fredag 30 juni 2023

Den kristne irakiern Salwan Momika

 Jag såg när Salwan Momika brände koranen. Han har invandrat till Sverige från Irak och kunde nu på arabiska sprida sin egen lära. Naturligtvis var det drastiskt och då måste muslimer i Irak och Erdogan i Turkiet reagera. Visst! De blir arga, kränkta och förnärmade, men i Sverige har vi en yttrandefrihet som är en grundlag. Och Salwan Momika hade rätt att göra det han gjorde fast han är också extrem i sin uppfattning. Han vill förbjuda koranen. 

Muslimer är indoktrinerade med en lära som säger att Allah ska styra. Och han är den ende guden. Jag såg också Uppdrag Gransknings program om Jehovas vittnen. Dit har min moster förlorat en dotter. Hon har blivit galen, sade min moster om sin dotter. Där blir medlemmarna hjärntvättade på samma sätt som i alla extrema läror. Fast här är det kristen bakgrund och Armageddon väntar dessa medlemmar på i Jehovas vittnen och bara ett visst antal människor kommer att bli upptagna till himlen när jorden går under. De som har följt alla rena läror och är syndfria. 

Det är enbart människan som kan gå vilse i sina uppfattningar vare sig det handlar om extrem politik eller religiösa läror eller en sammanblandning av de båda. Mänskligheten har följt sådana läror i många tusen år. Shamaner behärskade under tusentals år de olika befolkningarna på jorden. Den religionen finns fortfarande och handlar också om att bota sjukdomar. Genom att ta hjälp av andevärlden.

När jag var liten läste jag sagorna som fanns i boken Tusen och en natt. De var spännande, men jag trodde aldrig att detta som fanns beskrivet där skulle finnas kvar när jag var vuxen och att den sortens människor skulle finnas i mitt land. Det är människor, som behöver stöttor och något som håller ihop dem som personer, som befinner sig i sammanslutningar av olika slag, som är extrema. 

Vi behöver många som Salwan Momika, som berättar för det egna folket att koranen inte är särskilt uppdaterad. Ingen behöver som Muhammed gå ut i krig mot andra. Ingen behöver förslava andra människor. Sekterna i kristendomen som Jehovas vittnen är också ohemula. Det finns en inbyggd religiös tro hos människor på att världen kommer att gå under, som också miljörörelsen har tagit över. Vi har bara några år på oss innan jorden gör så. Propagandan är stor gällande detta.

PS. Islam befinner sig på samma nivå som kristna sekter med helvetespredikningar och tron på jordens undergång. Samt straff för de som inte tror. DS. 


Den svenska ambassaden i Bagdad ockuperades ett tag av indoktrinerade män innan säkerhetsstyrkorna anlände och körde bort dem. 

Att bränna koranen är extremt. Men de olika religionerna som behärskar människorna behöver ständigt omvärderas. 

Tusentals människor förenas i bön inför den store guden. Var någonstans? Slottsskogen Göteborg i juni 2023. 
 

torsdag 29 juni 2023

Madonna var döende

Madonna hittades medvetslös och togs till sjukhus. Hon är ingen ungdom längre och hade råkat ut för en allvarlig bakteriell infektion. Vid 64 års ålder ser hon ut som om hon aldrig har haft en rynka i ansiktet, men händerna avslöjar henne. Händer brukar aldrig opereras för att se ut som om de hör hemma på en ung människa. De blir skrynkliga och inte så vackra vartefter vi blir äldre. Madonna fördes till sjukhus i lördags och intuberades för att få hjälp att andas.  

Släkten trodde de skulle förlora henne och samlades på sjukhuset. De hade redan förlorat hennes äldre bror i år. Anthony dog 66 år gammal av strupcancer i februari. Madonna har arbetat i stort sett dygnet runt för att hennes turné, som skulle ha startat den 15 juli skulle bli perfekt. Nu skjuts den på framtiden. Hon skulle ha genomfört 84 konserter fram till slutet på januari nästa år både i Amerika och Europa. 

Släkten säger att hon tror att hon är oövervinnerlig och att hon inte har skött om sig så bra som hon borde vid sin ålder. Den bakterieinfektion hon råkade ut för är lätt att behandla med antibiotika om det görs i tid, men inte när den har tagit sig djupare in i kroppen till lungor, hjärta och hjärna plus blodet. Då blir det en livshotande blodförgiftning. Men nu är Madonna på bättringsvägen. Det här blir ett uppvaknande kanske för henne, men släkten säger att hon kommer att arbeta hårt och slita ut sig tills hon dör. Det är hennes läggning och hennes liv.

Här kan ni läsa om sepsis som Madonna drabbades av. Och här ett fall i Sverige där Jörgen Huss, 53 år avled av sepsis och efterlämnade fru och fyra barn. Titta på de här bilderna. Det är delar av ett och samma fotografi av Madonna vid samma tillfälle. Först hennes gamla händer och sedan hennes perfekta ansikte. Ingen människa har ett sådant ansikte vid 64 års ålder. Inte utan operationer. Faksimil från Daily Mail. 

onsdag 28 juni 2023

Koranen ska brännas på Södermalm!

UPPDATERAT

 Polisen har varit tvungna att följa lagen och godkänna en demonstration där koranen bränns utanför moskén på Södermalm i Stockholm. Polisen fick anmärkning för att de inte godkände tidigare ansökan så nu är det dags. Det är dock inte fredag, då fredagsbönen lockar massor med muslimer till Södermalm. Vi lär se vad som händer denna onsdag. Det var också här som en polis knivhöggs av en afghan för några år sedan. Polisen Ted Eriksson klarade sig dock fast anfallet kom bakifrån och kunde ha varit dödande. 

Sverige kommer efter detta inte att få godkänt att gå med i Nato av Turkiet för det var ett krav från president Erdogan att den heliga koranen inte fick brännas och att PKK inte fick demonstrera i Sverige. Det är en man med irakisk bakgrund, som tidigare nekades att bränna koranen utanför Iraks ambassad, som nu fått tillståndet. Han överklagade till Förvaltningsdomstolen och sedan till Kammarrätten och fick rätt där. 

11:19

Polisen påpekar dock i sitt godkännande att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län. Så kanske bränns inte boken här? Det gäller att följa lagar och förordningar!

12:31

Det är Salwan Momika som har fått tillståndet. Det handlar om kritik mot koranen, som denne man från Irak anser ska förbjudas i hela världen eller åtminstone i Sverige. Han krigar inte mot muslimer utan mot deras tankar, säger han. 

13:33

Salwan Momika kom till Sverige för fem år sedan och betraktar det här som hans hemland. Han satt i fängelse och blev torterad i Irak för att han tillhörde ett oppositionsparti. 

13:57

Här skriver MittiStockholm om vad som händer vid moskén. 

14:04

Salwan Momika, som är kristen, har lagt baconskivor i en koran och tagit boksidor och torkar av skorna på dessa sidor ur koranen. Några sidor har också blivit brända. En man med en sten avlägsnades av polis. 

17:35

Salwan Momika utreds nu för hets mot folkgrupp. Det blir nästan parodiskt tycker jag, men Erdogan går förstås i taket. Det var väntat. Sverige behöver inte vara med i Nato. Vi klarar oss ändå. Erdogan är sur över att han aldrig fick något inträde i EU, som han ville också. Och skriker och har sig. Krig med muslimerna nästa fas. I Sverige. Med kristna invandrare.

Demonstrationen ska äga rum mellan 13.30-15.30 i dag. 

Så här såg det ut när koranen brändes i dag vid moskén på Södermalm. Lugnt på platsen. Det var en irakier med svenskt medborgarskap Salwan Momika som genomförde denna demonstration. Bättre med irakier än danskar förmodligen.

Här utanför Stockholms Moské ska en koran brännas i eftermiddag. Polis har kallats in från andra regioner och där ska finnas specialutbildade poliser, som kan hantera folksamlingar och kravaller för att försöka hålla lugnet. 

Amir Mekky ledare för Los Suecos utlämnas till Sverige

 Jo så har vi den här gentlemannen, som har härjat i Spanien. Ursäkta jag menar den gangstern Amir Mekky, 26 år, som redan i tonåren i Malmö misstänktes för mord och narkotikabrott. Han föddes i Köpenhamn av iranska föräldrar och växte upp i Malmö. Det trista är att sådana totala kriminella kan ta sitt leverne till Spanien och genomföra förfärliga mord, aldrig förr sedda i Spanien. Senast på söndag denna vecka ska han utlämnas till Sverige och ställas inför rätta här. Han ska sedan sitta av sitt fängelsestraff i Danmark. 

Han har dessutom härjat i Marocko i Afrika eftersom han har släkt i Casablanca. Internationellt så det förslår. Han flydde till Dubai med falsk legitimation för att komma undan spansk polis, men greps ändå år 2020. Tyvärr lyckades inte åklagaren i Spanien hålla honom någon längre tid bakom lås och bom så nu vill Sverige försöka att fängsla honom under lång tid. Kring 10 år. Lycka till!

Denne man är skyldig till många mord. Han kopplas till 19 maffiamord och det gäller att hålla honom borta från gatorna. Han är således dansk medborgare, så vi slipper ta hand om honom sedan. Han är uppvuxen i det sociala paradiset Malmö, som under årtionden har haft socialdemokratisk majoritet. 

Staden Malmö får drygt 6 miljarder från staten 2023 för att det är en utsatt stad och kan ses mer som en arabisk stad än något annat. Varje invånare tar emot nästan 18 000 kronor i år från utjämningssystemet mellan kommuner. I Malmö är kring 35 procent av invånarna utrikesfödda. Judehatet gör att judar flyr Malmö. 


Amir Mekky, 26 år och livsstilskriminell. Han ska hållas borta från gatorna! Men han är dansk medborgare så där ska han sedan leva och hållas fängslad. Dock uppvuxen i Malmö. 


tisdag 27 juni 2023

Döms till 18 års fängelse för våldsvåg

 Här är en av de skurkar som har förmått 14-15-åringar att skjuta omkring sig. Han heter Ibou Badjie och är 20 år samt hängiven anhängare till kurdiske räven, som befinner sig i Turkiet och därifrån kan styra över knarket i Sverige. Och över lojala gäng. Det känns absolut inte som det är Sverige det handlar om och det är det inte heller. Men nu döms denne gangster till 18 års fängelse och åtminstone några fler får leva i vårt land utan att skjutas. Äntligen kanske några av de tusentals som borde sitta i fängelse eller bli utvisade kan få rimliga och därmed långa straff. 

PS. En del medier kallar honom för "Louise Gucci" istället för att berätta vad han heter. Det är hans eget alias i kriminella sammanhang. Men han heter Ibou Badjie. DS. 


Den här tuffingen hör inte hemma i Sverige, men nu är han åtminstone inlåst ett tag. Han är svensk medborgare och kan således inte utvisas. 

söndag 25 juni 2023

En person död och flera skadade på Gröna Lund

UPPDATERAT

 Det var inte gängen den här gången som stökade på Gröna Lund i Stockholm, men en vagn som spårade ur på Jetline och en person är bekräftat död och fler är skadade. Detta ska inte kunna hända, men tydligen så tappade en vagn hjul och det är klart att då spårar den ur. Flera blev fast i åkattraktionen, som som mest kan göra 90 km/timmen och är 30 meter hög. Vilken mardröm!

13:33

Alla ska nu ha evakuerats ur Jetline och Gröna Lund är tömd på människor samtidigt som Djurgården spärrats av för trafik så att räddningstjänsten kan arbeta ostört. På Gröna Lund är man chockade för det fanns inga indikationer på att det var något fel med Jetline och personalen jobbar varje dag med säkerheten. Gröna Lund är stängt tills vidare.

15:29

En kvinna i 35-årsåldern dog och nio skadades varav tre barn, som dock är lindrigt skadade. Fjorton personer satt i denna vagn som spårade ur. 

17:04

Gröna Lund håller stängt i åtminstone sju dagar för att reda ut vad som har hänt. Det finns en likadan Jetline i Göteborg på Liseberg, som kommer fortsättas att användas. Där kör de med fem år gamla tåg och inte 35 år gamla, som det var på Gröna Lund. Det är i veteranbilsklassen för den gäller mer än 30 år gamla bilar. 

26.6.2023

Så sent som den 2 juni kontrollerades de tre tåg, som Gröna Lund har använt på Jetline. Inga anmärkningar då. "Utan brister erbjuder betryggande säkerhet", enligt protokollet. Här kan ni se vilka hjul som driver olika banor på Gröna Lund. Detta förklaras pedagogiskt, men det var inte hjulen som slets ut utan hela ställningen, som de satt på. Det finns bild på detta, för detta låg på marken efteråt. Det handlar om metallutmattning således. 

16:04

Eliaz, 15 år, var en av dem som skadades i Jetline. Han bröt tummen. Det är inte något bra namn han har för det var en Elias, som också var 15 år som sköts ihjäl i Farsta för två veckor sedan den 10 juni. Och så blev en 11-åring överkörd och dog. Han hette Elias också. I efternamn. Han dog den 7 juni. Det hände i Märsta. Men allt detta är naturligtvis slumpen. Det är vi människor som vill se samband mellan olika sorters händelser. Som inte finns. 

Här syns vad som ramlade av Jetline och hamnade på marken. Det är en ställning av metall med många hjul. Inte undra på att Jetline spårade ur. 


Gröna Lunds VD hade presskonferens tillsammans med presschefen. 


lördag 24 juni 2023

Ryssland mot inbördeskrig

UPPDATERAT

 Kriget i Ukraina har delvis förflyttas till Ryssland nu när Wagnerstyrkornas ledare Prigozjin har vänt sina styrkor mot Rostov med uppmaningen att fängsla Putin. Han gjorde det efter att ha menat att Ryssland och Putin skickat robotar mot hans mannar i Ukraina och dödat ett stort antal soldater. Detta är ingen militärkupp säger Prigozjin utan en marsch för rättvisa. 

Det är en snabb utveckling där den privata armén nu har vänt sig mot Putin och Ryssland och uppmanar andra att hjälpa dem. Kreml har vidtagit de åtgärder som behövs sägs det. Vilket i sin tur betyder då att ryssar slåss mot ryssar. 

Intressant utveckling, men det betyder inte att det blir fred sedan även om Prigozjin skulle få med sig fler mannar och lyckas ta sig närmare Moskva, som ligger långt bort från Rostov dock. Det skulle bli kaos och ett ännu krångligare läge om han lyckades få med sig befolkningen. 

Men helt klart är att Ryssland kan inte bestå som det gör. Putin är mer eller mindre slut som ledare för landet, och kommer nu bli tvungen att vända sina styrkor mot denna privata militärorganisation som Prigozjin leder. 

9:11

Jodå Putin säger att han har blivit huggen i ryggen. Det är myteri och förräderi det som har hänt och kommer att straffas hårt. 

11:05

Voronezj sägs också vara under kontroll av Prigozjin. Den staden ligger kring 50 mil från Moskva. 

16:45

Jaha Wagnergruppen nu tio mil närmare Moskva. Vilken fart de har. Hur ska det gå? Värre än en thriller eller ett TV-spel. Verkligheten slår alltid alla fantasier. 

20:04

Så 20 mil från Moskva så stannade Wagnerstyrkorna, säger de, för att undvika blodbad. Det är Lukasjenko i Belarus som har pratat med Putin och därmed medlat mellan honom och Prigozjin. Den rädde Putin har tydligen flytt Moskva enligt Zelensky i Ukraina. Han har flytt det kaos han själv har skapat, enligt den ukrainske presidenten. Men nu vänder Wagnerstyrkorna så att det kan bli lugnare i Ryssland. 

25.6.2023

Och Prigozjin flyttar till Belarus och hans privata styrkor kan teckna avtal med Ryssland istället. Inget har hänt på drygt 100 år i Ryssland, utan nu är vi tillbaka till 1917 och bolsjevikerna tar makten. Om igen. Demokratin är lätt förgången. Hur länge får Prigozjin leva? Och hur många år har Putin kvar?

Styrkor från den privata ryska armén som Prigozjin leder sägs ha intagit och tagit kontroll över Rostov, som ligger i Ryssland, men Rostov ligger dock 667 mil från Moskva. Faksimil från Daily Mail. 

torsdag 22 juni 2023

Det hjälper inte med miljarder mot havets tryck

UPPDATERAT

 De fem rika män som tog sig ned under havets yta för att besöka Titanic råkade förmodligen ut för att deras farkost blev ihoptryckt som en konservburk av för stort vattentryck. Det går på någon sekund och ingen hinner säga eller göra någonting. Ingen hinner knappt bli rädd förrän det är över. Det ingår i det manliga äventyret att utforska havets botten och de högsta bergen på jorden. Det kostade närmare 12 miljoner kronor för fyra av dem att göra denna nedstigning och nu har räddningsinsatsen naturligtvis kostat mycket mer än så. 

Jo har man pengar går det naturligtvis att spendera dem på vad som helst, men att en pappa tar med sin 19-årige son ned i havet är inte särskilt klokt. Far och son Dawood omkom säkerligen också. Inte bra föräldraansvar. Redan för fem år sedan så var det problem med denna lilla u-båt, som hade en modifierad gammal TV-spelskontroll som styrde farkosten. Den gick heller inte att öppna inifrån ifall den skulle ha lyckats stiga upp till ytan. För den lucka som fanns var igenskruvad utifrån. Det är inte ett TV-spel att bege sig ned till nästan 4 000 meters djup. Nu var också Stockton Rush ombord som en slags garant för att allt skulle gå bra.  Han grundade Oceangate och fick flera varningar angående farkosten redan för fem år sedan, men han vägrade att göra något åt den eller låta den testas eller certifieras för djuphavsdykning. 

Nu är också Stockton Rush fru Wendy änka och hon är i sin tur barnbarnsbarnbarn till Isidor Straus och hans fru Ida, som var bland de rikaste personerna på Titanic, men som vägrade gå i livbåtarna förrän alla andra hade gjort det. Isidor ville dock att hans fru skulle göra det, men hon ville inte lämna honom. Så de omkom med Titanic. Kan man kalla detta karma? Eller varför skulle nu Wendy Rush man Stockton göra sällskap med de andra som omkom för mer än hundra år sedan? Vila i frid!

18:48

En fält med vrakdelar har hittats av den robot som sökte efter farkosten. Så nu är det klart att u-båten gick under och alla är döda. Sluta att åka ned i havet och låt Titanic vara i fred. Det är en stilla nåd att be om, men det finns väl ingen sådan frid. 

23.6.2023

Filmregissören James Cameron som gjorde filmen Titanic säger att amerikanska flottan visste tidigt vad som hade hänt farkosten, men lät alla springa omkring och prata om hur länge syret skulle räcka och att det hade hörts knackningar. Det här är naturligtvis också för att låta alla spekulera i medierna och dra ut på historien. Och säger en del om vår kollektiva rädsla för döden. Den får inte omnämnas förrän det är absolut säkert att den har inträffat. Ingen vill ju chocka de anhöriga utan låta dem inse själva att männen dog redan under förra söndagen. De levde endast kring två timmar efter att dyket hade påbörjats.

Här är Stockton Rush, som nu kan förmodas ha omkommit i Atlanten och hans fru Wendy, som är barnbarnsbarnbarn till Isidor och Ida Straus, som valde att gå under med Titanic fast de kunde ha räddats. 

onsdag 21 juni 2023

Två män ihjälskjutna i Malmö och i Göteborg

UPPDATERAT

Snart gäspar jag enbart när människor blir skjutna. Jo det låter cyniskt, men det är svårt att inte bli sådan i det här landet. Det här mördandet har ju ingenting med sådana som mig att göra. Det är ett nytt samhälle som breder ut sig och jag har påtalat morden till förra regeringen, men fick förstås inget svar då av justitieministern. Det händer ju i stort sett dagligen numera att män skjuter ihjäl varandra. Ibland som i Farsta drabbar det också oskyldiga. Så i går sköts två personer ihjäl, en man i Malmö i 30-årsåldern och en i Göteborg i något krig på Hisingen. Han var också i 30-årsåldern. En man där vårdas också för skador, men är anhållen samtidigt. 

Jag har nyss uttalat mig om hur det ser ut här i bygden, för polis och kommun ville veta hur det stod till med oron för brott och om det var lugnt eller inte. Jag fick en undersökning skickad till mig, för de ville väl veta om jag var skräckslagen av allt som utspelar sig eller om jag själv har varit utsatt för brott. Men är man som jag uppvuxen i en förort och har behövt skydda sig från barnsben och ta hand om sig själv, så fortsätter man på det viset hela livet. Och vi flyttade hit för 30-talet år sedan för det var lugnt då och här är det rätt lugnt också nu. 

Där vi bor är det närmaste ett "gated community" eller grindsamhälle man kan komma. Här håller grannar reda på varandra och det syns på en gång om det befinner sig några skumma typer här. Det är gammaldags ordning i trakten och alla vet det mesta om alla. Människor bor här rätt länge precis som jag har gjort och det är bra. Ett samhälle behöver inte göras om hela tiden, men det är det som händer när nya människor försöker ta makten över landet. 

Det är historiskt samma system som det alltid har varit. Männen tar till våld när det inte går som de vill. Det lönar sig för då blir de rika. Så låg nivå på livet, men de begriper inte bättre. Stundtals har de haft en ideologisk överbyggnad till detta som att de skulle slåss för äran och en belöning i himlen. Men i vårt land har staten självt välkomnat alla utifrån vilka de än var. Och de som har kommit var dessutom mycket bättre människor än den sort som redan bodde här. Så var synen från överheten. Men den håller långsamt på att ändra sig nu. 

10:54

Ett barn fanns i bilen när mannen i 30-årsåldern sköts ihjäl i Malmö. Han försökte gasa därifrån, men krockade då han blev skjuten. Barnet klarade sig. Mannen i fråga är far till ett spädbarn, elva månader gammalt. Denne man var känd av polisen och var anklagad för mord tidigare, men han blev frikänd. 

Traditionell midsommar firas varje år i bygden. Den här midsommarstången är från 2015. Då var det 10 grader varmt och iskallt regn på midsommaraftonen, men så blir det inte i år. Tack och lov så är vädret olika. 

Så här ser det ut på Värmdö under år 2023 med skjutningar och skadade plus döda.Noll på alla siffror. Medan det mesta sker runt Stockholm. Så lugnt och fint på landet. Här kan ni se Stockholm. 

måndag 19 juni 2023

Så härligt att bli gammal

 Jag vaknar upp varje morgon och tänker på hur bra jag har det som är på väg att bli riktigt gammal. Det betyder att jag har klarat av det mesta av det jag har velat här i livet. Och att jag inte behöver anstränga mig så mycket längre. Det är ett privilegium man har som åldrande människa. Det begriper aldrig ungdomen, som har så mycket framför sig. Att bli äldre och gammal måste upplevas för att förstås. 

I och med att jag har skrivit färdigt min fjärde bok Innan glädjen infinner sig som kommer ut den 8 september i år så har jag även rent själsligt och andligt kommit en bit. Det känns väldigt bra att ha klarat av detta också. Jag är en förnöjd pensionär och skulle må väldigt bra bara jag fick plantera lite fler blommor. Jag får det i krukor även om inte på tomtmarken, för den är inte min. Den har jag gett bort. 

Det blev också kontentan av mitt liv att jag inte längre ville äga något utan gav bort marken jag hade. Det är bra att släppa taget om saker och ting tycker jag. Att slippa ansvaret. Och klara mig ändå. Att vara girig och samla på hög likt en sagornas drake har aldrig varit min melodi. Kanske har jag 10-20 procent av mitt liv kvar att leva. Vem vet. Det är helt okej.


Den här bilden togs 1967 i Västtyskland av min dåvarande sambo. Han lever inte längre. Det gör ingen av de män jag har haft långa förhållanden med, men det är okej. Det är livets gång. Det gäller att försonas med liv och död, våra grundläggande villkor på den här planeten. 


söndag 18 juni 2023

Jag håller med Charlotte Kalla

 Klimatgalningarna (orkar inte kalla dem något annat) stör och förstör både i trafiken, smetar olika saker på världsberömda tavlor och dessutom utsatte de Charlotte Kalla för risken att ramla när hon dansade i finalen på Let´s Dance i TV4 i direktsändning. Hon var höggravid. Det är farligt att ramla då. Kan skada både henne och barnet. Men idioter vad gör de? Så tänkte hon för det blev dessutom halt på golvet när de hällde ut något pulver, men hon gav sig fasen på att det inte skulle få störa dansen utan hon skulle genomföra den. Och det gjorde hon också. Så den lille killen i magen klarade sig. Han föds snart i sommar. 

Klimatgalningarna påstår att vi befinner oss i en klimatkatastrof fast isen vid Nordpolen är kvar nästan intakt i juni och isbrytaren Oden fick vända vid 80:e breddgraden för längre kom inte denna isbrytare för isen var för svår. Det fick ishavsforskarna att kräva en större och bättre isbrytare. Men isen ska ju smälta vid Nordpolen så det behövs säkerligen inte? Isen vid norra polen har varit seg i år och ligger tjockare än vanligt. Tänka sig den skulle ju ha varit borta för länge sedan om klimatgalningarna hade haft rätt. 

Sommaren är exakt så bra som den ska vara. För i dag regnar det efter att inte ha kommit så mycket regn på ett tag. Och då blir förstås meterologer och andra så glada för då stämmer ju allt vad klimatgalningarna säger. Så tycker de. Nä väder är inte klimat. Det vet vi och det är så vackert att se all grönskan som har uppenbarat sig nu när det är ett perfekt väder. 

Här kan ni betrakta isen vid Nordpolen. Det har varit en kall maj där, men nu har smältningen kommit igång. Men naturligtvis kommer isen att finnas kvar även i höst. Isbjörnarna överlever även denna sommar. 

Finalparen i Let´s Dance i maj. Charlotte Kalla med gravidmagen. Men klimatgalningarna kunde inte låta bli att riskera skador både på henne och hennes baby. 


lördag 17 juni 2023

Egyptiska människosmugglare skyldiga till massmord

UPPDATERAT

 Den stora katastrof som nu inträffade i Medelhavet hade naturligtvis kunnat undvikas och hundratals människor hade kunnat räddas genom att Frontex kustbevakning erbjöd kaptenen hjälp vid två tillfällen innan båten sjönk. Passagerarna var från Egypten, Syrien, Afghanistan och Pakistan och smugglarna tjänar miljoner på varje last av människor. Var och en betalar kring 47 000 kronor för överfarten. 

Nästan bara män har räddats ur havet för kvinnor och barn befann sig längst ned i trålaren. Båten har betecknats som en flytande kista. Nio människosmuggare har gripits och Grekland har haft landssorg i tre dagar. Egentligen skulle människorna till Italien. Kring 600 människor drunknade i havet. Båten fick motorhaveri och kantrade samt sjönk. 

Det här är inga flyktingar, men alla vill de ha bättre liv. Så kommer detta att fortsätta i decennier kan man tänka när människor tror att de ska få bättre liv i Västeuropa. Ingen ombord hade flytväst. Detta är en oerhörd cynisk handel med människor, som inte kommer att stoppas så länge det finns människor som vill betala för överfarten. Och det inte är tillräckligt stor risk att åka fast och straffas för detta. Samt att synen på andra människor är mycket dålig. 

21.6.2023

Det märkliga är att de där människorna som flyr för att få bättre liv uppenbarligen är rika eftersom de kan betala sådana stora summor - upp till 75 000 kronor per person - för att med hjälp av flyktingsmugglare fly Pakistan. Där i Pakistan är det nu ekonomiskt dåliga tider och kring 300 av de som fanns på båten lär vara från Pakistan. Så säger myndigheterna. Men samma myndigheter upplyser inte sin befolkning om riskerna med denna migration. Eller om att Europa inte vill ha dem där. 

En suddig bild av båten som grekiska kustbevakningen har tagit. Det säger sig självt att denna båt inte är sjöduglig och när motorn stannade så kantrade båten och sjönk. Behövs inte mycket för att åstadkomma detta. torsdag 15 juni 2023

Den 34-åriga kvinnan knivhögg flicka i Ängelholm

UPPDATERAT

 Det är den 34-åriga kvinnans sambo som skriver i Helsingborgs Dagblad att kvinnan har haft psykiska besvär, men att den behandling hon har fått fungerar bra. Mannen har varit sammanboende med kvinnan i många år, men aldrig kunnat tro att något sådant här med våld mot den 10-åriga flickan skulle kunna inträffa. Kvinnan är inte svensk och är också misstänkt för att ha anfallit ett par andra flickor med en sten

Hon mår uppenbarligen inte bra eftersom hon är våldsam. Förr i tiden låste man in sådana här människor, så de inte kunde skada varken sig själva eller andra. Men numera ska alla vara ute på gatan, för att inte må ännu sämre. Mannen är mycket äldre än kvinnan, drygt 60 år, och har inte kunnat se vad som skulle kunna hända. 

Att samhället inte kan hjälpa alla som har psykiska besvär är uppenbart. Mannen är en vanlig svensk man som heter Anders och vilket förhållande han har till kvinnan är inte helt klart. I brevet till Helsingborgs Dagblad skriver han och tackar de som hjälpte den 10-åriga flickan och att det vore bra ifall kvinnan får ännu bättre vård än förut och mer medicin. Flickan blev opererad och sägs nu må bra efter omständigheterna. Den misstänkta kvinnan nekar till brott. 

12:38

Kvinnan är begärd häktad och häktningsförhandlingen genomförs i eftermiddag. Hon är misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, den högre misstankegraden. Hon är från Honduras. 

16:54

Kvinnan är nu häktad. 


I det här huset bodde den 34-åriga kvinna som överföll flickor. Den 10-åring hon knivskadade mår dock relativt bra nu efter operation. 

onsdag 14 juni 2023

Trump hade inte tid att gå igenom lådorna

 Trump sade ingenting i rätten i går i Florida, men höll tal senare då han menade att han inte hade tid att gå igenom alla dessa lådor och att där fanns allt möjligt. Också personliga tillhörigheter som kläder. Han menade också att han hade rätt att ta med dessa lådor, vilket är fel för presidentregisterlagen som han hänvisade till säger tvärtom att hemligstämplade papper är statlig egendom och presidenter har inte rätt att ta med sig dessa papper efter att jobbet som president är avslutat. 

Det väntas dock ta månader innan någon rättegång kan inledas och Trump leder nu nomineringen till republikansk presidentkandidat stort. Och han kan bli presidentkandidat även om han döms för brottet att ha behållit hemligstämplade papper. Han väntas vinna över Biden när det är val i USA 2024. 

Här skrev jag tidigare om detta federala åtal. 

Här anländer Trump till Florida för denna genomgång inför rätten i går om hans brott som i värsta fall betraktas som spioneri mot det egna landet. Men Trump själv säger att detta rättegångsförfarande bara sliter sönder USA. 

tisdag 13 juni 2023

John Lennon sjunger ny Beatleslåt

 UPPDATERAT

Det är AI som gör att John Lennon kan få sjunga en sista låt med Beatles fast han dog 1980. Egentligen är det en demo från 1970, som har kunnat få ett nytt sound med hjälp av AI. John Lennons röst har blivit klar och bra genom denna genomgång med artificiell intelligens och den kommer att kunna mixas som vanligt, säger Paul McCartney. Låten kommer att släppas i år. 

Sedan får det väl vara bra. Eller ska Beatles göra som ABBA och skapa avatarer, som framträder på en världsturné? Allt är möjligt i denna tekniska värld. Men när både John Lennon och George Harrison är döda blir det väl en smula makabert. Ringo Starr är snart 83 år och Paul McCartney är snart 81 år i juni. Så rimligt sett lever de inte heller om tio år eller så. År 1969 så slutade bandet Beatles att spela tillsammans. Deras sista skiva blev Let it be. 

5.7.2023

Ringo Starr uttalar sig om denna låt och säger att Beatles aldrig skulle låta AI fejka John Lennon. Det handlar om att ta hjälp av AI så att det går att göra detta. George Harrison sjunger också på denna sista låt ifrån alla fyra beatlarna. Som sagt så spelades detta in år 1970.The Beatles varade sju år tillsammans. Lagom tid tycker jag. Ett sådant band ska inte hålla på tills de dör. Som Rolling Stones gör. 

Ryssar mot ryssar

 En rebellgrupp i Ryssland eller som kallas partisaner av Ekot har som mål att skapa en zon mellan Ryssland och Ukraina så att det inte lönar sig att kriga. Som yttersta mål har de att ta Moskva och avsätta Putin. Genom gerillakrig och sabotage kan de åstadkomma mycken skada inne i Ryssland och snabbt dra sig tillbaka igen. Det är klassisk sådan krigföring. Partisaner fanns i Sovjet och Jugoslavien under andra världskriget. Men då bekämpades Hitler och nazister. Nu har historien vänts ut och in och alla som tidigare trodde på kommunistiskt paradis även i Sverige har nu böjt sina huvuden i skam över vad som händer. 

Vi i Sverige var väldigt smittade av den kommunistiska tron i min ungdom. Inte jag, men en del släktingar och vänner. Det var ett sätt att få en rätt så hög position i samhället på ett enkelt sätt, för det låter ju bra med dessa idéer om allas lika värde som det har blivit numera. Men ingen människa har ekonomiskt lika värde och kommer aldrig att få heller. Det säger sig självt att den som arbetar skapar ett mervärde, som den kan dra nytta av själv i första hand. Men numera ska hundratusentals inte arbeta utan gå på bidrag i vårt land. Och försörjas av andra. Det håller inte i längden. 

Hur ska det då gå i Ryssland? Ja inte kommer några rebellgrupper att inta Moskva. Det är ett mycket övermodigt och högfärdigt uttalande samt en önskedröm i sådana sammanhang. Då måste nog kriget pågå längre än andra världskriget, för dessa oroligheter har en förmåga att dra ut på tiden. Så länge folket inte står bakom ett uppror och samtidigt har ett reellt stöd från andra länders vapen kommer Putin sitta kvar. Så fungerar tyvärr mänskligheten. 

PS. Eftersom jag skriver om så mycket elände behövs högerspalten med naturen. Den kan man lita på och den är alltid vacker. Även när det är snöstorm. DS. 

En sovjetisk partisan under andra världskriget 1942. Förhörs av tysk militär i Ryssland. För att sedan hängas eller skjutas. Nu är också ryska rebeller på krigsstigen, men de kommer inte att lyckas på egen hand. De är mot kriget i Ukraina och mot Putin. 


söndag 11 juni 2023

Krigskulturen är inte svensk

 UPPDATERAT

Vi har inte krigat i Sverige på mer än 200 år. Så därför begriper vi inte vad som händer. Men andra kulturer krigar alltid så det finns i deras gener, även om de är födda här. Kriget går ut över alla. Även barn. Så därför dog en 15-åring till i går i Farsta. Skjuten. Enligt uppgift heter han Elias. En annan 15-åring skadades plus en man i 45-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern. Sju skjutna inom 48 timmar eller vad blev det? Alla i eller kring Stockholm. 

Två män greps efter en biljakt på E4:an. De är i 20-årsåldern och anhållna för detta mord och skjutande. Händelsen finns dessutom på övervakningskameror. Det här är inte vårt krig utan deras. Sätt dem fort som tusan inom lås och bom och släpp dem inte!

11:33

Jo han hette Elias som dog och var absolut inte kriminell utan bara en vanlig trevlig och snäll 15-åring. Och vad var motivet då? Hämnd av något slag?

15:31

Polisen är säkra på att de har rätt kriminella i förvar, men motivet till detta dåd är osäkert. Bara en vansinnesskjutning? De var uppenbarligen inte ute efter de äldre personerna utan bara de yngre då. Eller inte ens det. Så trist om de fick för sig att börja skjuta med militära automatvapen när människor var ute för att handla på lördagskvällen. Människor kastade sig ned på marken för att komma undan. 

17:32

Den äldre kvinnan hade tur. Hon blev träffad i knäet av en slumpvis skjuten kula, men bara i mjuka delar av benet. Hon sprang därifrån, för benet höll, och lämnade cykeln hon skulle åka hem på från tunnelbanan. Och sedan fick hon bra hjälp. Men inte ska man behöva råka ut för detta! Hon såg ingenting utan hörde bara, säger hon till Ekot. 

12.6.2023

Mannen i 45-årsåldern som sköts har avlidit meddelar polisen. Han var utländsk medborgare. Dubbelmord således. Lås in de båda anhållna och kasta bort nyckeln! Det var Beraki Tesfamichal som sköts och avled. Han blev 43 år och var från Eritrea. 

13.6.2023

De här båda häktas nu i Södertörns tingsrätt för mord och mordförsök: Milosz Olak, 19, och Ronnie Casim Delen, 19. De båda är från Polen respektive Kurdistan ursprungligen. Ronnie har bytt till det namnet för att verka svensk, men hans föräldrar är från Kurdistan, även om han är född här. Båda nekar till brott. 

Två offer för kriget mellan de som har invandrat. För det här är absolut inte någon svensk kultur. 
Här bogseras bilen bort som de kriminella använde. Vittnen beskrev BMW-bilen. Varför en röd? Syns ju väldigt bra. 
Brottsoffret Elias som inte ser så liten och snäll ut som på medias bilder. lördag 10 juni 2023

Samuel Elias 11 år kördes ihjäl av gängkriminell

 Den som dödade heter Daniar Mohammed 27 år. Han körde i hög hastighet över cyklande Samuel Elias så att han dog. Den gängkriminelle Daniar är känd av polisen, för han är en galning när han kör bil - kör i vansinniga hastigheter - och har blivit dömd för detta. Han blev också dömd för mord i tingsrätten, men friad i hovrätten. Turgubbe! 

Gärningsmannen bor i Märsta och befann sig nu tyvärr i samma trakter i Valsta som Samuel Elias. Pojken flög ett tiotal meter när han blev påkörd och dog. Fast han hade cykelhjälm. Ingen hjälp när detta sker i hög hastighet. Gärningsmannen är irakisk kurd. Och han släpptes nu av polisen, gick inte att häkta enligt åklagaren. Turkiet nästa eller fler som blir offer i trafiken för honom? Han mår så dåligt enligt försvarsadvokaten. Visst!

 Jag har läst om sådana här fall sedan 50 år tillbaka. Påverkade som kör ihjäl barn. Förfärligt! Det räknas som olyckor. Inte som mord. Blir vållande till annans död och som mest ett par år i fängelse. Bilen i detta fall är ett mordvapen. Inget annat! Vila i frid Samuel Elias!

Samuel Elias är död för Daniar Mohammed körde som en galning. 
Denne gängkriminelle är släppt av polisen, för det går inte att anhålla och häkta honom. Det tilltänkta straffet är för lågt. Risken är att ingen vågar vittna heller så att han slipper undan. 

fredag 9 juni 2023

Trump kan få 100 års fängelse

UPPDATERAT

 Om alla åtal håller så kan ex-presidenten Trump få 100 års fängelse för att han behöll hemliga dokument också efter sin presidenttid. Trump själv säger förstås att detta är förföljelse, men det kan hindra honom från att bli president igen.

Det är sju olika åtal nu som är på bordet och det gäller också konspiration för att motsätta sig rättsväsendet, att dölja dokument i en federal utredning och att korrupt dölja dokument, samt att avsiktligt hålla tillbaka information gällande det nationella försvaret. Att dessutom ha haft en plan för att dölja och förfalska uttalanden och representationer. 

Trump ska framträda på tisdag inför domstolen i Miami och åtalen kan bli offentliggjorda innan dess eftersom Trump redan har berättat om dem. Hans republikanske rival om presidentposten Ron DeSantis säger att dessa åtal är ett "moraliskt hot mot det fria samhället". Låter inte så allvarligt. Trump själv säger förstås att han är oskyldig och att detta är förföljelse av honom. Det här är ett sätt att ingripa i det kommande valet till president 2024, menar han. 

Den 76-årige Trump befann sig i sin golfklubb när denna nyhet kom och han väntade sig inte att bli åtalad och skyller det på sin närmaste omgivning, som har sagt att det var en liten risk för detta. Dåliga rådgivare således. Han anser sig utsatt för en federal häxjakt. Det här är en "djupa statens konspiration" för att ta bort honom i striden om presidentskapet i år. Vem som blir republikanernas presidentkandidat avgörs under sommaren och Trump leder i denna valrörelse. 

DeSantis som är nummer två i republikanernas tävling om att bli nominerad presidentkandidat och senare utsedd till president, sade att om han vinner i valet 2024 så kommer han att benåda Trump, ifall han nu blir fälld i domstol. Vänligt av DeSantis. Det är på tisdag eftermiddag lokal tid som Trump kommer att framträda i Miamis domstol.  Hela denna domstolsprocess kan naturligtvis ta så lång tid att han inte kan fortsätta som presidentkandidat trots att han nu leder före DeSantis hos väljarna. Han kan ju också sitta i fängelse. En märklig utveckling i USA, som kan föra fram DeSantis. 

10.6.2023

Det är fler än hundra lådor med papper, som Trump har gömt på olika ställen i sitt hus. På bland annat toaletten och på en scen i ett balrum, i ett sovrum, en dusch och i ett kontor. Han blir åtalad på 37 punkter enligt vad som släpptes i går kväll. Enligt Trump är det inga hemliga papper, men enligt åtalet ska de topphemliga dokumenten bland annat ha innehållit information om USA:s och andra länders försvar och kärnvapenprogram. Och också försvarsplaner för hur USA skulle svara på en attack från främmande land och svagheter i det amerikanska försvaret.

Ron DeSantis med familj försöker framträda som om de vore den nya Kennedyfamiljen. Han är bara 44 år och guvernör i Florida där Trump ska framträda i Miami på tisdag. Han ligger dock tvåa efter Trump i väljarnas syn på saken. John F Kennedy var 44 år när han blev vald 1961, den yngste presidenten hitintills. 

torsdag 8 juni 2023

Skadade sex varav fyra barn i en park

UPPDATERAT

 Det är den här mannen som inte fick svenskt medborgarskap och därför begav sig till Frankrike. Han heter Abdalmasih Hanoun och är skriven i Trollhättan, 31 år gammal. Hans svenska fru säger att hon har tagit ut skilsmässa eller separerat. Han säger nu att han är kristen från Syrien och söker asyl i Frankrike, fast han fick uppehållstillstånd för tio år sedan i Sverige. Han har dock bidragsfuskat här och fått en dom på halsen. Han har också ett treårigt barn i Sverige, men har som sagt sökt asyl nu i Frankrike. Lär han inte få. Dock fängelse för att ha attackerat sex personer med kniv. Fyra av dem var små barn. Mellan 22 månader och tre år. Fem personer befinner sig på akuten och intensiven med allvarliga skador. 

9.6.2023

Man tror nu att det var att han fick avslag på sin asylansökan i Frankrike som var motivet till att han utförde dessa hemska dåd. Han har trott att det gick att manipulera myndigheterna och göra så att han fick stanna i Frankrike. Ja nu får han göra det i fängelse. Han verkar vara en icke intelligent människa. Frun säger att han har släkt i USA, men dit har han inte försökt att ta sig. Hans bidragsfusk i Sverige bestod av att samtidigt ta ut bidrag från a-kassan och från CSN. Så uppenbarligen har han haft jobb med a-kassa efter det och studiestöd som togs ut felaktigt. 

10.6.2023

De skadade är nu stabila och utom livsfara. Så han hade tur, som inte blir åtalad för mord utan enbart för mordförsök. Men straffen är strängare i Frankrike så han kan få tio års fängelse för vad han har gjort. Det behövs säkert. 

Stackars människor som råkade ut för den här mannen i Frankrike. Han har bott tio år i Sverige, men kniven han har i handen skadade människor i en park. Galning. Vad skulle det vara bra för?

Sju miljarder mer i skatteinkomst för staten

I maj månad fick staten sju miljarder mer i skatteinkomst än vad Riksgälden hade räknat med. Det blev kring 39 miljarder i överskott istället för cirka 23 miljarder.  Sju miljarder av detta är skatteinkomster. Men hur det blev så berättar inte Riksgälden. Kan det vara att människor har sålt sina bostäder för att ta in vinsten? Och då måste skatta också till staten? Vem vet. Eller är det så att den nya regeringen har lyckats få fler människor i arbete? Vem vet. 

Det är så otroliga summor så det är klart att det är svårt att veta hur mycket som strömmar in till statskassan. Gustav Vasa skulle ha glatt sig åt att Sverige blev ett så rikt land genom den reformation han gjorde. Tidigare var det katolska kyrkan som hade hand om mycket av landets förmögenhet. Men nu när vi är ett land utan religion i stort sett och kyrkan har skilts från staten så landar allt mera pengar i statskassan. 

Jag vet att vi som är över 70 år har bidragit mycket till denna rikedom. Vi som har jobbat sedan tonåren precis som våra föräldrar gjorde. De betalade dock inte de höga skatter vi numera måste betala. Jag minns när omsen var en tillfällig skatt enligt finansminister Sträng och på några få procent på 60-talet. Men numera är det skatt på skatt på elen och alla tänkbara möjligheter tas för att höja skatt på bensin och annat med syftet att gå över till miljövänligare (läs dyrare) bränsle. Så trots återbetalningen av en del av de hiskeliga räkningar människor fick betala för värme i vintras så vinner staten. Kan också bero av att det är individer som är skuldsatta i Sverige mer än staten. 

Statskassan är samtidigt belånad till 981 miljarder kronor. Det var socialdemokraterna som började låna mer år 2020. De slutade att klaga så mycket på oss pensionärer (läs 40-talister) som skulle kosta så mycket så det måste sparas, och istället så lånade de mer pengar. Tvunget när vi hade många nytillkomna invånare, som måste ges gratis både det ena och det andra. Och Arga Magda ville vinna valet 2022 för hon hade ju då suttit knappt ett år som statsminister. Så det gällde att ösa ur statskassan. Det lyckades dock inte, utan nu styr borgarna. Och statsskulden har sjunkit från 2 217 miljarder kronor år 2020 till 981 miljarder nu i maj 2023. Ett bra resultat!


onsdag 7 juni 2023

Att slå blint mot civila

UPPDATERAT

Att spränga en damm som översvämmar stora områden är ett krigsbrott. Det finns ingen mening med detta annat än att förstöra egendom och människoliv. Det är klart att det är Ryssland som har gjort det eftersom de hade kontrollen över området. Denna kraftverksdamm Nova Kachovka i Cherson byggdes redan 1956 av Sovjet och har fungerat sedan dess. Ryssland skyller förstås på Ukraina och säger att det var ett terrorbrott från deras sida. Varför skulle ett land förstöra en damm, som gör att den egna befolkningen drabbas?

Det här visar desperationen från Ryssland som vet att de aldrig kan vinna detta krig. Putin går mot sitt slut både mänskligt och i ålder. En fem meter hög våg skapades av sprängningen och översvämmar allt. Även en djurpark har översvämmats och djuren har dött. 

Det neutrala Sveriges Television vågar inte ta ställning i frågan om vems skulden är till denna katastrof utan skriver att "dammen har brustit". Jaha hur då? Det är alldeles klart att detta kan inte ha gjorts av någon annan än rysk militär. Men i FN säger den ryske ambassadören att detta gjordes av Ukraina. Men det var omöjligt eftersom Ryssland hade minerat området runt dammen. Minor kan nu ha flutit med vattnet som översvämmar marken i Ukraina.

19:02

Enligt president Putin är detta en "barbarisk handling", som Ukraina är skyldigt till. Ryssland hade förstås ingenting med att göra att turbinhallen sprängdes. Stalin sprängde redan 1941 en damm över floden Dnipro eller Dnepr i Ukraina och nu gör Putin detsamma. Härmapa eller copycat förbrytare. Det visar hur desperat Putin är. 

Så här såg kraftverksdammen ut i går. Det är en mänsklig katastrof, som inte skulle ha åstadkommits. Vad kan Ryssland mer tänkas göra?


Vanliga människors hus översvämmas genom detta krigsbrott. 
 
tisdag 6 juni 2023

Denna glädjens dag

 Nu har jag hissat den svenska flaggan denna den 6 juni som blir mer och mer betydelsefull ju fler som inte gillar den. Den här flaggan är en symbol för mina förfäder, som har bott i det här landet i hundratals år. Från fattigdom utan egendom har vi gått till att bli åtminstone ägare av en bit mark och ett hus. Glädjen över detta är stor. Jag firar i dag alla de många släktingar och vänner som har föregått mig och mina nu levande ättlingar. Det är klart att detta är vårt land. Det ska firas. 
 


lördag 3 juni 2023

Min hemsida uppdaterad med min fjärde bok

 Jag har fått min hemsida uppdaterad med min fjärde bok Innan glädjen infinner sig, som kommer den 8 september. Här kan ni se på www.annhelenarudberg.se.