söndag 31 mars 2019

Owe Thörnqvist har fyllt 90 år

UPPDATERAT
Skönt att någon är kvar från min barndom av de gamlingar som jag har följt genom åren. Owe Thörnqvist har fyllt 90 år nu i mars och uppträder fortfarande. Vilken kille! Han har hållit på sedan 1953 och då jag var åtta år, så han är en del av nästan hela mitt medvetna liv. Han har hållit ihop med Berit Gullberg i mer än 30 år. Hon jobbade på Dramaten förr i tiden. Som pressmänniska och marknadsförare. Jag träffade henne där. Owe Thörnqvists slängiga musikstil och raka humoristiska gå-på-texter är totalt tidlösa. Hans framtoning gör alla på gott humör fortfarande. Och det går att se honom i födelsestaden Uppsala i kväll mellan klockan 18-20.30. 

Han gör sin finalkonsert i Uppsala i kväll i stora salen på Uppsala Konsert&Kongress och ett filmteam följer honom runt under detta år, för nu ska det bli en dokumentär om denne man. Den ska bli i långfilmsformat. Han förtjänar det verkligen! Alla människor kan tralla med i Varm korv boogie, Dagny eller Rumba i Engelska parken. Han är född bara fem år senare än min mamma och hon har varit död i mer än 50 år. Jösses! Så olika falla ödets lotter.
2.4.2019
Han fick fina recensioner också. "Att hävda att 90-årige Owe Thörnqvist är i artistisk toppform kan verka lika absurdistiskt som en del av hans sånger, men så är det faktiskt", menade recensenten i Uppsala Nya Tidning. 

Owe Thörnqvist har också gjort låtar
till reklamfilmer.
Faksimil från reklam för Mazetti. 

fredag 29 mars 2019

Regeringen ovetande om antalet mord i Sverige

UPPDATERAT
Nu har den senaste statistiken från Brottsförebyggande Rådet över det dödliga våldet i Sverige år 2018 publicerats. Våldet sjunker har Brå kommit fram till. Det ligger på 108 fall under 2018. Mot 113 fall under 2017. Jag skrev till Erik Wennerström chefen för Brå tidigare i år och frågade varför de håller tillbaka siffrorna för mord, dråp och annat dödligt våld. Men jag har inte fått något svar på detta. Min egen statistik för detta ligger på 177 fall av mord/dråp/dödligt våld under 2018. Varje fall finns omskrivet och belagt av mig. Om det bara rörde sig om några fall hit eller dit skulle jag naturligtvis inte bry mig, men det här är alldeles för stora skillnader. 

Det går absolut inte att tro på de siffror Brå kommer fram till. Jag är inne på fjärde året då jag räknar alla dessa fall av dödligt våld. Vad händer med alla dessa som dödas, som Brå inte räknar? De kommer aldrig finnas i någon statistik. De anhöriga till mordoffren borde vara mycket upprörda över att en statlig myndighet håller tillbaka siffrorna för det dödliga våldet i Sverige. Det gör att vi inte har tillräckligt med poliser, som utreder dessa de allvarligaste brotten. Det vore också bra för besluten från regeringen att de visste hur många mord och dråp som begås i Sverige.

Här nedan är kopia på ett brev jag har skickat till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson i dag:

Till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson

Jag tog del av Brottsförebyggande Rådets nya statistik, som kom i går, över det dödliga våldet i Sverige 2018. Denna statliga myndighet kommer fram till att det var 108 fall av dödligt våld förra året 2018. Jag har räknat det dödliga våldet fall för fall under tre år och är inne på det fjärde året. Mina siffror för år 2018 ligger på 177 fall. Det är väldigt stora skillnader, som är obegripliga för mig. Jag har tillskrivit chefen för Brå Erik Wennerström tidigare i år och har då frågat varför de håller tillbaka siffrorna för mord, dråp och annat dödligt våld i Sverige. Siffrorna de presenterar stämmer inte. Jag har inte fått något svar. Om det enbart rörde sig om några få fall skulle jag naturligtvis inte bry mig, men det är verkligen stora skillnader. Det skrämmer mig att en statlig myndighet gör så här och uppenbarligen inte räknar allt dödligt våld. Detta i sin tur gör att regeringen invaggas i tron att det dödliga våldet inte ökar i Sverige utan ligger på en jämn nivå. Mycket märkligt. Nedan finns länkar till min blogg där det går att se fakta över det dödliga våldet fall för fall under 2018, 2017 och för 2016. Felaktiga fakta gör att Sverige har för få som utreder dessa brott. Jag tycker regeringen måste få veta att det dödliga våldet faktiskt ökar och har legat högre än vad Brå uppger under de tre år jag har räknat statistiken över dessa brott. 

http://annhelenarudberg2.blogspot.com/2019/01/ett-trist-rekord-i-mord-och-drap-under.html
https://annhelenarudberg2.blogspot.com/2018/01/det-dodliga-valdet-ar-2017.html
https://annhelenarudberg2.blogspot.com/2016/12/rekordsiffror-for-dodligt-vald-ar-2016.html

med vänliga hälsningar
Ann Helena Rudberg
journalist och författare


30.3.2019
Brå ska nu undersöka härkomst hos förbrytare. Det ska de göra angående våldsbrott, sexualbrott samt tillgreppsbrott. Det ska vara "enligt registrerade misstankar". Men vore det inte bra om deras statistik stämde från början då? De kan ju knappast undersöka mord och dråp eller andra brott, som inte finns med i deras statistik. 


Det dödliga våldet enligt Brå.
Statistiken ligger på en jämn nivå.
Det stämmer inte. IS-barn inte välkomna i Danmark

Regeringen och Danskt Folkeparti i Danmark vill att barn till IS-danskar som har dragit ut i ett heligt krig inte ska välkomnas tillbaka till Danmark. De ska inte kunna vara danska medborgare. Också danska socialdemokraterna kan förstå tankegången, men det finns ingen lagtext ännu och den kommer inte förrän det har varit val i Danmark under första halvåret i år. Valdagen är inte bestämd ännu. Radikale venstre tvivlar dock på att det behövs någon lag. Finns det överhuvudtaget några danska barn hos IS-föräldrar undrar partiet. Föräldrarna kommer i framtiden att fråntas sitt danska medborgarskap om de har dubbelt sådant. Det ska ske utan att någon domstol är involverad i detta. Bara rent byråkratiskt. Och kan bli verklighet i sommar. 

Syrienkrigare har vänt tillbaka till exempelvis Frankrike och begått terrorbrott på Bataclan då 129 människor dödades. Danska regeringen vill ta ifrån dem medborgarskapet nu innan de kommer tillbaka till Danmark. I Sverige var tongångarna något helt annat från utrikesminister Wallström för terroristerna var ju offer, sade hon apropå Bataclan. Men jag skrev redan då för tre år sedan att offertänkande gällde inte för dessa människor är indragna i en sekt. Terrorister är psykopater utan moral.

I Sverige är politikerna förlåtande som om de vore Jesus. Och livrädda för att göra bort sig i internationella sammanhang. Så har det varit sedan vi inte gick med i andra världskriget utan hukade för Hitler och lät hans trupper passera genom Sverige till det ockuperade Norge. I Danmark har de upplevt andra världskriget och har en annan syn på människor. Rädda barnen rycker ut här och försvarar terroristbarnen. Norge kommer inte att göra likadant som Danmark meddelar integrationsminister Jan Tore Sanner. 

Sådana här barn ska inte längre få vara danskar.
Faksimil från Youtube.

torsdag 28 mars 2019

Äntligen Swedbank!

Jodå jag har mina stackars kontanta tillgångar i Swedbank, har haft sedan länge eftersom det var där vi fick lånet placerat till huset. Har klagat förut på denna bank då när de sålde av min sambos fonder efter hans död. Han var inte medveten om hur detta fungerade och kunde därför inte upplysa mig eller någon annan i dödsboet om det heller. Annars hade jag förmodligen haft rätt till dem om de hade nämnts och informationen hade fungerat. Förre VD:n Michael Wolf fick till slut sparken och äntligen verkar även andra journalister än jag ha tappat beundran för de män och kvinnor som blir VD:ar för banker. 

För sanningen är ju att vi medborgare alltid får hålla bankerna under armarna och rädda dem när de har farit iväg och lånat ut för mycket pengar. Eller trasslat till ekonomin på andra sätt. Så inte nog med att jag i min generation har haft höga räntor under alla år, utan vi har fått betala över staten till bankerna när de har krisat. För si banker kunde man inte låta gå i konkurs. Facit fanns ju år 1929 när den stora kraschen kom i USA, för då drogs hela världen med i en enorm ekonomisk depression och i Tyskland medförde detta att Hitler kunde komma till makten. Så kan vi ju inte ha det. Det är bara att betala. Och betala. För att hålla Hitler borta.

För någon månad sedan avslöjades att Swedbank hade gjort det igen. Fast värre. Att de hade gett sig i lag med att tvätta pengar i Östeuropa i Estland, omkring 40 miljarder, och den skyldiga satt numera som VD i Swedbank. Så nu sparkas denna VD Birgitte Bonnesen också från sin VD-post. Ja, ja det går aldrig någon nöd på personer som henne. Så inte är det synd nu om henne heller. Inte så märkligt att giriga personer dras till banker. Det finns mycket pengar att tjäna där på oss andra. Men nu riskerar Swedbank att sättas åt av amerikanska myndigheter och i värsta fall inte längre få handla i dollar. Så långt är det dock inte rimligt att gå väl. Hoppas jag som har pengar där för att betala mina räkningar. Inte något mer.

Politikerna är de som går i ledband hos bankerna. 
Har drabbat mig och min familj ett flertal gånger. 


Scrooge i En julsaga av Charles Dickens är 1800-talets
berättelse om den girige mannen.
Men numera kan denne vara blond eller rödhårig och kvinna.
Så totalt oskyldig på ytan.
Faksimil från Google

onsdag 27 mars 2019

Ebba Åkerlund, Jean-Claude Arnault och Lena Olin

Jag kan se att i min blogg har tre inlägg fått 906 000 besökare till i dag. Det är det här första där jag omtalade att Ebba Åkerlund var en av dem, som föll offer för terroristen Akilov på Drottninggatan. Det är också detta andra där jag berättade att Jean-Claude Arnault var den som kvinnorna pekade ut för övergrepp på dem. Och så det tredje där Lena Olin berättade om mannen hon flydde ifrån. Det var Örjan Ramberg. Detta är i tur och ordning de tre nyheter som har fått flest besökare. Den tredje om Lena Olin, där jag också nämner Josefin Nilsson, har otaliga människor gått in på nu, fast det är snart fyra år sedan jag skrev. Detta beroende av den dokumentär om Josefin Nilsson som SVT sänder på fredag den 29 mars klockan 20 i TV2. Den finns redan nu på SVT Play. 

Det dessa tre inlägg har gemensamt är att det handlar om kvinnor eller flickor, som har mördats eller våldtagits eller slagits sönder och samman av män. Uppenbarligen är det den situationen vi har i världen och i Sverige i dag som upprör flest människor. Och det är detta som det fortfarande talas alldeles för lite om i klartext. När ska våldet mot kvinnor och flickor upphöra? Och när ska kvinnor sluta se sig själva som offer? Och istället stå upp för sig själva.

Personligen gick jag med i Grupp 8 i början av 70-talet, för jag insåg att halva världen var ond rent strukturellt sett. Kvinnor har insett detta under lång tid. Författaren Moa Martinson, som föddes 1890, sade att det kanske fanns någon enstaka man att umgås med, men kollektivet av män var förfärligt. Det var hennes erfarenhet i arbetarklassens fattigdom. Men numera är vi inte särskilt fattiga i Sverige, men ändå finns dessa mekanismer kvar. Män har behov och män tar vad de vill ha. Med våld om det behövs. Lotta Rudholm överlevde inte en kontakt på facebook. Nytt sätt att över internet trakassera och till sist få möjlighet att döda. 

Ingenting har förändrats i grunden så länge jag har levt fast vi är ett så jämställt land enligt alla undersökningar. I Danmark, Finland och Sverige är det omkring hälften av kvinnorna som har upplevt fysiskt och sexuellt våld enligt en undersökning, som FN gjorde 2017. I Egypten var det 99 procent av kvinnorna som hade utsatts för sexuella trakasserier, enligt samma undersökning.

När ska något hända i världen som gör att kvinnor och män blir jämställda? Det hänger på kvinnorna och inte på männen. Män ändrar sig inte när de inte är tvungna. Det är därför allt bara kan gå vidare och ingenting förändras. Det gäller att gå vid första slaget och vara tillräcklig utvecklad och tycka om sig själv, så att ingen låter sig misshandlas. Lätt att säga svårt att göra. Män tycker att vi ska låsa in oss och inte synas. Annars får vi skylla oss själva. Situationen i Sverige har inte blivit bättre eftersom vi har tagit in massor med män så att männen numera är fler än kvinnorna i befolkningen. Så har det aldrig varit i Sverige tidigare. Dessutom är dessa män uppfostrade i samhällen där kvinnorna är totalt underordnade. 

Tyvärr försöker en del kvinnor bli som män. Det är därför vi inte har något starkt kvinnoparti i Sverige för Gudrun Schyman och Fi har bara varit intresserade av sin egen makt. Och de har också begått brott, precis som män, för att hävda sig. Gudrun Schyman fick lämna vänsterpartiet för att hon hade skattefuskat. Hon har utnyttjat systemet så mycket som möjligt. Victoria Kawesa som var partiledare för Fi misshandlade en man i tunnelbanan. Hon dömdes förra hösten för detta. Och Soraya Post, som sitter för Fi i EU har en dotter som är kriminell och har stulit från gamla människor. Det skulle behövas något annat.

Jag själv var så dum att jag skrev på ett äktenskapsförord den enda gången jag har varit gift. Så han ägde allt. Men jag lämnade den mannen ändå. Han hade säkert trott att jag skulle stanna för jag hade inte ens någonstans att bo, när jag lämnade honom. Innan vi flyttade ihop hade jag en hyreslägenhet i innerstan i Stockholm. Men jag brydde mig inte. Jag ville bara bort från honom. Detta var på 80-talet och jag var ung och kunde ta mig samman och gå vidare. Och jag träffade äntligen min älskling och livskamrat Olle Blomkvist tre år senare. Det handlar om att utvecklas som människa för både män och kvinnor. 

Här kan ni läsa om prinsessan Diana som var ett bra exempel på någon
som inte stod upp för sig själv. 

Här kan ni hitta min bok om Marilyn Monroe. 
En kvinna som också hade svårt att stå upp för sig själv. 

Prinsessan Diana kunde inte stå upp
för sig själv utan sögs in
i det drama som ständigt
pågår kring kungahuset
i Storbritannien.
Faksimil från Google. 


tisdag 26 mars 2019

I ormbärarens tid

Jag har skrivit tre utgivna böcker och den senaste heter I ormbärarens tid. Ormbäraren är ett stjärntecken som ligger medllan skorpionen och skytten på vår stjärnhimmel. Jag är född just då när solen passerar stjärntecknet ormbäraren. Ormbäraren finns också som omslag på min bok. Min son Max Rudberg ritade detta åt mig och jag bad honom att sätta in en kvinna där istället för den man som vanligen avbildas. Det var babylonierna som valde att utelämna detta stjärntecken i zodiaken, för att den skulle stämma med årets tolv månader. Det är väl på tiden att vi har med detta stjärntecken, som kan symbolisera vår kamp med ormen, som är en symbol för ondska, men också för nytt liv. Min sambo Olle Blomkvist gjorde inlagan och boken kom ut under 2012. Här nedan får ni ett utdrag ur den boken. 


"När jag var liten ansågs gamla människor med många rynkor vackra. Det syntes att de hade levt och de andra vördade den visdom och den levnadserfarenhet, som de hade och som de utstrålade. Medan nuförtiden ska alla vara helt släta i ansiktet upp till pensionsåldern. Helst. Och inte ett grått hårstrå ska skymma den ungdomliga ivern hos alla. 

För min mormor hängde ingenting ihop med utseendet, utan vem man var och i hennes liv var det självklart att hon bestämde, att det var mannen och kvinnan som gemensamt beslutade om familjen. Det var lätt för mormor att föda alla de tio barnen för hennes kropp var lik min. I alla tre generationerna har vi haft kvinnokroppar med breda höfter och kurvor. Vi har haft lätt att föda barn. Ingen av oss har behövt kejsarsnitt för att våra höfter har närmat sig utseeendet på den manliga kroppen. 

Det måste ha varit min morfar, som präglade min mamma mest. För mormor dog när mamma var tio år. Då ramlade mormor ihop på golvet och dog, när hon var uppe på natten, för att försöka få lite luft. Astmatisk som hon var. Hon dog en oktobernatt 1934, en fuktig natt eftersom de bodde alldeles vid Mälaren, bara hundra meter bort från sjön. Hon tappade fotogenlampan, som hon höll i handen och lågan sotade glaset. Det berättade min mamma för mig. Den lilla detaljen kom hon fortfarande ihåg. Men hon sade inget om hur mormor såg ut när hon var död. Som alla människor i chock, så skyddades hon av detaljen, med den lilla sotfläcken på fotogenlampans glas. Och antagligen var hon inte med när mormor hittades. Så hon slapp att se henne ligga där på golvet. 


Själv hittade jag min mamma död av samma orsak som min mormor. Hon hade trillat ihop över soffbordet i vår moderna lägenhet i Björkhagen. Sprutor och medicin hjälpte inte heller då sommaren 1968. Morfar var våldsam till sinnet, hade häftigt humör. Det har syskonen berättat. Jag vet det. Men jag begrep aldrig hur, på vilket sätt då, när de sade det. Äldsta sonen kallade sin pappa för en “djävul”. Det har jag hört, men aldrig varför. Min mamma valde samma sorts män i sitt liv. Hon blev svårt misshandlad av den siste innan hon dog. 

Morfar var född den 7 juli 1874, så han var alltså 60 år när hans fru föll i hop och dog. Mormor blev 56 år gammal. Min morfar var lika gammal som jag, nä jag är äldre nu när jag sitter och skriver det här. Några år äldre, snart fem år äldre än han var då den 12 oktober 1934. Han förlorade sin fru och min mamma förlorade sin mamma. Min moster Rosa var sex år äldre än min mamma och bodde antagligen inte hemma. När man var sexton år på den tiden så arbetade man. Så det var morfar, som fick ta hand om sin yngsta dotter under de åren, fram till att hon var konfirmerad och hade gått ut hushållsskolan. Sedan började hon jobba på hösten, när hon hade fyllt femton år på ASEA i Västerås. Morfar som hela sitt liv hade arbetat som fiskare och snickare tog hand om sin yngsta dotter. De andra nio barnen var redan vuxna. Nästan. Det var bara denna enda dotter, som var kvar hemma. Min vackra mamma. Hon var den vackraste av dem alla."


Här finns den.
lördag 23 mars 2019

Josefin Nilsson en tystnadens överenskommelse

UPPDATERAT
Josefin Nilsson blev sönderslagen och förföljd av en pojkvän, som hon hade gjort slut med. Detta hände på 90-talet och omtalas i den nya dokumentären om henne Josefin Nilsson - Älska mig för den jag är. Men efterverkningarna av det förhållandet som började 1994 drabbar henne hela livet. Hon måste genomgå operationer för ryggraden, för den blev förstörd. Och hon dör till slut i sin säng, när hon sover en stund och kramar hunden. Hunden skäller och systern Marie som också sov vaknar och hittar henne död. Sista halvtimmen var hon ensam, säger Marie med tårar rinnande nedför kinderna. 

Det inte så att vi dör ensamma, vi är alltid omgivna av de vi har älskat och som har gått före oss, men jag förstår hur systern Marie känner det. Jag hittade min mamma död när jag kom hem från mitt sommarjobb när jag var 22 år. Och jag försökte återuppliva henne för hon var fortfarande varm, men det gick inte. Hela livet har jag ältat att jag tog så god tid på mig den dagen och gick långsamt hemåt med min lille son och att jag handlade i affären och inte hade en aning om vad som pågick. Men jag har till slut kommit till insikt om att allt är trots allt som det ska. Vad som än händer. Och vi dör inte ensamma. Min älskling Olle gjorde det inte heller fast han hade slutat andas när jag och yngste sonen kom in till sjukhuset den förmiddagen den 5 december 2014. Vi är alltid omgivna av dem som har gått före oss.

Själv är jag så naiv fortfarande vid min ålder att jag inte hade någon aning om att det var Örjan Ramberg, som slog Josefin Nilsson sönder och samman på 90-talet, fast alla medier nu går in och läser det jag har skrivit om honom för jag skrev om Lena Olin när hon hade sitt sommarprogram och berättade om honom. Det var alla dessa tusentals anonyma nu som till slut fick mig att begripa. Min mamma blev också sönderslagen av sin sambo innan hon dog. Hon anmälde honom inte. Det här var på 60-talet och de hade barn tillsammans. Hon levde bara till 43 års ålder och hon var också väldigt bra på att sjunga och en ömtålig och känslosam kvinna. Josefin Nilsson blev åtminstone 46 år. Så där kan jag tänka fast det är totalt tokigt. Ingen kvinna ska bli misshandlad av en man. Inte heller få så svåra skador av misshandeln att hon dör av dessa till slut. Min mamma levde bara några månader efter sin svåra misshandel. Sedan gav hennes hjärta upp.

Men jag tog över min mammas kafé under de veckor hon inte kunde jobba när hon blev sönderslagen och hela ansiktet var blåslaget och svullet och jag hjälpte henne att gå vidare. Jag hade hittat henne i en stor blodpöl på golvet medvetslös. Hon såg det som att hon kunde inte göra slut med den där mannen för de hade ju barn ihop. Josefin Nilsson gjorde slut så småningom. Men stannade också i detta förhållande alldeles för länge. Själv har jag blivit vaccinerad av vad som hände min mamma och har aldrig som vuxen stannat i förhållanden där en man har varit knäpp. Nej, då gick jag vidare och min älskling, som jag var tillsammans med i drygt 30 år, följde jag genom cancern till hans alldeles för tidiga död. Han blev bara 57 år gammal.

Jag skrev min utgivna dagbok Ett Sekel av Tystnad i början av 2000-talet, för det har varit så tyst i vårt samhälle på alla nivåer, både politiska och privata. Den kom ut 2006, men ingen brydde sig. Jag fick en recension i Journalisten där den kvinnliga skribenten tyckte att den var för lång och att bokförlaget skulle ha strukit i den. Jo det kan man ju tycka, men så sägs det inte om mäns skrivande. Jag skrev också dagbok när älsklingen hade cancer för att klara mig själv, för han var väldigt privat och ville inte att hans sjukdom skulle omtalas offentligt. Så den dagboken blev hemlig. Också för honom. Min dagbok Ett Sekel av Tystnad skickades till alla i regeringen, men steget mellan den politiska sfären och den privata var för långt. Och Tomas Eneroth (s) trodde att jag hade förtidspension för min sjukpenning var så låg. Han visste inte ens vad de hade beslutat. Han sitter fortfarande i regeringen. 

Så småningom kommer det privata att bli mer allmängiltigt och kopplas ihop med det offentliga. Josefin Nilsson hjälpte till med detta eftersom hon sjöng direkt från sitt hjärta. I går på Skavlan satt den norska sångerskan Aurora och sade att det ska bli intressant med döden. Att hon redan har gjort en skiva som ska ges ut efter hennes död, för det är så spännande med detta tillstånd efter livet. Jag håller med henne. Jag tycker också så och ibland längtar jag så mycket efter min älskling att jag genast vill ge mig iväg till honom. Men jag drömmer ofta om honom på nätterna och vi lever alltid vardagsliv i dessa drömmar. Senast häromnatten drömde jag att jag var på väg hem och att han fanns där hemma och att han sade att han skulle ta hand om vår yngste son. Han som sörjde djupast av oss alla när hans pappa dog.

Varför pratar inte hela kulturvärlden klarspråk om det som hände Josefin Nilsson eller tänker ni göra det nu när Svenska Akademien har fallit samman? Och allt tjusigt som finns kvar i Sverige sedan 1700-talet genomgår en omvandling. Också Dramaten. Ibland tänker jag att alla som var något så när klarsynta emigrerade till USA på 18-1900-talen för att komma bort från detta totalt instängda samhälle, som Sverige var då och resterna av detta finns fortfarande kvar. Här ska inte omtalas saker och ting. Själv slutade jag på DN redan 1992 för familjen höll på att gå under i den tidens finanskris. Jag räddade familjen, men fick själv lida för det så klart. Gör det fortfarande genom att jag har så låg pension. Så går det till här i världen. Håll tyst och smält in i kollektivet annars får du smäll på fingrarna eller något värre. 
25.3.2019
Jo det här är länge sedan. Han har fått "genomlida det här för 20 år sedan". Det säger Örjan Ramberg, 71 år, nu till Expressen. Visst är det så. Det hände på 90-talet. Jo han fick tre månaders fängelse i tingsrätten och fick det förvandlat till villkorlig dom i hovrätten. Han är sjuk och har 40 graders feber just nu. Det är synd om honom. Naturligtvis. Han är som Dr Jekyll och Mr Hyde har han sagt i rätten. Han är en dubbelnatur, vilket han inte kan förklara. Men det är ingen som har intervjuat honom om detta för sådant får man inte fråga. I Sverige får journalister inte omtala vem han är. Den store skådespelaren som fortfarande jobbar på Dramaten i pjäsen "Orfeus stiger ned" av Tennessee Williams. Min mammas misshandlare är död. Jag var på hans begravning. 
11:45
Lustigt nog råkade jag se lite på Malou von Sivers i torsdags på Efter tio när hon pratade med sin panel om att hoppa av ekorrhjulet. Jag skrev till henne då att jag kunde prata med henne om hon ville för jag hade hoppat av ekorrhjulet och att man fick betala för det och berättade om min första bok Ett Sekel av Tystnad. Det var innan allt med Josefin Nilsson brakade loss för dokumentären släpptes på SVT Play i fredags. Kring 70 000 besökare har nu gått in på det jag har skrivit om Lena Olin, Josefin Nilsson och Örjan Ramberg. Naturligtvis skriver jag på en ny dagbok nu. Den heter Ett Sekel av Tystnad 2.0. Kanske går vi in i ett nytt skifte till slut. Vem vet. Det ligger verkligen inte i mina händer och inte heller i varken regeringens eller Morgan Allings. Han framträdde i morse i Morgonstudion vid 8.20 i SVT. 
12.15
Det handlar om en samverkansprocess mellan ont och gott för vi lever här på jorden där det fungerar så. Det onda kan paradoxalt nog medföra att det goda får mera kraft än det hade förut och att människor ser klarare. Och detta bärs fram av allt som har hänt. Det är därför sådana som jag själv har överblicken, för vi har levt så länge och gått igenom så mycket för att begripa detta ända in i märgen. Och istället för att skuffa undan sådana gamla människor som jag själv borde jag och andra få tala i samhället. Men ungdomskulten och ytligheten förhindrar detta. Tyvärr.
16:23
Dramaten ställer in de sista föreställningarna där "expojkvännen" Örjan Ramberg medverkar i "Orfeus stiger ned" av Tennessee Williams. 
26.3.2019
Örjan Ramberg hade fått ett hårdare straff bara månader efter att han blev anmäld och dömd. Då kom en ny lagstiftning som innebar hårdare straff. Örjan Ramberg dömdes för misshandel, olaga hot, överträdelse av besöksförbud och skadegörelse och detta skullle tillsammans ha blivit grov kvinnofridskränkning. Detta faller också under allmänt åtal numera. Kvinnan ska inte själv behöva anmäla. Då kunde hennes släkt och vänner ha gjort det. Fängelse i nio månader är det lägsta straffet i dag. Inte mycket heller för ett förstört liv. Men högsta straffet är det mer rimliga sex år.
4.8.2019
Och här berättar hennes syster Marie Nilsson Lind att det står "självmord" som dödsorsak på obduktionsrapporten. Var det så medvetet eller omedvetet? Skulden har varit så tung att hennes syster inte har kunnat berätta det tidigare, men hon gör det i Sommar på radion. Så underliga vägar dessa båda systrar går. 

Det här skrev jag när Josefin Nilsson dog. 

Dokumentären om Josefin Nilsson sändes kl. 20:00 i SVT2 fredagen den 29 mars.
Den finns också på SVT Play. 
Josefin Nilsson blev bara 46 år efter att hon hade blivit fysiskt och
psykiskt handikappad i ett förhållande
med Örjan Ramberg på 90-talet.
Faksimil från SVT.
fredag 22 mars 2019

Ensamkommande går fria

UPPDATERAT
De ensamkommande barnen som anmäldes av Skurups kommun för bidragsbrott har inte begått något sådant. De har inte själva tagit emot de pengar som bidragen gett, utan de har gått till HVB-hem eller privatpersoner som tog emot dem i sina hem. Därför har de ensamkommande som ljög om sin ålder inte begått några bidragsbrott och de som tog hand om dem har inte heller gjort det. De har ju handlat i god tro. 

Det var Skurups myndighetsnämnd som anmälde detta till polisen och politikerna krävde tillbaka pengarna. Som alltid när det är kris och krig så är det tredje man som tjänar pengar på detta. Så också i Sverige där HVB-hem och privatpersoner har täljt guld under de år då stat och kommun tvingades av regeringen att ta emot dessa "barn". Detta under sken av att de var så goda människor som bara ville ta hand om dessa "barn".

Grupper i samhället har tjänat pengar på dessa ensamkommande och vi andra har fått betala. Det var en upprepning av vad som hände på 90-talet då också andra medborgare som pensionärer fick skulden för att Sverige gick dåligt. Men då kom inte ensamkommande barn i stora skaror. Men 258 miljarder drogs från pensionärernas fonder. Det sades vara lån, men har aldrig betalats tillbaka. Vilka ska nu drabbas av neddragningar? Det är populärt igen att skylla på äldre, som socialminister Annika Strandhäll gör. De ensamkommande som är vuxna och inte barn beräknades till förra året ha kostat 11 miljarder. 

Mer än 1 300 HVB-hem startades på två år för att ta hand om "barnen". Kommunerna gick på knäna och Ljungby, Arboga, Åtvidaberg och Östhammar, bad i slutet av 2015 Migrationsverket om att få en paus i mottagandet av ensamkommande. Andra gjorde revolt mot staten och vägrade ta emot fler. Trots att regeringen sköt till 8,3 miljarder extra beslutade Ljusnarsberg, Ovanåker och Hultsfred att bryta mot lagen och vägra ta emot fler ensamkommande. På Värmdö betalade staten och kommunen 270 000 i månaden för ett utdömt asylboende, som tog in omkring 20 boende. Minst 70 procent av de ensamkommande beräknades vara vuxna, inte barn. 

På bara några år har samhället fått oss att se med stor misstro på politiker, som förvandlades till sektmänniskor och inte ville inse att de blev lurade. Det blev mycket parodiskt när statsminister Stefan Löfven ställde sig jämte "barn" som alla såg var vuxna. Plus skakade hand med en talesman för afghaner Arif Moradi, som skulle ha utvisats. Han dömdes för sexuellt övergrepp mot minderårig. Men alla hade ju rätt att få stanna. Omfördelningarna i samhället har kommit de "goda" till del. De som hade möjlighet, kapacitet och utrymme att ta emot "barnen". De som redan hade det gott ställt. Vi andra betalade.
9:42
Nu inleds också socialdemokraternas partikongress i Örebro och då vill Stefan Löfven glömma allt dumt han har gjort och istället satsa på att stoppa hedersförtrycket och -brotten. Omkring 100 000 lär vara utsatta för detta i Sverige, senast jag hörde en siffra så var det 75 000, men vi tar ju ständigt hit nya invånare som lever i sådanan sfärer och familjer. Örebro är utvalt säkert för att där är problemen stora. Men mest med narkotikabrott och skjutningar plus att Vivalla i Örebro är ett särskilt utsatt socioekonomiskt område. Det är förstås regeringen som har fixat till detta, men det glömmer vi nu. Märkligt nog så gör detta att en del människor ansluter sig till IS och när de kommer tillbaka begår de mord och vill ha medalj för det. Men sådant ska vi förstås inte nämna i sammanhanget.

Här skrev jag tidigare om Vivalla och när moskén brann ned. En muslim tände på. 


Här står statsminister Stefan Löfven jämte "barnen" som kom till Sverige.
Och han skakar hand med Arif Moradi som
dömdes för sexuellt övergrepp 

mot minderårig. 
Faksimil från Google. 


torsdag 21 mars 2019

Reporter med falskt namn Cheyma Moufid i SVT

UPPDATERAT
Cheyma Moufid 23 år, som jobbar iförd slöja är reporter åt SVT och rapporterade om snöröjning i förorter. Hon är inte folkbokförd i Sverige. Däremot är Tjema Moufid folkbokförd i Järfälla. Hennes pappa är ursprungligen från Tunisien. Han är en radikal imam. Tjema Moufid bor ihop med sin pappa. Moskén i Järfälla beskrivs ha nära kopplingar till regimen i Iran och har i ett flertal år övervakats av Säpo. Imam Ali Center har även krävt att Sverige ska inskränka yttrandefriheten och införa en lag som ”kriminaliserar skymf mot alla religioner”. 

Cheyma/Tjema Moufid är utbildad till journalist vid Södertörns högskola och hon har också haft ett twitterkonto där hon har propagerat mot Israel, men det har hon raderat nu som reporter. Hon tycker inte om sverigedemokrater, men har hyllat islamister. Någon som delar extremt material på nätet bryter mot sitt anställningsavtal med SVT.

Cheyma/Tjema Moufid jobbar åt SVT:s Stockholmsredaktion och hon har framträtt senast i går i slöja och berättat att Stockholms stad inte kontrollerar hur snöröjningen fungerar i invandrartäta områden som Tensta, Rinkeby och Kista, för där finns inga stickprover på hur denna snöröjning är utförd. 

Om ett företag vill framstå som neutralt menar EU-domstolen att företaget kan förbjuda sina anställda att ha slöja. Politiska, religiösa eller filosofiska attribut kan vara förbjudna i företagets policy. Sveriges Television har ett avtal med staten där det uttryckligen står att företaget ska vara sakligt och opartiskt. Att då stå med det religiösa omdebatterade attributet slöja i sändning är en påverkan i bild, som inte borde förekomma. Programverksamheten skall bedrivas självständigt i förhållande till staten, olika intresseorganisationer och andra maktgrupper i samhället ska inte kunna påverka. Ingen reporter uppträder med kors runt halsen i SVT. Alla religiösa symboler borde höra hemma någon annanstans än i TV-rutan.
22.3.2019
Nyss framträdde politikern Ebba Busch Thor i rutan i Morgonstudion. Hon är kristdemokrat, men inte ens hon hade någon religiös symbol på sig. Fast hennes parti vilar på kristen grund. Hon vet att det inte är lämpligt med sådana symboler. Det stöter bort människor. Sverige är ett sekulärt land. Staten och kyrkan är skilda åt. Cheyma/Tjema Moufid är en radikal islamsk reporter
på SVT:s Stockholmsredaktion.
Faksimil från SVT. 
Ebba Busch Thor framträdde i Morgonstudion utan
några religiösa symboler. 

Insamling till ett cancersjukt barn

UPPDATERAT
Filippa är sjuk i cancer och en insamling "Rädda Filippa" till henne startas på facebook för att hon ska kunna åka till Mexiko och få en behandling, som inte finns i Sverige. Människor samlar in 2 miljoner kronor och det visar sig att familjen har lyxat till sin tillvaro och åkt till Beverly Hills, samtidigt som pappan i familjen har skulder till kronofogden på 850 000 kronor. Kronofogden får veta att barnet är sjukt och tar inte in pengar från familjen, men när det uppdagas att pengarna används till lyxkonsumtion dras pengarna från insamlingen. Människor som har samlat in pengarna på facebook blir upprörda över familjen. Så kan man sammanfatta en händelse som DN granskade och som magsinet Filter nu har omskrivit i en lång artikel

Känslorna hos människor på facebook svallar än hit och än dit och familjen börjar granskas. Orosanmälningar görs till socialtjänsten och familjen polisanmäls också för bedrägeri. Det är från början lokaltidningen som okritiskt skriver om familjen och inte kollar fakta och som gör att människor uppmärksammas på detta enskilda lilla fall som är behjärtansvärt, för hon har en hjärntumör och slåss för livet. Människor som skänker pengar till henne blir belönade på samma sätt, som när de äter choklad eller har sex, säger en forskare. Belöningscentrum i hjärnan aktiveras.

På sociala medier är det viktigt att visa för andra att man är en god människa och att bidra till att ett barn överlever cancer är absolut ett gott ändamål. Sociala medier skapar ofta en miljö som passar grottmänniskan i oss eftersom det gäller att ta snabba beslut och då agerar reptilhjärnan i oss och tycker om eller tycker illa om något. Och när någon har blivit omtyckt och vi hjälper så ska det mycket till innan bromsen slås på och något annat tar vid. I det här fallet var det familjens köp av en BMV för flera hundratusen som gjorde att de granskades mer. 

Sociala medier har gjort att vi kan engagera oss i människor vi tidigare inte hade en aning om att de fanns. Det enskilda fallet slår också alltid ut sådana händelser som cyklonen i Afrika där många människor dör och kommer till skada. Vi kan inte ta in det lika lätt utan slår ifrån oss. För långt bort och inte människor vi kan identifiera oss med på samma enkla sätt.

Här kan ni läsa den lokala artikeln om Filippa som bor i Kristanstad. Och här skrev Kristianstadbladet om henne. Dessa artiklar skrevs i slutet på förra året och sedan rullade historien vidare. 

9.4.2019
Här skriver Aftonbladet att 105 givare har gått ihop och polisanmält mamman Malin Sandberg. Åklagare utreder. Ärendet betecknas som grovt bedrägeri. 
Det finns inget mer behjärtansvärt än att
rädda ett barn som har cancer.
Faksimil från Google. onsdag 20 mars 2019

Regeringen får bakläxa om terrororganisationer

Lagrådet säger nej till regeringens förslag att förbjuda medlemsskap i en terrororganisation. Det skulle strida mot den grundlagsskyddade rätten att vara med i föreningar. Så det kan fortsätta att vara fritt fram för alla i Sverige att ansluta sig till IS eller andra extrema organisationer vare sig de är till höger eller vänster politiskt sett. Eller religiösa. Och även om de är klassade som terrororganisationer. En grundlag tar lång tid att ändra. Det måste vara ett val mellan besluten och det ska tas av riksdagen två gånger med likalydande beslut. 

Regeringen ville få in två nya brott: deltagande i terroristorganisation och samröre med terroristorganisation. För nu säger naturligtvis alla terrorister i Syrien att de enbart körde ambulans, tog hand om sjuka och sårade eller skaffade mat och levde familjeliv. Enligt regeringens utredare så skyddas inte terrororganisationer av föreningslagen, men nu säger lagrådet att det är så att dessa organisationer skyddas. Samtliga EU-länder utom Danmark har en sådan lag som förbjuder deltagande i en terrororganisation. I Sverige har vi varit så rädda att störa muslimer och deras organisationer så vi lät bli att skaffa en sådan lag. Danmark har satt åt terrorister på andra sätt och har nu tagit ifrån en marockansk medborgare hans danska medborgarskap. Han uppmanade till terror två gånger och det räckte för att han skulle förpassas till Marocko och att han inte längre är medborgare i Danmark.

Dock kan regeringen köra över lagrådet precis som de gjorde i höstas med vapenlagen och förslaget om skärpta straff för innehav av vapen och handgranater. Vi får se hur det blir. Det var först terrordådet i Stockholm, som fick politikerna att vakna till. Före den 7 april 2017 trodde ingen att en terrorist skulle ge sig på Sverige och mörda människor på Drottninggatan. Trots att ett terrordåd hade skett i city nära Drottninggatan också 2010. Men då var gärningsmannen så klantig att han enbart tog död på sig själv. Så regeringen kunde fortsätta att vara naiv. 


Det vore stötande för det allmänna rättsmedvetandet
om regeringen följer lagrådets rekommendation
och inte går vidare med lagförslaget om
att förbjuda deltagande
och samröre med en terrororganisation
Faksimil från Google. 

tisdag 19 mars 2019

Äntligen Pär Nuder!

UPPDATERAT
Nu lämnar Pär Nuder styrelser på löpande band: Skistar, AMF och Fabege. Även tredje AP-fonden kommer han att lämna nu efter åtta år i styrelsen. Han var finansminister hos Göran Persson 2004-2006 och lyckades kläcka ur sig att min generation 40-talisterna var "köttberg", som skulle födas av hans generation 60-talisterna. Den korkade finansministern glömde att statsministern Göran Persson också tillhörde 40-talisterna.

Han sägs nu ha uppfört sig illa under VM i Östersund och att det var därför han fick lämna Skistar. Han har frivilligt lämnat pensionsbolaget AMF och ställer inte upp för omval hos fastighetsbolaget Fabege. Var på tiden tycker jag att han får betala något för sina dumheter att skylla på grupper hit och dit, vilket socialdemokraterna tycker om att göra. Det är ofta de äldres fel att det går dåligt för Sverige. Det tyckte senast Annika Strandhäll socialminister när hon ställde pensionärer mot invandrare för vi gamlingar behövde ju så mycket vård.

Pär Nuder tillhör dem som har levt gott på oss andra genom livet. Han har inte alls behövt att "föda" oss pensionärer. Vilket skitsnack! Pensioner har vi betalat till hela livet, men vi får inte tillbaka tillräckligt. För pengarna snoddes under 90-talet- 258 miljarder - för att täcka in kostnaderna för att regeringen då hade gjort bort sig och orsakat den värsta finanskrisen, som jag har upplevt. Det var då dumskallen Bengt Dennis, chef för riksbanken och socialdemokrat,  fick räntorna att gå upp till 500 procent. För kronan skulle försvaras. Men den flyter sedan dess. Och vi fick betala och betala för att bankerna skulle räddas. Pär Nuder själv har upprört förnekat att han skulle ha uppfört sig olämpligt. Det återstår väl att se. Eller kommer detta nu att tigas ihjäl så att vi aldrig får veta vad som har hänt?
20.3.2019
Pär Nuder tjänade kring 2 miljoner förra året på sina styrelseuppdrag. Nu förlorar han uppdrag på 1,3 miljoner, men han har kvar andra uppdrag i sitt bolag. Där brukar han ha omkring 7-8 miljoner per år i inkomster. Så det går inte någon nöd på Pär Nuder inte.

Mark Collins lämnar sverigedemokraterna

UPPDATERAT
Mark Collins, som nu begär utträde ur sverigedemokraterna, är en riktig skämtare. Han tyckte att det skulle byggas en praktmoské, som han sade, i Kramfors för att locka muslimer att bosätta sig där. Det var naturligtvis inte ett seriöst förslag, utan bara ett sätt att få sd att framstå som ett högerextremistiskt främlingsfientligt parti. Eller att låtsas att muslimer måste ha en moské, att detta var det viktigaste av allt. Han bor på mark där han själv skulle kunna bygga en moské om han så ville. Men det var inte moskén det handlade om förstås. Utan att få uppmärksamhet för sin fina människosyn i motsats till sverigedemokraternas. Eller att förlöjliga muslimer. Nu tänker Mark Collins istället välja något "mittenparti" för att fortsätta sin politiska bana. Lycka till! Och ta hand om marken du och andra i släkten Collins äger i Nyland! Ni verkar ha ett bra liv här i Sverige. 
12:44
Mark Collins säger till Sveriges Radio att han inte ställer upp på "Nürnberglagar". Ja dessa lagar införde Hitler och innebar att judar förlorade sitt medborgarskap i Tyskland på 30-talet. Och att judar ansågs vara judar även om de hade konverterat till kristendomen. Eller om de hade släktingar som var judar. Inget av detta finns i riksdagspartierna i Sverige. Mark Collins är som sagt en skämtare. I stil med Monty Python.
16:09
Ursäkta mig så mycket Mark Collins. Du är ju från USA! Inte från Storbritannien. Men du är inte seriös som politiker när du jämför svenska riksdagspartier med Hitler och hans anhang. Du säger att du vill vara vilde nu, om inte något annat parti vill ha dig. Det är väl bara att gå med i något mittenparti. Inte nekar de dig inträde. Vi har föreningsfrihet i det här landet. 


Nä Mark Collins ville inte bygga en moské i Kramfors.
Han bara larvade sig.
Faksimil från Google. 

måndag 18 mars 2019

Gökmen Tanis 37 från Turkiet ny terrorist

UPPDATERAT
I Utrecht i Nederländerna ses nu Gökmen Tanis som en ny misstänkt terrorist, som dödade tre och skadade nio vid en skjutning i en spårvagn. Han är en känd kriminell. Gärningsmannen undkom i en bil och är ännu inte infångad. I regionen är det nu den högsta terrornivån. Det kan eventuellt vara fler gärningsmän. Utrecht har ungefär 335 000 invånare och Nederländerna har skakats av en terrorattack senast förra året, då ett amerikanskt turistpar knivhöggs till döds i Amsterdam av en afghansk 19-åring. 
18:32
Det senaste är att Gökmen Tanis sköt en släkting först "av familjeskäl" och sedan sköt han alla som försökte ingripa. Det är hans familj i Turkiet som menar att han sköt den kvinnliga släktingen. Vilket skäl det egentligen var framgår inte. Han har stått inför rätta för våldtäkt den 4 mars och han har tydligen överfallit samma kvinna flera gånger och hotat med att bränna ned hennes hem. De skadade i skjutningen uppges nu vara fem människor.
18:43
Gökmen Tanis är nu gripen meddelar polisen på en presskonferens. Terrornivån har återgått till den näst högsta som är fyra, beroende på att han är gripen. 
19.3.2019
Ett brev som har hittats i flyktbilen Gökmen Tanis använde har stärkt misstankarna om att det verkligen är ett terrorbrott. Vad brevet innehåller är inte känt. Enligt polisen i Utrecht har de inte hittat någon koppling mellan offren och Gökmen Tanis, som familjen i Turkiet har sagt. Han kände inte människorna på spårvagnen.
20.3.2019
Ytterligare en man i 40-årsåldern har nu gripits i det som kallas "spårvagnsattacken" i medier. Farligt att säga terror det kan göra att vi vänjer oss vid detta, att det blir vardagsmat. Eller att vi känner oss mer hotade än som är rimligt och samhället riskerar därmed att bli våldsammare. I brevet som är hittat har Gökmen Tanis skrivit att dådet har begåtts i "Allahs namn" och att han hälsar "sina muslimska bröder". Hans far och bror är knutna till en turkislamsk rörelse. Gökmen Tanis far försökte få det till ett svartsjukedrama istället för terroristdåd. 
22.3.2019
Gökmen Tanis erkänner terrorbrottet på spårvagnen och han kommer att åtalas för terrorbrott. Han var radikaliserad och säger att han agerade ensam. 


Här är misstänkte gärningsmannen Gökmen Tanis fångad
på bild i spårvagnen före attacken.
Faksimil från Daily Mail. 


IS-återvändare ska inte få bidrag i Staffanstorp

UPPDATERAT
Christian Sonesson, moderat kommunalråd i Staffanstorp, har fått nog av IS-terrorister och vill att Staffanstorp absolut ska neka återvändande från IS bidrag av alla de slag. De ska få klara sig själva. Det går naturligtvis att överklaga ifall det finns några återvändare som vill ha hjälp, men som första kommun i Sverige vill nu Christian Sonesson att kommunstyrelsen i Staffanstorp ska ta detta beslut. Han menar att de inte är välkomna dit och att Staffanstorp genom detta ställningstagande prioriterar kommuninnevånarnas trygghet och säkerhet, samtidigt som kommunen tar ställning för de som har blivit terroristernas offer. I Staffanstorps kommun bor ungefär 24 000 invånare. 
20.3.2019
Här skriver Christian Sonesson en debattartikel i Expressen om detta. Han menar att i kommunen bor yazidier, en folkgrupp som har varit mycket utsatt för IS grymhet under utrotningsförsök. De föds in i en egen religion som har element från judendom, kristendom, islam och zoroastrism. Det sistnämnda är en religion som har påverkat de andra djupt. Under ett par årtusenden var det den dominerande tron i en del av Mellanöstern. Zarathustra heter grundaren och frihet, rättskänsla och aktivt deltagande i skapandet av världen är huvudtankar.
21.3.2019
Beslutet klubbades i kommunstyrelsen av moderaterna och sd. Detta föreslår Christian Sonesson (m) i Staffanstorp.
Faksimil från facebook.  lördag 16 mars 2019

Leila Ali Elmi vill registrera människor efter ras

Leila Ali Elmi, som sitter i riksdagen för miljöpartiet, vill registrera människor efter ras. Har hon aldrig hört talas om att människor faktiskt är en enda art, inte uppdelad i raser? Vi är alla lika och olika är vi enbart genom att vi själva har gjort oss sådana (se islamister eller fascister) eller genom att våra kulturer skiljer sig för att vi bor på olika delar av jorden, där naturen har skapat de villkor vi lever under och långsamt ändrat våra utseenden.  

Hon själv är inte av vit hudfärg utan mörkare och bär slöja vilket avslöjar vilken religion hon bekänner sig till, men att staten skulle registrera detta verkar vara en återgång till 30-talet eller ännu tidigare då Sverige hade ett rasinstitut. Det Rasbiologiska institutet grundades 1922 i Sverige och var till för att en "vetenskaplig grund" skulle skapas för rashygieniska åtgärder. Undervisning i rasbiologi skulle också bedrivas. Detta institut fanns ända till 1958.

I USA kan man kryssa för vilken "ras" man tillhör i folkräkningarna. Det är frivilligt och upp till var och en vilken ras eller vilka raser man vill tillhöra. Inte någon särskilt bra grund för att införa politiska åtgärder. Raser är en social konstruktion och kan användas i vilka syften som helst. Men Leila Ali Elmi tror att det skulle gynna den "ras" hon anser sig tillhöra naturligtvis. Inte att hon eller andra skulle missgynnas av detta. 

Här berättade jag att hon kom in på klanröster i riksdagen i höstas. 
Här fick Joakim Lamotte nog av henne när hon spred en hatvideo om honom. Leila Ali Elmi (mp) vill införa registrering av människor
efter ras. Hon vet tydligen inte att människan
är en enda art på jorden.
I USA kan medborgarna
vid folkräkningar fylla i vilken
ras de anser sig tillhöra.
Den vanligaste gruppen
är vita utan spanska inslag. 

fredag 15 mars 2019

Brenton Tarrant skjuter muslimer på Nya Zeeland

UPPDATERAT
Nya Zeeland verkar ha fått sina första terrorister. Brenton Tarrant har lagt ut en video när han går mot en moské och skjuter mot folkmassan. Ingen vet ännu hur många döda som krävdes i Christchurch. Men tre män och en kvinna är gripna. Brenton Tarrant är från Australien och verkar vara en övertygad antimuslim. Det är så trist när världen faller offer för terrorister. 

Han sägs ha skrivit ett manifest likt norrmannen Breivik och detta verkar vara återigen någon som har gått totalt fel i sitt liv. Bomber är också hittade under fordon i närheten av massakern, som sägs har krävt dussintals offer. Två moskéer attackerades av gärningsmännen. Ännu är mycket oklart, men helt klart är att Nya Zeeland också ryckts ur sin oskyldiga syn på våldet i landet.

Den 28-årige australiern säger att han föddes in i en låginkomstfamilj i arbetarklassen och att han bestämde sig för att stå upp för att säkra framtiden för hans folk. Han utförde denna attack för att reducera migrationsströmmarna till europeiska länder. Uppenbarligen har denne man tagit på sig världens problem, vilket alltid gör att det går att misstänka psykiska problem hos honom själv. Han säger att det var terrorattacken i Stockholm, som "inspirerade" honom och särskilt då den 11-åriga Ebba Åkerlunds död
8:06
Minst 40 döda säger nu olika medier. Så trist med detta våld. Det gör enbart att våldet blir större i världen.
10:42
Dödssiffran ligger nu på 49 döda. 
15:22
En ljushårig liten vit pojke, som förlorade sin pappa till cancer, styrketränade och reste i världen och såg en invasion av immigranter i Europa. Han borde ha sökt hjälp för sorgen efter pappa istället, som bara blev 49 år trots att han också vurmade för att sköta sig fysiskt. Brenton Tarrant tjänade pengar på Bitcoin och kunde resa i världen har han berättat. Hans föräldrar hade skotskt, engelskt och irländskt ursprung. Dödsstraff finns inte i Nya Zeeland. Befolkningen uppgår till drygt 5 miljoner människor och muslimerna är bara någon procent av befolkningen.
22:06
Brenton Tarrant hade licens för alla de vapen han hade med sig. Han hade ingen kriminell bakgrund alls. Han var helt ostraffad. Premiärminister Arden säger nu att Nya Zeelands vapenlagar måste förändras. Brenton Tarrant hade fem vapen varav två var halvautomatiska. Sammanlagt 87 personer har förts till sjukhus. Omkring 20 av dem har svåra skador. Tolv ligger på intensivvården. 
16.3.2019
Tre dagar innan dådet lade Brenton Tarrant ut bilder på internet av sina vapen och kulor. Fullklottrade med namn och symboler. Ingen reagerade. Ingen tipsade polisen. Han säger i sitt "manifest" att han var etnonationalist, ekoterrorist, kommunist, socialist samt anarkist. Han ser sig som europé fast han är född och uppvuxen i Australien. En aning förvirrad ung man, som borde ha sörjt sin pappa och inte flytt till något intellektuellt ytligt bygge i vänsterhjärnan. Jag vet hur svårt det är att förlora sin pappa till cancer för söner, eftersom mina har gjort det. Då behövs det att låta högerhjärnan och det känslomässiga att komma till tals på ett vettigt sätt och inte genom att gå bärsärk bland andra människor. 
17.3.2019
Dödstalet har nu stigit till 50 personer. 
16:48
Brenton Tarrants farbror och farmor har framträtt och har berättat hur skakade och chockade de är över detta. De såg ingenting ovanligt hos honom när han kom tillbaka för ett år sedan till Australien efter sina resor i världen. Han kom tillbaka till sin systers födelsedag och var sig själv då, enligt vad hans 81-åriga farmor säger. De båda säger att de är så ledsna över vad som har hänt på Nya Zeeland.
18:28
Det var ett par erfarna poliser, som råkade befinna sig i närheten, som grep Brenton Tarrant. De fick syn på bilen, som kryssade mellan filerna och hade varningsblinkers på. De beslöt sig för att stoppa honom och körde in i sidan på bilen. De fick stopp på bilen och drog ut honom från passagerarsidan. Det var tur att ett par så erfarna poliser, med mer än 20 års tjänstgöring var, var de som stoppade honom. Det finns några skotthål i vindrutan på Brentons bil, antagligen har polisen skjutit mot bilen. 
20.3.2019
Turkiets president Erdogan tog i och sade att alla som kommer till Turkiet med antimuslimska känslor ska skickas tillbaka i kistor "som deras far- och morföräldrar" gjorde efter slaget vid Gallipoli år 1915. Tusentals australier och nya zeeländare dog i det slaget i första världskriget och minnet av det lever i Australien. Premiärminister Morrison i Australien kräver att uttalandet tas tillbaka.
30.3.2019
Jo det är Israels fel att detta dåd ägde rum. Det säger imamen i Nya Zeelands största moské. Mossad låg bakom, det är Israels säkerhetstjänst, och det var sionistiska pengar som gjorde detta möjligt. Israels ambassad på Nya Zeeland fördömer uttalandet och säger att det är "absurt" och antisemitiskt. 


Jag har skrivit många inlägg om Anders Behring Breivik vilket ni kan se här.  Brenton Tarrant vände kameran mot sig själv
före terrroattacken mot muslimer. 

På vapnen står namnen på
andra terrorister. 

torsdag 14 mars 2019

Greta Thunberg går i Al Gores fotspår

UPPDATERAT
Nu är Greta Thunberg nominerad till Nobels fredspris, som gavs till Al Gore år 2007. Då skulle all is vid Nordpolen vara försvunnen nu, enligt klimatalarmisterna, och de stackars isbjörnarna skulle ha svultit ihjäl och vara utrotade, för de hade ingen is att gå på. Allt var en stor bluff för isbjörnarna mår bra och är kring 26 000 i Arktis. Den stackars utmärglade isbjörn som fanns i valpropagandan för miljöpartiet år 2018 senast är totalt missvisande. Det finns naturligtvis sjuka isbjörnar och gamla sådana, precis som att det finns sjuka och gamla människor. 

Att Greta Thunberg nu blir nominerad tillsammans med några hundratal andra till Nobels fredspris visar hur tokigt de resonerar, som tror att vi kommer gå under inom kort. Om någon miljöpropaganda vore rättvisande skulle istället svältande barn användas i den. Men det tar väl emot alltför mycket. För det är ett faktum att det är de alltför många människorna på jorden, som hotar oss allramest. Det medför krig och elände, förstörda naturvärden och ruiner. Människors maktbegär skapar sådana organisationer som IS, som en del trodde skulle ta över världen och i den propagandan ingår att skaffa så många barn som möjligt. Barn anses skapa rikedom för föräldrarna i en del länder.

Den 22 mars ska tusentals elever klimatstrejka i Norge. Jo skolelever är lätta offer för propaganda. Särskilt när någon som som Greta Thunberg har stöttats av sina föräldrar för att skippa skolan så kan detta sprida sig. Och fortfarande kan man bli isbjörnsfadder hos Världsnaturfonden ungefär som att vi också kan bli faddrar för de arma barnen i utvecklingsländer. Barnen kan behöva detta eftersom de kanske varken har föräldrar eller regimer som stöttar dem tillräckligt, men isbjörnarna behöver det absolut inte. Isbjörnen som art är mellan 4-5 miljoner gammal och har klarat sig bra genom alla dessa år utan något stöd från människor. 
15.3.2019
Nu har vi åtta år på oss att ändra säger Greta Thunberg. Ja, det verkar väl lite trist att hålla fast vid tio år. Och det är viktigt att ha domedagen framför oss. Hur ska det annars vara möjligt att ändra samhället? Morot och piska är de vanligaste medlen. Stackars ungdomar, som tror att världen kommer att gå under nu igen. Vi skrämdes med atombomber i min ungdom. De var verkligen ett reellt hot, skapat av människor. Men inte ens atombomberna har kunnat utplåna mänskligheten.

Här skrev jag tidigare om Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet. Läs om klimatbluffen, som iscensattes redan 1972. Då skulle det ta tio år innan katastrofen var ett faktum. 


Senast vid valet 2018 användes en stackars
utmärglad gammal och sjuk isbjörn
i miljöpartiets valpropaganda.
Klimatbluff!
Faksimil från SVT. onsdag 13 mars 2019

Storbritannien kan inte lämna EU utan avtal

UPPDATERAT
Det blir kaos ifall Storbritannien lämnar EU utan avtal den 29 mars. Både för andra EU-länder och för engelsmännen. England kan inte stå för sig själv längre fast de tror så. Världen är en enhet och särskilt Europa är det. Det har gått lite fort för Östeuropa kom in tidigare i EU än de skulle och man kan se att det har blivit problem i England genom alla människor som kommer därifrån, som hoppas på bättre liv och som bor i utdömda hus i Storbritannien till ockerhyror. Ofta lurade av andra som också är nya i landet. Det beskrivs i massor med avsnitt i dokumentären "Vräkning pågår". 

Hur ska Storbritannien bli av med alla, som efter 29 mars i så fall befinner sig olagligt i Storbritannien? Alla de som inte har rätt att befinna sig längre i landet? Ska de jagas ur landet av polis? Och hur går det med varor till och från EU? För att inte tala om gränsen till Irland, som kommer att fortsätta att vara med i EU. Omkring 10 procent av statsbudgeten per år lär Storbritanniens utträde ur EU kosta. No man is an island heter ordspråket. Inte heller Storbritannien är längre en ö. Landet sitter ihop med Frankrike genom tunneln under Engelska kanalen.

Den okontrollerade invandringen var det starkaste argumentet för att lämna EU. Alla har vi väl sett lägren vid Calais där afrikaner väntade på en chans att ta sig till andra sidan och ett bättre liv. Engelsmännen trodde också att de skulle kunna återta sitt inflytande i världen genom att bli självständiga. Mindre byråkrati skulle det bli bara Brexit blev verklighet. Det fanns även kring 100 miljarder att spara, för landet betalade långt mer än de fick tillbaka från EU. Men nackdelarna verkar överväga för Brexit ger ingen tillgång till EU:s inre marknad. Ett separat avtal har Norge, men landet kan inte påverka EU eftersom det inte är medlem. Likadant skulle det bli för Storbritannien. 

Nu ska det röstas i dagarna två om ifall Brexit ska ske utan avtal, ifall det blir nej på det i dag ska röstningen i morgon handla om en eventuell uppskjutning av Brexit längre fram i tiden än 29 mars. Hur man än ser på det så har Storbritannien ställt till det för sig. Tullarna på varor från EU kommer att bli mellan 20-50 procent. Priserna rusar sålunda i höjden i Storbritannien för konsumenter. Om nu inte regeringen kan skjuta på hela lämnadet av EU till längre fram i tiden.
20:20
Parlamentet i London röstade med fyra rösters övervikt för att inte lämna EU utan ett avtal. Katastrofen är därmed avvärjd. För tillfället åtminstone. Mycket återstår för att ordna till ett avtal som går att acceptera medan EU säger att inget går att ändra. 
20:36
Den andra omröstningen sade att Storbritannien inte ska skjuta upp att lämna till den 22 maj utan utträdet ska ske den 29 mars.
14.3.2019
I dag går så denna krångliga politiska fars vidare för premiärminister Theresa May kommer att be parlamentet att rösta för att landet ska få ett kort uppskjutande till den 30 juni i år, men detta kan bara ske om parlamentet har röstat för det avtal som finns till slutet av nästa vecka. Inte så troligt. Om parlamentet inte gör detta, godkänner det framförhandlade avtalet, måste de få ett annat avtal och det kan ta upp till två år har EU sagt. Theresa May säger nu att parlamentet måste backa henne eller förlora Brexit helt och hållet. Jo det är väl vad många vill, stanna kvar i EU.
19:36
Parlamentet vill skjuta på allt till längre fram. Det röstade de om i kväll och det blev 412 mot 202 och Theresa May får snällt be EU om detta. Vi lär få se hur det går. Inte undra på att både vänsterpartiet och sverigedemokraterna i Sverige har ändrat sitt partiprogram där de tidigare ville att Sverige också skulle lämna EU. Vilket kaos!
19.3.2019
Talmannen i parlamentet sätter nu stopp för premiärminister Theresa Mays försök att för tredje gången rösta om samma avtal med EU. Och då för han bära hundhuvudet för att Storbritannien inte kan få något avtal innan tidsfristen går ut den 29 mars. Kringelikrokar i politiken.
20.3.2019
Till slut har Theresa May begärt hos EU att få flytta fram utträdet till den 30 juni.
21:23
Och EU säger att det går bra, men då måste parlamentet godkänna avtalet. Moment 22. 
22.3.2019
Jodå Storbritannien kan få lite förlängt om de godkänner avtalet. Ska inte önationen förklara krig snart mot EU? Vilka underliga turer. Men nu ska parlamentet rösta igen om samma avtal.
25.3.2019
Det finns ingen möjlighet att få igenom en tredje omröstning med positivt resultat så därför skjuter premiärminister May upp denna. EU kan vänta till den 12 april innan det blir ett Brexit utan något avtal. Turerna är många, men risken stor att det blir en krasch ut från EU. 
29.3.2019
För tredje gången har parlamentet röstat nej till EU-avtalet. Vem bryr sig längre om vad politikerna gör i Storbritannien? Otroliga turer.
11.4.2019
Storbritannien lämnar inte EU nu utan eventuellt om sex månader i höst. Kommer de ens att någonsin gå ur? Turerna är otroligt byråkratiska och politiska. Den 31 oktober är nästa datum. Parlamentet i London har röstat
för att inte lämna EU utan
ett avtal.  
Parlamentet röstade för att inte skjuta upp att lämna EU till 22 maj.
Datumet 29 mars står kvar.