slipper vi väl mer oväsen. Kanske. 

måndag 28 mars 2022

Jösses flickor vilket gangsterkrig

UPPDATERAT

 En man har skjutits i huvudet inne på ett gym i Vasastan. Han är svårt skadad, inte så lätt att överleva något sådant. Jösses flickor vad jag är trött på dessa kriminella. Tunnelbanan är stoppad och mannen hade mask. Hur många skjutningar har det varit i år? Minns inte längre men det är säkerligen på väg mot rekord nu igen. Ut med dessa galningar ur landet eller lås in dem på livstid. De förtjänar inte någon frihet. Men risken att åka fast är inte så stor. Det är därför de fortsätter skjuta. Och döda om det är möjligt. 

13:37

Polisen säger att kontroller av personer har genomförts. Kartläggning av den skjutne pågår. Inhämtning och analys av bilder från övervakningskameror. Kartläggning av den skottskadade personen pågår. Inhämtning och analys av bilder från övervakningskameror pågår. Flera personer har förhörts. Fysiska spår och bevis har säkrats. Hund ingår i sökandet efter bevis och gärningsman. Det gäller för polisen att verka vara på tårna nu när Sluta skjut också pågår i Stockholm.

15:43

Mannen som sköts var inte måltavlan, men försökte spela hjälte och brotta ned skytten. Han sköts då i huvudet. Inte ingripa på egen hand utan polis på plats. Det är farligt. 

29.3.2022

Jo det var en ordningsvakt som ingrep. Han jobbar vid en kändiskrog i Stockholm - sägs vara Riche - och är i 55-årsåldern. Han trodde väl att han kunde ta hand om buset också denna gång. 

12:22

Enligt polisen är mannen skjuten i "övre delen av kroppen". Inte huvudet då? I så fall kan han ju klara sig kanske. Vi får se. Det verkar vara Fredde på Riche som är offret. 

30.3.2022

Jodå han dog av sina skador. Så nu är det mord. Ett till i mängden av mord genom skjutvapen. För bedrövligt. Här en runa över honom från Medborgerlig samling. Arton personer har skjutits ihjäl hitintills i år. 

6.4.2022

Nu är det nitton personer som har skjutits till döds i år. En man i 20-årsåldern sköts nära Norsborgs tunnelbana i går. 

11.4.2022

Och i Södertälje hittades en man i går mördad i en trädgård. Dock ej skjuten? I går sköts dock en man ihjäl i Skarpnäck. Så nu är det 20 skjutna i år. Nej det var fel för mannen i trädgården var också skjuten. Så det är 21 skjutna och mördade i år. 

Här inne lär skjutningen ha ägt rum. Mannen är livshotande skadad. Gangsteruppgörelse. 

Will Smith slogs inte på Oscarsgalan

UPPDATERAT

 Ni som tror att Will Smith klappade till Chris Rock på Oscarsgalan i natt kan glömma det. Det hela var förstås inövat. Skådespelare är inte skådespelare för intet. Sedan stod Will Smith där och grät när han fick ta emot en Oscar för bästa roll i King Richard. Gråta kan skådespelare också. De har helt enkelt närmare till sina känslor. Chris Rock har uppmanats att polisanmäla örfilen han fick, men det tänker han inte göra. 

Så klart att Will Smith kan vara upprörd över att hans fru får utstå skämt för att hon lider av en sjukdom, där hon tappar håret. Det brukar vara män som gör det och därför skämtet med GI Jane2. Och för att visa sin kärlek, som han sade sedan, så kan han ha örfilat Chris Rock. Och det är klart att detta blir en snackis då över världen. Typiskt Will Smith och Chris Rock, som bägge gillar att stå i rampljuset. 

För övrigt var det Coda som fick en Oscar för bästa film och inga svenskar belönades. Det här året är melodramernas år, stora känslor, som är typiskt för amerikanarna. Dune fick flest statyetter. Bästa utländska film blev japanska Drive My Car. 

18:03

Will Smith har fått hela filmbranschen emot sig efter örfilen. Han hade nog inte räknat med så starka reaktioner. Och Chris Rock har inte sagt något alls som kommentar. Efter att ha jobbat med den där branschen i ett decennium så har jag inte direkt några naiva förhoppningar kvar. Kan tänka att Chris och Will kom överens om detta i förväg. Men knep ihop om det. Det verkade absolut skådespeleri. 

29.3.2022

Jo nu backar Will Smith totalt och ber alla om ursäkt. Både Chris Rock och Oscarsakademin plus producenterna och för övrigt hela världen, som såg detta. Han ålar och kryper på golvet för att ingen ska vara arg på honom. Det diskuterades om han skulle bli av med sin Oscar och det ville han förstås inte. 

30.3.2022

Nu ska Oscarsakademin utreda herr Smith och ge honom ett lagom straff för hans uppförande. För så där får man inte göra på denna underbara och fina ceremoni. Det kommer att ta ett par veckor eller så, men Oscarsakademin är ingen domstol och jag undrar vad de tänker göra. 

2.4.2022

Will Smith lämnar själv Oscarsakademin och säger att det var chockerande och oförlåtligt det han gjorde. Det lär dock inte gå någon nöd på honom ändå. Och det här har väl upplyst allmänheten om hur det står till i Hollywood. Det går inte att skämta om vad som helst. Särskilt inte håravfall och rakade huvuden hos kvinnor. 

9.4.2022

Will Smith får inte vara med på galan under tio år enligt Oscarsakademin och han säger att han godtar detta beslut. Han var rädd för att han skulle fråntas sin Oscar, men det slipper han således. 


Will Smith blev putt på Chris Rock. Klart att skämtarna inte är förbannade på varandra. 

Här bär Jada Pinkett Smith diamanter på sitt kala huvud för tusentals kronor. Varför inte? Hon rakar det för att hon lider av fläckvis håravfall. 

söndag 27 mars 2022

Biden har rätt som kallar Putin en diktator

President Biden sägs ha gjort bort sig när han kallade Putin en diktator, som inte kunde sitta kvar. Bra gjort, säger jag istället. Det är klart att han ska kalla Putin det han är och inte kan Putin sitta kvar vid makten särskilt länge till. Det känns i luften. It´s blowing in the wind, som Bob Dylan sjunger. Sedan får byråkraterna i Washington be om ursäkt hur mycket som helst. Det är deras jobb. 

Men Putin kommer att falla för åldersstrecket, som så många andra diktatorer, om ingen hinner ta död på honom först. Hans sanslösa överfall på Ukraina är förstås en parallell till vad Hitler uträttade på 30-talet som till slut blev världskrig. Jag har minnen från detta för jag har hört de äldre berätta så mycket om den tiden. Små grytor har också öron, som de brukade säga. 

Men inte många nu levande vet något om detta. Begriper inte känslan av att vara överfallen och tas ifrån allt som har varit kärt och ens eget, vilket inkluderar familjemedlemmar. Mina barnbarn får höra talas om detta krig och de kommer inte heller att förstå hur det kan finnas sådana galningar. Att världens folk inte går framåt utan att allt upprepar sig, som på 30-talet. Vilket vänstern har sagt länge. Men de trodde förstås inte att Ryssland skulle försöka förvandla sig till Sovjet. Kommunismen som är en så härlig ideologi!

Teori är en sak, men människors utveckling en annan. Inget land som har infört någon sort diktatur har lyckats ge människor vad de behöver. Vårt land Sverige har delvis gjort det, men håller nu på att störta ned i ideologins ravin, där migrationen är den största faktorn. Den migration vi tog emot under cirka fem års tid kommer aldrig att löna sig. För de flesta kom hit för att utnyttja vår godtrogenhet. 

Krig gör att samhällen förvandlas i rasande fart och det sker nu också. Människor ser plötsligt vad deras ögon inte kunde se eller deras hjärnor uppfatta för någon månad sedan. Frågan är då åt vilket håll mänskligheten ska gå nu? Nationer blir absolut viktigare än förut, för vem kan lita på en stormakt? Särskilt inte en kommunistisk sådan. Eller en som säger sig stå för godhet. 

Hur många generaler och andra höga militärer plus värnpliktiga ungdomar kan Putin offra? Generaler och andra höjdare ska väl inte befinna sig i frontlinjen i ett krig? De är alldeles för värdefulla. Jo ifall inte manskapet vill kriga så hjälper det med en general som piskar på dem och som ställer sig på slagfältet. Så fungerade det förr i världen, men det var länge sedan. Detta tyder också på en illa utförd plan, där Ukraina skulle ge med sig på två dagar. 


lördag 26 mars 2022

Kungen öppnar sitt slott för flyktingarna

 Kungen av Nederländerna öppnar nu sitt jaktslott för flyktingar. Också vårt kungapar borde göra det tycker jag. Det vore bra PR för dem. Förra gången var det vänsterfolk som tog emot alla de män, som kom hit och som gick in i samhället som barn. Nu är det verkligen kvinnor och barn som kommer och då borde även alla rika människor gå in och stötta. På Siggesta gård här ute på Värmdö gör de också så. Det är Olof Stenhammar som äger gården och han tar emot mammor och barn. Han föddes inte rik, men blev det i finansvärlden. Och nu delar han med sig av sin rikedom till flyktingar. 

Själv har jag gett bort allt jag ägde till mina barn och bor på en minimal yta så jag har inte så stora möjligheter att hjälpa till vid min ålder. Men alla som har något över borde göra det. Och särskilt då alla som har gjort affärer i finansbranschen och lyckas få in miljoner. Det finns många slott i Sverige som står tomma mestadels och de kan hysa åtminstone några familjer. Och de kan hjälpa till att jobba med underhåll eller annat. Det finns 160 stycken slott i Sverige, som är välbevarade. 

Det är absolut ett sätt att vara en god människa att ge bort sitt överflöd, men den moralen har kanske inte så många rika idag. Jag ska inte driva mer med Malena Ernman, som jag skrev om förra gången det begav sig, att hon skulle hysa in flyktingar i sin stora lägenhet. Men det kunde hon också göra tycker jag. Bra PR det också. Men hon kanske är rädd för att bli kallad fascist för enligt Expo så behöver Ukraina stöd för att ta hand om sina nazister efter kriget. 

I det här jaktslottet i Nederländerna kommer kungen att inhysa mellan sex till åtta barnfamiljer som har flytt från kriget i Ukraina. 


fredag 25 mars 2022

Tegnell vår befriare som inte fick jobbet

 Så kom det sig att i nådens år 2022 skulle vår käre befriare Anders Tegnell sparkas uppåt och erhålla ett alldeles underbart jobb på WHO som vaccinexpert och resa jorden runt för att befria alla länder, som finnes på denna jord. Det var bara ett problem. Jobbet var inte kreerat ännu fast herr Tegnell själv hade sagt att han skulle tillträda den 14 mars. Och att det var en fråga om ett fint arbete han inte kunde tacka nej till. Han fyller 66 i april och kan förstås pensionera sig.

Så pinsamt detta är för Sverige, som har köpt sig in i FN tidigare, men som nu inte lyckades ta sig in i WHO lika kvickt. Folkhälsomyndigheten skyndade till och förklarade att det hela var ett missförstånd. Läs: de hade inte lyckats att övertala WHO om nyttan med herr Tegnell. Socialdepartementet hade dock utsett honom till denna fina post. 

För övrigt så har jag inte heller nu tagit några sprutor med vaccin mot den farsot som herr Tegnell räddade oss ifrån - trots alla 18 000 döda eller hur många det nu har blivit. Han slogs mot denna drake med ett mod som ingen annan. Dock visade det sig att jag tydligen har ett inbyggt försvar som är väl så gott eller bättre som några sprutor med vaccin. Så det var helt rätt att inte ta något vaccin. Jo jag har luftvägsallergi och det skyddar. Inget ont som inte har något gott med sig!
torsdag 24 mars 2022

50 öre lägre bensinpris när staten tar in 1,2 miljarder extra varje månad

 Visst är vi dumma i huvudet vi väljare, men inte så dumma som staten tror. Regeringen menar att de kan slå blå dunster i våra ögon och få oss att drunkna  av lycka i bensin om de sänker kostnaden med 50 öre per liter, som är beslutat att göra nu från den 1 maj. Alla partier röstade för detta fantastiska förslag i riksdagen utom miljöpartiet förstås, som har klivit ur riksdagen redan nu. Kan jag spå. Fast det inte visar sig förrän i september då det är val. 

Skatten på skatten gör att när själva bensinpriset ökar så ökar förstås skatten också. Momsen som läggs på den vanliga skatten tar in mer pengar ju högre bensinpriset är. Så staten tar in extra miljarder under det här året. Och vem tror att själva bensinpriset går ned igen? När det är krig i Ukraina. Inte jag åtminstone. Så här tjänar således staten på att få in mer och mer skatt från oss, men vill ge oss en 50-öring tillbaka på varje liter. Det är så gulligt! Regeringen är så vänlig, så den vill sänka skatten med 1:30 till om det är möjligt medan oppositionen vill sänka den med 5 kronor. Då börjar det likna något! Detta är inte Putinpriser utan sossepriser. Helt klart. Niklas Jensen räddade rådjur med paddelbåt

 TV4 begriper att vi behöver höra något annat än hur eländigt det är med krig och hade med Niklas Jensen i morse. Han iakttog två rådjur som gick över isen, men ett av dem gick igenom och simmade omkring tills det var helt utmattat. Han tog barnens paddelbåt och en åra och tog sig ut till rådjuret, men det tog kring en halvtimme så rådjuret hade i stort sett gett upp. Han fick tag i ett öra och drog rådjuret mot sig. Det gjorde inte motstånd utan begrep tydligen att han ville rädda det. 

Han fick upp det i båten och tog sig till land igen. Där lade sig rådjuret ned och han lade sin jacka över det och torkade det och försökte få det varmt. Efter en stund gick det iväg och lade sig i en solig glänta. När han tittade efter det en stund senare var det borta. En god gärning gjorde Niklas Jensen den dagen. Och jag som brukar svära över rådjuren i min trädgård, för de äter upp rosorna, om jag inte tar blodmjöl på dem hela tiden. Men som sagt bra gjort Niklas Jensen! Han har kanske inte så många rosor i trädgården i Bäckfors uppe vid Skellefteå.onsdag 23 mars 2022

37-åring var hallick med falska identiteter

 Det går att göra grova pengar på att hyra ut lägenheter i andra hand till prostitution. En 37-åring var uppfinningsrik och utnyttjade det svenska systemet genom att ha olika identiteter och därmed kunna hyra kring 15 lägenheter. Han kom till Sverige för några år sedan och fick ett samordningsnummer så han kunde verka i Sverige. Han hade förstahandskontrakt på åtminstone sex lägenheter. 

Buntar med sedlar har hittats av polisen i hans hem. Kring en halv miljon fanns där i kontanter. Det hela utspelade sig i bland annat Möllevången i Malmö.  Lägenheten där kunde ge en vinst på 17 000 per månad. Eller på Hisingen i Göteborg. Han har dessutom slutat betala hyror när han nu har suttit inlåst i häktet. Inte undra på att det finns bostadsbrist, när det är så enkelt att få tag i en lägenhet för vissa, som har möjlighet att fuska med allt. Och inte har något samvete. Utvisning bör ingå i straffet. 

Här skriver Hem och Hyra om flera som flyttat utomlands och ändå har kvar sina lägenheter och hyr ut dem svart. I Örebro har 800 lägenheter avslöjats som svartuthyrda sedan Öbo började undersöka hur det låg till. Omkring 200 000 personer är skrivna på fel adress i Sverige och kan hyra ut svart till ockerhyra. 


Den misstänkte 37-åringen som nu riskerar 4-5 års fängelse. Maxstraffet är 10 år, men det få han väl inte. Rättegången har börjat i Malmö tingsrätt. Foto Polisen. 

Lägenheterna som var inblandade i härvan. Faksimil från Hem och Hyra. 


tisdag 22 mars 2022

Två kvinnor mördade på Latinskolan i Malmö

UPPDATERAT

 Hur är den 18-åring beskaffad som kan ta död på två kvinnor med yxa och kniv? Ingen vet förstås i nuläget, men denne yngling var uppenbarligen duktig i både karate och teckning. Han har en kraftig kropp och hatade väl dessa båda kvinnor? Men varför? Han verkar bo ihop med sin pappa i Trelleborg. Vad är det med mänskligheten? Det verkar som om ondskan har fått grepp om både överhet och underhet i denna gräsliga tid. Pressträff med polisen kl 9.30.

10:11

Farligt att vara lärare numera. Det visste vi sedan tidigare, men det här måste vara det värsta dådet ändå på länge. En 15-åring attackerade en lärare förra året i Eslöv. Så Skåne är osäkert. Kanske. 

17:09

Det senaste är att han mördade bägge kvinnorna med en hammare, som han hade med sig. Förfärligt! En av kvinnorna försökte fly in i ett klassrum, men hann inte. Han brottade ned henne och slog också henne med hammaren. Han har sagt att han hatade dem. 

23.2.2022

Mannen hade toppbetyg och blev sur när han någon gång inte fick det. Många har vittnat om att han var en ensamvarg och var sig selv nok, som sägs i Ibsens Peer Gynt, som handlar om en ansvarslös man, som sviker allt och alla. Hundratals samlades i går kväll för att minnas och hylla lärarna. 

12:48

Mannen kallades till militärtjänstgöring i februari i år, men ansågs inte lämplig för han klarade inte psykologsamtalet! Hur mycket ska myndigheter då varna skolor? Nä det ska de förstås inte. För myndigheter ska inte ha någon kontakt med varandra. Det är enkla frågor i det här samtalet. Här kan i se!


Mannen i fråga och en bild han har tecknat, antagligen en bild av hans inre. måndag 21 mars 2022

De här flyktingarna är annorlunda

 Det är inte rasism att prata om olika sorters flyktingar. För kvinnor och barn som flyr är absolut annorlunda än män, som låtsas vara barn. Vi tog emot massor av män och gör det fortfarande, men naturligtvis är kvinnor och barn mer skyddsvärda. Fast genusforskarna får säga emot om de vill, men kvinnor och barn är annorlunda än män. 

I Aftonbladet ondgör sig enligt mall 1A Eric Rosén över den rasism och sexism som nu breder ut sig. För "flyktingarna" fick ju inte komma in i Polen förut när Belarus hade forslat en massa män nu igen till gränsen mot Polen. Det var män från Mellanöstern och Afrika och det var en provokation från Belarus sida. Till slut fick Belarus skicka hem dem igen. Men något sådant får inte plats i Eric Roséns krönika. Inga fakta. Detta var ett försök att destabilisera EU från Belarus sida, innan Putin startade kriget mot Ukraina. 

Det kom så många män till Sverige från Mellanöstern och Afrika att de blev fler än kvinnorna i landet. Det hade aldrig tidigare hänt. Och så tyckte en del av dem att det var fritt fram att våldta och härja i landet, för det hade de rätt till eftersom det här var de otrognas område. Och ingen behövde tala sanning för myndigheter, som också skulle förse dem med allt de behövde. De som varit så förfördelade tidigare i sina liv. 

Nu vill nog en del sätta rasismstämpeln på mig också, men det har ni inget för. Jag tar gärna emot alla människor, som inte begår brott mot mig eller andra. Och brotten har ökat i Sverige. Det är ingen nyhet  - också regeringen har upptäckt detta - och heller inte att det finns utsatta särskilda områden i Sverige. Fakta slår igenom, men långsamt, eftersom naiviteten har varit stor. För alla människor är så lika, goda och fina. Ja det stämmer tills de visar sig vara något annat. 

Jag har skrivit i åratal om detta, för jag har aldrig varit kommunist som en del av mina tidigare journalistkompisar på DN. Men många av dem vågar nu inte hålla kontakten med mig, för tänk de kan ju också bli anklagade då för att vara rasister, fascister eller rent av nazister. Märkligt nog så blev de som var allra mest på kommunisternas sida, i bland annat Kambodja när röda khmererna tog över, sjuka och dog. De kanske upptäckte sanningen och stod inte ut med den. Lurade som de var i grunden. 

Här korsar flyktingar från Ukraina gränsen till Polen. Det är mest kvinnor och barn för männen får inte lämna. De måste försvara landet.

söndag 20 mars 2022

Somalier tog sig in på boendet

 Ukrainska kvinnor och barn befinner sig i Örebro på ett vandrarhem och tvingades stå ut med att somaliska män tog sig in på boendet och att också arabiska män försökte ta sig in natten till den 14 mars. Örebro är känt för att ha ett par utsatta områden på kartan, där kriminella härjar. Kvinnorna och barnen blev förstås rädda. De trodde att Sverige var ett tryggt land, men här försöker män ta sig in hos dem. När de äntligen hade lyckats att fly kriget i hemlandet. Vandrarhemmet har nu satt in väktare för att skydda kvinnorna och barnen.

För bedrövligt att dessa kvinnor och barn, som flytt krig och bomber, nu ska utsättas för invandrare, som inte begriper att kvinnorna och barnen vill vara ifred. Enligt personalen på boendet försökte männen hitta en sängplats för natten. Så de driver runt i Örebro utan att ens ha tillgång till en säng? Vilket märkligt land Sverige har blivit. Droghandel och dödsskjutningar är vardagsmat. Somalier i Sverige är den största gruppen från Afrika kring 100 000 personer. Och de har oftast låg utbildning och är bidragsberoende. Många bor i utsatta områden där deras klaner finns. 


Här tog sig somalier och araber in natten till den 14 mars och trakasserade ukrainska kvinnor och barn. 


lördag 19 mars 2022

Nu är ju inte Putin här och kan försvara sig

 Så svarade P4 Sjuhärad när Lena Wilderäng kallade Putin "en galen diktator". Det är enligt regelboken hos Sveriges Radio. De följer denna regelbok så slaviskt att programledaren inte ens insåg vad han sade. Om Putin verkligen hade varit där och kunnat försvara sig så hade inte Sveriges Radio funnits. Och vi hade som folk varit förslavade och utan yttrandefrihet. Världen står samman i enighet mot Putin, men på Sveriges Radio råder samma märkliga "neutrala och objektiva" regler som vanligt. Lena Wilderäng är född utanför Moskva, men bor här sedan 1996. torsdag 17 mars 2022

Jag har inte rätt till bostadsbidrag

 Förvaltningsrätten konstaterar i två meningar att jag inte har rätt till bostadsbidrag och att Pensionsmyndigheten har räknat rätt. Det är ett utdömande av mig som människa, för jag har säkerligen ljugit om mina villkor. Det är förfärligt att det har gått så långt att sådana som jag kan tryckas till av statliga myndigheter och de struntar helt enkelt i vad jag säger. 

De tror uppenbarligen att jag fortfarande äger något, vilket jag inte har gjort på snart ett år och att jag försöker sko mig på andras bekostnad. Fy fan säger jag. Förvaltningsrätten har uppenbarligen inte kollat något alls utan bara avfärdat vad jag har skrivit till dem. Pensionsmyndighetens åsikt gäller. Det här är inte rättssäkert. 

Jag orkar inte längre slåss mot övermakten utan ger upp nu. Staten har ändå varit snäll och ökat min lilla pension en smula. För så har de gjort för alla pensionärer och jag står trots allt inte utanför generella höjningar. Tack för det skitstövlar! Jag har inte så stora behov och har slutat att tro att jag kan göra något annat än att bo och äta. Så ser det ut för en del pensionärer numera. Mitt stora fel är att jag har uppfostrat tre barn och gett dem så mycket som möjligt, för att de ska ha det bra. Detta ska absolut inte belönas, utan bestraffas i det svenska samhället. 

Förvaltningsrätten är uppenbarligen ingen riktig domstol, utan bara ett byråkratiskt sätt att avvisa människor. Tänk att det har gått så långt! Jag som har bott och arbetat här hela mitt liv ska inte ha något mer, för jag har redan fått så mycket är den underliggande åsikten. Jovisst vi bodde i andra hand under mina första år i livet och sedan fyra personer i en tvåa på 60 kvadratmeter under uppväxten. 

Det jag har fått i mitt liv har varit från mina släktingar, alla de som kämpade under 1900-talet och lämnade något efter sig. Nu har jag gett bort allt till mina barn, för jag orkade inte längre ta hand om mitt hus och tomt. Men det ska förstås bestraffas det också av staten. Mest fick jag av mina barns far och sambo. Han stressade och jobbade ihjäl sig och blev endast 57 år gammal. Mycket lönsam för någon inarbetad pension fick han ju aldrig. Den konfiskerades av staten när han dog. 

Om jag låter bitter så är det riktigt. Så är det. Man har rätt att vara bitter över hur samhället fungerar. Ingen lyssnar på sådana gamlingar som jag. Men bara för att jävlas har jag bestämt mig för att bli väldigt gammal. Och fortsätta att påpeka hur illa samhället fungerar. För inte många orkar det heller i min ålder, men fan ta er byråkrater. 

Här skrev jag om detta tidigare. 


Förvaltningsrätten tar inte reda på något alls utan lyssnade endast på motparten Pensionsmyndigheten. Och de hade redan bestämt sig för att jag inte skulle ha något bostadsbidrag. 


onsdag 16 mars 2022

Krokusen lyser med sin frånvaro

UPPDATERAT

 Det är en kall vår, mycket kallare än förra året. Då kom krokusen upp ur marken den här veckan, men nu är det minus 4-5 på nätterna så marken tinar aldrig. Frosten består precis som hos människor i resten av världen. Tänker att naturen speglar vad människor sysslar med. Krig och annat elände. Klimatgalningarna har inte rätt. Det vet vi. Denna vecka varnar lokalmedierna för att platsen där jag bor är utsatt när havet stiger. Jaha. Det är länsstyrelsen och MSB som går ut med dessa varningar. Havet stiger inte. Har det inte gjort på de 35 år jag har bott här. Propagandan har alltid fel. Spelar ingen roll vilken väg den tar. Men alla galningar har fått sin statliga försörjning där och något måste de prestera.

Annars så lär miljöförstöringen i Ukraina vara utan motstycke. Husen förstörs, naturen förstörs, människorna dödas. Och militär materiel skräpar ned landet. Ukraina hade planer på omfattande trädplanteringar innan kriget, men dessa lär utebli. Djuren försvinner också när det krigas. De stora djuren gillar inte ljudet av bomber eller missiler. Fåglar hörs inte längre. De flyttar till lugnare trakter.

Jag har slutat titta på nyheterna på morgonen. Det är förfärligt att se nyhetsuppläsarna åldras i realtid. Och att det återigen finns tusentals flyktingar, som vill bebo vårt land. Det är kvinnor och barn den här gången och inte de unga män, som skulle hjälpa till med vår ekonomi, men istället införde kriminella gäng i Sverige och utnyttjade vårt välfärdssystem. Taqiyya och Kitman är rätt för muslimer. Om sanningen medför dåliga följder är det rätt att ljuga och också att dölja fakta och utelämna en del, som är ofördelaktigt. Känns som om detta har smittat Ryssland som en sjuka just nu. Men det finns inte inskrivet som en religion. Bara som hjärntvätt. 

15.21

Just för att jag skrev i morse att krokusarna lyste med sin frånvaro så skyndade sig en liten stackare att sticka upp ur marken. Se nedan. 


Första lilla krokusen förra året. I år ingenting alls för det är ständig frost på nätterna. Bilden från den 19 mars 2021. 

Världens minsta krokus stack upp ur marken just i dag. Tack lilla blomma! Välkommen!

tisdag 15 mars 2022

Ryska armén kan bara kriga två veckor till

 UPPDATERAT

Det vore väl för väl om det är sant som engelska militärer säger att Ryssland inte har kapacitet att kriga mer än 10-14 dagar till i Ukraina. På 19 dagar har Ryssland förlorat mer i militär materiel än de gjorde på två år i Tjetjenien, säger president Zelensky i Ukraina. 

Tack och lov kunde också en evakuering från staden Mariupol äga rum i går och 160 fordon tog sig vidare genom Ukraina till säkerhet. Alla tidigare försök har misslyckats. Det skulle vara för väl om kriget tar slut om bara några veckor. Men det kräver antagligen att Putin avsätts eller är så sjuk att han inte kan regera mer. Eller att han helt enkelt försvinner från makten. 

17:48

Hon klarade sig med omkring 2 700 kronor i böter Mariana Ovsjannikova, som ni ser nedan. Hon är släppt ur häktet. Bra! Då är det mera fritt fram att göra det här då?


En kvinna, Mariana Ovsjannikova, som själv jobbade åt statliga kanal 1 i Ryssland kuppade och lyckades visa upp en skylt i direktsändningen mot kriget i Ukraina. Hon ville att alla skulle sluta lyssna på propagandan och att kriget stoppas. Hon har själv en ukrainsk far och skäms för att hon har bidragit med lögner kring kriget. Hon greps förstås för det är förbjudet att ens kalla kriget ett krig. Hon riskerar 15 års fängelse för detta. 


måndag 14 mars 2022

Ondskan dödade höggravida kvinnan och hennes baby

 Att bomba ett sjukhus och ett BB är det grymmaste som går att göra och det har hänt i Ukraina i Mariupol. Ingen får undkomma beskjutningen och bombningen. Alla ska bort och dödas och ingen skillnad görs när bomberna eller missilerna faller. Ryska medier har påstått att en annan höggravid kvinna Mariana Vishegirskaya, som också skadades har skådespelat tre olika kvinnor och låtsas vara skadad och gravid. Förfärlig propaganda som inte tar någon som helst hänsyn. Mariana har fött en dotter så hon och barnet överlevde. Den skadade kvinnan överst klarade sig inte och inte heller hennes baby. Hennes bäcken var krossat och hennes liv gick inte att rädda. Men Mariana på nedersta bilden överlevde och hon har fått en liten flicka nu. 


söndag 13 mars 2022

Och så skjuter dom journalister

 Brent Renaud som har jobbat åt New York Times och var en berömd belönad filmmakare sköts till döds av ryssarna i Irpin i Ukraina i dag. Han blev 50 år. En annan journalist, som han jobbade med, blev sårad. Brent Renaud fick betala med sitt liv för att han försökte visa hur den aggressiva ryska militären bar sig åt. Han har också arbetat i Irak och Afghanistan tillsammans med sin bror, men nu i Ukraina så sköts han till döds. 

Soldater öppnade eld när de båda filmade flyende människor som ville över gränsen. Brent Renaud höll på med en film som handlade om flyktingar över hela världen. Han sköts i nacken och dog på platsen. Här är bröderna Renauds hemsida. Han var amerikan och de är hatade av ryssarna. 


Brent Renaud sköts till döds av ryska militärer i Irpin i Ukraina i dag. Han fick inte filma flyende människor, som försökte ta sig från Ukraina, utan sköts till döds. 


lördag 12 mars 2022

Vi ska inte ha någon ny flyktingkris sade Morgan Johansson

 Hyresvärdar som har hyrt ut till Migrationsverket har fått sina lägenheter förstörda och vill aldrig mer hyra ut till Migrationsverket. Hundratals hyresvärdar runt om i landet har krav på 220 miljoner kronor av staten för överslitage och ren skadegörelse i deras bostäder. Morgan Johansson (s) sade för mindre än ett halvår sedan att någon ny flyktingkris var inte aktuell, inte något nytt 2015, så denne migrationsminister ryckte då på axlarna åt att många aldrig ville hyra ut till Migrationsverket igen. 

I dag så efterlyser Migrationsverket 30 000 platser efter bara några veckors krig i Ukraina, varifrån miljoner människor - mest kvinnor och barn - har flytt. Numera är Anders Ygeman migrationsminister och han behöver hjälp av kommuner med allt från tältläger till idrottshallar och lägenheter. Men kommuner som fortfarande inte fått ersättning för sina lägenheter sedan förra flyktingkrisen är inte så pigga på att ställa upp igen. 

Samtidigt är de män som kom förra gången avundsjuka på att människor genom privata initiativ ställer upp och tar hand om vänner och släktingar eller bekanta. Det liknar rasism menar ordföranden för Ensamkommandes förbund Stockholm för nu handlar det om vita, blonda och blåögda flyktingar, säger Arif Sulimani. Men så var det inte 2015 och framåt. Han säger att "ingen öppnade sina sommarstugor för dessa barnfamiljer. Men nu plötsligt har Sverige hur mycket plats som helst och folk springer för att tömma sina sommarstugor för ukrainska flyktingar."

Lika lite som det finns enbart vita, blonda och blåögda människor i Ukraina, lika lite finns de i Sverige. Så detta är ett uttryck för rent hat gentemot den sortens människor. Bara en på tjugo är blond i norra Europa och i hela världen är det kring två procent som har blont hår. Och vem har sett svenskar springa benen av sig för att tömma sommarstugor? Men det är omöjligt i nuläget att få ett boende genom Migrationsverket, så det är för väl att det finns snälla människor även i Sverige. 

Jag har kollat här i närheten där det finns massor med sommarstugor, men inte hittat en enda som erbjuder boende i en sådan. Däremot en familj som hade en annan familj inhyst och där mannen i den flyende familjen redan hade jobb. De efterlyste ett boende för flyende familjen, för det gick inte att få genom staten. Här kan ni se hennes facebook om denna sak.

Så avundsjuka gentemot Ukrainas kvinnor och barn vill vi slippa. För bedrövligt att klagomålen från de där unga männen fortsätter att komma. De fick allt Sverige hade att erbjuda då från 2015 och Sverige har hela tiden tagit emot invandrare sedan dess. Utan att bry sig om vare sig hårfärg, ögonfärg eller hudfärg. Bedrövligt att det inte finns någon tacksamhet fortfarande från dessa grupper av unga män. 

Nu behöver miljoner människor på flykt i vår närhet tas om hand. Först sade statsministern att vi inte ska ta emot flyktingar, men har nu ändrat sig. Hela Europa måste ställa upp och ställa sig emot det som pågår när en diktator nu har fått för sig att det är dags att erövra ännu ett markområde i ett annat land. 

I Hultsfred såg det ut så här efter uthyrningen till Migrationsverket. Husen revs. Faksimil från Hem och Hyra. 

 

fredag 11 mars 2022

Nu spricker de gamla sosselinjerna om Nato

 Det är lite sorgligt att ränderna aldrig går ur gamla gubbar. Pierre Schori , 83 år, har alltid varit på yttersta vänsterkanten hos socialdemokraterna. Han älskade Kuba på den gamla goda tiden. Han besökte landet så sent som 2015 så kärleken består. Och han har alltid stött denna variant av kommunismen. Nu yttrar han sig i Natofrågan och det är klart att han inte stöttar denna allians, som är en kärnvapenallians, säger han. Ungefär som att det är självklart att det blir kärnvapenkrig om vi går med i Nato. 

Sd:s partiledare Jimmie Åkesson framträdde i båda morgonprogammen i TV och sade att om han fick bestämma skulle Sverige vara öppen i frågan och så småningom ansluta sig till Nato. Han anser att det vore olyckligt om Sverige inte går på samma linje som Finland. Sverige har varit alliansfritt sedan andra världskriget, men nu har världen plötsligt förvandlats till något helt annat med en diktator i Kreml. 

Som ni vet har statsminister Magdalena Andersson uttryckt sig klantigt i frågan och menat att en Natoansökan vore destabiliserande i vår del av världen. Som om det inte var Putin som hade destabiliserat och skakat om vår del av världen genom sitt anfallskrig mot Ukraina. Hon skyndade sig efter detta att ha  en presskonferens tidigt på morgonen i går och framförde att vi ska satsa två procent av BNP på försvaret i framtiden. Inte mycket i sammanhanget. 

Nu spricker de gamla sosselinjerna, men det lär inte bli så att socialdemokraterna ansöker om att Sverige ska bli medlem i Nato i brådrasket. Fast i riksdagen finns det en majoritet för detta nu och svenska folket vill också detta. Men regeringen håller emot, för det är ju den som bestämmer. Åtminstone fram till i höst när det är val till riksdagen den 11 september. Vete sjutton om jag ska rösta den här gången. Vi får se hur opinionssiffrorna ser ut. Hitintills har ju socialdemokraterna behållit makten, även fast de inte skulle ha fått göra det i en verklig demokrati. 


torsdag 10 mars 2022

Det är synd om Putin

 Det är synd om Putin för han är lurad av sina dåliga rådgivare och har råkat ut för isolering så han inte vet vad som försiggår i hans rike. Ett känt faktum när det gäller makthavare som alla är rädda för. Den tesen driver Aftonbladet för det passar in i agendan. En rysk ex-minister har de hittat som meddelar detta till tidningen. 

Putin är inte galen utan rationell sägs också. Var gränsen för galenskap går är det dock inte någon som vet. Hur många människor ska mördas innan den gränsen är passerad? Nej Putin har inte blivit galen men han har kastat masken. Han framträder som en korsriddare driven av patos och vrede, menar Elisabeth Hedborg den 2 mars i Kvartal. Hon är tidigare korrespondent i Moskva för SVT. 

Jag har jobbat ihop med henne under min praktik på radion 1973 och det är nu som hela världsbilden ramlar ihop för sådana människor, som har trott på Ryssland, som ett framtidsland. Som har trott på Putin och hans ord, som hela tiden har varit lögner för att upprätta det gamla Sovjet. För utan anledning, enligt Putin och en del andra ryssar, så fick Ukraina upprätta ett eget land inom Sovjet och nu har detta land korrumperats och förstörts av Västvärlden så det måste befrias. 

Sverige står vid randen av ett stup, där en stor del av befolkningen länge har anklagat resten för fascism. Och detta har pågått så länge under hela 2000-talet att vi knappast kan backa utan svårigheter från dessa ord. Propagandan har jag skrivit om så länge jag har haft en blogg. Detta ständiga påstående om att vi levde i 30-talet nu igen från vänsterns sida. Man ska akta sig för att upprepa icke-sanningar till leda för de kan bli sanna till sist. För vad är Putins anfallskrig mot Ukraina annat än en upprepning av vad som hände på 30-talet?

Jag är så less på dessa vridningar av sanningar i medier och på andra ställen. Vi vill enbart leva i fred som de flesta folk i världen. Men nu drabbas alla av detta vansinne som brett ut sig från den stackars Putin, som bara vill ha det som förr i världen. På 1800-talet under tsarernas storhetstid. 


Här är tsarfamiljen i Ryssland innan de avrättades år 1918. De befinner sig här söder om St Petersburg på sitt residens där Tsarskoje Selo. De var lika ignoranta som Putin nu framstår. Tyvärr är det makthavares öde att inte begripa vart historien för dem. Annars hade de flytt landet, som många ryssar gjorde då. 

 


onsdag 9 mars 2022

Robin och Christian får varsin miljon kronor i skadestånd

 Regeringen ska i morgon besluta att Robin och Christian, som anklagades för mord när de var 5 och 7 år gamla och som har begärt skadestånd får det också nu av staten. JK har nekat dem skadestånd tidigare med hänvisning till att det var så länge sedan detta inträffade. Nu försöker Morgan Johansson och regeringen att göra rätt för sig till slut. Regeringen betalar ut detta skadestånd på sammanlagt två miljoner kronor av nåd. Mordet hände 1998. 

Här skrev jag tidigare om det här fallet. 


Staten gjorde fel mot de båda bröderna Robin och Christian och betalar nu av nåd ut en miljon kronor vardera till de båda. 


tisdag 8 mars 2022

Medan världen dör

 Personligen är allt jag önskar av denna vår ett nytt däck - inte på min lyxjakt som heter Nord - utan utanför min lilla stuga, där det finns en provisorisk trapp med för höga trappsteg för mig gamla människa. Tänk så olika behoven ser ut i världen. Oligarken Mordasjov behöver en lyxjakt som är 20 meter bred och med två helikopterplattor. Mitt hus är fyra meter brett och där får jag plats. Mordasjovs lyxjakt är 142 meter lång. Nödvändigt eller hur? Den skulle uppta en stor bit av vår gemensamma mark utanför tomten. Den kostade kring 3 miljarder att bygga. Vad kostade mitt lilla hus? En bråkdel i jämförelse. 

Varför har människor så olika behov? I det tidigare Sovjet skulle ingen ens ha en egen lägenhet för de kunde ju delas upp i små rum med hjälp av skynken så att kanske fyra familjer fick plats där tidigare en familj hade bott. Men nu med Putins hjälp har massor av hans vänner och släktingar blivit mångmiljardärer. Är det ett slags uppdämt behov som de fick för att de har släktingar som blivit plågade under Stalin? 

Varför samlar människor på ägodelar? Jag har aldrig riktigt förstått det. Om de inte har något annat värde än just pengavärdet och betyder något, för att en annan älskad människa är kopplad till dem. Så är det för mig som har saker, där jag vet att min döde man har rört vid dem. Eller bilder där han och sönerna är med. 

Men det här sättet att skaffa sig större hus, lyxiga bilar och båtar handlar förstås om makt över andra. Varför är en del godmodiga nog att var förnöjsamma? Men inte andra? Ibland undrar jag vad det är för slags människor som har fötts till denna värld för många verkar vara helt renons på omtanke om andra, fast de kan hålla upp en mask av något sådant. Men skrapar man på ytan så framträder ett monster. 

För fjärde gången ska nu människor försöka evakueras bort från kriget i sina hemstäder i Ukraina. Vad är det för monster som har attackerat dem? Likt onda utomjordingar styrs de av maktgalenskap, men inte personligen förstås. Utan det maskeras som att Ryssland alltid har haft dessa landområden och de är så dyrbara att det är okej att mörda andra, som kallas broderfolk, och förstöra den civilisation, som finns där. 

Detta är att ta död på världen, den fina idealistiska värld, som vi kan bygga tillsammans. Den värld som nu är raserad genom en människa och dennes bestialiska våld, som mördar oskyldiga familjer. När ska dessa slags monster sluta att komma till vår planet?

Ett däck med små, låga trappsteg, som passar en gammal människa är vad jag önskar mig denna vår. Så jag slipper dra mig upp varenda gång jag vill in i huset. 


måndag 7 mars 2022

Tillfångatagna ryssar berättar

UPPDATERAT

 De här tre männen från polisstyrkor i Ryssland skickades till Ukraina för att de skulle upprätthålla ordningen, när Kiev var intaget av ryska arméns styrkor. De berättar under en presskonferens att de precis som ryska folket i stort var indoktrinerade av medier att tro att fascister och nazister hade tagit makten i Ukraina. Ordern att gå mot Ukraina kom från president Putin. 

Det går naturligtvis att ifrågasätta om de talar sanning. Men jag har sett tillfångatagna amerikaner upprepa inlärda fraser som tillfångatagna i krig. Och de pratade aldrig så här. Detta är en presskonferens, där männen berättar hur de kom från Moskva och tog sig till Ukraina. Att de inte på riktigt trodde att de verkligen skulle gå över gränsen till Ukraina från Belarus, men så skedde. De skadades alla och togs till fånga och fördes till sjukhus och fick vård. 

Här kan ni se dem tala vid en presskonferens. 

8:53

De humanitära korridorerna i Ukraina, som skulle öppnas för en timme sedan av Ryssland, leder endast till Belarus och till Ryssland. Detta enligt den ryska nyhetsbyrån Ria. Det var också den nyhetsbyrå som publicerade en i förhand skriven segerartikel om Ukraina. Den publicerades två dagar efter den ryska invasionen den 26 februari, men togs snabbt bort. 

lördag 5 mars 2022

Ryssland blir lydrike till Kina

 När Ryssland nu har tagit avstånd från Västvärlden, så kommer istället Kina att bli det viktiga landet för Ryssland. Folkmängden i Ryssland är inte stor - 144 miljoner - och har inget att sätta emot den dryga miljard människor som bor i Kina. Putin tillhör 1800-talet och tror att han måste erövra områden, som tillhörde det gamla Ryssland där tsaren bestämde. Det är en absolut felbedömning, som kommer att låta Ryssland bli ett lydrike under Kina. Om inte andra krafter i Ryssland kan få stopp på detta. 

I ett modernt samhälle behöver ingen erövra ett annat land med militär makt. Det räcker att utöka sin kapacitet genom handel och bolag. Se på Sverige, som har fått sin välfärd genom att uppmuntra företagande och de senaste decennierna genom att låta människor från andra länder arbeta här. Ett lands styrka är dess befolkning. Inte militära vapen. 

Det är ett urgammalt och manligt sätt att se på världen att den måste erövras med våld. Putin är inte bättre än de vikingar som levde för tusen år sedan och som gav sig ut på äventyr för att bli rika. De har assimilerats i Storbritannien, Normandie och så långt söderut som på Sicilien. Detta efter att de slutade slåss. Det är så världen och människorna går framåt. Genom att samsas över stora landytor och inte genom att slåss. Krig slår sönder allt som människor har byggt upp. Märkligt att detta ska behöva upprepas år 2022. 

Amerikanska varningar om Putins krig viftades bort av UD i Kina, som varande ett dåligt skämt. Det tyder på att Kina inte visste vad som skulle ske. Rysslands agerande har också fått Västerlandet att sluta sig samman i enighet mer än på många år. Och Ryssland har tvingats att gå in i Kinas famn. Den stora motsättningen i världen är mellan Kina och USA fortfarande. Och där vill Kina ha Ryssland på sin sida, vilket landet har. Men världskartan är omritad för all framtid. Och detta krig kommer att kosta Ryssland och Putin mycket mer än han föreställde sig i sina dåraktiga fantasier om herravälde över en större del av Europa. 
Så här ser det ut några mil från Kiev när Ryssland har bombat och förstört hus. Ingen tjänar på att förstöra den civilisation som finns. För att inte tala om miljöförstöringen. Men Putin drar sig inte för något alls när det gäller att erövra områden i god 1800-tals stil. 


fredag 4 mars 2022

Lina Ishaq får sex års fängelse för krigsbrott

 Lina Ishaq tog med den 12-årige sonen till IS-kontrollerat område i Syrien. Han blev barnsoldat och dödades som 16-åring. Domen i tingsrätten är för grov krigsförbrytelse och för grovt folkrättsbrott. Hon påstod att hon blev lurad av sin numera döde man till Syrien. När han dog år 2013 påstod hon att det var sönerna som tog över och styrde över henne. 

Men rätten menar att det var i övertygelse med hennes tro och åsikter, att sonen skulle slåss som barnsoldat. Hon kommer ursprungligen från Irak‚ men är uppvuxen i en kristen familj. Både hon och maken utreddes åren före flytten till IS för grova bidragsbrott. Hon hade kvitterat ut 137 000 i barnbidrag och flerbarnstillägg, fast hon då bodde i Förenade Arabemiraten. Hon tillhörde en sektliknande islamistisk miljö, som glorifierade väpnad kamp för islam och hennes son har fotograferats bredvid avhuggna huvuden. 

Hon är i dag 49 år och har hela tiden nekat till anklagelserna så domen kommer antagligen att överklagas. Hon utvandrade med fem barn. Tre av dem lever. Hon bor i Halmstad. Hon hade också sagt till sin bror i Sverige när hennes två söner dog i strid att hon var glad, för det var enligt deras önskan. 
Putin sände från bunker

 Det tog inte många dagar för Putin att lämna Kreml och uppsöka en bunker, förmodligen i Uralbergen. Där han återigen sände ett förvirrat tal om Ukraina, som enligt honom behärskas av gangsters, nynazister och använder civila som sköldar. Dessutom var det ukrainska folket hjärntvättat. Detta land som enligt honom är en naturlig del av Ryssland. Att sitta i en bunker sänder meddelande om att detta krig på dagar har nått samma läge som tog fem år under andra världskriget.

Mest förvirrande intryck var när han ville ha en tyst minut för de döda ryska soldaterna och reste sig upp, men satte sig ned efter några sekunder. Han kunde inte ens ge dem en minut. Han verkade oerhört stressad och förvirrad nu när det inte längre går att behålla vänkretsen, som han har charmat och låtit få rikedomar. Dessa miljarder som nu beslagtas av Västvärlden. 


Han höll ett förvirrat och lögnaktigt tal till ryssarna åter igen. Planen var att inta Ukraina på två dagar, men nu har kriget pågått mer än en vecka. Och sanktionerna från Västvärlden var värre än han kunde tro. torsdag 3 mars 2022

Barn dödförklarades genom språkförbistring

 Ett barn i småskoleåldern har skadats på Hisingen i Göteborg. Först rapporterades att barnet dött genom en fallolycka. Men nu sägs att detta berodde på språkförbistring att man trodde att barnet hade avlidit. Barnet är skadat, men lever och befinner sig på sjukhus. Svåra tider när föräldrar inte kan prata svenska eller något annat språk som är förståeligt. 

Det är kommunikationschefen på grundskoleförvaltningen som nu går ut med nya uppgifter. De hade pratat med vårdnadshavare, som tydligen inte kunde formulera sig ordentligt på något förståeligt språk. Illa. Lever vi möjligen i tider som fanns i bibeln med Babels torn? Då människor inte längre kunde förstå varandra. 

Förvirringen kring tillvaron blir bara värre och värre. Ingenting känns snart igen. Spelar det någon egentlig roll om vi själva ha makten i vårt eget land? Eller att någon kan förmedla saker kring liv och död på ett förståeligt språk? Det här känns som en version av Schrödingers katt: är den död eller levande? Nej ingen vet förrän någon ser efter. 


Schrödingers katt kan vara både död och levande. Ingen vet förrän någon ser efter. Detsamma inträffade i Göteborg. En elev var död, fast den var levande. Mysterium. Men någon såg efter och det visade sig att eleven levde, fast var skadad och befann sig på sjukhus.  

onsdag 2 mars 2022

Putin enar världen genom katastrofal omedvetenhet

 Ingen har gjort så mycket på sitt omvända katastrofala sätt för att ena världen sedan Hitler, som Putin nu gör. Eftersom det råder krig så drabbas alla, även släktingar till mig, som hade tänkt att åka till Ryssland, men det blir förstås inte av och de betalade pengarna för biljetterna är förlorade. Alla drabbas när det blir krig. Denna arketyp, som berör oss med djupa känslor. 

Det finns inget djupare och mörkare än Djävulen eller Satan, som också kallas Lucifer, vilket betyder ljusbringaren. I ett slag förstod vi att onda tankar har uppstått hos Putin kring det, som för honom verkar vara gott och bra. Både Krim och Ukraina är enligt honom ryska områden. Och Ukraina är självförvållande till skador i landet. Inte bara genom att de blir anfallna, utan de förstör själva sina egendomar. Det tankesättet påminner om hur ryssar har uppfört sig, när de varit anfalla tidigare genom århundradena. Den brända jordens taktik. 

Det är helt klart att Putin för över sina inre omedvetna övertygelser, som han inte själv vill se, på Västvärlden och Ukraina. För han är offret i denna process. Så blir det också om en människa är omedveten om vad som pågår i människans inre. Då breder Putin ut sina dolda motiv över andra och blir den despot och förtryckare, som vi har sett så många gånger genom världshistorien. 

Krig är som sagt en arketyp, en urbild som är nedärvd med djupa känslor, och ibland blir det nödvändigt med dessa katastrofer. När allt har gått för långt och det inte finns något annat sätt för världen att uppnå mer medvetenhet. Det upplevs som att blixten slår ned i vårt medvetande och sekundsnabbt blir vi medvetna om något som tidigare var dolt för oss. 

I kristendomen har vi lagt allt det goda hos Gud och det onda hos Djävulen. Denna splittring i det medvetna sättet att se på oss själva och världen visar sig också ständigt i verkligheten. Länge har detta missförståtts fast psykiatern C G Jung har försökt att förklara vad en arketyp består av. Han skiljer mellan instinkt och arketyp. Instinkt gör att fåglarna vet hur de ska bygga bon, hur en baby kan söka sig till bröstet när den föds och yttrar sig också i fantasier. De bilder som dessa fantasier kan ge upphov till är arketypernas yttringar, menar C G Jung. De saknar känt ursprung och upprepar sig över hela världen utan att kunna knytas till just den människans individuella historia. 

När det skapas en obalans i världen, som går för långt, så uppstår krig till slut. Allt ont projiceras på omvärlden och det innebär att den människan, i det här fallet Putin, inte vill se alls in i sig själv. Utan han sätter sig i Guds ställe med guld och vapen, som bevis på hans överlägsenhet. Det finns anledning för människor att bege sig till kyrkor, som SVT har visat nu också. För där finns deras förlorade goda andlighet och de kan få tröst där. Men i bästa fall utvecklas de också mot mer medvetenhet. 

Känslan av en högre mening med livet är det som höjer en människa över det krasst vardagliga perspektivet, menar C G Jung. Annars blir en människa vilsen och olycklig. Själv har jag kämpat för träden på tomten där jag bor, men de är nu nedsågade. Ett träd kan vara symbol för fysisk växt eller psykisk mognad. De kan också symbolisera offer och död, som Jesus som spikades upp på ett kors, gjort av ett träd. För mig känns det som en sorg att dessa träd nu är borta. De var symboler för mig också förutom att de skapade ett trevligare varmare mikroklimat.

Städerna som nu förstörs i Ukraina är symboler för självet, den inre del i människan där allt går samman och blir till en helhet. Enligt Putin är dessa städer något ont och har kommit att bli till delar där det onda ukrainska folket härskar istället för hans goda ryssar. Detta svartvita tänkande är destruktivt inte bara för Putin utan tar över större delen av den värld, som har byggts upp sedan USA drog tillbaka sina styrkor från Asien. 

Det gick inte längre att gå över till en ny medvetenhet utan denna arketyp kriget. Och plötsligt står mänskligheten där igen. Vi vaknar upp till en alldeles ny och otrolig värld och måste göra det som krävs för att hejda Putins totala omedvetenhet om vad han håller på med. Så typiskt att han är en idrottare, har svart bälte i judo, gärna visar upp sin fysiska styrka och har sökt sig till KGB som ung och har byggt upp sin egen storhet och makt under hela sitt liv. Istället för att bli en mognare och mer medveten människa nu vid snart 70 års ålder. 

Här beskriver unga ryska soldater hur de har lurats att bli "kanonmat" och att de inte visste vart de var på väg. Inte att de skulle till Ukraina. Inte att deras kamrater skulle dödas och liken inte ens begravas eller tas om hand. De trodde det var en övning. 


Det här rosettfönstret i Notre Dame i Paris är en symbol för självet, den inre andliga del vi består av. Paris stadsplan ser också ut så med tio gator som strålar samman i Place de l´Etoile och bildar en mandala. Bild från Människan och hennes symboler av C G Jung. Bilden fick inte plats rättvänd för den är så stor, men en mandala kan ses från alla håll. Den knyter samman världen och alla som ser detta berörs av det.