torsdag 31 mars 2016

De skulle "fucka ur"

UPPDATERAT
Så sade två av männen som är anhållna nu för grov våldtäkt när de klev på färjan till Åbo. De skulle roa sig och ha kul skrattade de och det betydde att få tag i en flicka att roa sig med. Det går att förstå i efterhand. Det sade de till Aftonbladet då och det var vad de gjorde. Det var på färjan Galaxy som det misstänkta övergreppet skedde. Mannen som intervjuades är en utomeuropeisk invandrare 19 år och tidigare dömd för brott. Hans kompis är också invandrare. Fyra män sitter nu anhållna misstänkta för grov våldtäkt, gruppvåldtäkt på en flicka. 

Tre av de anhållna är utomeuropeiska invandrare och en kommer från Balkan. De är skrivna i Västerås och 18-19 år gamla. Ingen av dem är född i Sverige. När Aftonbladet begrep att de hade lyckats intervjua ett par av de anhållna männen tog de bort videon från sin sajt och lade istället in en intervju med reportern om hur det kändes att ha råkat prata med just de anhållna. Hon tyckte det var en "sjuk slump" och "obehagligt" att det var just dem hon hade intervjuat. Antagligen blev de utvalda för sin hudfärgs skull som intervjuoffer. Eftersom det annars alltid är vita som kommer till tals och får ta upp plats.
1.4.2016
Två av dessa män i tonåren figurerar också i ett mord i Stockholmstrakten. De är misstänkta för medhjälp. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli. Tyvärr inte något aprilskämt!
11:25
En femte man är anhållen för våldtäkten på m/s Galaxy. Brottet är grov våldtäkt. Den femte mannen är 20 år gammal. Alla fem nekar till brott.
16:34
Lillebror till Barzan Khoshnaw var med i den misstänkta grova våldtäkten. Storebror dömdes till tre års sluten ungdomsvård för att ha mördat sin flickvän Beatrice Fredriksson när han var 16 år. Hon blev gravid enligt Barzan och det gick inte för sig. Hon blev 16 år. Det visade sig att hon inte var gravid. 

2.4.2016
Två av de anhållna männen är släppta på fredagskvällen. Misstankarna mot dem är avskrivna. Häktning av de andra två måste ske söndag senast vid 12-tiden. Den senast anhållne är fortfarande anhållen.
12:47
Häktningsförhandlingen hålls redan i eftermiddag av de tre anhållna.
15:18
Den förste 19-åringen är nu häktad av tingsrätten.
15:54
Den andre 19-åringen är också häktad på sannolika skäl av tingsrätten.
16:01
Den tredje 18-åringen häktas inte. Det saknas tillräckliga bevis menar tingsrätten och han ska släppas på fri fot. Åtal ska vara väckt för de andra båda den 15 april. För dessa båda är det sannolika skäl anser tingsrätten att de är skyldiga. Den högre graden av misstanke.

Här kan ni läsa fortsättningen på historien. 

Trettionio mord i år i Sverige

UPPDATERAT
Under de tre första månaderna av 2016 har trettionio misstänkta mord inträffat. I mars är det hittills elva mord. Och det betyder att det sker ungefär tre mord i veckan. Det är en siffra som har hållit i sig under en del av förra året också. Statistiken ligger på 70-110 mord per år i Sverige. Det verkar inte längre stämma. Förra året räknade Rättsmedicinalverket till 103 mord. 

Här är alla morden i mars:

2.3.2016 misstänkt mord i Södertälje på en man, som hittades utomhus.
4.3.2016 misstänkt mord asylboende i Storå, en man är häktad för mordet.
5.3.2016 misstänkt mord Åkersberga.

8.3.2016 misstänkt mord Möllevången Malmö.
9.3.2016 misstänkt mord Hudiksvall. 

9.3.2016 22-årig man skjuten i Malmö helt klart mord.
9.3.2016 misstänkt mord Lysekil på en man, två anhållna. 

15.3 Mord i Alingsås, man mördad utomhus. 
17.3 Mord i Bredäng, 23-årig man mördad. 
21.3 Misstänkt mord i Älvsjö i villa, kvinna hittad i villaområde.

29.3 Misstänkt mord Silverdalen Hultsfred kvinna hittad i skog 40-årsåldern. Make i 50-årsåldern anhållen.  Flyktingfamilj från Mellanöstern. 

Här skrev jag tidigare om morden i mars. Samt här är en uppdatering. 

9:57
Brå (Brottsförebyggande rådet) har sammanställt brotten under 2015 och de uppgår till 1,5 miljoner. Det är en ökning med fyra procent jämfört med året innan. Det dödliga våldet enligt Brå är 112 personer under 2015 såldes lite högre än vad Rättsmedicinalverket räknar in under 2015. Det som sticker ut är att så många skjuts till döds och att så många skottskadas. Brå anser dock att statistiken inte är exceptionell utan ganska normal. Region Väst har fördubblat sina fall av dödligt våld. Två tredjedelar av de mördade i Sverige är män. 


onsdag 30 mars 2016

Peter Stormare om änglar och osynliga gubbar

UPPDATERAT
Han är troende Peter Stormare för när han var liten stod en gubbe i trädgården, som bara han kunde se, och nu pratar denne man ständigt med honom. Jag skulle tro att han är synsk och har haft en släkting med sig under sitt liv. Kanske. Han berättar i programmet Arga snickaren VIP om att han har jobbat mycket med medier och hypnos. Och att han har fötts med en röst som talar till honom. 

Peter Stormare ser sitt liv som ett mirakel varje dag. Och han menar att gubben var något slags symbol en utsänd ängel kanske. Det är barndomshemmet i Arbrå i Hälsingland som behöver en rejäl upprustning. Det används som sommarstuga av släkten, men upprustningen har aldrig blivit verklighet. Till vardags bor Peter Stormare i Hollywood med fru och dotter. Han har bland annat spelat rysk kosmonaut i filmen Armageddon från 1998 och i svenska filmen Jägarna 2 från år 2011 spelade han lokalpolisen Torsten.

Programmet Arga snickaren VIP sänds i kväll i kanal 5 klockan 20. 

31.3.2016
Och här är senaste nytt om Peter Stormare. Han spelar privatdetektiven Ingmar i nya serien Swedish Dicks. Det är en komedi som utspelar sig i Los Angeles och han jobbar ihop med Johan Glans som också spelar privatdetektiv.  Keanu Reeves är med och de båda detektiverna ska lösa ett mordmysterium kring Reeves. Serien ska visas i höst på Viaplay. 
Peter Stormare som ryske kosmonauten Lev Andropov i katastroffilmen Armageddon. 

Se upp med 22-åringar som vill förlova sig dyrt

En 22-åring försökte lura en 82-åring genom att stå i en butik och välja ut den dyraste förlovningsringen till sig själv. Men butiken var på alerten och larmade väktare. När denne dök upp så lämnade paret snabbt butiken, men väktaren noterade bilnumret och larmade polisen. 

Polisen åkte sedan och pratade med mannen och då visade det sig att han hade lite problem med minnet och att kvinnan dessutom hade lurat honom tidigare i år då hon hade lånat pengar av honom. Hon var anmäld för detta och nu greps hon för att ha försökt lura honom igen. Detta hände i Malmö. Men det finns säkert fler ställen där gamlingar blir utsatta för liknande försök.

Kan bero av att både män och kvinnor är sexuellt aktiva långt upp i åldrarna, vilket ungdomen inte tror riktigt. Men det är nog bra att hålla sig till sin egen åldersgrupp då blir man eventuellt inte lurad. Hela 94 procent av kvinnorna som är äldre än 70 tycker att sex är givande och positivt. Och majoriteten av 70plussarna var också tillfredställda med sitt sexliv. Både kvinnor och män. 

tisdag 29 mars 2016

I Sverige finns det inga bostäder

Det har inte funnits några bostäder sedan 1940-talet för att det har kommit så mycket folk hit hela tiden. Mina föräldrar bodde i andra hand när jag föddes. De fick en bostad först när deras andra barn hade fötts i Stockholm. Jag har aldrig ens stått i bostadskö för det kändes inte som att det var någon mening med det. Nu är det SVT som gråter för invandrare är utsatta på bostadsmarknaden. De får betala svart för att få bostad i Södertälje och Stockholm. Stor sensation. Och de blir lurade att betala svart för att få se en bostad, som de inte ens kan bebo. 

Lägenheterna totalt i Sverige uppgår till drygt 4,6 miljoner och det finns två miljoner småhus i Sverige och i dem bor hälften av befolkningen. Det är 6,6 miljoner ställen att bo på sammanlagt och vi är en befolkning på snart 10 miljoner. Delar man befolkningen med bostäderna så är det väl ingen bostadsbrist? Men så räknas inte det hela utan alla ska bo i närheten av Stockholm, där det alltid har varit brist på bostäder sedan andra världskriget.

Nacka kommun och Värmdö ligger högt i planeringen av nya bostäder. Nacka med 98 000 invånare planerar flest bostäder av alla kommuner i Sverige efter Stockholm och lilla Värmdö med 41 000 invånare ligger på tolfte plats. Nacka bygger mer än vad både Göteborg och Malmö gör. Med detta enorma byggande och med stängningen av landet vid gränserna så borde det komma en bokrasch någon gång de närmaste åren. För efterfrågan måste väl gå ned? Alla behöver förmodligen inte bo i Södertälje eller i någon annan närhet till Stockholm?

Det är bostadskris i hela Europa på grund av invandringen och det var det redan för ett år sedan innan miljoner flydde till EU. Byggandet har rasat i Europa och gått ned med mellan 70-90 procent de senaste åren. Detta på grund av den ekonomiska krisen från 2008. Bostadsbyggandet i Sverige har legat på ett ökat byggande på cirka 3,5 procent efter år 2000 och befolkningen har ökat under samma tid med mer än 10 procent. Kring 84 procent av Sveriges befolkning bor i tätorter. Mer än 25 procent av invånarna i Sverige har utländsk bakgrund, dvs är födda i annat land eller har två föräldrar födda i annat land.

Så här har bostadsbyggandet sett ut i Europa efter år 2000.
Sverige ligger lågt precis som delar av Tyskland
och Östeuropa.

söndag 27 mars 2016

Två svenskor offer för terrorn

Två svenska kvinnor dog i Bryssel, en i 30-årsåldern My Atlegrim från Umeå, som befann sig i tunnelbanan och en kvinna i 60-årsåldern från Mellansverige. Hon dog i terrordådet på flygplatsen i Bryssel. Terrorn gör ingen skillnad på gammal eller ung eller bryr sig om kön. Alla som råkar befinna sig i närheten dör. 

Nu är hela medievärlden i uppror över att alla som kan komma och gå i Europa som de vill. Särskilt då i Belgien. Efter fyra terrordåd under ett år är DN:s ledare i dag inne på linjen att detta måste bekämpas, dock inte genom att använda våld i våra förorter. För det omvänder ingen ung. Men att förhindra att terrorister reser in i Europa är självklart plus att radikalisering av personer som redan bor här måste förhindras.

Ann Heberlein i Göteborgs-Posten tycker att vi måste tala om islam. Ja vi är många som har gjort det tidigare, men nu ska det tydligen ventileras en smula på ett nytt sätt. Ann Heberlein har en lite kritisk åsikt om Mona Sahlin, allas vår bekämpare av våldsam extremism. Det räcker inte längre att tala om utanförskap, bristande integration och sociala orättvisor, menar Ann Heberlein. Och de högerextrema kanske inte ens längre är det verkliga hotet. 

Vi måste berätta att Muhammed inte var någon fridsfurste som Jesus, utan en krigsherre, som hetsade sina anhängare till kamp. Det går inte längre att säga att kristendomen också har gjort mycket ont genom historien. Inga terrorister hänvisar till kristendomen i sina dåd, utan det är islam som står för detta. Det är helt enkelt en våldsam religion för de som vill att det ska vara så. Och en av de som bor i Molenbeek i Bryssel berättade att IS försökt att locka honom med 40 jungfrur. Det skulle han få som terrorist i himlen och paradiset. Men han gick inte på de sagorna. Dock gjorde andra det. Hans kompisar, som bara försvann till Syrien, där han trodde de hade dött. Men icke. De återvände och utförde sina terrordåd.


Sverige ligger på andra plats när det gäller terrorister i IS i antal per capita i Europa. På första plats ligger Belgien. Ett skäl till terrordådet i Stockholm år 2010 var Lars Vilks rondellhund föreställande profeten Muhammed. Jag minns så väl tystnaden kring Vilks, att ingen ville eller vågade ta hans konstnärsskap i försvar. Där gick gränsen för etablissemanget. 

Muslimska familjedagarna pågår just nu i Stockholm. Ingen uppmärksammar medialt att där sprids propaganda med hjälp av bidrag. Och när Göteborg portade muslimerna från en idrottshall blev det naturligtvis ett stort hallå från Sveriges Förenade Muslimer. De anförde då att våldsbejakande extremism inte är straffbart i Sverige. Och att de har rätt att predika och tala som de gör.

I högsta domstolen finns nu en tvist om islamsk brudpenning uppe till prövning. HD ska således avgöra om iransk lag, sharialag, ska gälla i Sverige. Det vore förödande om HD godkänner sharialag i Sverige. Då finns stor risk för att religiösa muslimska råd själva börjar fungera som domstolar. Det öppnar dörrarna för att kvinnor ska stanna i hemmet eller att stening bör vara straffet för otrohet. Så kan vi inte ha det i Sverige. 

Sveriges Muslimska Råd har tagit alla tillfällen i akt att klaga på Mona Sahlin som svenska samordnare mot våldsbejakande islamism. Hon har också fått kritik för att hon har uttryckt sig "rasistiskt" när hon har sagt att muslimska organisationer måste erkänna problemet i Sverige. Men det är aldrig rasism att klaga på religiösa grupper. Muslimer är ingen folkgrupp. Lika lite som de kristna är det. Det är fritt fram att säga att imamerna i Sverige måste ställa upp för demokratin. Men Mona Sahlin har försökt att hålla sig väl med alla grupper genom att ständigt backa för muslimer. Och när hon senast skrev en debattartikel efter terrordåden i Bryssel utnämnde hon näthatet till orsaken. Hur naivt dum får man bli?

fredag 25 mars 2016

Kerstin Thorvall skulle inte gilla serien om henne

UPPDATERAT
I kväll kommer serien Det mest förbjudna om henne på SVT. En lagom utsmetad och stilig serie med vackra bilder utan större känslor. Och så var inte Kerstin Thorvall. Hon var manodepressiv eller bipolär som det nu heter. Hon var för mycket för sin omgivning och samtid. Hon hade ärvt generna från sin mentalsjuke pappa och hennes stackars mamma Tora hade lurats in i det äktenskapet. Tidigare hade de förlovade damerna backat ur äktenskap. Det var förbjudet för mentalsjuka att gifta sig, men Kerstin Thorvalls mamma upptäckte efter en dag som gift att hon hade en galning i huset, som misshandlade henne och våldtog henne. 

Hon skämdes så mycket att hon inte kunde dra sig ur äktenskapet och återvända till hembygden och föräldrarna i Norrland. Hon den religiösa arbetardottern måste stå ut. Så kom det sig att hon blev med barn och lilla Kerstin föddes. Jag har skrivit en artikel om Kerstin Thorvall på Newsmill med rubriken "Kerstin Thorvall uppförde sig som en usel karl". Då blev jag påhoppad av författaren Carina Rydberg, som tyckte att så fick man inte skriva om en död författare. Jodå det får man. Det finns yttrandefrihet än så länge i landet. Tyvärr kan jag inte länka till den artikeln för den finns inte längre i sinnevärlden. Så är det med publikationer på internet.
Här är Kerstin Thorvalls mammas barndomshem.
Det låg vid Flåsjön i Lövberga i Jämtland.
Huset revs 1925 samma år som Kerstin Thorvall föddes.
På den tiden tvättade man i sjön. 

Det var egentligen ett förfärligt liv Kerstin Thorvall levde ända tills hennes sexenergi tog slut och hon inte kom ur sängen på Södermalm. Det är sant att hon uppförde sig som en usel karl och det var nog tur att hon inte var en man, för det hade knappast gått särskilt bra. Då hade hon antagligen blivit som sin egen pappa, en misshandlande maktfullkomlig våldsman. Kerstin Thorvall tillbringade en del tid på psyket och försökte begå självmord. Och som sagt depressionen drabbade henne mot slutet av hennes liv. 

Nu får vi se om jag får klagomål på att jag intresserar mig för Kerstin Thorvall igen. Man ska falla på knä och beundra författare tycker en del. De som kan uttrycka sig så vackert stilistiskt. Det spelar ingen roll om de ljuger och förstör sina barns och sin omgivnings liv. De är upphöjda över oss andra. Jaså? Det tycker verkligen inte jag som också är författare. Vi råkar bara ha ett större uttrycksbehov än andra. Och så var det också med Kerstin Thorvall, men hon klarade inte att leva ett normalt liv heller. Kanske beroende av att hon föddes ett år efter min mamma, år 1925. Sverige var inte ett bra land varken för kvinnor eller män då på den tiden.

Och det är så typiskt att Hollywood framdanade filmstjärnan Marilyn Monroe, som också föddes då ett år efter Kerstin Thorvall, år 1926. Hon är gudinnan och drömmen om kärlek, som vem som helst kan ta del av på film. Dock hade hon ett mycket oskyldigt naivt drag, som Kerstin Thorvall aldrig delade i sitt liv. Jag skrev boken om Marilyn Monroe för att hon var lik min mamma, som också var mycket vacker. Bägge dog unga. Min mamma tog dock inte livet av sig fast grannarna trodde det när hon hade fallit ihop över soffbordet i ett astmaanfall 43 år gammal. Marilyn Monroe gjorde det inte heller enligt min uppfattning: tog livet av sig. 


Det här är min farmor Augusta Rudberg.
Född 1888 och död 1959.
Hon var en högborgerlig dam.
Hon lönearbetade inte en enda dag
i sitt liv. Så var idealet då. 
Att Kerstin Thorvall nu får en egen serie i SVT beror av att vi fortfarande ser henne som en förebild. Det var hon naturligtvis inte. Inte ens som feminist, vilket hon själv aldrig uppfattade sig som, hon levde bara sitt liv och gjorde vad som behövdes för att klara sin ångest. Den hon hade fått i arv av sin pappa. Och hon var också själv mamma och hade drag av sin lojala och småborgerliga, tvättstrykande mamma. Men så komplicerad får ingen människa vara. Inte ens i dag. Kändisarna ska vara ytliga och helst hurtiga över lag. Och uppvisa några godkända karaktärsdrag offentligt. Och ändå vet jag att det fanns några "Kerstin Thorvall-typer" också på DN. Som tyckte de kunde ta för sig bland karlarna och vara maktmänniskor. Sköra ibland, men bra på att skriva. Med förmågan att betrakta verkligheten med klara ögon och beskriva den i ord följer alltid faran att falla offer för det omedvetna både hos kreativa män och kvinnor. Det trista är att Kerstin Thorvall tydligen aldrig fattade var sex kunde vara. Inte upplevde det som kvinnor och män har förmåga till när de är tillsammans. En djupare relation.

För övrigt så har kvinnorna i min släkt alltid haft egna ekonomiska liv, förutom då min farmor, som var en högborgerlig kvinna. Men de fattiga kvinnorna i släkten var tvungna att ha egna ekonomiska liv. Och min mamma var egen företagare och skilde sig hon också. Det finns en samhällelig myt om att kvinnorna har varit bundna vid hemmet. Nej, det var de inte, men idealet bland dem själva på 50-talet och i samhället var att leva upp till rika kvinnors hemmafrutillvaro. Det var därför männen hade löner, som det gick att försörja en familj på och att bland andra min mamma blev straffbeskattad när hon jobbade fast hon var gift. 

Det mest förbjudna visas i kväll klockan 21 i SVT1 och de andra avsnitten går på påskaftonens och påskdagens kvällar klockan 21. 

Det går att se alla tre avsnitten på SVT Play.

26.3.2016
Annars är det väldigt missvisande att jämföra Kerstin Thorvalls Det mest förbjudna med Ulf Lundells debutroman Jack, som kom samma år 1976. Det görs i TV-serien. Ulf Lundell är född 1949 och den romanen handlade om den tidens ungdom. Inte om mammorna till den tidens ungdom. Det är en himmelsvid skillnad. Vi som föddes efter andra världskriget var en helt annan generation. 

Sverige brinner

UPPDATERAT
Det brinner i Tierp och det brinner i Halmstad. Stora bränder i industrilokaler och affärslokaler. I Tierp brann det redan för en vecka sedan, men då kunde brandkåren släcka. Nu började branden vid entrén. Anlagd brand trolig. I Halmstad vet man ännu inte. Men det är en mycket stor brand där miljonvärden har gått förlorade. Jag skrev redan i höstas om att mordbränder är vanligare. Det är ett pris vi får betala för att vi har så blandad befolkning. För att balansen är rubbad i landet. 

Ett planerat flyktingboende totalförstördes i natt också genom brand. Det var en tidigare förskola i Strängnäs kommun Åkers Styckebruk, som brann. Lokalerna har stått tomma en tid. Det börjar inte brinna av sig självt. Fem bilar brann vid en bilfirma i Malmö i natt och det var en anlagd brand. För några dagar sedan brann det inte så långt därifrån. Också bilbränder.

Påsken är en ny slags högtid då det är populärt att starta bränder. Vi behöver inte ens Gryningspyromanen på fri fot för att det ska brinna längre. Han har lovat att återigen hämnas för alla oförrätter samhället har utsatt honom för, men är ännu inte på fri fot. Han skulle ha blivit fri den 3 april, nästa söndag, men det är uppskjutet eftersom han inte har skött sig i fängelset och fått många varningar. Han är dock en rik man när han lämnar cellen för han har fått en kvarts miljon i skadestånd av staten för de gånger han suttit inlåst oskyldigt. Bara i år har han fått drygt 86 000 kronor. 

Här skrev jag tidigare om Gryningspyromanen på den "gamla goda tiden" då det var honom vi behövde vara rädda för i samband med anlagd brand. Och knappast någon annan. Det var bara några år sedan. 
27.3.2016
Oroligheter i Valsätra i södra Uppsala där maskerade män tänder eld på bilar. Halmstad kommun säger nu att explosionsrisken är över i det brandområde Larsfrid där allt har brunnit ned. I Tierp har en flaska med brännbart material hittats. Branden var anlagd.
29.3.2016
En man tände på en Lidlbutik i Motala och hindrade vittnen till det hela att ingripa med ett järnrör och inte heller brandpersonal kunde göra detta. Mannen sprang in i butiken och tände eld på flera ställen och slog sig till slut ut genom en vägg. Det sjukaste vi har sett säger polisen.  
2:07
I Västerås brann det i en skola. Brandkåren hittade inte vatten för att släcka till att börja med och det ser ut som om branden är anlagd, men det kan ännu inte fastställas. I Uppsala har det brunnit under påskhelgen också, bilbränder mest i Gottsunda. Inte så mycket att bry sig om längre. Och i Säffle konstaterades att det var mordbrand när sex lägenheter fick utrymmas för det brann i förrgår i trappuppgångarna. Migrationsverket hyr flera av lägenheterna i huset.
30.3.2015
Ett planerat flyktingboende brann ned i Göteborg. Det skulle inhysas i en villa. Boendet var planerat för sexton flyktingbarn. Det anses vara misstänkt mordbrand. 

torsdag 24 mars 2016

Mord på asylboende

UPPDATERAT
En man har mördats på ett asylboende i Rättvik. Han kom in till vårdcentralen i Rättvik med djupa stickskador i övre delen av kroppen. Det var vid tolvtiden i dag. Detta var mord nummer elva i mars i Sverige som jag har räknat till. Mannen var asylsökande och bodde på Turisthotellet i Rättvik. Där har det varit asylförläggning sedan förra hösten. Omkring 120 flyktingar har plats där. Mordet skedde inne på förläggningen. Mannen har fru och barn där.
15:48
Jag får uppdatera för att komma in på min egen blogg hela tiden. Undrar om det är Googles nya politik eller om någon ständigt försöker ta över. Här skrev jag tidigare om de sju misstänkta morden i mars. Sedan dess har det inträffat tre misstänkta mord till:
15.3 Mord i Alingsås, man mördad utomhus. 
17.3 Mord i Bredäng, 23-årig man mördad. 
21.3 Misstänkt mord i Älvsjö i villa, kvinna hittad i villaområde.
26.3.2016
Enligt polisen kan det vara ett självmord som begicks av mannen i 30-årsåldern på asylboendet i Rättvik. I varje fall lutar det åt att det inte var något brott.
30.3.2016
Det elfte mordet blev istället misstänkt mord på en kvinna i 40-årsåldern. Mannen i 50-årsåldern är misstänkt. De är flyktingar från Mellanöstern. Kvinnan hittades i Silverdalen Hultsfred i skogen. Mannen är gripen. De kom till Sverige i februari 2015 och har fyra barn. Nu är det krig

SVT:s terrorexpert Hans Brun tyckte inte att det var krig nu som tidningar i Europa har uttryckt det, för ett krig behöver arméer, som står mot varandra. Nej känslan är ändå att det har övergått till krig nu. Ett smygande terrorkrig där idioterna har tagit över. Det är som statsministern uttryckte det att de här människorna begriper ingenting. Det är bara våld mot dem som hjälper. Tidigare har det talats länge om det tredje världskriget och det är i gång nu. Det är ett lågskaligt krig som handlar mer än någonsin om visioner och om inre föreställningar i människor. 

Jag skrev om att människor tycker om den åtstramade migrationspolitiken samma dag och strax innan terrordådet i Bryssel inträffade. Jo det gör de för numera tror också 60 procent av svenska folket att ett terrordåd kan inträffa här. Medierna berömde sig av att ha hittat en koppling till Sverige bland terrordådets män. Ja den hade vi andra hittat tidigare och jag skrev också om att en av de dödade terroristerna Mohamed Belkaid bodde i Sverige och fortfarande är skriven i Märsta redan förra fredagen. Men medierna tror att de hittade kopplingen.

Det är en desperation som har brett ut sig bland medierna för nu svämmar de över av information som ingen orkar ta till sig. För nu är det skarpt läge och de har legat på latsidan när det gäller att ta terrorn på riktigt allvar. Fortfarande hördes något om att det är så synd om terroristerna för de har vuxit upp under fattiga förhållanden och hade inget att hoppas på och de genomförde detta för de ville inte sitta i fängelse. Ett självmordsbrev hittades i en dator från en av dem. Ja om man är en brottsling och terrorist får man ta konsekvenserna. Förr eller senare. 

I dag är det krismöte igen i EU. De har knappt haft något annat på senare tid. I dag handlar det om säkerheten och om att stötta landet och staden där de har ett av sina centra Bryssel. Det behövs mer samarbete mellan säkerhetstjänster och polis. Hur ska detta gå till? Ett Europa där folken hela tiden måste se sig misstänksamt omkring är inte en bra utveckling.

Redan är det så också i Sverige. Jag fick se det när jag skulle stänga ned min döde sambos konton i bankerna. Alla banker behandlade mig olika när jag besökte dem. Värst var SEB på Sveavägen i Stockholm, där jag eventuellt skulle jag få komma in och skriva på pappren till slut, sade kvinnan jag pratade med, bara för att stänga ett konto. SEB som har varit min bank sedan 1974 då jag började på DN och fick ett lönekonto där. Enklast gick det med Skandiabanken som inte går att besöka för sådana ärenden, men som jag skrev till. De stängde kontot utan att få ta del av bouppteckningen. Jag skickade bara kopia på testamentet. Det räckte.

Vi lever i en gräslig tid och det lär bli värre. I Bryssel sade en skadad från tunnelbanan att hon hade väntat på detta sedan november. Skrämmande att polis inte kan jobba bättre i denna stad. Men i dag kommer fler husrannsakningar att äga rum i Bryssel. EU behöver också bättre skydd för det fanns offer för terrorn som arbetade åt EU.

I Sverige får vi i april äntligen en lagstiftning som säger att ingen kan få ut hur många pass som helst och terrorresor blir olagliga. Samt att illegala vapen ska stoppas. Inte fler handgranater i en enkel import. Sent om sider. Fast vänsterpartiet reserverar sig förstås. 
Påsken och våren är här. Det är en härlig årstid.
Inga galningar kan ta detta ifrån oss. onsdag 23 mars 2016

Göteborg portar muslimer

UPPDATERAT
En stor konferens hålls för femte året i rad i Göteborg av muslimer i föreningen Sveriges Förenade Muslimer. Men nu har kommunen fått reda på att det finns kriminella element bland dem och därför får de inte hyra en stor idrottshall. De har istället fått söka sig lokaler på annat håll. 

Personer inom verksamheten kan misstänkas för våldsbejakande extremism och detta är enligt vad polisen och säkerhetspolisen har sagt till Göteborgs kommun. Så bara några dagar innan konferensen skulle ha börjat har de fått byta lokal. Konferensen är tänkt att stärka unga muslimer i deras tro. 

Talare är bland andra Amanj Aziz som ska tala om diskriminering och rasism. Hans åsikt är att muslimer inte bör rösta och han relativiserade det som hände i Stockholm vid juletid när självmordsbombaren sprängde sig år 2010. Han har också sagt:
Amanj Aziz arbetar mot diskriminering.

"När stora representanter går ut i media och basunerar ut att islam betyder fred så begår de orätt mot sig själva och sin publik. Islam kommer inte från salam som betyder fred utan från asslama som betyder att ge upp eller att underställa sig. Därmed betyder inte islam fred utan underkastelse. Men, och ett stort men, är att med islam så kommer fred till samhället. I alla tider när islam har vari den styrandes ideologi och muslimernas intresse har satts i främsta rum, så har samhället präglats av rättvisa, akademia, utveckling och moral."

Detta betyder att först när islam behärskar världen så blir det fred, för då har alla underkastat sig denna lära och den styrande som går efter islams ideologi. Kalifatet nästa!
24.3.2016
Och här har Göteborgs-Posten vaknat till också och skriver om denna konferens som startar på påskaftonen. Föreningen anklagar nu kommunen för "islamofobi" och säger sig vilja agera rättsligt mot Göteborgs kommun. År 2014 fick föreningen 150 000 kronor i bidrag av Göteborgs stad. En av föreläsarna de har haft var anonym och hade åkt till Syrien och anslutit sig till IS och han uppmanade fler att åka. Föreningen har också haft föreläsare som har uttryckt att jihad i Syrien är bra för att få komma till paradiset och få sina synder förlåtna. 

Föreningens mål är att varje hushåll i Sverige ska ha ett exemplar av Koranen i sin ägo och slogan för årets konferens är: Koranen - din ledstjärna genom livet. Här kan ni läsa om föreningens förklaring av haditherna (återberättelser). Då går de tillbaka till 1200-talet och en lärd från den tiden. Hans verk beundras i dag av den muslimska nationen världen över, säger föreningen. Finns det en muslimsk nation? Föreningen har redan skrivit ett öppet brev till Göteborgs kommun om avbokningen av stadens sporthall. De säger bland annat att våldbejakande extremism inte är straffbart i Sverige. Nej det stämmer, men snart så.
12:53
IS ser Sverige som ett legitimt mål precis som Frankrike och Belgien. De som dödades i Belgien ses som korsfarare och otrogna, som det är jihadisternas skyldighet att döda. Galningarna har inte begripit att korsfararna är döda sedan nästan tusen år och att jihadister är terrorister. 
17.6.2016
Men staten Sverige vet inte att SMF är en extrem organisation utan ger statsbidrag till dem med 535.200 kronor i år. Häpnadsväckande! Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som delar ut pengarna. Kulturminister Bah Kuhnke uttalar sig inte om saken, för det får hon inte. Och generaldirektör Lena Nyberg har inte gått att nå. En del myndigheter verkar släpa efter i det här landet. Inga offentliga medel ska gå till våldsbejakande budskap har regeringen beslutat och det här är verkligen en sådan organisation, som inte ska ha några statsbidrag!
18.6.2016
Och här avslöjar DN den korruption som äter sig in i den svenska statsapparaten när Omar Nur jämsides med sin statliga anställning som den som ska granska bidrag till antirasistiska föreningar själv har drivit en skola med statliga medel och inte har kunnat uppge vart bidragspengar har gått. Omar Nur är dömd för brott mot staten genom bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Bra DN! Här skrev jag tidigare om att Jasminskolan stängdes av Skolinspektionen år 2013 för att den var en muslimsk skola. Omar Nur var rektor och huvudman för den skolan och där var eleverna tvungna att gå till fredagsbön och där fanns inga musikinstrument för att eleverna inte skulle tappa koncentrationen på Allah. 

Hur länge ska terrorn få råda?

UPPDATERAT
Det som hände i går i Bryssel lägger en våt filt över världen. Det finns knappt några andra nyheter. Människors problem försvinner i jämförelse med att ett par idioter till män tar sig själva av daga samtidigt med ett 30-tal helt oskyldiga människor. Det går inte ens att hitta ord starka nog att fördöma detta. 

Islam är inte längre fredens religion. Det har hänt för mycket. Inte sedan Bader Meinhof-ligan härjade har det varit så illa ställt med de intellektuella inom Västvärlden. Sveriges Television visade upp stor förvirring i går. Programledarna visste ingenting för de satt tillsammans med gäster och spekulerade. De kunde inte ta sig samman och visa det som andra visade: att det fanns en bild med tre gärningsmän publicerad i medier i Belgien. Plus i stora televiserade nyhetskanaler i världen som alltid sänder direkt. SVT uppförde sig som om de var den enda nyhetskanalen i världen.

De visade istället en falsk bild från en explosion på en flygplats 2011 i Ryssland. En desinformation de gick på. Deras research fungerade helt enkelt inte. Jag följde belgiska medier och Sky News. De var tillräckligt tillförlitliga. Sveriges Television har gått så långt åt fel håll att de inte ens tror på andra etablerade medier i andra länder. Det går alldeles utmärkt att läsa vilka tidningar man vill i världen. Det är bara att låta Google översätta om man inte kan språket. 

Men Sveriges Radio slog rekord när de publicerade en pixlad bild på den efterlyste terroristen, som hade fått kalla fötter och släppt ett bombbälte och försvunnit. De pixlade hans ansikte. De följde sitt reglemente som säger att en misstänkt inte ska visas upp förrän den är dömd. Om ens då. Behöver man verkligen pixla en bild på en misstänkt som vem som helst kan se ändå? Och som sändes ut i SVT helt opixlad till slut.

Här är vad jag sammanfattade i går om vad som hände i Belgien. 
Här är den efterlyste terroristen
Najim Laacharaoui.
Han dog tydligen på flygplatsen 

i Bryssel. 
Och har nu sent om sider visat sig
vara Mohamed Abrini. 
Han är eftespanad.
Eller också är han Faycal Cheffon. 
Rent löjeväckande 
hur mycket desinformation. 

8:00
De båda terroristerna som dödades i Bryssel är identifierade som två bröder, kända av polisen sedan tidigare. De heter Khalid och Brahim El Bakraoui. Khalid hade hyrt en lägenhet under falskt namn, där skottlossning utbröt med polisen. De var tidigare kända för grova brott, men inte för terrorism. Här kan ni läsa om tillslaget mot den lägenheten, där fyra poliser skadades och en terrorist, som fortfarande är skriven i Märsta, dödades. Terroristen Abdeslam som efterlystes efter Paris-terrorn i november bodde där också i lägenheten utanför centrum av Bryssel. 
10:15
Nu kom jag in igen på mitt bloggkonto efter att ha varit utestängd ett tag. Den efterlyste från i går är känd sedan tidigare också och heter Najim Laacharaoui.
10:55
Enligt belgiska medier har Najim Laacharaoui blivit anhållen. Bra!
11:12
Najim Laacharaoui är marockan till ursprunget och växte upp i Schaarbeek utanför Bryssel. Han är elektroingenjör, 24 år och begav sig 2013 till Syrien. Han kom tillbaka 2015 och hjälpte till att göra bomberna till terrordåden i Paris. Hans dna har hittats i ett hus där bomberna gjordes. 
13:00
Tyvärr så verkar terroristen fortfarande vara på fri fot. Desinformation tidigare.
15:38
Slutliga siffrorna på döda är nu trettiotvå och de skadade uppgår till otroliga 260 stycken. Så många fler som kunde ha varit döda. Vi får hoppas att de skadade återhämtar sig och att de skyldiga grips. 
20:44
Nu visade det sig att Najim Laacharaoui var den som sprängde sig på flygplatsen medan en annan terrorist fortfarande är efterlyst och denne vet man inte vem det är. Vilken röra! Och ännu mer desinformation. Trist!
26.3.2016
Om man ska tro Daily Mail så heter mannen på bilden där uppe Mohamed Abrini. Det är ingen ordning på alla dessa ursprungsmarockaner, som numera är terrorister. Han är belgare och flydde från flygplatsen utan att hans bomb hade detonerat. Det var amerikanska myndigheter som identifierade mannen. Han reste förra året till England för att ta bilder av en fotbollsstadium i Birmingham och han ses som organisatör av terrordåden i Bryssel.
9:04
CNN går ut med att den här mannen  nedan hade en viktig roll i terrordåden: en syrian som är 28 år och heter Naim al Hamed. Han lär ha kommit över Grekland i september förra året tillsammans med alla flyktingar.
12.04.2016
Och det har visat sig att denne Naim al Hamed var Osama Krayem uppvuxen i Malmö i en helt vanlig muslimsk familj. Han är 23 år och avvek till IS förra året eller året innan och tog sig tillbaka till Europa med ett falskt pass. Hans lillebror är dömd för rån. En helt vanlig muslimsk familj som sagt. tisdag 22 mars 2016

Minst tio döda i Bryssel

UPPDATERAT
En ny terrorattack har drabbat Bryssel. Explosioner har hörts både vid flygplatsen och vid tunnelbanan. Stationen som är drabbad heter Maelbeek. Och det var vid den amerikanska incheckningsdisken som en bomb exploderade. Sky News rapporterar och enligt belgiska medier är minst tio döda. Det är helt klart att det är självmordsbombare som har utfört denna attack. 
9:54
Tretton är nu bekräftat döda och 35 skadade. Terrornivån är höjd till den högsta i Belgien. 
10:11
Tunnelbanestationen ligger nära EU:s högkvarter i Bryssel och aktiviteten där berörs. De som jobbar där har uppmanats att stanna inne eller har låsts in
10:19
Här skrev jag tidigare om när terrorister greps i Belgien i förra veckan. En av dem hade bott i Sverige och den andre var efterlyst sedan Parisdåden i november.
10:25
Jag bytte till tvåan och den direktsändning som SVT står för och där pratade de om den desinformation som sprids via sociala medier, vilket betydde att vi ska lyssna till SVT och vad de säger. Ingen annan. Jag bytte genast tillbaka till Sky News. Det visade sig att det var SVT som hade spritt desinformation och kört en gammal video från 2011, som visade en explosion på en rysk flygplats. 
10:30
Tjugotre personer rapporteras nu sammanlagt döda vid attackerna mot tunnelbanan och mot flygplatsen i Bryssel.
11:03
Flygplatsen i Bryssel Zavantem är stängd tills vidare och all flygtrafik omdirigerad. Det var två explosioner på flygplatsen och skott hördes plus rop på arabiska. 
11:08
Polisen förstärker sina insatser på svenska flygplatser för att skapa mer trygghet.
11:13
Tågtrafiken till och från Bryssel är inställd.
11:30
Den här mannen jagas för attacken. 
Han hade sällskap med två andra
terrorister som nu är döda.
Men han lämnade bombbältet 
och flydde. 
Det här kommer säkerligen att betyda ännu en upprensning i stadsdelen Molenbeek, där omkring hälften av invånarna är muslimer och många har kommit tillbaka från Syrien. I hela stadsdelen bor omkring 100 000 invånare och där är det mer tättbefolkat än i resten av Bryssel.  Staden är populär bland extrema islamister eftersom den ligger nära andra huvudstäder i Europa. Där finns också gott om illegala vapen. I Molenbeek finns en stor nordafrikansk befolkning. Stor arbetslöshet omkring 30 procent. 
11:55
Tunnelbanan i Bryssel är stängd. Myndigheterna är rädda för att det kan bli fler terrorattacker. 
12:07
Detta är det värsta terrordådet i Belgien sedan andra världskriget. Åtminstone 28 döda sägs det nu.
13:25
Trettiofyra döda och åttio skadade är kontentan av dagen, säger nu belgiska media.
14:31
Ett odetonerat bombbälte hittat på flygplatsen. En kalashnikov har också hittats.
15:05
Stationerna runt om i Bryssel ska öppna igen vid 16-tiden. En del tunnelbanelinjer ska öppnas igen i dag. 
15:14 
Över hundra skadade sägs nu och myndigheterna i Bryssel vädjar till invånarna att ge blod. Telefontrafiken är ansträngd. Bäst att kommunicera via sms.
16:07
Tre dagars landssorg är utlyst i Belgien.
16:52
IS tar på sig bombdåden. 
16:58
Bryssels flygplats Zavantem kommer att vara stängd också i morgon. 
1.4.2016
Här fortsatte jag att skriva om terrorattentaten dagen efter. Och jag blev så trött på denna terror. Två svenska kvinnor dog i Bryssel.
Sky News rapporterar direkt från Bryssel.

Folket gillar åtstramad migrationspolitik

Jo det kunde SVT konstatera häromdagen när de offentliggjorde den undersökning som visade att kring 70 procent av svenska folket tycker om den åtstramning som den röd-gröna regeringen nu har gjort. Folket är för men kritiken kommer främst inifrån de partier som står bakom förslaget. Det är den gamla snällheten som sticker fram sina huvuden och protesterar, den vänlighet som också mina gamla journalistkompisar från DN står för. Och till slut förstod jag uttrycket naiva gamla tanter när jag såg hur de uttycker sig på facebook. För de som inte längre följer med tiden och har omvärderat vad som har hänt sedan 90-talet och framåt förblir kvar i samma uppfattningar som de alltid har haft. 

Det är mänskligt att förbli kvar där för det känns alltid hotfullt att behöva ändra sitt eget inre. Det är också en verklig fara. Och de har själva befunnit och befinner sig i samma gamla trygga omgivning där de har levt större delen av sitt liv och kommer förmodligen att förbli där till döddagar. Människor som inte själva blir tvingade av omständigheterna att omvärdera sina liv gör det inte. För motståndet mot detta är så stort inombords. Det är mycket enklare att förbli kvar i de mönster, som har fungerat under livet. Och detta gör också att det finns en viss stabilitet i samhället.

Eftersom jag själv hoppade av den där trygghetskarusellen på 90-talet och istället värnade om min familj, räddade den från undergång då när räntorna gick upp till hisnande nivåer och vägrade att ge bort vårt hus till underpris så har jag sett hur det kan fungera i samhället. Men andra som har en genuin snällhet inombords (precis som jag också har förresten) och som inte har behövt omvärdera sina livsvillkor i grunden förblir kvar i sin ungdoms föreställningar, som naturligtvis omfattade alla fattiga då och nu vill ta hand om hela världen. 

Jag känner igen åsikterna och handlingarna från min gammelfaster, som bodde på Östermalm och som naturligtvis var borgerlig, men som på den tiden när jag var liten försökte ta hand om hela släkten. Hon var en fin gammal östermalmsdam, som värnade om oss barn i släkten och dessutom tog hand om sjuka eftersom hon var sjuksköterska. Enligt dagens uppfattning var hon naturligtvis rik och hon hade fina saker hemma i sin våning högst upp i ett hus mittemot den tidens fängelse, som senare blev arkitekthögskola. Hon levde kvar i sin pappas och mammas värld, för han var präst och hon prästfru och kristendomens uppfattning om människor ligger också under vårt behov av att ta hand om alla människor. Det finns inte på samma sätt i islam eftersom de bara har en bok Koranen som rättesnöre, ungefär som om vi fortfarande skulle gå efter Gamla Testamentet.

Det är lätt för äldre generationer att leva kvar i sin ungdom.
Därför är Ingemar Stenmark fortfarande stor idol.
Och Olof Palmes ideal lever.
Även om de inte passar in längre. 
Det handlar numera om att vi håller på att överge kristendomen, men fortfarande är drygt sex miljoner av oss medlemmar i svenska kyrkan och det var också den som stod för den sorggrupp, som jag gick i när min sambo hade dött. De är proffs på själen och dess vindlingar. Och de förmår sätta ljuset i centrum i en sådan grupp. Det som sker i stort i världen är detsamma som hände för ett par tusen år sedan då de gamla gudarna ersattes med den ende guden. Hedendomen gick över i kristendomen, men sedan dess har våra själar inte kommit längre. Islam kom till senare än så och är mer egoismens och klanens religion, för denna religion är ofta mer sektliknande än vad kristendomen kan bli. Fast vi har haft samma förtryck i vår närhet i form av Knutby, där en mans behov av sex kom att bli styrande i så hög grad att han fick en kvinna att mörda. 

Om man nu ska se den omvälvning som pågår i Mellanöstern som något positivt på lång sikt kan man konstatera att den kommer att framtvinga en nyordning i allas våra psyken och själar. Vi har inte råd att vara naiva varken som kvinnor eller män. C G Jung konstaterade att "djävulen vill leva med" men hur man ska kunna komma överens med de mörka krafterna, som kan ta sig in i allas själar är inte lätt att veta. Han som levde igenom två världskrig hade ingen lösning. Han försökte till och med förklara det nazisterna gjorde med att de sökte en nydaning av själen, vilket naturligtvis inte gjorde honom populär. Man kan se det så, men det blev en mycket misslyckad nydaning, som gick i rasande fart nedåt i en negativ spiral genom att ledaren inte hade koll på sitt eget psyke.

Att strama åt migrationspolitiken är en nödlösning, som måste till nu när vår ekonomi och vårt välfärdssamhälle är hotat. Det har varit den snällhet som Jesus uttrycker som har styrt särskilt gamla naiva tanter hos oss under några årtionden, men nu stängs gränserna och omvärderingen av detta pågår. Det gäller att känna sig själv som också de grekiska filosoferna sade för flera tusen år sedan. Men ständigt kommer nya människor till den här världen, som inte gör detta. Om mänskligheten i stort ska kunna gå vidare till ett nytt samhälle är en medvetandehöjning nödvändig. Detta är vad som pågår. Men vilket som ska ta över: ljuset eller mörkret är som vanligt osäkert. Bortglömt är den bildning som också jag fick del av i skolan, den grund på vilken det västerländska samhället vilar. 

Just nu kan jag konstatera att de människor vi har satt till att berätta för oss om samhället i våra offentliga medier oftast befinner sig på en nygammal nivå, där de gör sig själva omedvetna om vad som pågår. De behöver varje dag bli upplysta av vad som händer i samhället, om att en stor omgörning pågår. Och att inte ens de själva längre befinner sig i trygga omgivningar livet ut. Frågan är nu om vårt sätt att leva enligt demokratin från det gamla Grekland kommer att vara riktmärket i framtiden eller om ett mer egoistiskt, diktatoriskt sätt att behandla andra människor kommer att ta över. Vi går på en knivsegg och det gäller att inte ramla. Men folket har sagt sitt och folket är i allmänhet klokare än de på högre nivåer. Så har det alltid varit. För makten och härligheten förblindar och korrumperar.

måndag 21 mars 2016

Apple släpper ny mindre mobil

UPPDATERAT
En ny mobil som är mindre och inte kostar så mycket släpps av Apple. Den heter Iphone SE. Själv har jag fortfarande ingen mobiltelefon utan klarar mig med en fast telefon. Och ifall strömmen fallerar så har jag en särskild sort från 1970-talet, som klarar att ta emot samtal och också går att ringa på så länge det finns koppartråd i uppkopplingen. Någon gång kommer säkert telefontråden att tas bort och gamla telefoner sluta fungera och då får väl också jag gå över till mobil. Ser inte fram emot det.
22.3.2016
För övrigt så vägrar Apple att hjälpa FBI med att låsa upp en raderingsfunktion i telefonen som har tillhört en terrorist. Det var när muslimer anföll och dödade fjorton personer i San Bernadino i december förra året som FBI beslagtog telefonen. Apple har inget som går att låsa upp telefonen med och det skulle göra säkerheten för alla mobiler osäker om de gjorde något program eller en nyckel för detta, menar de. FBI har nu meddelat att de inte längre behöver Apples hjälp med telefonen utan provar ett annat sätt att ta sig in i den. Detta oroar Apple som företag för då kan ju alla telefoner kanske öppnas av myndigheter. Användarnas privatliv är inte längre skyddat.
29.3.2016
FBI kunde hacka telefonen från terrorattentatet i San Bernadino utan Apples hjälp. Bra så långt! Och Apple gjorde rätt som inte ställde upp. Det tycker alla som har mobiltelefoner. Har jag hört. Rättsprocessen mot Apple är därmed avbruten.
Den här telefonen fungerar i alla lägen. 

Östermalm är inte något sd-fäste

UPPDATERAT
DN gjorde ett reportage om Östermalm och jag orkade knappt ta del av detta för det var lite ohederligt eftersom Björn af Kleen uppenbarligen hade haft en agenda när han gick för att göra detta. Han skulle bevisa att överklassen håller på sverigedemokraterna mer och mer i denna stadsdel. Sanningen om man går efter statistik och inte håller upp fingret i vinden eller anar vad som pågår är att Södermalm är minst lika sd-vänligt eller till och med mer enligt statistik från senaste valet. 

Det är inte så märkligt att ta del av så kallade hatsajter och vad de skriver. Det måste var och en i dagens läge för att få en helhetsbild av vad som pågår i landet Sverige. Själv ser jag numera förstrött på nyheterna i TV för där är allt vinklat, mest så i TV4, men vår av alla betalade television ligger inte så långt efter. Själv skummar jag igenom massor med tidningar plus etermedier för att få veta vad som har hänt. Gjorde så också i lördags under attacken mot medierna och trodde det var fel på min dator inte medierna först. Men sedan såg jag att SVT skrev om detta. Så just då behövdes televisionen och dess nyhetsförmedling.

Det går inte att dela upp saker och ting efter överklass och underklass längre. Inte bland svenskar, som är födda och uppvuxna här. Och jag känner en del folk på Östermalm, och de är inte alla rika eller högervridna. Det beror på. Det var ett långt blogginlägg som Björn af Kleen hade gjort utan någon större efterforskning eller några ambitioner på att visa upp sanningen. Men när det publiceras i DN får det ändå genomslag och blir omtalat, vilket DN berömde sig av. Det behövde DN aldrig göra förr i tiden. Det är väl självklart att ett stort medium med spridning gör så. Att det märks. 

Det vore mer intressant om DN verkligen tog sig en titt på den verkliga verkligheten numera i Sverige och satte ihop alla små bitar som läcker ut från den nya värld där vi lever. Den som finns där för att ett klanstyrt samhälle är på direkt kollisionskurs med ett byråkratiserat välfärdssamhälle. Vi ser inte hur genomsyrat vårt samhälle är av kungar och överhet för detta är självklart för oss och vi är själva småpåvar allihop i vår inställning till hur vi ska ha det i samhället. Och alltid när människor beskrivs i Sverige i medier står de alldeles ensamma och misshandlas av välfärdsbyråkraterna. De har aldrig något privat nätverk. För vi har ordnat det så bra sedan hundratalet år att staten, kommunen och landstinget ska ta hand om oss.

Detta strider rakt mot den syn som ett klansamhälle har på ett land och det är därför filmteamet 60 minutes från Australien blir överfallet av de som bor i Rinkeby när de vill filma hur det är i Sverige. För här styr de svarta. Det är deras land. Inga vita ska komma hit och filma. Det är klanland och här reglerar klanen vad som händer. Och är inte samhället nöjt med detta så blir det bomber och nedbrända bilar. För här bestämmer inte längre myndigheter utan här råder klanlagar. Rinkeby kallas för little Mogadishu. Staden ligger i Somalia.

Jag väntar på att ett annat tilltal ska komma till folket från massmedierna. Det är på tiden att det skiftas från att tycka synd om alla nytillkomna till något annat. Även män från andra länder behöver bli vuxna och få ansvar, men i Sverige kan de leva som om de var kungarna utanför samhället och värre lär det bli. Hur ska överheten nu tackla detta? Och då menar jag både massmedier och det civila samhället. Det känns som om vi bara väntar på att det ska bli ännu värre. Att explosionen inte har kommit ännu. Jag hoppas naturligtvis att jag har fel och att vi kan gå över till ett nytt samhälle utan större bakslag, men jag tror inte det är realistiskt. Tyvärr.

Bilderna nedan är skärmavbilder från 60 minutes Australia som sändes i går. De besökte Rinkeby och blev överfallna av svarta. Här kan ni se inslaget. 
18:56
Polisen kommer nu att upprätta en anmälan om misshandel av det australiska TV-teamet som överfölls i Rinkeby i februari. Tidigare har en anmälan lagts ned mot den bilist som körde över foten på en kameraman i teamet. För uppsåt ansågs inte kunna bevisas. Men nu ser polisen att det rör sig om misshandel i flera olika led och skeden. Polisen ska skicka ut bilderna till de som jobbar i området och se om det går att identifiera någon misshandlande man. Sannolikheten anses dock inte så stor eftersom de är maskerade så att man bara ser delar av ansiktena. Jag kan ju tycka att när det gick att identifiera en asylsökande nordafrikan som överföll en mamma i tunnelbanan borde det väl gå även med dessa herrar, som ändå antagligen är bofasta här. 


söndag 20 mars 2016

Charlie Chaplin var rom

Det är en fin berättelse om Charlie Chaplin att hans ursprung var i en resandefamilj och att den hade tillhört The Gypsy Queen och att Charlie Chaplin var född nära Birmingham i en park numera som hette Black Patch. Det var hans dotter Victoria som hittade ett gammalt brev i en låda, där en man som hette Jack Hill berättade detta på 1970-talet. Romer hade inte några födelseattester och tillhörde inte samhället. 

Charlie Chaplin svarade alltid på frågor om sitt ursprung med att han var människa. En av hans bästa filmer är "Diktatorn" där Hitler parodieras. Den spelades in under brinnade krig år 1940 och hade premiär i Sverige 1945. Charlie Chaplin sade på 60-talet att han hade känt till sanningen om Hitler och koncentrationslägren när han skrev manus till filmen och att han kände sig fri att skämta så som han ville om detta.

När jag var liten fanns det sådana karavaner med vagnar och romer också i Sverige, men som barn tittar man på detta och godtar det bara. Det verkade spännande att åka omkring så. På 50-talet var också Sverige ett fattigt land om man jämför med nutiden. Även inne i Stockholm fanns det lägenheter med bara kallvatten inomhus och dass på gården. Judar pekades heller aldrig ut i Sverige när jag växte upp. De fanns där bara tillsammans med oss. Och när jag jobbade på DN brydde jag mig inte om varifrån människor kom. De var som jag och ingen var varken mer eller mindre än så. 

Men numera är vi mycket uppdelade i folkslag och det beror av att vi har blandats så fort med andra människor ifrån hela världen. Det har aldrig varit så riktigt utan människor har på frivillig väg åkt någon annanstans (förutom när det har varit krig) men nu har vi alla som folk klassats som tidigare nazister av journalister och andra under flera årtionden och det gav avtryck i att vi absolut skulle göra avbön och ta emot hela världen i vårt land. För att bevisa att vi inte var nazister eller rasister. Denna syn på saken är helt verklighetsfrämmande för mig själv och andra jag är uppvuxen tillsammans med. Men denna indoktrinering pågår fortfarande.

Huruvida historien om Charlie Chaplin som rom är sann vet jag inte. Enligt officiell historieskrivning är han född Walworth i London den 16 april 1889 och död den 25 december 1977 i Vevey Schweiz.  
Charlie Chaplin spelade själv både diktatorn och den judiske barberaren i sin film Diktatorn. 

lördag 19 mars 2016

Släck inte lamporna!

UPPDATERAT
Det där att spara energi genom att släcka lamporna är bara larv. Precis som att barnen i Saltsjöbaden fick äta utan elektricitet till levande ljus (ljus är mer lyxigt och energikrävande än el) och fick kalla grönsaker i skolan. Jag hade blivit väldigt upprörd om det hade gällt mina barn. Vi kan inte rädda jorden. Den räddar sig själv. Vi är ingenting i sammanhanget, gör varken till eller från. Det är makthavarna som vill ha tummen i ögat på oss och bestämma vad vi ska göra så där viljelöst. Precis som att vi skulle ta emot hela världens folk i Sverige ända till förra året i november. 

Så låt ljuset flöda och ha alla elektriska apparater på som ni vill ha. Låt inte makthavarna inbilla er saker som inte är sanna. Då kan vi väl lika gärna stoppa vulkanerna? Eller låta det sluta snöa? Eller regna? Nej vi rår inte på klimatet. För det är så många variabler så vi kan inte kontrollera dem alla, men kontroll är just vad makthavarna vill ha. Se bilden till höger. Så såg det ut 21.3.2016 medan det var tio grader varmt några dagar tidigare. På samma ställe. Jorden bestämmer detta. Inte vi.
21.3.2016
I skolorna lurade de elever att de räddar isbjörnarna om de släcker lamporna. Nej de har gott om is att leva på vid Nordpolen. Deras is har bara naggats marginellt i kanten. Sluta ljug för elever i svenska skolor!
Polarisens utbredning vid Nordpolen
19 mars 2016

Jenny Strömstedt gruvar sig för pensionen

Hon fick just ett orange kuvert där myndigheterna konstaterar att hon behöver jobba tills hon är 68 år och fem månader för att få samma pension som om hon hade jobbat till 65 förr i tiden. Jag tycker det är mycket vänligt av Pensionsmyndigheten att upplysa henne om detta, men själv blir hon upprörd. Hon har ju bara 32 år kvar till pensionen (hon är inte så bra på att räkna för det är 22 år kvar tills hon är 65) och tycker att hon ska ha det bra. Och här har regeringen smyghöjt hennes pensionsålder.

Visst kommer du att få det ekonomiskt bra Jenny Strömstedt. Du är ingift i släkten Strömstedt, som det absolut inte går någon nöd på, eftersom det är en mediesläkt. Det kommer att gå utmärkt för ni kommer att slippa ha det som vi 40-talister som fick höjd ränta upp till 24 procent på 90-talet på lånen och som fick bidra med 258 miljarder från våra hopsparade pengar för att banker och stat skulle klara sig. Så nu har jag nästan 12 000 i statlig pension. Efter skatt. Det gäller att ha lite tur i livet också. Som att min avlidne sambo ändå hade en livförsäkring, som föll ut när han dog i cancer, så att jag kan bo kvar där jag bor. Så länge jag orkar och vill. Men sådant dystert ska du inte tänka på. Lev livet bara och ta vara på varje dag och gräm dig inte över ditt kuvert. Det finns värre saker i livet.

Du är inte så gammal och du skriver att du kanske skulle skaffa dig fler barn. Gör gärna det. Jag var 43 som du är nu när jag fick mitt yngsta barn. Du har visserligen redan tre barn och har fyllt din kvot för detta med råge (precis som jag), men om du känner så skaffa dig ett barn till. Jag tror dock inte att du har någon större lust med detta eftersom din karriär går på räls. 

Och dina funderingar över skor och kläder är heller inte något att bekymra sig om. Vid pensionsåldern vill man varken ha bikini eller kort kjol och inte heller högklackat. Det är alldeles för opraktiskt. Man kan bryta ben och armar ändå också i platta skor. Och det ser konstigt ut att gå klädd som en tonåring när man är gammal. Ta det bara lugnt och lev varje dag som om den vore evig och uppskatta vad du har. Du är sannerligen väldigt priviligerad i jämförelse med vem som helst i detta eller andra länder. Och er familj har det bra mitt på Hornsgatan på Söder i Stockholm. Grattis till dig!

Här kan ni se vad några TV-kändisar tjänar. Jenny Strömstedt tjänar kring miljonen per år hon också.

PS. Jag frågade på Jenny Strömstedts twitter om hon tänker jobba tills hon är 75 år. För det är ju dit det är 32 år, men har inte fått något svar. Jag har också skickat mejl till Expressen. Får se om det blir något svar. DS.
Som många andra mediekändisar bor familjen Strömstedt mitt i smeten på Söder. 

fredag 18 mars 2016

Kunder misstänkta på banker

Jag tänkte att jag till slut skulle avsluta min avlidne sambos konton överallt i bankerna. Hade inte orkat med det för det är rätt obehagligt att gå in på en bank numera, ungefär som att besöka en polisstation och vara misstänkt för brott. För att göra det enkelt besökte jag två bankkontor på Sveavägen i Stockholm. SEB och Nordea.

SEB-banken var sig inte lik riktigt från förr i tiden och den personal jag fick prata med var stel som en furir. Kan ha berott på att banken var ockuperad av ett annat folkslag än svenskt. De satt lite här och där och mannen före mig var av samma folkslag. Dock så hjälpte kvinnan mig med det jag ville: att avsluta ett konto i banken, men hon upplyste mig om att det skulle ta tid för juristerna måste titta på detta och att jag skulle kunna bli ombedd att komma in till banken och skriva under när det väl var klart. Jag stirrade på henne som om hon inte var riktigt klok, men jag sade ingenting. Förmodligen upprepade hon reglementet som gällde alla misstänkta. Att det skulle ta tid gjorde ingenting. Bara det blev slut på papper från banken i posten.

Så gick jag iväg till Nordeabanken lite längre bort på Sveavägen och där blev det tvärstopp. Nej det gick inte att avsluta något konto för de som kunde göra detta var på lunch och förresten behövde jag beställa tid. Jag frågade då om det kanske fanns något kontor närmare där jag bodde. Jo, det gjorde det sade kvinnan, men där behövde jag också beställa tid. När jag kom hem ringde jag till Nordea och frågade om jag behövde beställa tid för att avsluta min avlidne sambos konto. Nej, sade den medkännande kvinnan på informationsavdelningen, som uppenbarligen hade gått kurs, jag behövde bara gå dit när det var öppet och så berättade hon öppettiderna för mig.

Dagen efter gav jag mig iväg för att till sist avsluta kontot åt min avlidne sambo och det gick hur lätt som helst. En fjärde kvinna ordnade detta på några minuter och satte in de pengar som fanns där på ett konto som var mitt i en annan bank och så var kontot avslutat också. Genast. Sensmoral: besök aldrig en bank inne i Stockholm för där blir du behandlad som en misstänkt bedragare eller bankrånare. Gå hellre in på ett litet kontor där du bor. Särskilt om du bor i ett område där det inte bor andra folkslag. Då får du en mänskligare behandling. Nordea borde dock se över sina rutiner och inte uppge felaktigt vad man behöver göra som kund. Pengarna det sammanlagt rörde sig om var hundralappar, inte mycket att bry sig om, men jag ville inte längre bli påmind om per post att min sambo är avliden. Det är jobbigt. 

Häromdagen så blev Riksbankens chef Stefan Ingves tvungen att berätta för bankerna att de måste ha kontanter, för dessa skyr de som pesten. Pengar? Nä de finns i datorerna. Ingen annanstans. Och inte heller är de vana vid kunder längre för var och en av oss sitter hemma och fixar jobbet åt dem. Men när någon dör är vi tvungna att besöka dem. Min upplevelse är att de inte alls är vana vid detta. Bankkunder dör väl inte? Det verkar inte kvinnorna få gå på kurs och lära sig. Dock sade SEB-damen "ha det bra" till mig när jag var på väg ut. Då föll masken av henne. Och på det lilla Nordeakontoret önskade hon mig "trevlig helg". Man får vara glad för det.

Här skrev jag förra året om Swedbank, som var vår bank där vi hade lån och tillgångar. Inte mycket till kurs där heller för att behandla kunder som kunder. 
Här är min döde sambo med vår yngste son
för ett antal år sedan.
Kunder i banker är människor. 

Den dödade terroristen bodde i Sverige

UPPDATERAT
Den man som dödades av belgisk polis vid ett tillslag mot ett hus hade bott i Sverige. Han heter Mohamed Belkaid och har dömts i Sverige för brott. Han var enligt de uppgifter, som har läckt genom de 22 000 namnen på IS terrorister till Sky News, en man som var gift och han hade anmält sig frivilligt som självmordsbombare. Han kom till Syrien i april 2014. Han var algerisk medborgare och tidigare känd av den belgiska polisen. Han vistades illegalt i Belgien och var 35 år. Salafistisk litteratur hittades bredvid kroppen. Salafister är bokstavstroende fundamentalister.

Det var den 15 mars som polisen slog till mot ett hus på Rue du Dries i kommunen Forest söder om centrala Bryssel. Fyra poliser skadades. Dessa terrorister ska ha koppling till terrordåden i Paris i november. Två personer har gripits i samband med insatsen.

År 2009 dömdes Mohamed Belkaid för snatteri och brukande av falsk urkund i Sverige till fängelse i två månader. I mars 2011 dömdes han till fängelse för stöld i tre månader. Han dömdes åter för stöld år 2011 i maj till fängelse i tre månader. Även i februari 2013 dömdes han för stöld, fängelse i en månad i Sverige. Han har bott i Stockholmsområdet.
18.3.2016
Salah Abdeslam
Bodde ihop med
dödade terroristen.
Efterlyst i hela världen. 

Nu fast!
Jodå den döde Mohamed Belkaid var kompis med den mest efterlyste efter Paris-dåden i november Salah Abdeslam. Och de är ganska lika i sitt utslätade uttryck. Abdeslams dna har hittats i lägenheten i huset där de bodde i Belgien.
Terroristen Mohamed Belkaid
fortfarande skriven i Märsta. 
19.3.2016
Och äntligen är Salah Abdeslam gripen i den ökända stadsdelen Molenbeek i Belgien.  Ännu ytterligare fyra greps för att ha försökt hjälpa terroristen och en av dem verkar vara terrorist och också den som kom undan när terroristen Mohamed Belkaid dödades. Enligt president Hollande i Frankrike finns det ännu fler inblandade i attentaten i Paris då 130 dog, som ännu inte är gripna. De vill också ta fast de som har finansierat nätverket. Salah Abdeslam skottskadades i knäet, men han är vid liv och det blir rättegång. Bra!