lördag 31 oktober 2020

Elisabet Höglund till attack mot DN

 Elisabet Höglund skriver i dag om klimatfrågan i Expressen och att aktivisten Greta Thunberg ska bli chefredaktör för en dag den 6 december på DN. Hon är inte glad åt detta och ryter i mer än någon annan skulle orka som 76-åring. Men bra gjort Elisabet! Jag håller med dig om vad du skriver! Du ger dig också på helgonet Greta. DN har gått en krånglig väg för att försöka få lite läsare. Också Peter Wolodarski har erkänt att det är delade meningar om saken på DN. Och jag har konstaterat förut att jag inte känner igen denna min gamla tidning, där jag jobbade så länge. 

Elisabet skriver: Jag håller med om att Greta Thunberg är ett fenomen men jag delar inte hennes uppfattning om att jordens undergång är nära. Vad jag framför allt ogillar är hennes brutala och okänsliga sätt att placera hela världens befolkning på den anklagades bänk därför att de är klimatförstörare och hävda att bara hon har rätt. Alla andra har fel. De är dåligt pålästa, okunniga, hänsynslösa, egoistiska, aningslösa lycksökare som inte förstår att världen står på randen till sin undergång.

Och hon fortsätter: Detta är en journalistisk skandal, ett medialt haveri utan like. Vem ska tro på DN i fortsättningen när man vet att tidningen går i Greta Thunbergs ledband, när de högsta cheferna på tidningen har kapitulerat inför en politisk aktivist. En aktivist som visserligen har klimatfrågan som enda ledstjärna men som på samma gång tillsammans med andra klimataktivister vill kullkasta hela den nuvarande ekonomiska världsordningen.

Jag skrev själv om detta att tidningen ska anlita en ny chefredaktör och några av mina tidigare kollegor gick i försvarsställning på facebook. Det är nämligen så att en gång journalist på DN för alltid medlem av denna grupp, som ibland kan påminna om en sekt. Själv har jag jobbat hårt för att inte längre känslomässigt vara en del av detta journalistkollektiv, som är rätt inskränkt ibland för medlemmarna fruktar att bli ställda utanför denna elitgrupp. Eftersom jag själv valde att sluta på 90-talet så klarade jag mig undan mycket och slipper ingå i pensionärsgruppen som för alltid hör hemma hos DN. 

Här kan i läsa om de falska uppgifterna om de svältande isbjörnarna som miljöpartiet använde i sin propaganda. 


Att jorden kommer att gå under finns inskrivet i religioner som kristendomen. Och de troende väntar ständigt på att denna domedag ska inträffa. För de icke troende finns tron på att människor är skuld till allt ont. Och har makten att förändra klimatet. 


torsdag 29 oktober 2020

Nytt terrordåd i Nice

 UPPDATERAT

Det är drygt fyra år sedan massakern i Nice hände då många människor dog. Nu har ett nytt dåd gjort att minst tre människor är döda. Denna gång användes kniv och inte lika många kan dö som sommaren 2016 då fler än 80 människor dog, nedmejade av en lastbil, vid strandpromenaden i Nice. President Macron är på väg till Nice. Det nya terrordådet inträffade i centrum av Nice vid och inuti kyrkan Notre Dame. 

Terrordåden kommer inte att ta slut. En lastbil mejade också ned fem personer på Drottninggatan i Stockholm år 2017. Och Frankrike är utsatt genom att de har Europas största befolkning av muslimer. Men det är ändå bara kring 5-7 miljoner jämfört med en befolkning på 67 miljoner sammanlagt. Muslimerna uppgår till kring 7 procent. I Sverige är motsvarande siffra kring 8 procent. Vi har ungefär 800 000 muslimer i landet. 

Vi har inte fler muslimer än Frankrike, men eftersom Frankrike länge har varit ett sekulärt land så finns det större motsättningar. Efter terrordådet mot Samuel Paty vill regeringen utvisa ett par hundra islamister från Frankrike. Religionen i Frankrike, där de flesta är katoliker, utövas dock inte mer än här i Sverige. Franska revolutionen på 1700-talet gjorde slut på det mesta av överhögheten gällande både kungar och kyrka. Islamister är dock mycket våldsamma och menar att de kristna måste dö eller underkasta sig islam. 

Nu senast har Charlie Hebdos karikatyr av president Erdogan i Turkiet retat islamister. Och också honom själv. Frankrikes ambassadör är hemkallad från Turkiet och Erdogan har i hårda ordalag attackerat president Macron och menat att han borde söka psykiatrisk vård för sina uttalanden apropå det grymma mordet på läraren Samuel Paty, som enbart gjorde sin plikt när han undervisade om yttrandefriheten. Det är en grundlag i Sverige sedan 1990-talet och också i Frankrike är det en lag sedan 1880-talet. 

15:47

Gärningsmannen hade nyligen kommit till Frankrike och han är en 21-årig tunisier. Han skadades i axeln av polisen kulor och upprepade sitt manta: Allahu Akbar hela vägen till sjukhuset. Bra att polisen inte sköt ihjäl honom. Då kan det bli rättegång. 

30.10.2020

Här kan ni se gärningsmannen liggande på kyrkans golv, inte livsfarligt skadad. Han heter Brahim Aoussaoui och kom till Frankrike via en migrantbåt över Medelhavet och anlände till Italien. Han tog sig till Paris den 9 oktober och sedan till Nice. Röda korset hade koll på honom. Han fick således hjälp i sitt förehavande av denna människovänliga organisation. 

Det är tillåtet i Frankrike att driva med Turkiet och president Erdogan som vänstertidningen Charlie Hebdo gör här. Yttrandefrihet är en lag i Frankrike sedan 1880-talet. I Sverige är det en grundlag sedan 1990-talet. 

Google tar med mina tre böcker

 Till slut har Google gått med på att ta med mina tre böcker i den faktaruta de har gjort om mig. Men den tredje boken får inte finnas med omslag för det är oanständigt enligt reglerna. Det föreställer en känd stjärnbild Ormbäraren, men är en konstnärligt gjord teckning och det är en kvinna istället för den man det brukar vara. Men detta är för stötande för Google. Men nu tog de med den tredje boken ändå I ormbärarens tid. Den kom för åtta år sedan. Se bilden av omslaget längre ned. Så här skrev Google till mig i morse:

Tack för att du skickar feedback om Google Sök Detta är ett automatiskt e-postmeddelande som vi skickar för att informera dig om ditt förslag.

Ditt ändringsförslag för Ann Helena Rudberg har godkänts för Google Sök. Det kan dröja lite innan ändringen visas på Sök, men du kan se den här:

https://www.google.com/search?q=Ann+Helena+Rudberg&kgmid=/g/11cm6v09xw&hl=sv&gl=se

Observera att våra användare alltid har möjlighet att lämna feedback om informationen på Google Sök, och vi kan ändra innehållet utifrån den feedback vi får.

Din föreslagna ändring har lagts till i Faktarutan så att Google kan visa utförligare information och mer användbara resultat för användarnas sökfrågor. Den feedback som du skickar styrs av Googles användarvillkor och används i enlighet med vår sekretesspolicy.

Här är ditt förslag:

====================

https://libris.kb.se/bib/13542618 https://www.adlibris.com/se/bok/i-ormbararens-tid-9789163714955 https://www.bokus.com/bok/9789163714955/i-ormbararens-tid/ Jag tycker ni ska ta med min tredje bok också. I ormbärarens tid.

====================

Vi uppskattar att du hjälper oss att förbättra Google Sök och göra informationen mer användbar och tillgänglig för alla. Om du har ytterligare feedback kan du besöka dessa riktlinjer [https://support.google.com/websearch?p=kg_edit&hl=sv] och läsa mer.

Om du har frågor om detta meddelande kontaktar du vårt supportteam.

Tack för hjälpen
teamet bakom Google Sök


Så här ser faktarutan ut nu: 


Här är det regelvidriga omslaget: Här kan ni läsa om boken I ormbärarens tid: www.annhelenarudberg.se


onsdag 28 oktober 2020

Majoriteten i ett land bestämmer

UPPDATERAT

 Så många gånger har jag förvånats över att jag måste upprepa självklarheter under de senaste decenniet. Att vi har en demokrati i landet och att minoriteter inte ska bestämma över oss infödda, som är i majoritet. Även om vi har kring två miloner invandrare i Sverige ska vi inte behöva tala alla deras språk utan de ska lärar sig svenska om de vill bo här. De måste också ingå i vår kultur med lagar, som har stiftats på ett annat sätt än i många av deras hemländer. 

Deras kultur kan naturligtvis berika oss med inslag från mat och annat som de kan föra med sig, men vi ska inte tvingas att släppa lagen om yttrandefrihet eller att tvingas avstå från att röra oss fritt på gator i samhället, för att vi riskerar rån eller våldtäkt. Det är att återgå till något som vi inte har upplevt vara vanligt på åtminstone ett århundrade. Om inte längre. Straffet för dessa brott var mycket strängare dessutom förr i tiden. Tyvärr matas vi dagligen med alla brott som invandrare begår. Det senaste jag tog del av var en invandrare som uppenbarligen är pedofil och som har våldtagit en 12-åring och en 9-åring. Han överföll 9-åringen när hon var på väg hem från skolan. Han nekar till allt men har nu dömts till 14 års fängelse av hovrätten. Han är svensk medborgare och går inte att utvisa. 

Tack och lov gick hovrätten på ett grövre straff än i tingsrätten. Det går inte att ha lagar som tillåter pedofiler att våldta och inte ens få någon rehabilitering i fängelset, så att han går ut och gör detta en gång till efter att ha avtjänat ett år och två månader för det första övergreppet. Vi får hoppas att han nu blir upplyst och inser att det inte är okej att våldta småflickor. Det ska väl gå in om han nu avtjänar åtminstone 2/3-delar av straffet. 

Charlie Hebdo har nu ritat en satirisk teckning av Turkiets president Erdogan, som naturligtvis inte tas väl upp i muslimska länder. Men yttrandefriheten är lag och denna vänstertidning får naturligtvis publicera vad den vill. För bara några år sedan ville Erdogan att Turkiet skulle bli medlem i EU, men då skrev jag om hur han såg på kvinnor (minst tre barn ska de sätta till världen) och abort (att förespråka abort är förräderi) och att landet aldrig skulle kunna bli medlem. Dessutom anses att turkar alltid är turkar var de än bor i världen och de som går emot Turkiet i andra länder är också förrädare. 

Spänningen stiger i världen, men meningen med det hela på lång sikt måste vara att länderna och människorna kan samexistera utan fler krig eller terrordåd. Just nu hetsas det i Bangladesh mot president Macron och han eldas upp i form av bild. Landet har 162 miljoner människor som är fattiga och har omkring 15 000 kronor att leva av per år. Varje år drabbas landet av översvämningar och nära fem miljoner människor fick fly i år. Det är klart att frustrationen över deras situation kan lätta något när de får skrika ut sitt hat mot ett annat lands president. Fler än 1 300 människor bor på varje kvadratkilometer i landet. I Sverige bor kring 25 människor per kvadratkilometer. 

Grunden till alla problem i världen är överbefolkningen som först oroade världen på 1970-talet och inte har det blivit bättre sedan dess. Vi är nu nästan 8 miljarder människor på denna planet. Då på 70-talet var vi kring 4 miljarder. Men så länge det ses som en rikedom att skaffa många barn går det inte att göra något åt detta. Då uppstår översvämningar och missväxt plus svält när naturen slår tillbaka mot människor som omedvetet eller av nödtvång har bosatt sig på olämpliga markområden. 

17:32

En förundersökning mot Charlie Hebdo har inletts i Turkiet, men presidenten har inte ens sett bilderna på sig själv. Vad ska bli följden av detta? Att Charlie Hebdo döms till döden? 


Det här är den senaste karikatyren av president Erdogan på Charlie Hedbos omslag från i dag. Jag har beskurit bilden en smula, men ni ser väl vad den föreställer. 

tisdag 27 oktober 2020

Frankrike hyllas för att landet försvarar yttrandefriheten

 Naturligtvis behöver vi ett land som Frankrike, som har en stor befolkning av muslimer, men som står upp för yttrandefriheten i samband med det bestialiska mordet på läraren Samuel Paty. Ett mord som gjordes med religiösa förtecken. Religion är aldrig tänkt att skapa krig eller mörda någon, men det har blivit fallet ändå genom motsättningar mellan kristendom och islam.  Islamister som alltid är ute efter makt i den råaste formen. Och vänder sig också mot sina egna trosfränder för att uppnå denna makt. 

President Erdogan i Turkiet har ställt sig i spetsen för denna råa form av islam och förolämpat president Macron genom att mena att han behöver psykiatrisk vård. Jag har länge tyckt att Turkiet har varit inne på fel spår och deras önskan att bli medlem i EU var inte ens för flera år sedan något som var möjligt med denne diktatoriske president, som vill grunda ett nytt kalifat. Turkiet har liksom andra mellanösternländer varit västerländskt inriktat, men går nu med stormsteg åt ett annat håll. 

Religion är i värsta fall en propaganda som gör att motsättningarna mellan folk ökar. Det är bra att Frankrike nu i skarpa ordalag protesterar mot det absurda i synen på kristna som några man kan mörda om de upprätthåller de lagar om yttrandefrihet som finns. Som Frankrikes ambassadör i Sverige så riktigt uttryckte sig: detta handlar om terror och halshuggningen av en lärare. Och hädelse är inte ett brott varken i Frankrike eller Sverige. Men nu försöker islamister få det att handla om religion istället för terror. 

Världens människor måste gå vidare till något annat än kollektiva religioner som styr dem. Vare sig de är politiska eller religiösa eller både och. Men det verkar som dit är det ännu så länge långt. Först när människor vänder sig bort från den djupt liggande föreställningen att en stor man eller kvinna ska rädda världen så har mänskligheten gått vidare till något annat. Och kan låta bli att dyrka medmänniskor och ställa dem på piedestaler och göra dem heliga. 

Ingen tro handlar om att ta död på andra människor, men så kan all tro förvanskas när det blandas ihop med makt. Religion borde vara något privat, inte något kollektivt som blir politik. Men tyvärr så begriper inte mänskligheten ännu detta. 


måndag 26 oktober 2020

Varför tar inte Peter Wolodarski klimatet på allvar?

UPPDATERAT

 Ja det frågar han sig chefredaktören för DN Peter Wolodarski nu när han har bjudit in Greta Thunberg att ta över hans stol under en dag. Det lär bli i början av december. Jag kan inte läsa resten av det han säger om detta, men han jämför med coronan som alla medier ställde om till blixtsnabbt. Att jämföra jordens klimat med en sjukdom som drabbar världen är lite väl drastiskt. Detta klimat är mer eller mindre som det alltid har varit. Ibland har det varit på gränsen att utrota oss som när supervulkanen Toba fick utbrott för drygt 70 000 år sedan och mänskligheten nästan försvann. 

När ett sådant utbrott sker täcks himlen av aska och temperaturen sjunker över hela jorden. Ett sådant utbrott, som kan hända också i USA i Yellowstone, skulle på minuten få mänskligheten att prata om något annat än att vi håller på att förstöra vårt klimat. Vi skulle få kämpa för att överleva för det skulle betyda att jordens klimat drastiskt ändrades och att isvintrar blev legio. Och det skulle återigen gå att åka skridskor på Themsens is för den som så ville. Den sk lilla istiden som varade under några århundraden och inte tog slut förrän på 1800-talet gjorde att det gick att göra så under många vintrar. 

Planeten jorden har täckts av is med jämna mellanrum och det var inte mer än 10 000 år sedan den senaste istiden, som gjorde att Sverige också täcktes av tre kilometer is. Det är därför landet fortfarande återhämtar sig och höjs i en stor del av Sverige, som trycktes ned under tyngden av isen. Vårt klimat är beroende av många fler faktorer än en sjukdom som corona och det är lite märkligt att jämföra dessa båda. 

Att låta en klimataktivist ta över DN för en dag lär inte skapa varken ett bättre eller sämre klimat. Faktorerna som omvandlar vår jord är alldeles för många och stora för att människor ska kunna påverka detta. Det är dags att ta det lite piano när det gäller klimatet och inse att planeten kan ta död på oss om den så önskar. Fast jorden har knappast några önskningar utan är också som planet styrd av de fysiska naturlagarna. Människorna är många snart 8 miljarder på jorden, men att vi skulle ha någon avgörande förmåga att styra klimatet är bara nys. 

Den här artikeln från Klimatupplysningen driver en smula med DN och påståendet att människor flyr från Kalifornien på grund av klimatförändringarna som både får bränderna att bli värre än förut och havet stiger dessutom. Men bloggar kan skrika sig blå och försöka upplysa människor. Det hjälper inte mycket mot den tid vi lever i där aktivisterna och propagandan säljer lösnummer. Så här skriver Johan Montelius från KTH:

"På samma sätt som kyrkan ständigt påminde om arvsynden förmedlar DN en bild av att alla naturliga förändringar är till det sämre och att det är vårt syndiga leverne som är orsaken. En dystopisk beskrivning, med mycket bra bilder, ger naturligtvis en känslomässig respons och det är kanske den den responsen som man är ute efter. Det finns ett amerikanskt begrepp inom tidningsvärden som heter “Hey Martha”; den bästa artikeln skulle få gubben hemma vid frukostbordet utbrista “Hey Martha – listen to this.”  – det är en bra artikel. Det finns ingen redaktör som kan argumentera emot en artikel som väcker känslor och får läsaren att dela med sig av det de just läst."

28.10.2020

Inte heller inne på DN:s redaktion är alla med på tåget med Greta Thunberg som chefredaktör. Det spelar ingen roll att hon har en "överrock" bestående av en grupp och att Wolodarski inte ger upp sitt utgivaransvar. Svenska Dagbladet skriver att det inte handlar om klimatet eller om Greta Thunberg utan om att släppa in en aktivist i tidningslokalerna. Vem blir nästa politikkändis som släpps in för att propagera för sina frågor? Miljöpartiets Lövin eller Bolund?

Sådana här skräckbilder får numera grundskoleelever ta in. Förr i tiden så hade man bilder i skolan av vad som hade hänt på jorden. Inte propaganda om vad som var teoretiskt sett var möjligt att hända. Att skrämma barn med detta är förfärligt!


torsdag 22 oktober 2020

70-plussare är som andra människor

Tänk att vi som är 70 plus nu får göra precis som andra människor i Sverige. Inga strängare regler än för de yngre. Det var väl på tiden! Vi är återigen myndiga och kan besluta över våra egna liv. Vi slipper bli förföljda av finansminister Magdalena Andersson också. Hon har inte yttrat ett ord om några pensionärer och hur dyra vi är sedan kanske förra sommaren då hon gick ut och pratade om 40-talister som snart fyller 80 år och därför måste alla skatter höjas. Istället blev det tvärtom när pandemin slog till. Alla skulle få mera pengar i alla åldrar. Det gick att belasta budgeten för nu hade vi sparat sedan 70-talet. 

Socialdemokraterna har samma politik som de alltid har haft. De är till för de fattiga och har skapat nya reservat för dem i många städer. Senast besökte Stefan Löfven Borlänge, där det är hiskeligt trist att bo numera. De studenter som kommer utifrån är placerade i Tjärna Ängar, men vill bo i centrum och slippa alla kriminella. Många har valt att avbryta studierna och istället flytta hem igen. Sverige var fattigt när jag växte upp på 50-talet och då var socialdemokraternas politik bra, men sedan har de många politikerna blundat för vad som har hänt. Särskilt då statsministern som vill ha kvar makten, men inte vill se problemen. 

Alla folkgrupper räknas enligt övergripande statistik, som aldrig tar hänsyn till en enskild individ utan alla ska räknas in i grupper, som är starka eller svaga. Ingen skillnad där mot hur det var när jag var liten. De svagaste grupperna nu är alla de miljoner invandrare som har kommit hit sedan 2000-talet började. Och dessa ska naturligtvis statsministern ta hand om. Alla studenter som kommer från länder utanför EU betalar varje termin i genomsnitt 65 000 kronor för att gå på högskolorna. Och de vill naturligtvis inte vara otrygga i sina boenden för den summan. Och de har rätt att få tillbaka studieavgiften om de avbryter. Det har Högsta domstolen beslutat. 

Så där försvinner pengar ut från landet genom dessa studenter, som naturligtvis inte tillhör underklassen i sina länder. För två år sedan var de kring 24 000 som studerade här. Men den summan minskade i år 2020 då pandemin slog till. Bara kring 10 000 lär fortfarande vilja studera här. 

Men detta är det minsta av statsminister Stefan Löfvens problem fast han väljer att fokusera på detta. Värre är alla kriminella i landet, som oftast kommer utifrån. Det finns ett 40-tal ligor som hotar vårt sätt att leva, menade polischef Mats Löfving i september och de ingår i klaner, som i en del fall har kommit hit enbart för att leva kriminellt. 

Och när till och med högt uppsatta tjänstemän i regeringen från Irak kan leva här under flera namn och ta emot bistånd från staten har det gått långt. Han är dock avskriven från misstankarna nu för han har flyttat tillbaka hit. Återinvandrat som det heter för han skrev sig i Irak då när han blev avslöjad. Men hans exempel är bara toppen på isberget för egentligen vet vi inte vilka som bor i Sverige. Och någon ny folkräkning blir det inte. De register vi har anses räcka och det som tidigare genomfördes senast på 90-talet anses inte behövas. 

Men nu ska jag fortsätta att leva som vanligt, som jag har gjort för det mesta, men Stockholm vågar jag inte besöka ännu. Kanske när det nya systemet med bussar i Katarinaberget vid Slussen blir av och allt är klart. Det är om fem år. 

Nedan syns jag och Maren Fasland inramade. Hon är min farmors mormor och levde i Bergen i Norge. Hennes man som skymtar ovan henne hette Claus Pavels och var biskop i Bergen, ursprungligen från Danmark. De båda levde på 1700-1800-talet.


onsdag 21 oktober 2020

Linda Snecker (v) har förträngt terrordådet i Stockholm

 Linda Snecker från vänstern säger på twitter att vi inte diskuterar terror så mycket inom politiken för att vi inte har haft något terrordåd i Sverige. Hon kan väl ursäktas med att hon bor i Norrköping och det är ju så långt från Stockholm? Nej naturligtvis inte. Hon är riksdagsledamot och borde känna till att det skett terrordåd i Stockholm. Bara tre år sedan på Drottninggatan. Men jag förstår att det är lätt att förtränga detta. Det var ju en stackars invandrare som gjorde detta och de är höjda över alla misstankar. Säkerligen!

Men till och med Stefan Löfven gick ut och sade att detta är ett terrordåd. Fem människor mördades av den lastbil som Akilov stal och körde på Drottninggatan. Nyss kom nyheten att fler betonglejon ska sättas ut runt om i Stockholm, vilket betyder att faran för nya terrordåd är inte över. Jag gick in och kollade att hon verkligen hade sagt detta på twitter att vi inte har haft något terrordåd och visst hade hon det. Hon är således rättspolitisk talesman för vänsterpartiet, men har inte ens koll på detta. Förfärligt!


 


måndag 19 oktober 2020

Sveriges Television slirar på orden

 Sveriges Television har känt sig tvungen att låta Cristian Catomeris förklara vad som hände i Paris när en fransman och lärare blev halshuggen. För först sade Catomeris att detta dåd "provocerades fram eller ledde till" mördandet. Men här säger han något annat under ett längre inslag. Han lämnade Agenda för att debatten om kriminalitet i förorten satte namnet Hassan på en fiktiv tonåring som skulle vändas bort från denna kriminalitet. Han jobbar nu med utrikesfrågor istället.

Vi har inga större straff för dessa tonåringar, utan de kan fortsätta att begå brott när de har valt denna bana. Drygt 70 procent av alla som sätts i fängelse har en strafftid på mindre än ett år. Sverige har inte trott på detta med straff utan att vårda människor tillbaka till samhället. Men något har hänt under de senaste fem åren, då vi har fått exceptionellt mycket nya människor som har kommit till Sverige. De har kommit från helt andra förhållanden än det svenska samhället och behåller sin kultur och sina klaner i stor utsträckning. 

I Göteborg finns klanen Ali Khan som har funnits där från Libanon sedan 1980-talet och av 40 manliga medlemmar i släkten är 30 straffade för något brott. Det är svårt att integrera män som tror på heder och är muslimer. Enligt dem är det brottsoffrens eget fel om de inte lyder och därför blir bestraffade. 

Så låter det i alla sekter också i religiösa sådana svenska som Knutbysekten, där barnen fick höra att det var deras fel om de råkade ut för bestraffningar för Gud ville detta. De hjärntvättades precis som andra sektmedlemmar. På 20 år har vi gått från 3 procent muslimer i befolkningen till omkring 10 procent i år. Drygt 2 miljoner är utrikes födda i Sverige. 


söndag 18 oktober 2020

Det är synd om Google

UPPDATERAT

 Nu är Google också ansatta av islamister och terrorister. Så måste man se det som nu händer när jag och andra länkar till vanliga medier. Så här skriver Google när man går in på en länk på min blogg:  


Detta när jag ger en länk till SVT i Sverige som absolut är en okej länk och inte alls någon mystisk variant. Men jag förstår Google. De måste vara mycket försiktiga, för de blir naturligtvis hotade som företag och personalen också om de inte garderar sig. Världen består till stor del av hot numera. Och ingen går säker för hatande människor. Själv gjorde jag ett uppehåll på ett år här på bloggen, för att slippa de som hängde efter mig. 

Det här nya sättet att kommentera som Google har, det införde de i går tror jag (har inte sett dessa meddelanden förrän i dag) för att jag skrev om brottslingar och terrorister. Det är farligt. Stackars Google som måste böja sig och buga för denna moderna överhet. Google har funnits i drygt 20 år och har sitt huvudkontor i Kalifornien. Google är en av världens bästa arbetsplatser konstateras här. 

19:41
Det hjälpte att skriva om kommentarerna från Google. De finns inte längre vad jag kan se!lördag 17 oktober 2020

Det avhuggna huvudet i Frankrike

 UPPDATERAT

Har ni sett det avhuggna huvudet som låg på en gata norr om Paris? Jag trodde först att medierna överdrev, men nu har jag sett bilden på detta avhuggna huvud av en lärare, som dristade sig att berätta om yttrandefrihet för sina elever och visade Muhammed som karikatyr. Först protesterade föräldrarna hos rektorn och sedan kom extremisten med kniv och ropade sitt slagord och skar halsen av läraren.  Hans huvud låg sedan på gatan och kroppen förstås. Jag visar inte bilderna för de får ni leta fram själva. 

President Macron har uttalat sig om det förskräckliga dådet och nio anhöriga till den 18-årige gärningsmannen är anhållna. Han blev skjuten av polisen när han inte gav upp. Han ropade återigen sitt slagord. Han dog senare. Och dessa fanatiker tror att de ska få komma till paradiset och njuta jungfrur och rikedomar för de är martyrer i sina egna ögon. Dådet kopplas samman med en moské, som spred en video om vad läraren hade gjort. Idag förväntas den döde läraren hyllas av regeringen vid en presskonferens vid 15-tiden. Den invandrade tonåringen föddes tydligen i Moskva enligt en del uppgifter, men härstammade från Tjetjenien. 

Det går inte att uttrycka hur stor avskyn är för dessa vansinnesdåd. Orden räcker inte till. De utförs för att en man levde för mer än tusen år sedan och han anbefallde enligt vissa krig mot kristna. På den tiden var det vikingar som härjade i vårt land, men sedan dess har mänskligheten gått framåt och förstått att det inte går att mörda människor. Men en del utvecklas inte. Vi som var asatroende ända tills Ansgar kom hit och predikade har ändrat oss. Men del folk har stannat i växten. 

Tänk att vi ändå har lyckats att hålla liv i Lars Vilks under alla dessa år sedan 2007 då han gjorde några små teckningar av Muhammed. Men ingen har ställt sig upp och försvarat vår yttrandefrihet så särskilt mycket. Och skulle någon drista sig att göra detsamma som franske läraren i Sverige skulle denna människa säkerligen vederfaras samma öde. Läraren Samuel Paty blev 47 år gammal. 

18.10.2020

Mördaren som halshögg läraren Samuel Paty hade kopplingar till IS och en halvsyster till honom hade anslutit sig år 2014 till dem när de nyss hade utropat kalifatet. Han fanns dock inte på den franska polisens karta. Det finns ungefär 5 miljoner muslimer i Frankrike, vilket är Europas största muslimska befolkning. Detta av ungefär 67 miljoner invånare. I Sverige räknas muslimer till ungefär 8 procent av befolkningen, vilket då blir närmare en miljon av tio miljoners befolkning. 

Tyvärr försöker Google avråda människor från att ta del av de anslutningar jag har länkat till ovan. Finns ingen anledning. Det är vanliga medier jag länkar till. Är de nu plötsligt inte comme-il-faut?

13:44

Så här står det i dag på DN:s ledarsida: "Så länge det inte är fritt fram i Europa att kritisera och håna också islams heliga figurer kommer självcensur att råda och oskyldiga människors blod att flyta. Därför är inget annat svar möjligt och rimligt än att sätta in rättsstatens och våldsmonopolets fulla arsenal mot terroristerna och de som hjälper dem."

19:38

Tusentals människor har samlats i Paris för att sörja lärarens död. Tänk om något sådant kunde hända här i Sverige! Men det hjälpte tydligen att skriva om Google för deras anmärkningar togs bort från mina länkar. 

20.10.2020

Läraren Samuel Paty får ta emot Hederslegionen av Frankrike, som ett uttryck för att han stod för de rätta värderingarna. torsdag 15 oktober 2020

Hamid Zafar ska delta i På Spåret hatade judar och homosexuella

UPPDATERAT

 Förra året var Hamid Zafar, ursprungligen från Afghanistan,  sommarpratare och blev utsedd till Årets svensk år 2018, men han har också anonymt skrivit hatfyllda kommentarer om judar, homosexuella och svenska kyrkan. Han var värdekonservativ säger han och det var ju länge sedan dessutom. Flera år sedan. Han var sökande rent politiskt och upprörd över vad som hände hans hemland. Han är numera moderat och ska delta i SVT:s På Spåret den 4 december i år. 

Det här är ännu ett exempel på hur människor kan dölja vad som finns inuti dem. De visar upp en sida utåt som får belöningar, men känslomässigt står de någon annanstans. Och intellekt och känsla har inget samband hos dem. Det är ännu ett fall av muslimsk omvändelse av nödvändighet och han har numera avstått från vidare kommentarer på vare sig facebook eller flashback. Han är barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun i Västergötland. Han var tidigare rektor för skolor i utsatta områden i Göteborg och lyckades vända utvecklingen för en av dem. 

Han kan sägas vara ett exempel till på den intellektuella splittringen hos muslimer. För de ska ju hata kristna och västerlänningar. Men som flyende från dessa länder måste de gå emot den indoktrinering som deras föräldrar och de själva har varit utsatta för. Hamid Zafar kom till Sverige som barn från Afghanistan. På Spåret är redan klart för höstens program är redan inspelat. 

14:08

SVT tar bort avsnitten med Hamid Zafar. Det beslutades i dag. Vilken tur att han inte gick till final då! Han är med tillsammans med Frida Boisen så henne ser vi inte heller. Det är två avsnitt som tas bort. SVT ska tänka över om det går att ersätta dessa båda avsnitt med något annat. Det betyder ju att även motståndarna tas bort tillsammans med underhållningen. Han har dessutom petats av moderaterna från deras integrationskommission. 

16:03

Han lär inte heller få behålla jobbet i Mullsjö kommun. Det säger kommundirektören där. Hamid Zafars rykte är alltför skadat. Farid Ikken var journalist i Sverige har dömts till 28 års fängelse

 Massip Farid Ikken var medlem av IS och attackerade en polis utanför Notre Dame i Paris 2017. Han har nu dömts av en fransk domstol till 28 års fängelse och utvisning på livstid från Frankrike. Han fick tidigare också pris för sin journalistik av EU-kommissionen år 2009. Det var ett pris mot diskriminering. Han gifte sig med en svensk kvinna och flyttade då till Sverige. Han utbildade sig till journalist både i Stockholm och Uppsala och människor som mötte honom här kunde inte tro att han hade gjort detta. En vän här menar att de som hjärntvättar till extremister måste vara skickliga. Farid Ikken jobbade bland annat åt Sveriges Radio. 

Men om Farid Ikken nu var så bra som människa har han väl själv något ansvar för vad som hände. Det säger mer om hur naiva svenskar har varit gällande människor med muslimsk bakgrund. Och hur väl människor kan dölja vad som försiggår inom dem. Det finns många fler exempel på detta. Uppenbarligen har Farid Ikken hjärntvättat sig själv och svurit trohet till IS. 


söndag 11 oktober 2020

En svensk tiger

 Här nedan uttrycker Beredskapsmuseet sin besvikelse över att Aron Flams bok fick göra parodi på den svenska tigern, som kom 1941 för att uppmärksamma svenskarna på att det var farligt att prata för mycket. Beredskapsmuseet menar som ni ser nedan att detta gynnar nazister. Det är otroligt att de inte begriper att det handlar om yttrandefrihet. Aron Flams omslag finns också nedan. Det hela handlar om affärer som vanligt. Beredskapsmuseet har gjort bilden till sin inkomstkälla och ska ha patent på den. Men Aron Flams boks innehåll faller inte recensenten här särskilt på läppen. Grundtesen att vi aldrig har tagit itu med vårt nazistiska förflutna faller. Sverige hukade som vanligt för stormakten då som var Tyskland. Vi ville inte slåss utan ha fred och jobba vidare på vårt lands materiella välfärd. Så är det fortfarande. Och det är också målet med all invandring, som vi har tagit emot. Vi ska växa som nation och införliva alla folk i detta. Så var tanken också i början av 1900-talet när vi missionerade runt om i världen för alla folk skulle ha nytta av att bli som vi. 
lördag 10 oktober 2020

FN:s livsmedelsprogram får Nobels fredspris

 Det var ett säkert val som den norska Nobelkommittén har lyckats med för en gångs skull. Annars brukar de för det mesta vara ute och cykla i sin iver att vara idealistiska. Det säger jag fast jag har släktingar i Norge. Min pappas mormor var därifrån. Hon gifte sig med Maximilian Schenström då när Norge och Sverige var i union. Hon hette Marie Julie Lerche Johansen och var av fin familj. 

Några anor har jag väl ärvt från den sidan känns det som. Men som sagt vem kan vara emot att världens svältande får en stöttning genom fredspriset? Ingen alls. Så klart. Annars låg WHO, Världshälsoorganisationen, bra till, men de lyckades ju inte stoppa pandemin. Nu fick istället WFP detta pris. Och bra mat lär hjälpa coronasjuka att bättre klara av epidemin. 

Grattis alla som får äta sig mätta i denna dag. Svälten i min släkt ligger i stå långt tillbaka. Min mamma var mycket mager som liten och fick gå och lägga sig och sova ibland istället för att få någon kvällsmat. Då kände de många barnen inte hungern längre. Så var det att vara torparflicka på 1920-talet. 

Fyra gånger så många lär dö av svält än som dör i covid 19 säger direktören för FN:s livsmedelsprogram. Men detta händer ju alltid så ingen orkar riktigt bry sig längre. När jag var liten sade de vuxna: Ät upp och tänk på barnen i Indien, som inte har någon mat. Detta fortsätter som sagt i evighet. Nedan bilder på Amal i Jemen, som blev sju år gammal. Förfärligt att barnen drabbas så hårt av vuxnas konflikter. torsdag 8 oktober 2020

Vem blir president i USA?

 Ja det står ännu så länge skrivet i stjärnorna vem som blir president om några veckor i USA. Det sägs att Biden leder, men det är ofta så att den sittande presidenten har förtur till posten. Numera får alla sitta två perioder. Något som inskränktes sedan andra världskriget då Franklin D Roosevelt satt 12 år. Rekord! Men sedan tyckte amerikanarna att detta skulle vara bättre med två perioder i en demokrati.

Medierna i Sverige har dock spårat ur för länge sedan för inte har vi väl rösträtt i USA? Mer intressant är vad som pågår på hemmaplan, men det går inte att omtala alltför mycket. För då riskerar medierna att bli rasistiska eller något värre. Men som det nu är kommer det inte att förbli. Medierna har alltid gått i regeringens fotspår här hemma så det enda som hjälper är att byta denna regering, som nu klamrar sig fast vid makten och har gjort upp med miljöpartiet en gång till för att sitta kvar. 

De stackars unga männen från Afghanistan ska nämligen ha ett helt år på sig nu att söka jobb efter att de har gått ut gymnasiet. För det är ju pandemi och vem kan få jobb då? Omkring 50 000 afghaner befann sig i Sverige för två år sedan, men en del har väl flyttat till Frankrike för att söka sin lycka där istället. Kring 8 000 är kvar här som asylsökande. Men de får väl amnesti om miljöpartiet får bestämma. 

Bilden nedan har ingenting med några val eller regeringar att göra. Det är naturen som den såg ut nu på morgonpromenaden och lär se ut i många århundraden ännu om inte människor gör om hela landskapet. Eller låter det bebyggas ännu mer än nu. Framtiden är som alltid osäker i människors händer. Nu när vi strax är 8 miljarder invånare på detta klot. 
onsdag 7 oktober 2020

Det är marknadens fel att det fuskas med assistans

 Shekarabi (s) som är minister för sociala tjänster tycker att det är marknadens fel att det fuskas för miljarder med assistansersättningar. Flera partier måste tänka om, säger han. Men inte socialdemokraterna. För Shekarabi har redan insett vad som har hänt. Tänk att det tog bara omkring tio år innan också ministern upptäckte detta och menade att systemen är naiva. Jo det har vi andra tyckt länge, men vem lyssnar på medborgare? Det behövs alltid utredningar för att konstatera fakta. Så klart!

Hade det inte varit för exfrun så hade väl Kaninmannen från Liseberg fortfarande kunnat luras att han inte kunde gå. Han lyckades få ut fyra miljoner på sitt fusk och bedrägeri. Men exhustrun tröttnade på hans bedrägeri och avslöjade allt. Det fanns bland annat en bild på honom stående bredvid Lisebergs berömda kanin, därav öknamnet. Han som enbart kunde ta sig fram i rullstol. Miljonbelopp har slussats genom olika företag och mest har det lyckats för nytillkomna i Sverige förstås, för det är ju så svårt att kontrollera vad som har hänt dem i hemlandet. 

Det är naturligtvis extra synd om alla som lyckas ta sig hit till Sverige och de ska få alla skattepengar de kan lyckas att begära och få ut. Så klart! Jag skojar naturligtvis. Men någon ordning blir det inte än, men kanske om tio år eller så. Nu när också Shekarabi har förmåtts att ta bladet från munnen. Men inte är det marknadens fel utan lagstiftarnas. Alltså Shekarabi själv plus andra som borde stå i skamvrån. 
måndag 5 oktober 2020

Snart blir det ordning i landet

 Så här vacker är hösten just i dag. Ännu ingen frost, men träden går efter ljuset och solen. Och jag märker att jag behöver inte skriva så ofta här för nu har alla börjat prata så som jag och andra har gjort i tiotalet år. Då lär det kanske bara ta tio år till innan det blir någon ordning i landet. 

Rundgången bland händelser består av dödsskjutningar, sprängningar, våldtäkter och tänka sig stöld i Örebro av en klocka värd en halv miljon. Varför går man runt med en sådan? Einar säger skvallret blev utsatt och hotad, men också att det kan vara ett försäkringsbedrägeri. Nä det tror inte jag. Alla är väl hederliga i musikbranschen? Och vem är Einar? Jag hänger tydligen inte med när det gäller rappare som är gangsta. 

För övrigt så finns det islamister som vill ta över Sverige. För de är så upprörda nu när deras bok har blivit bränd. De ska inrätta ett kalifat här. Lycka till säger jag! Intet nytt under solen. Kan inte folk börja prata om något annat än de gjorde för tusen år sedan? Vi lever inte längre som vikingar här, men i Österlandet har ingenting särskilt inträffat. Allt är lika exotiskt och underligt där nu som då. Men det ordnar sig säkert det också! Ha en väldigt trevlig och solig dag alla som bor på planeten!
fredag 2 oktober 2020

President Trump drabbad av Covid 19

 UPPDATERAT

Både president Trump och hans fru har drabbats av corona. De är i karantän hemma hos sig i Vita huset och mår bra rapporterar deras läkare. Vi får väl se hur det går. Nästa debatt med motståndaren Joe Biden är den 15 oktober. De som håller på familjen får väl be för dem. 

Det här är ett hot mot USA:s statsskick naturligtvis för Trump tillhör riskgruppen 70plus (han är 74 år) och Boris Johnsson som är mycket yngre, 56 år, blev ju allvarligt sjuk i corona och fick intensivvård. Men han överlevde. Fler i omgivningen kring presidenten kan också vara sjuka eftersom de har umgåtts rätt intensivt. Mike Pence är vice president och ska ersätta Trump ifall något drastiskt händer. Han är enbart 61 år. Presidenten blev förmodligen smittad av Hope Hicks, som är 31 år och som konstaterades smittad före presidenten. Hon är kommunikationschef i Vita huset. 

3.10.2020

Trump är förd till militärsjukhus med helikopter och behandlas med Remdesivir, ett läkemedel som gör att viruset har svårt att reproducera sig. Han tillhör som sagt riskgruppen och har frossa, feber, snuva och hosta. Kanske smittades presidenten när han berättade vem som ska bli ny medlem av högsta domstolen i USA. Detta event ägde rum i trädgården vid Vita huset och omkring ett tiotal har visat sig vara smittade där. Boris Johnsson blev sjukare efter tio dagar och fick då intensivvård i England. Trump har varit sjuk sedan i onsdags. Bara några dagar än så länge. 

5.10.2020

Trump tog en biltur runt sjukhuset för att visa upp sig för anhängare, som hade stått där ett par dygn. Han kommer antagligen att skrivas ut i dag eller i morgon. Och han har lovat att berätta mer. Han har förändringar i lungorna, men mår bra nu vill han poängtera. 

6.10.2020

Jodå Trump fick lämna sjukhuset under natten och är tillbaka i Vita huset. Han lät fotograferna ta bilder av honom på balkongen på Vita huset och hur han demonstrativt då tog av sig masken han hade. Han hade problem med att andas och det var därför han åkte till sjukhuset. Hans exfru säger att han är så noga med hygienen och tvättar alltid händerna. Hans enda svaghet är hamburgare. Han är lätt överviktig och väger kring 110 kilo. Men eftersom han är 191 cm lång är det rätt okej.